تب نشان دهنده مبارزه بدن با عفونت و بیماری می باشد که گاهی با درد همراه است و معمولا در شب هنگام شدت می یابد. راه های فراوانی برای درمان تب وجود دارد که ما در ادامه این مطلب به روش های درمان تب با داروی گیاهی پایین آورنده تب اشاره می کنیم.
معرفی چند داروی گیاهی تب بر
هر گاه به تب دچار شدید برای از برطرف کردن آن، داروی گیاهی که می تواند به کاهش تب منجر شود را امتحان کنید البته این نکته قابل ذکر است که به هیچ عنوان نباید از داروهای گیاهی در کودکان زیر شش سال استفاده کرد و برای بزرگسالان نیز استفاده از از این داروها در افرادی که به داروهای گیاهی حساسیت دارند باید با احتیاط مصرف شود:
- از دم کرده گیاه بو مادران می توان برای برطرف کردن تب استفاده نمود.
- از دمنوش گل بنفشه هم می توان در رفع تب بهره گرفت.
- مصرف پوست درخت بید یک داروی خانگی تب بر می باشد.
- دم کرده گل بابونه نیز یک داروی مناسب برای درمان تب است.
- نوشیدن چای کشمش بهترین راه برطرف کردن تب با داروهای گیاهی می باشد.
- استفاده از چای مریم گلی و بادرنجبویه که تعرق بدن را شدت می بخشد نیز، برطرف کننده تب است.
- مقداری آب را جوش بیاورید و روی کاهو بریزید و به مدت یک ربع ساعت بگذارید تا دم بکشد و بعد این چای کاهو را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
- از آب پرتقال نیز می توانید در درمان تب استفاده کنید.
- برای از بین بردن التهاب در افرادی که تب دارند می توانید رب انار چه شیرین و چه ترش مصرف نمایید.
- برای کاهش حرارت بدن و پایین آوردن تب، انبه بخورید.
- برای اینکه هم تب بدن را پایین بیاورید، هم تشنگی و عطش را رفع کنید یک لیوان شربت لیمو ترش بخورید.
- سی گرم دم گیلاس تازه یا خشک را به مدت پنج دقیقه بجوشانید و تا هنگامی که هنوز داغ است آن را روی ۲۵۰ گرم گیلاس و یا تکه های سیب درختی بریزید و در طول روز کم کم از آن بخورید. این دمنوش گیاهی یک داروی گیاهی تب بر است.
- بیست تا سی گرم دم و هسته گیلاس را با یک لیتر آب بجوشانید، از صافی رد کنید و در طول روز از آن بنوشید.
- گلابی و گریپ فروت دو میوه مناسب برای رفع تب می باشند.
- برای کاهش تب های شدید آب خیار بخورید.
- چهل تا هشتاد گرم برگ درخت شاتوت را با یک لیتر آب بجوشانید و از آن برای درمان تب های مدام بنوشید. در این درمان گیاهی باید از دو لیوان بزرگ در شروع تب مصرف نمود.
- میوه سیب به بیان امام صادق(ع) بهترین فرو نشاننده تب می باشد.
- در درمان تب با داروی گیاهی تب بر سی گرم پوست خشک شده نارنج را در یک لیتر آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و بعد به مدت بیست دقیقه بگذارید دم بکشد، سپس آن را صاف کنید و با عسل شیرین نمایید و قبل از هر وعده غذایی یک استکان بنوشید.
- هندوانه را به همراه شیرخشت برای درمان تب بخورید.
- از پوست درخت زالزالک برای برطرف کردن تب می توان بهره برد.
- تمر هندی دمای بدن را پایین می آورد و از جمله میوه های ترش است که در درمان تب موثر است.
- از برگ اسفناج و لبو و کرفس نیز در این میان می توان به عنوان یک تب بر استفاده کرد.
- شیره برگ های کرفس، آب هویج و تخم کاهو نیز تب بر هستند.
- از انواع کدو برای درمان تب می توان استفاده کرد. شیره تخم کدو حلوایی و تخم کدو حلوایی نیز یک تب بر مفید می باشند. همچنین اگر کدو حلوایی را از وسط دو نیم کنید و بر روی سر اشخاصی که تب دارند، بگذارید تب آنها را پایین می آورد.
کاهش تب با سرکه سیب
درون وان حمام با آب ولرم یک دوم فنجان سرکه سیب بریزید و بعد درون وان بنشینید و خود را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با این آب خیس نمایید. چنانچه درجه تب شما بالا است شما می توانید این عمل را چند مرتبه تکرار نمایید.
در روش دیگر نیز می توانید داخل یک ظرف مقداری سرکه را با آب سرد مخلوط نمایید و بعد حوله ای را با این آب خیس کنید و روی شکم و یا پیشانی بگذارید. هر زمان که کمی حوله گرم شد، دوباره حوله را درون آب خیس کنید و این عمل را تکرار نمایید.
داروی تب بر نعناع
برای تهیه این دارو تب بر می توانید برگ نعناع خشک شده را به میزان یک قاشق غذاخوری درون یک فنجان آب جوش بریزد و پس از گذشت ۱۰ دقیقه مقداری عسل به آن بیفزایید. این چای را در طول روز ۳ یا ۴ مرتبه میل نمایید.
روش دوم تهیه این است که مقداری برگ نعنا و یک دوم قاشق چایخوری فلفل سیاه را همراه با یک قاشق چایخوری پودر زنجفیل درون ۲ فنجان آب بریزید و بر روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در روز سه مرتبه این جوشانده را مصرف نمایید.
پایین آوردن تب با زنجفیل
به منظور کاهش تب درون وان حمام که با آب گرم پر شده ۲ قاشق غذاخوری پودر زنجفیل بریزید و بدن خود را به مدت ۱۰ با این آب خیس نمایید و پس از گذشت این زمان خود را با حوله خشک کنید و بلافاصله درون رخت خواب بروید و به طور کامل با پتو خود را بپوشانید تا مانع از عرق کردن بدن شوید. به این ترتیب تب شما فروکش خواهد کرد.
قبل از اینکه برای پایین آوردن تب به دنبال داروهای شیمیایی بروید، از این داروهای گیاهی برطرف کننده تب در جهت درمان استفاده کنید و کارکرد آنها را با داروهای شیمیایی مقایسه کنید.
منبع : آرگا