سدان تمام چرخ محرک فورد تاروس با سواری راحتی که در اختیار راننده قرار می دهد تا مدت ها مورد استقبال مشتریان بود. تولید این خودرو در سال ۲۰۱۹ در امریکا متوقف شد ولی نسخه چینی آن همچنان به حیات خود ادامه داد. در ادامه مطلب به بررسی سدان فورد تاروس می پردازیم.
آشنایی و بررسی فورد تاروس
سدان فورد تاروس از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۹ در کارخانه فورد در امریکا تولید می شد ولی تولید آن به علت صرفه اقتصادی و نبود وضعیت مالی مناسب توسط این شرکت متوقف شد چرا که شرکت فورد همه تمرکز خود را روی بخش کامیون و شاسی بلندها متمرکز کرده بود.
با این حال فورد تاروس همچنان در چین و خاورمیانه به حیات خود ادامه داد و تحت فیس لیفت نیز قرار گرفت. فورد در سال ۲۰۱۹ بعد از شش نسل و قبل از سه دهه تولید با خط تولید خود در ایالات متحده خداحافظی کرد. به دنبال آن تولید مدل های فیستا، فورد فوکوس و فیوژن نیز متوقف شد.
همانطور که اشاره شد تا پیش از توقف تولید تاروس شش نسل آن راهی بازار شد. حتی بین سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ وقفه ای در روند ساخت آن ایجاد شد. تاروس از این جهت محبوبیت دارد که طراحی بسیار تاثیرگذاری داشته و در سال ۲۰۱۳ نیز به ناوگان پلیس امریکا اضافه شد.
نسل ششم از سال ۲۰۱۰ در نمایشگاه خودرو دیترویت مورد نمایش قرار گرفت و با استقبال خوبی هم روبرو شد. این خودرو تا سال ۲۰۱۹ همچنان با تغییراتی همراه شد. در ادامه مطلب به بررسی فورد تاروس می پردازیم. همچنین می توانید برای آشنایی با فورد برانکو و فورد اسکیپ مدل ۲۰۲۰ روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.
طراحی ظاهری فورد تاروس
در بررسی خودرو فورد تاروس شاهد طراحی زیبایی در نمای جلو و عقب خودرو هستیم. همچنین چراغ ها بروز بوده و نمای جلو هماهنگی زیادی دارد. جلو پنجره خودرو شبیه سانتافه مدل ۲۰۱۴ است ولی آن چه که سبب تمایز فورد تاروس می شود لوگوی آبی رنگ میانه است.
در نمای کناری هم طراحی بسیار هماهنگی دیده می شود و نمای عقب متفاوت از دیگر قسمت های بدنه است. یک نوار فلزی در وسط صندوق به لوگوی آبی فورد در وسط مزین شده و تا طرفین صندوق امتداد دارد. به نظر می رسد چراغ خودرو از وسط برش خورده و به داخل نفوذ کرده است.
چراغ های عقب خودرو خیلی خاص به نظر می رسند و شبیه نوار قرمز رنگی سبب مرزبندی نمای عقب شده اند.
طراحی داخلی فورد تاروس
کابین فورد تاروس خیلی جادار نیست ولی چهار نفر بزرگسال می توانند به راحتی برای مسافرت های طولانی در آن سپری کنند. با گذشت زمان فورد تغییرات کمی در طراحی داخلی تاروس اعمال کرده است. از این رو نباید انتظار وجود المان های مدرن اطلاعات و سرگرمی لوکس را داشته باشید.
صندوق عقب فضای کافی برای چمدان ها دارد. مدل های تاروس لیمیتد و sho به کروز کنترل تطبیقی، سیستم کمکی حفظ خطوط و قابلیت پارک خودکار مجهز هستند. این سدان ۵ نفره در قسمت جلو برای سرنشینان فضای کافی و جاداری ارائه می دهد.
ولی صندلی عقب به اندازه رقبا جادار نیست. حس کهنگی نسبت به رقبایی مانند نیسان ماکسیما، تویوتا آوالون و دوج چارجر با فورد تاروس همراه است. با این وجود فضای صندوق عقب زیاد است. به طور کلی در فضای داخلی تاروس تغییرات کمی ایجاد شده و نمی توان انتظار امکانات مدرن و لوکسی را از خودرو داشت.
اما به طور کلی کابین شکیل و چشم نواز به نظر می رسد. در گوشه ای از داشبورد با فونت زیبا کلمه تاروس حک شده است. نبود نمایشگر احتمالا به ذوق می زند ولی کنسول میانی به شدت زیبا طراحی شده و تمام کلیدها در محل اصلی خود قرار دارند.
این خودرو نسبت به رقیب اصلی اش دوج چارجر آپشن های کمتری دارد و یک صفحه کیلومتر شمار آنالوگ در مرکز داشبورد تعبیه شده است. دو سمت این پنل نیز نشانگرهای آنالود با رنگ آبی و در میانه آن نشانگرهای اطلاعات فنی جا خوش کرده اند.
مشخصات فنی فورد تاروس
فورد تاروس سدانی چهار چرخ متحرک می باشد که موتور جلو بوده و پیشرانه ۳.۵ لیتری و شش سیلندر آن قدرتی معادل ۲۸۸ اسب بخار را به همراه حداکثر گشتاور ۳۴۴ نیوتن متر ارائه می دهد. این پیشرانه ۲۴ سوپاپ با گیربکس شش سرعته اتومات همراه بوده و شتاب صفر تا صد آن ۷ ثانیه بر کیلومتر می باشد.
باید اشاره کرد همه مدل های فورد تاروس توسط یک موتور ۳.۵ لیتری با قدرت ۲۶۳ اسب بخار به حرکت در می آیند. این ترکیب از سال ۲۰۱۰ در دسترس بوده و از سال ۲۰۱۳ قدرت موتور به ۲۸۸ اسب بخار رسیده است. تاروس با موتور تنفس طبیعی و توربوشارژ ارائه می شود.
نسخه مورد بررسی به صورت دیفرانسیل جلو و چهار چرخ محرک به بازار راهی شده است. حداکثر سرعت این سدان ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت می باشد و شتاب آن ۷.۶ ثانیه زمان می برد که از حالت سکون به صد کیلومتر بر ساعت برسد. مصرف سوخت این سدان امریکایی در هر صد کیلومتر نیز ۱۰-۱۱.۴ لیتر اعلام شده است.
سواری با فورد تاروس راحت بوده ولی سیستم تعلیق هیجان خاصی ایجاد نمی کند. مدل بالاتر تاروس به اسم sho توربو بوده و قدرتی معادل ۳۶۵ اسب بخار را ارائه می دهد و خیلی سریعتر در مدت ۵.۲ ثانیه به شتاب صد کیلومتر بر ساعت می رسد. به این ترتیب هیجان بیشتری برای رانندگی به همراه دارد.
امکانات و تجهیزات فورد تاروس
فورد تاروس به جز فیس لیفت سال ۲۰۱۳ و اضافه شدن سیستم اطلاعات و سرگرمی در سال ۲۰۱۶ با تغییرات چندانی همراه نشده است. این سدان به یک سیستم ساده Ford Sync با نمایشگر کوچک ۴.۲ اینچی، بلوتوث، سیستم صوتی با شش اسپیکر، پورت یو اس بی و گزینه های محدود اتصال گوشی هوشمند مجهز است.
ارتقا به مدل های بالاتر امکان پذیر بوده که دارای سیستم پیشرفته Sync 3 با قابلیت هایی مانند نمایشگر لمسی ۸ اینچی، اندروید اتو، اپل کارپلی، ناوبری، پورت های یو اس بی اضافه، سیستم صوتی با ۱۲ اسپیکر و رادیوی ماهواره ای هستند. این سیستم مدرن به ورودی ها سریع پاسخ داده و کار با آن راحت است.
از دیگر امکانات خودرو می توان به تهویه مطبوع، سیستم کنترل آب و هوا، پریز برق ۱۲ ولت، آینه های برقی، چراغ مطالعه جلو؛ چراغ های روشنایی روز، صندلی ۶ حالته و برقی راننده اشاره کرد. از جمله امکانات ایمنی تاروس نیز عبارت است از:
- سیستم ترمز دیسکی ABS
- سیستم کمکی ترمز
- سیستم توزیع الکتریکی ترمز کروز کنترل
- سیستم کنترل کشش
- کیسه های هوای راننده و سرنشین و کیسه هوای پرده ای
- سنسور روشنایی چراغ در هنگام تاریکی هوا
- سیستم دیفرانسیل لغزش محدود
- فرمان دینامیکی
- سنسور دنده عقب
مزایا و معایب فورد تاروس
سدان فورد تاروس به علل مختلفی همچنان جذاب می باشد. سواری آن راحت بوده و حتی در نسخه sho با چرخ های بزرگتر و سیستم تعلیق اسپرت از سواری آرام و ورود و خروج آسان لذت می برید. سیستم Sync 3 از نکات برجسته ای است که از رابط های کاربر پسند بازار به شمار می رود.
به طور کلی سواری راحت، صندوق عقب بزرگ و سیستم تمام چرخ محرک از مزایای فورد تاروس به شمار می رود و مواردی مانند فضای متوسط ردیف عقب به همراه قدیمی بودن نسبت به رقبا از معایب این سدان به شمار می رود.
صندلی بلند و سقف کوتاه ردیف عقب فضای سر را کاهش می دهد و فضای پا هم چندان زیاد نیست. حتی در پایین ترین موقعیت راننده به صورت غیر عادی بالا بوده و به داشبورد یا بیرون از پنجره نگاه می کند. در مجموع فورد تاروس ۲۰۱۹ خودروی بدی نبوده ولی تقریبا تمام رقبای آن جدیدتر و کارآمدتر می باشند.
منبع : آرگا