دسته ها
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳

چگونه فردی که گریه می کند را آرام کنیم؟

  • زهره امامی
  • ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
  • ۰

احتمالا برای شما نیز اتفاق افتاده است که فردی از نزدیکان و یا دوستان شما با حالت اشک ریزان و مضطرب و یا غمگین به سمت شما آمده است.

شاید گاهی واقعا نمیدانید به افراد چه بگویید و چگونه با آن ها همدردی کنید. در ادامه این متن به شما عزیزان کمک می کنیم تا با روش های گفته شده از جانب دکتر جان گاتمن استاد روانشناسی و کارشناس روابط بتوانید این افراد آسب دیده را آرام کنید.

1.با احساسات عزیزانتان همراهی کنید و شاهد ابراز احساساتشان باشید

گاهی فردی که گریه می کند به هیچ وجه به نصایح شما احتیاجی ندارد، آن چه این وسط برای او ارزشمند است ابراز همدردی شماست نه حرف های کلیشه ای. در ابتدا آن چه را که خود او می خواهد بگوید را به زبان آورید. مثلا بگویید من می دانم اوقات سختی را داشته ای و…

آرام کردن فرد غمگین

2.نشان بدهید رفتار طرف مقابل را درک می کنید

برای ابراز همدردی خاطرات تلخ خودتان که مشابه شرایط فعلی فرد غمگین است را بازگو کنید. اما به یاد داشته باشید نباید خیلی موضوع بحث را به سمت خودتان منحرف کنید. همین که خیلی مختصر از تجربه خودتان بگویید کافیست. بعد سریع به سراغ مشکل فرد مقابل بپدازید و مشکل وی را موشکافی کنید.اگر هم تجربه اب در زمینه آن مشکل نداشتید بگویید چنین چیزی هیچ‌ وقت برام پیش نیومده؛ اما می‌تونم حس کنم چقد سخته و چه حسی داری و..

3.نشان دهید احساسات طرف مقابل را درک می‌ کنید و برای کشف ریشه‌ ی مشکل یاری برسانید

کگارد می‌ گوید:

اگر تلاش برای خارج کردن طرف مقابل از موقعیت فعلی‌ اش، موفقیت اصلی حساب شود، قبل از آن باید دریابیم رنجی که دیگری می‌ کشد، چگونه است و چه حسی دارد. کمک‌ کردن از این درک آغاز می‌ شود. درواقع رمزِ هنرِ یاری‌ رساندن به دیگران در همین گام است. کسی که چنین توانایی‌ ای نداشته باشد، از کمک‌ کردن به دیگران بازخواهد ماند.

آرام کردن فرد غمگین

برای رسیدن به چنین درکی به‌گفته‌ ی گاتمن، باید پرسش‌ هایی با پایان باز مطرح کنید، مانند:

  • برایم بگو چه اتفاقی افتاده است
  • هرچه نگرانت می‌ کند و موجب آزارت می‌ شود برایم بگو
  • از نگرانی‌ ها و دل‌ مشغولی‌ هایت برایم بگو
  • هر چیزی را که باعث به‌ وجود آمدن این مشکل شده برایم بگو
  • به من درباره‌ ی حس و حالت بیشتر بگو و کمکم کن تا بهتر مشکلت را درک کنم
  • چه‌ چیزی باعث این مشکل شده است
  • چه‌ چیزی در این مسئله بیشتر از همه نگرانت می‌ کند
  • بدترین چیزی که می‌ توانست رخ بدهد چیست؟ (در برخی مواقع افراد مشکل را عمیق‌ تر از آنچه هست می‌ بینند و به‌ عبارت دیگر فاجعه‌ سازی می‌ کنند)

توصیه مهم گاتمن این است که از آغاز کردن سوالات با چرا پرهیز کنید، زیرا به مخاطب این حس را منتقل می کند که شما قصد مخالفت با وی را دارید. مثله به جای گفتن چرا اینطوری فکر می کنی بهتر است بگویید چه‌چیزی باعث شد این‌ طور فکر کنی.

آرام کردن فرد غمگین

4.برای خوشحال‌ کردن فرد مغموم، مشکلش را کوچک نشمارید

اگر فکر می کنید فردی را که خیلی ناراحت است را می توانید با جملات ای بابا چیزی نشده که و از این قبیل جملات آرام کنید باید بگویم سخت در اشتباهید. چرا که در چنین موقعیت هایی فرد آسیب دیده مشکل را خیلی حاد می بیند. باید به او حق داد و با او همدردی کرد. رفته رفته با جویا شدن پیشنهادات خود او در این باره و مرح کردن پیشنهادات خودتان (البته با اجازه وی) فرد غم دیده به تدریج آرام خواهد شد و منطقی تر برخورد می کند.

5.نشان دادن همدردی با انجام حرکات و تماس فیزیکی اثر خوبی دارد

اگر با فرد غمگین احساس راحتی دارید و روابطتان از قبل در حد بغل کردن وی بوده است بهتر است اکنون نیز وی را در آغوش بگیرید. ولی اگر محدودیت رابطه تان زیاد است در حد گذاشتن دستتان روی شانه اش اکتفا می کند. گاهی این راهکارها بهتر از ساعت ها حرف زدن عمل می کند. آرام کردن فرد غمگین

6.روش‌ های گام‌ به‌ گام برای حل مشکل پیشنهاد دهید

گاهی هیچ کاری از دستمان بر نمی آید جز اینکه به غرد غم دیده بگوییم چه حرف هایی هست که اگر بزند سبک می شود و بعد با دقت به حرف هایش گوش کنید. گاهی از او بخواهید اگر تمایل دارد خودش پیشنهادی برای حل مشکلش ارائه دهد اگر آن پیشنهاد کلی بود شما آن را به گام های کوچکتر تقسیم کنید. اگر ناراحتی او دلیلش افسردگی است از وی بخواهید با شما به پیاده روی یا ماشین سواری بیاید.

7.حمایت و تعهد خود را به فرد غمگین نشان دهید

بعد از هم صحبتی با فرد غمگین به او بگویید که شما هم از این مساله خیلی ناراحت هستید و همیشه می تواند روی کمک شما حساب کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *