دسته ها
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳

راه های کنترل و درمان غرور

  • شیوا فهیمی
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • ۰

غرور یک حس مخرب و فریبنده است. از این رو بایستی نسبت به رفع آن اقدام کرد. این مطلب به راه های کنترل و درمان غرور اشاره دارد.

غرور نوعی حس فریبنده است و فرد تصور می کند بسیار برتر از سایرین می باشد. افراد مغرور با بد رفتاری دوستان خود را از دست می دهند و هر روز تنهاتر می شوند. اگر به دنبال راه های کنترل و درمان غرور هستید با ادامه مطلب همراه ما باشید.

انواع راه های کنترل و درمان غرور

غرور و خود برتر بینی می تواند انسان را به نابودی بکشاند. از این رو بایستی همیشه راهکارهایی استفاده تا بتوان بر این حس غلبه نمود. غرور با عزت نفس کاملا متفاوت است. فرد مغرور با خود برتر بینی و بد رفتاری دوستان خود را از دست می دهد و روز به روز تنهاتر می شود.

ولی فردی که برای خود و دیگران احترام قائل باشد با حس و حال خوبی زندگی می کند و مورد توجه و محبت اطرافیان خود قرار می گیرد. بنابراین بهتر است غرور خود را با راهکارهایی درمان نمایید. غرور نوعی فریب خوردن است و این حس ایجاد می شود که نسبت به دیگران برتر هستید.

ولی غرور به معنی متداولش، یعنی فردی که خود را به خاطر صفتی که در خود احساس می کند بزرگ و محترم بشمارد. در حالی که ممکن است فاقد این صفت باشد یا این که صفت خیالی او اصلا صفت خوبی نیست. ذر ادامه با راه های کنترل و درمان غرور آشنا می شوید.

همچنین می توانید از مقالات قبلی پیرامون تکنیک های کاهش غرور و نحوه صحیح رفتار با افراد مغرور نیز با کلیک روی لینک ها بازدید نمایید.

۱. قبول کنید مغرور هستید.

اولین گام برای علاج خود بزرگ بینی و غرور این است که قبول کنید انسان مغروری هستید. اگر این موضوع را نپذیرید امکان درمان آن وجود ندارد.

تا موقعی که به پذیرش کامل این مسئله نرسید، ذهن دائما تکرار می کند که به درمان و رفع غرور نیازی نیست. از این رو در گام اول باید بپذیرید که فرد مغروری هستید و باید آن را رفع نموده تا در زندگی و ارتباط با دیگران با مشکل مواجه نشوید. دقت کنید هیچ کس دوست ندارد با فرد مغرور ارتباط داشته باشد.

۲. قبول کنید کارها دست خداوند است.

با این حس که انجام هر کاری با خواست خداوند است متوجه می شوید در حقیقت خدا آن کار را توسط شما انجام می دهد و این شما نیستید که کننده کار هستید. پذیرش این که همه امور دست خداوند است حس منیت و غرور را از وجود شما دور می کند.

۳. غرور خود را ریشه یابی کنید.

یافتن ریشه غرور می تواند غلبه بر آن را راحت تر نماید. این که بدانید به چه علتی خود را از بقیه برتر می دانیم کمک می کند تا منیت را از خود دور نماییم. اگر به زیبایی، جوانی و دانش خود مغرور هستید باید بدانید که این موارد با پیری و بیماری از بین می رود.

و اگر ثروت یا قدرت برای شما حس غرور به همراه دارد احتمالا از سرگذشت متمولین و قدرتمندان مغرور مطلع نیستید. همه چیز در این دنیا فانی است و آن چه که باقی می ماند خاطره نیکو از شما خواهد بود.

۴. نرم و آرام صحبت کردن را تمرین کنید.

غرور در صحبت کردن با صدای بلند و خشن بسیار آشکار است. سعی کنید هنگام صحبت کردن از کلمات خوب و لحن آرام تر استفاده کنید تا تاثیر غرور شما بر دیگران نیز کاهش یابد.

۵. همیشه برنده نیستید.

انسان مغرور به علت ذهنیت نادرست در مورد خودش، تصور می کند از دیگران برتر بوده از این رو توقع دارد همیشه و در هر موقعیتی برنده نهایی باشد. در حالی که شدیدا اشتباه می کند. همه انسان ها دارای استعداد و ویژگی های مثبت هستند که می تواند در موقعیت های مختلف موجب درخشش آن ها شود.

از این رو این تفکر را از خود دور کنید که در هر جا و زمانی شما از دیگران برتر به نظر برسید.

۶. اشتباهات خود را بپذیرید.

هر یک از افراد، ممکن است اشتباهاتی در زندگی مرتکب شده باشند. وقتی غرور زیاد باشد روبرو شدن با اشتباهات و روی پلید آن کار دشواری است. از این رو احتمالا دیگران را مقصر دانسته ، موضوع را عوض می کنید، اشتباه خود را توجیه کرده و … که راهی ساده برای فرار از منیت است.

اما با اعتراف به این که اشتباه خود را می پذیرید تلاش بزرگی در کاهش غرور خود انجام داده اید.

۷. از دیگران عذرخواهی کنید.

فقط لازم نیست از خداوند طلب بخشش نمایید بلکه عذرخواهی کردن از بنده خدا و افرادی که آن ها را رنجانده اید نیز از غرور شما می کاهد.

۸. خود را بشناسید.

برای درمان غرور از برون گری به درون نگری برسید. خودشناسی کمک می کند فکر خود را کمتر درگیر موقعیت های مختلف بیرونی نموده و در عوض بیشتر به خود توجه کنید. این سبب می شود که از عیوب خود مثل حس انتقام، حسادت، خشم و … آگاه شوید.

به این ترتیب به جای توجه به عیوب دیگران و کینه ورزی و قضاوت به درون خود نگریسته و متوجه شوید که شما نیز کم و بیش عیب هایی دارید.

۹. برای دیگران هم ارزش قائل شوید.

از احادیث و توصیه های ائمه علیه السلام این است که همواره هر چه را برای خود می پسندی برای دیگران هم آن را بپسند. بنابراین وقتی آن چه که برای شما با ارزش بوده برای دیگران نیز مدنظر قرار می دهید در حقیقت میل برای داشتن آن را مهار نموده و با این کار اولویت به خود را کاهش می دهید. در نتیجه غرور از بین می رود.

۱۰. برای یادگیری اشتیاق نشان دهید.

برخی افراد از آموختن در زندگی دست کشیده و همواره سعی دارند به دیگران بیاموزند. وقتی حس همه چیز دانی ایجاد شود رفتار و نگرش من بیشتر می دانم در شما تقویت می شود و این نشانه غرور و منیت است. بنابراین سعی کنید برای یادگیری اشتیاق داشته باشید.  وقتی منش یادگیرندگی ایجاد شود غرور و منیت از بین می رود.

۱۱. خوبی های دیگران را ببینید.

تمرکز و دیدن نکات مثبت و خوبی های دیگران کمک می کند احساس غرور و خود برتر بینی در شما کاهش یابد.

۱۲. به روانشناس مراجعه کنید.

اگر این موارد را رعایت کرده و باز هم موفق نشدید غرور خود را درمان نمایید، تنها راهکار این است که به یک روانشناس خوب مراجعه کنید. توجه داشته باشید غرور و منیت مسئله ای نیست که به راحتی از آن عبور کنید. چرا که غرور و منیت ممکن است شما را از موفقیت ها و اتفاقات خوب زیادی در زندگی دور نماید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *