دسته ها
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای درمان زخم دهان چه روش هایی بهترین تاثیر را دارند؟

  • مهلا بستگان
  • ۱۴ دی ۱۴۰۲
  • ۰

هرچند برای درمان زخم دهان می توان به پزشک مراجعه نمود و از داروهای شیمیایی برای برطرف کردن زخم های دهان استفاده کرد. اما درمان های خانگی و گیاهی نیز در این مورد موثر هستند و می توان با استفاده از آنها به درمان پرداخت.

مصرف قرص B کمپلس می تواند یک  روش موثر برای بهبود زخم دهان به شمار بیاید، درحالی که راه و روش های درمان خانگی فراوانی نیز برای این عارضه مطرح می باشد که می توان از آنها بهره مند شد و این مشکل را برطرف نمود. ما در ادامه از همین درمان ها گفته ایم  همراهمان باشید.

درمان زخم دهان را به این شیوه ها تجربه کنید:

دهانتان را با آب نمک بعد از هر وعده غذایی غرغره کنید. به این منظور مقداری نمک را درون یک لیوان آب حل کنید و با خاصیت ضدعفونی کنندگی نمک، دهان خود را شستشو دهید. هرچند این کار کمی آزار دهنده می باشد اما تاثیر خوبی در از بین بردن زخم های دهانی دارد. این نکته را به یاد داشته باشید که هیچگاه آب نمک درون دهانتان را قرورت ندهید و بعد از غرغره کردن کامل آب نمک داخل دهان خود را تخلیه نمایید.

راه دیگر بهبود و التیام زخم دهان این می باشد که به طور مرتب روی زخم ها را عسل بگذارید و اجازه دهید کمی بماند و بعد آن را بیرون بیریزید تا با استفاده از خواص عسل زخم دهانی را از بین ببرید.

راه های درمان زخم دهان

برگ های ریحان نیز یک درمانگر طبیعی و خوب در این رابطه به حساب می آید. به این منظور چند عدد برگ ریحان را با آب گرم بجوید تا زخم های دهانتان به سرعت برطرف شوند. انجام این عمل سه بار در روز توصیه شده است.

از روغن گرچک به عنوان کاهنده حرارت بدن یاد کرده اند. شما می توانید از این روغن کمی روی زخم های خود بگذارید و علاوه بر درمان زخم های دهانتان، حرارت بدنتان رانیز کاهش دهید.

  •  آرون گروپس

در مواقعی که دهنتان زخم است به طور مداوم از نوشیدنی های طبیعی، دوغ و آب نارگیل بنوشید تا بدن خنک شود زیرا کاهش حرارت بدن به بهبود سریع زخم ها کمک می کند.

راه و روش های خانگی درمان زخم دهان

نصف قاشق مرباخوری پودر هل را با نصف قاشق مرباخوری پودر زاج بو داده ترکیب کنید و به مدت یک دقیقه بر روی زخم های دهانتان بگذارید و بعد از این مدت دهان خود را با آب گرم غرغره کنید و بشویید. از این روش درمانی سه بار در روز استفاده نمایید.

برای بهبود زخم دهان با چند عدد برگ حنا چای گیاهی دم کنید و بدین وسیله دهان خود را شستشو دهید.

در یک لیوان دوغ، یک دوم قاشق مرباخوری پودر زردچوبه و یک چهارم قاشق مرباخوری سنگ نمک بریزید و تا زمانی که این محلول در دهان شما ولرم شود با آن دهانتان را غرغره کنید.

به یک قاشق سوپ خوری گلیسیرین کمی پودر زردچوبه بیفزایید و این خمیر دارویی را بر روی زخم های دهان خود قرار دهید تا در بهبود زخم دهان به شما کمک کند.

هر آنچه لازم است از راه های درمان قطعی زخم دهان بدانید

برخی روش های دیگر برای بهبود زخم دهان

زخم های دهانی و یا آفت دهان روی لثه، داخل گونه ها و لب ها بسیار آزار دهنده است، البته در عرض یک یا دو هفته بهبود پیدا می کنند، در زیر با این روش های خانگی آشنا می شوید :

عسل

یکی از راهکارهای مفید به منظور درمان زخم های دهانی استفاده از عسل است ینابراین، تکه پنبه ای را به عسل آغشته کرده و بر روی زخم تان گذاشته و هر روز چند مرتبه از این روش استفاده کنید تا زخم بهبود پیدا کند، استفاده از این روش به منظور درمان زخم های دهانی ناشی از پرتو درمانی مناسب است.

آبلیمو

می توانید به منظور درمان زخم دهان از آبلیمو کمک بگیرید از این رو، یک لیموترش تازه را برش داده و بر روی زخم دهان تان قرار دهید در ابتدا کمی احساس سوزش می کنید و بعد لیمو را برداشته و عسل بر روی زخم بمالید از این روش تا زمان بهبودی کامل هر روز استفاده کنید.

ریشه شیرین بیان

یک قاشق از ریشه شیرین بیان را له کنید و سپس آن را داخل یک فنجان آب بخیسانید، اجازه دهید به مدت دو تا سه ساعت بماند و بعد چندین مرتبه در روز دهانتان را با آن شست و شو دهید تا چند روز این کار را تکرار کنید تا زخم دهانتان بهتر شود، همچنین استفاده روزانه از قرص های جوشان شیرین بیان نیز می تواند موثر واقع شود.

شیر نارگیل

مقدار یک قاشق غذا خوری شیر نارگیل را با کمی عسل مخلوط کرده و بعد آن را بر روی ناحیه زخم بمالید، انجام این کار ۳ یا ۴ بار در روز و به مدت چند روز می تواند به بهبود زخم کمک نماید.

بهبود زخم دهان

همچنین می توانید دهان تان را روزانه با شیر نارگیل شست و شو دهید، البته ماساژ زخم دهان با روغن نارگیل راحت تر است.

دانه های گیشنیز

یک قاشق غذا خوری از دانه های گیشنیز را به یک فنجان آب اضافه کنید و سپس این مخلوط را بجوشانید و سپس آن را از صافی رد کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. اکنون آن را در دهان تان قرار دهید و ۳ تا ۴ روز این کار را تکرار کنید تا نتیجه بگیرید.

آلوئه ورا

در ابتدا یک آلوئه ورا را بشویید و سپس ژل آن را خارج کنید، سپس ژل را بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید، انجام این کار چند بار در روز تا زمانی که زخم تان بهبود پیدا کند، باید انجام گیرد. البته دربرخی مواقع می توانید به جای ژل آلوئه ورا از آب آلوئه ورا استفاده کنید.

به یاد داشته باشید در زمانی که دهانتان زخم است از مصرف مواد غذایی پر ادویه، نوشیدنی گازدار، چای و قهوه حد الامکان پرهیز کنید.

راهکارهای جلوگیری از بروز زخم های دهانی

به منظور جلوگیری از بروز زخم های دهانی و پیشرفت و حاد شدن زخم دهانی بهتر است یک سری اقدامات را انجام دهید که این اقدامات عبارتند از :

  • استفاده از مسواک نرم
  • آهسته مسواک زدن
  • پرهیز از نوشیدنی ها گازدار، گاز زدن و جویدن  غذا های سفت
  • خودداری از مصرف غذا های داغ، تند، اسیدی و پرادویه
  • استفاده از رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین ها و مواد مغذی
  • استفاده از خمیر دندان مناسب

شما همراه عزیز در صورت تمایل با کلیک بر روی درمان سریع آفت دهان و درمان تبخال داخل دهان می توانید با راهکارهای طبیعی آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *