دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

برخورد با دست بزن داشتن کودک

  • شیوا فهیمی
  • ۸ دی ۱۴۰۳
  • ۰

یکی از سوالات مکرر والدین این است که برخورد مناسب برای دست بزن داشتن کودک چگونه است؟ با این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات کافی کسب کنید.

بیشتر والدین از دست بزن داشتن کودک خود نسبت به اطرافیان گلایه مند بوده و به دنبال راهکاری برای حل این مشکل رفتاری هستند. در این مطلب قصد داریم پیرامون برخورد مناسب با دست بزن داشتن کودک صحبت کنیم با آرگا همراه باشید.

دست بزن داشتن کودک چه برخوردی می طلبد؟

بیشتر والدین وقتی فرزند آن ها کودک دیگری را می زند، احساس شرمندگی می کنند. بعضی والدین هم ممکن است به تنبیه کودک خود بپردازند. این کار به ویژه در حضور دیگران، اصلا صحیح نیست. بچه ای که کتک می زند همواره به خاطر پرخاشگری این کار را انجام نمی دهد.

ممکن است مشکل اساسی تری وجود دارد که موجب کتک کاری کودکان می شود. بنابراین در صورتی که به دنبال یافتن دلیل دست بزن داشتن کودک خود و رفتار صحیح در این شرایط هستید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

چرا کودک دست بزن دارد؟

کتک زدن یکی از رفتارهای پرخاشگرانه می باشد که ممکن است هر کودکی از خود نشان دهد. از جمله علل این رفتار عبارت است از:

  • کنجکاوی: کودک در خردسالی، کنجکاو بوده و دوست دارد دنیای اطراف خود را کشف کند. بنابراین ممکن است برای شناخت بدن خود و دیگران، به آنها دست بزنند.
  • رفع نیازهای عاطفی: کودک ممکن است به منظور جلب توجه دیگران، به آنها دست بزنند. یا ممکن است احساس تنهایی، اضطراب و عصبانیت کرده و برای رفع این احساسات، به دیگران دست بزنند.
  • یادگیری رفتارهای ناپسند: کودک ممکن است از دیگران، رفتارهای ناپسندی مثل کتک زدن را یاد بگیرد.
  • اختلالات رفتاری: در مواردی، کتک زدن کودک، نشانه ای از یک اختلال رفتاری مثل اختلال سلوک یا اختلال کم توجهی بیش فعالی می باشد.

نحوه برخورد با کودکی که دست بزن دارد.

در برخورد با کودکی که دست بزن دارد باید دانست این رفتار، نشانه ای از مشکل رفتاری کودک نیست و ممکن است علل مختلفی داشته باشد. حال که با این علت ها آشنا شدید در ادامه راهکارهایی برای برخورد با دست بزن داشتن کودک ارائه می شود.

۱. کودک را درک کنید.

درک کنید که کودک چرا این کار را انجام داده است. دلیل رفتار کودک خود را درک نمایید. اگر کودک به خاطر کنجکاوی این کار را انجام داده می توانید نیازهای عاطفی کودک خود را برآورده نمایید. و اگر این کار به خاطر یادگیری رفتارهای ناپسند بوده سعی کنید از قرار گرفتن کودک در معرض این رفتارها جلوگیری نمایید.

۲. با کودک صحبت کنید.

با کودک خود صحبت کنید و به او یاد دهید که کتک زدن کار درستی نیست. برای کودک توضیح دهید که کتک کاری می تواند به دیگران و حتی خود او آسیب بزند. همچنین صحبت کردن در مورد احساساتی که کودک نسبت به شرایط و افراد دارد می تواند کمک کند تا بدانید وقتی با هم سالان خود بازی می کند چه حسی دارد و چه چیزی او را ناراحت می کند.

۳. واکنش قاطع و مناسب نشان دهید.

در صورت کتک زدن کودک به دیگران بهتر است واکنش مناسب نشان دهید. شما باید واکنش سریع و قاطعی داشته باشید. به کودک بگویید که کار درستی انجام نمی دهد و باید از آن دست بردارد. واکنش شما به کتک کاری کودک، می تواند بر احتمال تکرار این کار اثر بگذارد.

اگر عصبانی یا خشمگین شوید، کودک نیز حس مشابهی پیدا کرده و سبب می شود بیشتر احساس کند که باید از خود دفاع نماید. به جای عصبانی شدن سعی کنید به کودک با آرامش توضیح دهید که رفتارش نادرست بوده و به او بگویید کتک زدن دردناک است و می تواند به دیگران صدمه بزند.

۴. کودک را به رفتارهای جایگزین تشویق کنید.

به کودک بیاموزید که در صورت نیاز به تخلیه خشم یا انرژی می تواند ورزش کند یا بازی انجام دهد. به او بگویید در صورت خشمگین شدن از کودک مقابل مسئله را با شما در میان بگذارد نه این که کتک کاری نماید.

۵. گوش به زنگ باشید.

دقت کنید کدام موقعیت ها موجب شده که فرزندتان به دیگران کتک بزند تا از این موقعیت ها جلوگیری نمایید. ممکن است کودک وقتی خسته یا گرسنه می شود پرخاشگر گردد. یا وقتی در جمع شلوغی قرار می گیرد احساس خوبی ندارد.

بنابراین محرک هایی که موجب می شود فرزند شما دست بزن داشته و شما یا دیگران را کتک بزند را شناسایی نموده و سعی کنید از قرار گرفتن در این موقعیت ها جلوگیری کنید. با بررسی رفتارها و واکنش های کودک خود می توانید متوجه شوید چه محرک هایی او را به سمت کتک کاری سوق می دهد.

سعی کنید متوجه شوید چه چیزی سبب عصبانیت کودک شما و وادار کردن او به کتک زدن دیگران شده است. ممکن است اسباب بازی خود را به کودک شما نداده باشند. یا گرسنه بوده و خواب خوبی نداشته است. سعی کنید طوری ارتباط برقرار کنید که کودک به راحتی احساس خود را بیان کند.

۶. حواس کودک را پرت کنید.

تنش و کتک کاری بین کودکان را می توانید با معرفی یک اسباب بازی یا بازی دیگر برطرف کنید. پرت کردن حواس کودکان هنگام بروز تنش ساده ترین روش برای جلوگیری از کتک کاری و دعوا کردن است. کودکان کوچکتر اغلب نمی دانند که کتک زدن دیگران اشتباه است.

پرت کردن حواس کودکان و عدم سرزنش آن ها می تواند کمک کرده به حرف شما گوش کند و لجبازی نداشته باشد.

۷. کودک را سرزنش نکنید.

در این شرایط هرگز کودک را سرزنش نکنید. سرزنش کردن و این که فرزند حس کند آدم بدی است نتیجه برعکس دارد. ترس از بد بودن آن چیزی است که سبب می شود کودک دوباره از این عمل استفاده کند.

به جای سرزنش کودک، با آرامش و به دور از حضور دیگران در مورد رفتار اشتباه او صحبت کنید ولی کودک را نترسانید. با کودک از تاثیر کتک زدن بر دیگران و این که درد دارد و آن ها ناراحت می شوند، صحبت کنید.

۸. قوانینی وضع کنید.

در منزل قوانینی وضع کنید که کتک زدن ممنوع است. این قوانین را برای کودک توضیح داده و به او بگویید اگر این قانون ها را رعایت نکند از داشتن برخی اسباب بازی و یا انجام برخی بازی ها محروم می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *