نیسان کیکس ۲۰۲۳ جدیدترین خودروی وارداتی شرکت نامی خودرو می باشد که قرار شد سری اول این کراس اوور با قیمتی بالای دو میلیارد تومان به خریداران تحویل داده شود. در ادامه با بررسی نیسان کیکس با مشخصات این خودرو بیشتر آشنا خواهید شد.
بررسی نیسان کیکس جانشین جوک
نیسان کیکس خودروی جوانی در سبد محصولات شرکت ژاپنی نیسان می باشد که بر اساس تصمیم شرکت سازنده به عنوان جایگزین نیسان جوک و ارزان تر از آن تولید می شود. این خودرو در سال ۲۰۱۶ به مشتریان نیسان در دنیا معرفی شد.
بعد از عرضه برخی محصولات این برند در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، شرکت نامی خودرو در تیر ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد سری اول این خودرو با قیمت بیشتر از دو میلیارد تومان به خریداران تحویل می شود. نامی خودرو تا به حال واردات و عرضه چند محصول از این شرکت را قطعی نموده است.
کراس اوور کامپکت کیکس نیز از جمله محصولات نیسان است که توسط نامی خودرو ارائه می شود. در ادامه مطلب به معرفی و بررسی مشخصات نیسان کیکس ۲۰۲۳ می پردازیم.
معرفی نیسان کیکس
نیسان کیکس نخستین بار در نمایشگاه خودرو برزیل ۲۰۱۴ در قالب یک خودرو مفهومی معرفی شد. نسخه تولیدی کیکس با تغییرات کمی نسبت به نسخه مفهومی در سال ۲۰۱۶ راهی بازار شد و در ابتدا به کشورهای امریکا سپس خاورمیانه ارائه شد.
این کراس اوور تا به حال تغییر نسلی را تجربه نکرده ولی در سال ۲۰۲۱ با فیس لیفت همراه شد. جالب است بدانید نیسان کیکس از لحاظ ابعاد و اندازه در کلاس نیسان جوک می باشد و در بیشتر بازارهای جهان جانشین جوک می باشد.
می توان گفت کراس اوورهای کوچک برند نیسان از جمله جوک در طول دهه های اخیر خیلی پرفروش و محبوب بوده اند. نیسان کیکس عضوی از خانواده پر جمعیت کراس اوورهای کامپکت نیسان می باشد که محصولات محبوبی در سراسر دنیا می باشند.
نیسان کیکس در حال حاضر لقب کوچکترین کراس اوور نیسان را در ایران دریافت کرده است زیرا نیسان قشقایی و نیسان ایکس تریل از آن بزرگتر هستند. ویژگی اصلی نیسان کیکس، سایز کوچک و عملکرد اقتصادی آن است. از این رو نباید با کراس اوورهای مونتاژی مجهز مقایسه شود.
شایان ذکر است که کراس اوور کامپکت نیسان کیکس برای خانوارهای جوان با تمرکز بر استفاده درون شهری تولید شده است. محصولات نیسان همیشه در بازار ایران خوش نام بوده اند و محصولاتی مثل پاترول و ماکسیما برای اکثر ایرانی ها خاطره انگیز می باشد.
بعد از آزاد شدن واردات خودرو اسم چند محصول از نیسان نیز در لیست خودروهای جدید وارداتی وجود دارد. نیسان کیکس به عنوان کراس اوور اقتصادی و کامپکت سهم مناسبی از بازار برخی کشورهای درحال توسعه را در اختیار دارد.
همانطور که اشاره شد تا به حال فقط یک نسل از نیسان کیکس راهی بازار شده است. البته در سال ۲۰۲۱ مورد بازبینی چهره قرار گرفت و حاصل آن حس تهاجمی بیشتر نمای جلو خودرو شده است. نیسان کیکس برای بازارهای در حال توسعه تولید می شود. این خودرو در چین، برزیل، مکزیک، تایلند و تایوان روی خط تولید قرار دارد.
طراحی بیرونی نیسان کیکس
پیشتر اشاره شد که نیسان کیکس در سال ۲۰۲۱ فیس لیفت را تجربه کرده است. نسخه های وارداتی نیز از نوع فیس لیفت می باشند. فیس لیفت این خودرو در نمای جلو با تغییرات بسیاری همراه شده است. از جمله حذف قاب کرومی جلو پنجره و قاب v شکل امضای طراحی خودروی نیسان حالا با قطعه مشکی رنگ جایگزین شده است.
به این ترتیب جلو پنجره یکپارچه نشان داده می شود. در اولین نگاه به نیسان کیکس به راحتی متوجه اصالت ژاپنی این کراس اوور می شوید با این که خودرو اقتصادی است ولی سبک طراحی خیلی خوبی به نمایش می گذارد.
خوشبختانه برخلاف ایکس تریل، چراغ های روشنایی روز در جای اصلی خود قرار داشته و به نواحی جانبی سپرها هدایت نشده اند. چراغ های مه شکن هم در قسمت جانبی سپر تعبیه شده اند. در این نما چراغ ها بیشتر از بقیه بخش ها خودنمایی می کنند که به لطف برجستگی روی آن ها چراغ ها طراحی خیلی خوبی پیدا کرده اند.
طراحی جلو پنجره نیز چهره خشنی به کیکس بخشیده است. البته فراموش نکنید این خودرو اقتصادی بوده و طراحی آن به طور نسبی ارزیابی می شود. نمای جانبی شباهت زیادی به خودرو هاچ بک دارد و این شباهت ناشی از ابعاد کوچک کیکس می باشد. در ضمن سقف و ستون های خودرو مشکی رنگ بوده و ترکیب آن ها با رنگ بدنه روشن، جلوه اسپرتی به خودرو می بخشد.
رینگ های کیکس نیز در برخی تیپ ها مشکی هستند. در این نما طراحی هماهنگ با سایر نماهای خودرو را شاهد هستیم. در نمای جانبی خطوط برآمده و فرو رفته روی درب، طراحی دو رنگ بدنه و خطوط کرومی روی فلاپ ها باعث شلوغی این بخش شده اند.
طراحی رینگ های آلومینیومی به جلوه خوب خودرو کمک کرده است. در نمای عقب این خودرو از الگوهای طراحی مشابه نیسان جوک بهره می گیرد که این تشابه در طراحی چراغ ها به خوبی مشهود است. سبک طراحی درب پنجم که به یک شش ضلعی بزرگ شبیه است باعث شده ظاهر نیسان کیکس نسبت به خودروهای اقتصادی همرده متمایز تر باشد.
باید گفت طراحی نمای عقب نیسان کیکس به خوبی نماهای دیگر نیست و سبک طراحی این بخش کمی خاص به نظر می رسد. چراغ های عقب با خطوط شکسته و زاویه دار تیز همراه بوده و برخلاف نیسان ایکس تریل طراحی پیوسته دارند که ظاهری خشن در این نما ایجاد کرده اند.
البته انحنا و فرورفتگی بدنه کیکس در بخش عقب به طراحی خشن و اسپرت آن کمک کرده است. عدم وجود خروجی اگزوز روی سپر عقب از نکات دیگر طراحی این بخش است و نشان می دهد که خروجی اگزوز مخفی کار شده است.
طراحی داخلی نیسان کیکس
بررسی کابین نیسان کیکس نشان می دهد طراحی داخلی این خودرو ساده ولی کاربردی است. کابین خودرو به فضای داخلی نسل قبل نیسان جوک شباهت داشته که نسخه هایی از آن در بازار کشور وجود دارد. از این رو یافتن شباهت بین طراحی داخلی کیکس و جوک کار دشواری نیست.
با توجه به انتظاری که از یک کراس اوور اقتصادی می رود سراسر کابین از پلاستیک مشکی رنگ پوشیده شده که اقتصادی بودن کیکس را تداعی می کند. کلاستر خودرو هم از نوع آنالوگ بوده و فقط یک رایانه سفری کوچک در وسط تعبیه شده است.
با این وجود نیسان سطح امکانات کیکس را خیلی کاهش نداده زیرا سیستم صوتی Bose همراه با نمایشگر در این خودرو مشاهده می شود. تعداد کنترلرهای فیزیکی به کاربر کمک می کند تا بر ابزارها هنگام رانندگی تسلط بیشتری داشته باشد.
فاصله محوری کیکس هم ۲.۶ متر بوده و خودرو را در کلاس کراس اوورهای کامپکت قرار می دهد. حجم قسمت بار خودرو نیز قابلیت افزایش به بیشتر از ۷۰۰ لیتر را دارد البته اگر صندلی های ردیف عقب تا شود. باید گفت داخل کابین نیسان کیس همه چیز در نهایت سادگی قرار دارد و از تزئینات پر زرق و برق و کلیدهای لمسی زیاد خبری نیست.
اگرچه نمی توان از داشبورد ایراد خاصی گرفت ولی باید پذیرفت که ظاهر آن برای جوان تر ها جذاب نیست و نسبت به برخی رقبای کره ای و چینی در سطح پایین تر قرار دارد. کابین این خودرو به طور کلی طراحی ساده ای دارد و با سبک طراحی پیچیده ای همراه نیست.
با توجه به اقتصادی بودن کیکس انتظار زیادی از آن نمی رود. رودری ها از جنس پلاستیک بوده و طراحی خیلی ساده ای دارند. همچنین دیزاین خاصی در این قسمت دیده نمی شود. در تیپ های پایه در قسمت میانی داشبورد از پلاستیک طرح دار استفاده شده تا سادگی این بخش را کاهش دهد.
البته در تیپ های بالاتر نیسان کیکس متریال نرم در این بخش به کار رفته است. در وسط داشبورد نمایشگر لمسی سیستم مولتی مدیا تعبیه شده است که قابلیت هایی مثل اپل کارپلی و اندروید اتو را برای سرنشینان در اختیار می گذارد.
کنسول وسط تا حدودی زاویه دار طراحی شده تا دسترسی راننده به این بخش راحت تر باشد. کنسول توسط روکش پلاستیکی پیانویی احاطه شده و حس لوکس بودن را القا می کند. جلو آمپر از نوع آنالوگ یا عقربه ای است و حس هیجان را به همراه دارد.
در بین دو عقربه مربوط به سرعت و دور موتور رایانه سفری دیده می شود که اطلاعات مختلفی را در اختیار می گذارد. فرمان خودرو از نوع کمکی برقی است و میزان سفتی آن با توجه به سرعت کراس اوور تغییر می کند که امتیاز مثبتی برای کیکس محسوب می شود.
از سویی غربیلک فرمان این خودرو دی کات است که حس خوبی به راننده انتقال می دهد. بررسی صندلی های نیسان کیکس نشان می دهد ارگونومی و طراحی مناسبی داشته و در تیپ های پایه با روکش و تریم پارچه ای همراه هستند ولی در تیپ های بالاتر روکش چرم مصنوعی با دوخت رنگی دارند.
متریال استفاده شده در قسمت عقب خودرو همانند قسمت جلویی بوده و با توجه به فاصله محوری ۲۶۲۰ میلی متر سرنشینان عقب فضای منطقی و قابل قبولی را در اختیار دارند.
مشخصات فنی نیسان کیکس
همانطور که در ابتدای بررسی نیسان کیکس اشاره شد این خودرو اقتصادی بوده و مختص بازار کشورهای درحال توسعه طراحی شده است. بنابراین دارای موتور کم استهلاک و البته با قدرت متوسط می باشد. زیر کاپوت خودرو پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر از سری موتورهای خانواده HR نیسان تعبیه شده است.
این موتور قدرتی معادل ۱۲۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۳ نیوتن متر را ارائه می دهد که برای یک پیشرانه تنفس طبیعی کوچک ارقام مناسبی است. البته دقت کنید این موتور از استاندارد عدم آلایندگی یورو ۶ بهره می برد و برای فعالیت درست به سوخت باکیفیت نیاز دارد.
در قسمت انتقال قدرت این خودرو به گیربکس اتومات CVT مجهز است که نشانه اقتصادی بودن کیکس است. همچنین سامانه انتقال قدرت به صورت دیفرانسیل جلو می باشد. از این رو انتظار بیراهه نوردی از آن را نداشته باشید.
مصرف سوخت کم بزرگترین مزیت کراس اوور کامپکت برای مصرف کنندگان به شمار می رود. این خودرو با مصرف سوخت ترکیبی ۶.۵ لیتر در هر صد کیلومتر، عملکرد قابل قبولی ارائه می دهد. البته حجم باک سوخت این خودرو ۴۱ لیتر می باشد.
سیستم تعلیق خودرو در قسمت جلو از نوع مک فرسون و در بخش عقب از نوع میله پیچشی می باشد. از این رو لازم است هنگام عبور از پیچ های تند احتیاط را رعایت کنید. ترمزهای خودرو در چهار چرخ از نوع دیسکی می باشند و با فرمان برقی و پمپ روغن فشار مضاعفی به پیشرانه وارد نمی شود.
امکانات و تجهیزات نیسان کیکس
نیسان کیکس به عنوان محصول ژاپنی اقتصادی، امکانات معقول و در حد استاندارد جهانی ارائه می دهد. در این محدوده قیمتی عدم بهره مندی از سیستم رانندگی خودرو قابل انتظار می باشد. با این وجود دیگر امکانات ایمنی در کیکس مشاهده می شود. از جمله:
- سیستم های ترمز ABS و EBD
- سیستم کنترل پایداری
- سیستم کنترل حرکت خودرو در سربالایی
- سیستم هشدار برخورد از عقب
- سیستم ترمز اضطراری اتومات
- سیستم ضد لغزش خودرو
- سیستم کنترل دینامیک خودرو
- سیستم ترمز کمکی الکترونیکی
- شش کیسه هوای ده نقطه ای
- کیسه هوای زانو راننده (سفارشی)
- سیستم هشدار نقطه کور
- هشدار خط خوان
در قسمت تجهیزات و امکانات رفاهی نیز این کراس اوور ژاپنی می تواند انتظارات کاربر را برآورده نماید. با امکاناتی از جمله:
- سیستم صوتی Bose به همراه ۸ اسپیکر
- دوربین دید عقب همراه با سنسور پارک
- تریم چرمی کابین در تیپ های بالا
- دوربین ۳۶۰ درجه
- کروز کنترل
- باربند
- برف پاک کن حساس به سرعت
- سیستم ورود و استارت بدون کلید
- حالات رانندگی اکو و اسپرت
- سانروف برقی
- سیستم پایش فشار باد تایرها
- استارت دکمه ای
- فرمان کمکی برقی
- سنسور نور
- چراغ های ال ای دی سفارشی
- نور بالای اتومات
- کروز کنترل تطبیقی(سفارشی)
- نمایشگر لمسی
- اتوهلد
- تهویه الکتریکی دستی
- تهویه اتومات
رقبای نیسان کیکس در بازار کشور
اگرچه در کشورمان نیسان کیکس در این رده قیمتی خودرویی اقتصادی محسوب نمی شود به هر روی در بخش خودروهای وارداتی اولین رقیب این خودرو، کیا سلتوس است که محصول کوشا خودرو محسوب می شود. در ضمن خودروهای هیوندای کرتا و هیوندای کنا از دیگر رقبای نیسان کیکس هستند که توسط کرمان موتور ارائه می شوند.
منبع : آرگا