دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

آیا نشستن کودک به شکل W خطرناک است؟

  • شیوا فهیمی
  • ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ۰

برخی کودکان در اوایل دوران کودکی به صورت دبلیو می نشینند. وضعیت پاهای کودک شکل حرف w را ایجاد می کند. در این مطلب به بررسی علت و درمان نشستن کودک به شکل w می پردازیم.

اگر کودک شما به شکل w می نشیند و برای شما جای سوال است که علت نشستن کودک به شکل w چیست و آیا راهکار درمانی وجود دارد. در این مطلب پیرامون این موضوع صحبت می کنیم تا نگرانی شما در این زمینه برطرف شود.

علت و درمان نشستن کودک به شکل w

نشستن کودک به شکل w که به آن w-setting نیز اطلاق می شود روشی است که کودک از اوایل دوران کودکی به این صورت می نشیند. در این وضعیت، کودک زانوها را خم کرده و با باسن روی زمین می نشیند به طوری که پاها در خارج از لگن به سمت برون است.

وضعیت پاهای کودک شکل حرف انگلیسی w است. ممکن است شنیده باشید این وضعیت برای رشد لگن و پاها مشکلاتی ایجاد می کند. اگر بر شما این مسئله نگران کننده است در ادامه مطلب به بررسی علت و درمان نشستن کودک به شکل w می پردازیم.

همچنین در صورت تمایل می توانید از مقالات قبلی پیرامون نحوه نشستن صحیح کودکان و نشستن نوزاد در کالسکه با کلیک روی لینک بازدید نمایید.

w-setting چه وضعیتی است؟

w-setting حالتی است که کودک زانوها را در مقابل خود قرار داده ولی مچ پا و پاهای او در دو سمت باسن قرار دارد. این وضعیت شکل کلاسیک حرف انگلیسی w را ایجاد می کند. ممکن است w-setting ناراحت کننده به نظر برسد.

ولی در حقیقت کودک چرخش داخلی لگن و دامنه حرکتی کلی بیشتری نسبت به بزرگسالان دارد. از این رو احتمالا این حالت نشستن سبب ایجاد درد نمی شود. نشستن کودکان به فرم دبلیو بسیار رایج بوده و بخشی از رشد معمولی آن ها محسوب می شود.

کودک ممکن است در وضعیت w بنشیند زیرا در حین بازی و دیگر فعالیت ها به او حمایت گسترده ای می دهد. در این وضعیت بچه ها نیازی به استفاده از عضلات مرکزی بدن جهت ایستادن را ندارند.

علت نشستن کودک به فرم w چیست؟

حالتی از نشستن که در آن باسن، ران، زانو و ساق پای کودک روی زمین است و مچ پا به سمت بیرون زانو باشد فرم w اطلاق می شود. وقتی در این وضعیت از بالا به کودک نگاه کنید پاها به شکل حرف دبلیو شبیه است. در این وضعیت مفاصل لگن خمیده شده  و ران ها به هم نزدیک شده و به سمت داخل هم چرخیده اند.

سن ۲-۵ سالگی زمان مهمی برای رشد کودکان است. در این مرحله کودک قوی تر شده و حس تعادل او تقویت می شود. در وضعیت نشستن دبلیو کودک با پاها یک پایه پهن درست کرده و به جای استفاده از عضلات مرکزی بدن به آن تکیه می کند.

کودک برای جبران کمبود استحکام هسته ممکن است شروع به استفاده از این پایه نماید. وقتی کودک در انعطاف پذیری لگن مشکل داشته باشد، در حالت دبلیو می نشیند. سه علت اساسی برای این شیوه غلط نشستن وجود دارد که عبارت است از:

ناهنجاری ساختاری استخوان ران

رایج ترین ناهنجاری که سبب وضعیت نشستن دبلیو می شود افزایش زاویه رو به جلو گردن استخوان ران می باشد. در این حالت، استخوان ران به داخل چرخیده در نتیجه کودک هنگام راه رفتن، انگشتان پا را به سمت داخل برده و نشستن دبیلو شکل را به بقیه نشستن ها ترجیح می دهد.

اختلال در تعادل

ضعف عضلات تنه یا اختلال در تعادل دیگر علت نشستن کودک به فرم دبلیو می باشد. کودکی که دچار ضعف عضلات شکم یا عضلات پشت تنه باشد یا در تعادل در حالت ایستاده اختلال داشته باشد، از این فرم نشستن استفاده می کند. در این نوع نشستن، سطح اتکا و تماس کودک با زمین گسترده است.

۳. عادت رفتاری

کودک از حدود شش ماهگی وضعیت هایی را به خود می گیرد که او را مستعد نشستن به فرم دبلیو می نماید. از جمله این وضعیت ها عبارت است از:

• چهار دست و پا رفتن روی دست و زانو ها به طوری که اگر از بالا به آنها نگاه کنید، زانوهای کودک نسبت به مفاصل لگن بیرون تر بوده و به اصطلاح با فاصله نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند.
• روی دو زانو ایستادن به طوری که پاها از هم باز است و زانوها بیرون تر از مفاصل لگن واقع هستند.
• حذف مرحله نشستن یک طرفه

به هر روی، کودکان بسیاری به علل مختلفی نشستن دبلیو را ترجیح می دهند. این کودکان به طور ناخودآگاه متوجه می شوند که این وضعیت به انقباض عضلانی زیادی نیاز ندارد و خیلی با ثبات است. از این رو این شکل از نشستن را به سایر نشستن ها ترجیح می دهند.

راهکارهای درمان نشستن w شکل کودک چیست؟

برخی از کودکان برای مدت خیلی کوتاهی به فرم w می نشینند. اما اگر این حالت نشستن طولانی مدت شد راهکارهای زیر می تواند درمان کننده باشد:

۱. جایگزین کردن دیگر روش های نشستن

از جمله روش های جایگزین نشستن به فرم دبلیو عبارت است از:

  • نشستن چهارزانو
  • نشستن در حالی که کودک پاهایش را دراز کرده باشد.
  • نشستن روی صندلی یا چهارپایه های کوتاه
  • نشستن یک طرفه
  • چمباتمه زدن
  • دمر خوابیدن در حالی که وزن کودک روی ساعدها باشد.

۲. تقویت عضلات محوری تنه

در صورتی که علت زمینه ای نشستن دبلیو شکل، ضعف عضلات تنه است، با تقویت مستمر این عضلات، می توان در کودک حس امنیت ایجاد کرده تا سایر روش های نشستن را نیز امتحان نماید. با این کار به تدریج کودک متوجه می شود که حالت های دیگر نشستن هم ثبات لازم را دارند و می توان برای نشستن از این وضعیت ها هم کمک گرفت.

۳. تذکرات شفاهی مداوم

مداومت در تذکر دادن شفاهی به کودک موجب می شود که او با شنیدن کلمه یا جمله خاصی متوجه شود وضعیت نشستنش درست نیست و باید اصلاح گردد.

۴. کشش عضلانی

نشستن طولانی مدت کودک به فرم دبلیو می تواند سبب کوتاهی عضلات لگن، سولئوس و … بشود در نتیجه کودک نمی تواند در سایر وضعیت ها بنشیند. از این رو تمرینات کششی راهکار خوبی برای درمان این مشکل می باشد.

به جز این راهکارهای درمانی حتما به یک کار درمانگر یا فیزیوتراپ مراجعه تا با ریشه یابی این مشکل درمان آن سریعتر صورت گیرد.

آیا فرم نشستن w برای کودک خطرناک است؟

اگر کودک برای مدت کوتاهی به شکل دبلیو می نشیند خطرناک نیست ولی اگر این وضعیت به یک عادت تبدیل شود منجر به مشکلات وضعیت و حرکتی می شود بنابراین به پیگیری و درمان نیاز دارد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *