خودرو لکسوس lfa در تاریخچه این برند خودروسازی نقطه عطفی محسوب می شود. تنها ۵۰۰ دستگاه از این خودرو تولید شد که آن را تبدیل به خاص ترین و البته گران ترین محصول ژاپنی با قیمت پایه ۳۷۵ هزار دلار نمود. اگر مایلید تا با مشخصات لکسوس lfa آشنا شوید با ادامه مطلب همراه ما باشید.
آشنایی و معرفی مشخصات لکسوس lfa
لکسوس lfa یکی از جذاب ترین و خاص ترین خودروهای تولید شده تا کنون است. این خودرو در سال ۲۰۱۰ تولید و در سال ۲۰۱۲ ساخت آن متوقف شد. تنها ۵۰۰ دستگاه از این دستگاه به تولید رسد. این تولید محدود سبب تبدیل شدن lfa به خاص ترین و البته گران ترین خودروی ژاپنی با قیمت پایه ۳۷۵ هزار دلار در زمان عرضه اش شد.
هر چند توقف تولید لکسوس lfa خبر خوشایندی نبود ولی لکسوس با معرفی نسخه اسپرت دیگری به اسم lc500 تلاش کرد تا طرفدارانش را همچنان راضی نگه دارد. لکسوس lfa خودروی اسپرت دو سرنشین می باشد که توسط لکسوس، قسمت خودروهای لوکس تویوتا به تولید می رسد.
این دومین مدل از خط خودروهای پر فورمنس اف از لکسوس می باشد که بعد از is f و همچنین نخستین مدل مستقل لکسوس اف است. در آغاز سه نسخه مفهومی از لکسوس lfa با مشخصات جذاب رونمایی شد که هر یک نمایشگاه بین المللی خودرو امریکا شمالی با اسم LF-A به عنوان قسمتی از خط مفهومی سری LF معرفی شدند.
بعد از آغاز توسعه در ابتدای دهه ۲۰۰۰ اولین کانسپت LF-A در سال ۲۰۰۵ در معرض نمایش قرار گرفت و در سال ۲۰۰۷ دومین مفهومی به فضای داخلی و خارجی کاملا مبله تر عرضه شد. نسخه سوم LF-A با سبک بدنه رودستر در سال ۲۰۰۸ به نمایش در آمد.
بر اساس گفته لکسوس حرف A در مخفف LFA منظور Apex از خط خودروهای LF می باشد. طراحی بی نظیر لکسوس lfa توسط تیم مهندسی کوچکی که بر هدف گسترش حد و مرز فناوری های نوین در همه قسمت ها مصمم بوده در نتیجه آن چه حاصل شده ابر خودرویی است که با رقبا کاملا تفاوت داشته و منحصر به فرد بوده و نشان معتبر شرکت را بیشتر از بزرگان این قسمت از بازار نزدیک می کند.
در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی مشخصات لکسوس lfa بپردازیم.
پیشرانه
از مشخصات پیشرانه لکسوس lfa این است که به موتور توانمند ۴.۸ لیتری ۱۰ سیلندر با قدرت ۵۵۲ اسب بخار مجهز شده است. انرژی لازم برای حرکت این خودرو سبک وزن با سازه فیبر کربنی توسط یک جعبه دنده ۶ سرعته سکانسی اتومات به چرخ های عقب منتقل می شود تا دستیابی به حداکثر سرعت بیش از ۳۲۲ کیلومتر در ساعت برایش فراهم شود.
این هیولای ژاپنی تنها یک هدف را دنبال می کند، ارائه بهترین تجربه رانندگی ممکن که از یک خودروی اسپرت انتظار است. پایین نگهداشتن وزن کلی لکسوس lfa تا حد ممکن یکی از اصلی ترین اولویت ها در شکل گیری مشخصات این خودرو محسوب شده است.
از این رو به جای استفاده از آلومینیوم که خودش یکی از عوامل اصلی در کاهش وزن یک خودرو به شمار می رود، پلاستیک تقویت شده با فناوری فیبر کربن پیشرفته برای تولید شاسی و قطعات بدنه استفاده شده است. در کنار این امر لکسوس به جای سفارش CFRP به کمپانی های دیگر تمایل بسیاری به ساخت چنین سازه ای در خود کمپانی اش داشت.
از این رو سابقه فناوری گروه تویوتا موتور در صنعت نساجی بار دیگر استفاده شده تا با توجه به قدرت فنی خوب آن، دستگاه جدید ساخت الیاف کربن و یک سیستم لیزری پیشرفته برای مانیتورینگ و بررسی صحت ماده ایجاد شده، تولید گردد. CFRP با مقاومت ۴ برابر بیشتر از آلومینیوم، به لکسوس lfa ساختاری محکم و قوی هدیه می دهد.
همچنین کاهش وزنی در حدود صد کیلوگرم از مزایای حیاتی این سازه به حساب می آید. در مجموع در مشخصات لکسوس lfa حدود ۶۵ درصد بدنه از جنس CFRP و ۳۵ درصد بافی مانده همه از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است.
شایان ذکر است در مشخصات پیشرانه مشخصات لکسوس lfa که ده سیلندر خورجینی با تنفس طبیعی می باشد باید اشاره کرد در نوع خود استانداردهای جدیدی از لحاظ ابعاد، معماری سبک وزن و قدرت های فنی به ثبت رسانده است. حداکثر قدرت پیشرانه قبل از رسیدن به ۹ هزار دور دقیقه تولید می شود.
زاویه ۷۲ درجه بین سیر سیلندرها بهترین توازن ممکن را ایجاد کرده تا پیشرانه از عملکرد نرمی هم برخوردار باشد. در عین حال کنترل الکتریکی دریچه های ورودی سوخت سبب می شود تا پیشرانه سریعا به پدال گاز واکنش نشان دهد. حداکثر گشتاور این موتور ده سیلندر، ۴۸۰ نیوتن متر در ۶۸۰۰ دور در دقیقه بوده که تقریبا ۹۰ درصد این میزان از ۳۷۰۰ تا ۹۰۰۰ دور در دقیقه در دسترس است.
به لطف فناوری دوگانه VV-I منیفولدهای هم اندازه و هم طول و انژکتورهای ۱۲ سوراخه، شتاب خیره کننده ای در هر دور از پیشرانه و همچنین هر دنده به دست می آید. شتاب اولیه لکسوس lfa برای دستیابی به سرعت صد کیلومتر بر ساعت از حالت سکون فقط ۳.۷ ثانیه و حداکثر سرعت آن هم ۳۲۵ کیلومتر در ساعت می باشد.
بر اساس وزن خالص ۱۴۸۰ کیلوگرمی، نسبت نیرو به وزن در این خودرو حدود ۳۷۳ اسب بخار به ازا هر هزار کیلوگرم می باشد ضمن آن که قدرت خروجی ۱۱۵ اسب بخار در برابر هر لیتر از پیشرانه در بین همه ابر خودروهای بازار یکی از بهترین بازدهی ها را دارد.
از دیگر مشخصات پیشرانه لکسوس lfa نسبت تراکم ۱:۱۲، اصطکاک داخلی کم قطعات، ورودی های هوای بهینه سازی شده و جریان روان و سریع گازهای خروجی از اگزوز می باشد. جدا از پتانسیل زیاد، این پیشرانه ده سیلندر باید همانند یک مثال خیلی خوب در ابعاد جمع و جور سازه سبک وزن آن تلقی کرد.
در حقیقت از لحاظ اندازه این موتور شبیه یک موتور ۸ سیلندر و از نظر وزنی شبیه یک موتور ۶ سیلندر است. ضمنا این پیشرانه همچون سایر پیشرانه های لکسوس کاملا قابل اطمینان است و به راحتی توان رعایت استاندارد آلایندگی یورو ۷ را دارد.
سیستم ترمز
احتمالا بدون اغراق باشد اگر بگوییم لکسوس lfa یکی از مجهز ترین و قوی ترین خودروهای تولید انبوده جهان در بخش سیستم ترمز است. البته برای توقف این هیولای ژاپنی در سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت، بالطبع به این سیستم ترمزی نیاز است. دیسک های ترمز همه از کربن. سرامیک ساخته شده که علیرغم سبک تر بودن نسبت به دیسک های فولادی در تمام شرایط بهترین عملکرد را از خود نشان می دهند.
دیسک های جلو با قطر ۳۹۰ میلی متر و ضخامت ۳۴ میلی متر از کالیپر های آلومینیومی ۶ پیستونه و دیسک های عقب با قطر معادل ۳۰۶ میلی متر و ضخامت ۲۸ میلی متر از کالیپرهای ۴ پیستونه ساخته شده اند.
گیربکس
همانطور که اشاره شد نیروی تولیدی پیشرانه ۱۰ سیلندر لکسوس lfa توسط جعبه دنده یا گیربکس ۶ سرعته سکانسی اتومات که به صورت کاملا خاص برای این خودرو طراحی شده به دیفرانسیل لغزش محدود عقب انتقال می یابد. همچنین برای دستیابی به بهترین تقسیم وزن ممکن، این گیربکس بالای محور عقب تعبیه شده است.
گیربکس مذکور تنها از طریق پدال های واقع در پشت فرمان، عمل می کند و طوری طراحی شده که قدرت سریع ترین تعویض ها را داشته باشد. همانند سبک کردن تمام دنده که در زمان فقط ۰.۲ ثانیه صورت می گیرد. این جعبه دنده از ۴ حالت مختلف تشکیل شده که شامل اتومات، اسپرت، دستی و خیس(برای محیط های لغزنده) است.
در عین حال سیستم های محاسباتی کنترل پیشرانه و ترمز این امکان را برای راننده فراهم می نمایند تا با توجه به شرایط مختلف رانندگی بهترین عملکرد را تجربه نماید.
سیستم های تعلیق و چرخ ها
سیستم تعلیق مسابقه ای لکسوس lfa حاصل تلاش های انجام شده در پیست نوربرگ رینگ است. تا ایده آل ترین بالانس بین پایداری، کنترل و راحتی ایجاد شود. سیستم تعلیق در محور جلو از نوع دو جناغی و در بخش عقب از نوع چند اتصالی می باشد که برای اطمینان از مقاومت بالا به صورت کامل از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است.
در ضمن رینگ های ۲۰ اینچی آلومینیومی ریخته گری شده BBS این خودرو توسط تایرهای بریجستون که به ترتیب در محورهای جلو و عقب ابعاد ۳۵ZR20 / 265 و ۲۰ZR20 / 305ا دارند سطح مسیر را لمس می نمایند.
سخن پایانی
به طور کلی پروژه لکسوس lfa برای نخستین بار در سال دو هزار و تحت عنوان یک برنامه تحقیق و توسعه R&D معرفی گردید. نخستین نمونه پروتوتایپ این محصول در سال ۲۰۰۳ تکمیل و در سال ۲۰۰۵ در نمایشگاه خودرو دیترویت در معرض دید عموم واقع شد. در سال های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ خودرو لکسوس lfa به مسابقات ۲۴ ساعته نوربرگ رینگ راه یافت تا حت سخت ترین وضعیت ممکن مورد تست فنی و آزمایش قرار گیرد.
در نهایت هم این ابر خودرو به طور رسمی در نمایشگاه توکیو ۲۰۱۰ مورد رونمایی قرار گرفت. لکسوس lfa به شکل کاملا دست ساز در کارخانه تویوتا تحت مونتاژ قرار گرفت که در مجموع ۵۰۰ دستگاه فقط از این خودرو با ظرفیت حداکثر تولید ۲۰ عدد در ماه از روی خط تولید کارخانه خارج شد.
شایان ذکر است این خودرو با قیمت پایه حدود ۳۶۸ هزار یورو در حدود ۴۸۰ هزار دلار برای بازار اروپا تحت فروش قرار گرفت. همچنین مشتریان این امکان را داشتند از بین سی رنگ مختلف برای بدنه و گستره زیاد تجهیزات رفاهی مختلف به سفارش لکسوس lfa بپردازند.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با دیگر خودروهای برند لکسوس از جمله لکسوسTX و لکسوس ES250 روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا