دسته ها
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳

درمان درد استخوان ترقوه با روش های مختلف

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
  • ۰

در واقع درمان درد استخوان ترقوه چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با راهکار های خانگی و موثر در درمان مشکلات این استخوان آشنا شوید با ما همراه باشید.

به طور کلی استخوان ترقوه استخوانی است که استخوان سینه را به شانه متصل می کند که ممکن است در اثر عوامل مختلفی از جمله شکستگی یا بیماری ها دچار درد و التهاب شود که در این مواقع می توانید با راهکار های پزشکی و خانگی برای درمان آن اقدام نمایید.

آشنایی با درمان درد استخوان ترقوه

بهتر است بدانید در واقع ترقوه استخوانی دراز است که همراه با استخوان کتف، بازو و جناغ، کمربند شانه ای یا پکتورال را تشکیل خواهند داد. این استخوان بر خلاف سایر های استخوان های دراز فاقد هر گونه مغزی است و دارای منشاء غشائی خواهد بود. که از سمت داخل به جناغ و از سمت خارج به استخوان کتف متصل می شود.

چگونگی درمان درد استخوان ترقوه

در واقع ترقوه را می توان تنها استخوان بین تنه و اندام فوقانی دانست که در تمام طول آن قابل لمس خواهد بود. جالب است است بدانید که شکل استخوان ترقوه در هر طرف قفسه سینه مشابه حرف S خواهد بود و می توان آن را استخوانی دانست که استخوان سینه را به شانه متصل می کند.

غضروف استخوان ترقوه را به قسمتی از استخوان شانه به نام اکرومیون متصل می کند که این اتصال مفصل آکرومیوکلاویکولار نامیده خواهد شد. انتهای دبگر استخوان ترقوه نیز در مفصل استرنوکلاویکولار به جناغ سینه متصل می شود.

گاهی اوقات استخوان ترقوه ممکن است دچار درد شود که می تواند ناشی از شکستگی، آرتریت، عفونت استخوان یا بیماری دیگری باشد که به موقعیت ترقوه شما مربوط خواهد شد. چنانچه دچار درد ناگهانی استخوان ترقوه در نتیجه تصادف، آسیب ورزشی یا آسیب دیگر شدید بایستی سریعا به اورژانس مراجعه نمایید. همچنین اگر متوجه شدید درد مبهم تری در یکی از ترقوه های خود ایجاد می شود حتما به پزشک مراجعه نمایید.

خصوصیات استخوان ترقوه در بدن

علل اصلی درد استخوان ترقوه:

به طور کلی شایع ترین علل درد استخوان ترقوه معمولا به جراحات مربوط می شود و با این حال درد استخوان ترقوه مممکن است به دلیل برخی از موقعیت های خواب و همچنین برخی از بیماری های زمینه ای ایجاد شود. حتی این درد احتمال دارد به صورت احساس حساسیت، درد یا ضربان توصیف شود و ممکن است به صورت ناگهانی یا تدریجی بروز نماید.

به طور کلی جراحت یا آسیب دیدگی یکی از شایع ترین دلایل درد ترقوه محسوب می شوند. در واقع استخوان ترقوه یک استخوان طولانی است که بازو ها را به بدن متصل می کند. آسیب های استخوان ترقوه در میان ورزشکاران بسیار شایع خواهد بود اما این استخوان در افراد عادی نیز با ضربه به بازو یا افتادن از روی دوچرخه می تواند آسیب زیادی ببیند.

درد ترقوه همچنین می تواند با استفاده بیش از حد و مکرر از دست ها و یا ابتلا به بیماری هایی مانند آرتروز، پوکی استخوان و یا در موارد نادر سرطان ایجاد می شود. به غیر از نشانه های آشکار ایجاد شده بر اثر درد شدید استخوان ترقوه، آسیب دیدن یا شکستگی این استخوان می تواند موجب ایجاد تورم و کبودی در اطراف ناحیه آسیب دیده شود.

علل اصلی درد استخوان ترقوه

علاوه بر این در اثر این آسیب ممکن است تکان دادن بازوها دشوار بوده و با دست زدن به این استخوان، درد زیادی ایجاد خواهد شد. معمولا برای درمان درد استخوان ترقوه، پزشکان استراحت دادن به بازو را برای کمک به التیام رباط ها، تاندون ها و اعصاب شانه توصیه می کنند.

همچنین امروزه برخی از روش های خانگی ماند یخ درمانی، کمپرس گرم و ورزش درمانی نیز به تسکین درد ترقوه و بازگرداندن حرکت به ترقوه و شانه کمک شایانی خواهد کرد.

مراجعه به پزشک:

توجه داشته باشید دردی که بیش از یک روز طول بکشد و یا به تدریج بدتر شود بایستی در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. هر آسیبی که موجب تغییر قابل مشاهده در وضعیت استخوان ترقوه یا شانه شما شود بایستی به عنوان یک اورژانس پزشکی درمان گردد. دقت داشته باشید که اگر مراقبت های پزشکی را به تاخیر بیندازید ممکن است روند بهبودی را دشوارتر کنید.

زمان مناسب برای مراجعه به پزشک برای درمان

درمان خانگی درد استخوان ترقوه:

برای کمک به سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم ها و درد استخوان ترقوه و کمک به از بین بردن ناراحتی شانه، در ادامه به بیان برخی از راهکار های خانگی و طبیعی برای درمان درد استخوان ترقوه پرداخته ایم:

  • یخ درمانی:

اگر درد ترقوه شما ناشی از آسب است و متورم شده قطعا گذاشتن کمپرس یخ بر روی محل درد در کاهش علائم به شدت موثر خواهد بود. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که منپرس یخ را به مدت ۳ الی ۴ روز و هر روز به فاصله ۴ ساعت و هر بار ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بر روی محل درد بگذارید.

دقت داشته باشید که به هیچ وجه نباید یخ را به صورت مستقیم بر روی پوست بگذارید زیرا ممکن است پوست تان دچار سوختگی شود. به همین خاطر بهتر است کیسه یخ را داخل حوله بگذارید و سپس روی پوست قرار دهید.

  • استراحت:

استراحت کردن نیز برای تسکین درد و جلوگیری از ایجاد آسیب بیشتر بسیار موثر خواهد بود. توصیه می شود که برای جلوگیری از حرکات ناخواسته بازو، با استفاده از یک پارچه بازو را دور گردن تان بیندازید. انجام این کار برای مدیریت درد و افزایش سرعت فرآیند درما بسیار مفید خواهد بود.

راهکار های درمان درد های به وجود امده در ترقوه

  • گرمای مرطوب:

اگر چندین روز متوالی از درد ترقوه رنج می برید به احتمال خیلی زیاد درد شما ناشی از آرتروز است. در این شرایط گرمای مرطوب می تواند به کاهش ناراحتی و درد التهاب مفاصل کمک نماید. برای این کار می توانید از پد گرم مرطوب استفاده نمایید.

برای تهیه این پد بایستی حوله را درون آب گرم قرار دهید و سپس آب اضافه آن را با فشار خارج نمایید. سپس حوله را درون یک کیسه فریزر قرار دهید و آن را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی محل درد تان قرار دهید.

  • ورزش:

در اغلب موارد آسیب و درد ترقوه نیازمند درمان فیزیکی برای کاهش درد و افزایش دامنه حرکت شانه و بازو خواهد بود. درمان فیزیکی معمولا زمانی شروع می شود که زخم به خوبی التیام یافته باشد. تمریناتی در این علم طراحی شده که از خشکی و ضعف در اطراف ترقوه جلوگیری می کنند. علاوه بر این درمان های فیزیکی حاوی تمریناتی هستند که بر روی تقویت عضلات و رباط های اطراف ترقوه تمرکز خواهند داشت.

تاثیر ورزش بر درمان درد ترقوه

همچنین در ادامه نیز پیشنهاد می کنیم که با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب آناتومی شانه و همچنین مطلب آناتومی کتف نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *