دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

مزایای سونوگرافی غدد لنفاوی گردن و موارد قابل تشخیص

  • شیوا فهیمی
  • ۶ دی ۱۴۰۳
  • ۰

سونوگرافی غدد لنفاوی گردن یکی از بهترین روش ها جهت شناسایی بیماری های خطرناک است. برای اطلاع از کاربرد و مزایای این سونوگرافی با آرگا همراه باشید.

ممکن است پزشک برای تشخیص سلول های سرطانی، سونوگرافی غدد لنفاوی گردن را تجویز نماید. این سونوگرافی بهترین روش برای شناسایی بیماری های خطرناک مانند سرطان و دیگر آسیب های جسمانی شناخته می شود. در ادامه مطلب پیرامون مزایا و کاربرد سونوگرافی غدد لنفاوی گردن بیشتر صحبت می کنیم.

مزایا و کاربرد سونوگرافی غدد لنفاوی گردن

غدد لنفاوی گردن، بخشی از سیستم لنفاوی بدن هستند که در دفاع از ایمنی بدن نقش مهمی دارند. هنگامی که عفونت، التهاب یا برخی بیماری خاص مثل سرماخوردگی در بدن روی می دهد، این غدد متورم می شوند. بزرگ شدن غدد لنفاوی در صورت طولانی شدن با علائم جدی نظیر کاهش وزن و تعریق شبانه همراه می شود.

از این رو برای تشخیص علت بزرگ شدن این غدد سونوگرافی و برخی آزمایش ها توسط پزشک تجویز می شود. سونوگرافی غدد لنفاوی گردن جزو بهترین روش ها برای شناسایی بیماری های خطرناک مانند سرطان و دیگر آسیب های جسمانی می باشد.

در سونوگرافی مذکور از امواج اولتراسوند با فرکانس بالا جهت بررسی و شناسایی غدد لنفاوی استفاده می شود. ممکن است پزشک با معاینه ظاهری بتواند منشا بیماری را تشخیص دهد ولی برای بررسی علت دقیق بیماری و محل آن به سونوگرافی نیاز است.

در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی کاربرد و مزایای سونوگرافی غدد لنفاوی گردن بپردازیم. با ما همراه باشید. همچنین می توانید برای آشنایی با سونوگرافی داپلر و سونوگرافی واژینال با کلیک روی لینک از این مطالب نیز بازدید نمایید.

سونوگرافی غدد لنفاوی گردن چه مزایایی دارد؟

شناخت بیشتر بیماری ها مانند سرطان و تورم غدد لنفاوی معمولا با معاینه ظاهری امکان پذیر نیست. از این رو بهترین و دقیق ترین روش، سونوگرافی می باشد. این روش معمولا به شکل سرپایی در بیمارستان انجام خواهد شد.

بررسی غدد لنفاوی و غده تیروئید توسط سونوگرافی اهمیت زیادی دارد. غدد لنفاوی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و دفاع از عوامل بیماری زا دارند. از این رو، عفونت این غدد یا تورم آن ها ممکن است نشانه مبارزه بدن با فاکتورهای بیماری زا یا تشدید یک بیماری خطرناک مانند سرطان باشد.

ضمنا غده تیروئید به حفظ متابولیسم و بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند. از این رو نیاز است مشکلات گردن و غدد لنفاوی در کمترین زمان ممکن بررسی گردد. از این رو سونوگرافی این غدد اهمیت پیدا می کند. از جمله مزایای سونوگرافی غدد لنفاوی عبارت است از:

۱. از مهمترین مزیت این روش، غیر تهاجمی بودن آن است. روش های تشخیصی دیگر مانند اشعه ایکس، ممکن است به بدن بیمار صدمه بزنند. سونوگرافی مذکور برای خانم های باردار یا افرادی که به بیماری مزمن مبتلا هستند مناسب نیست.

این گروه از افراد باید از روش های مطمئن و ایمن مانند اولتراسوند استفاده نمایند. سونوگرافی گردن به تزریق سوزن نیاز ندارد و بدون درد و به راحتی انجام می شود.

۲. مزیت دیگر سونوگرافی غدد لنفاوی ارزان و در دسترس بودن آن است. این روش با هزینه کمی نسبت به دیگر روش های تشخیصی صورت می گیرد. همچنین دستگاه های سونوگرافی نسبت به دستگاه های اشعه ایکس یا سی تی اسکن در دسترس تر می باشند.

۳. از آنجا که تصاویر سونوگرافی خیلی دقیق و واضح هستند، پزشک می تواند به سادگی منشا بیماری و شدت آن را تشخیص دهد. به کمک این روش می توان جزئیات مرتبط به بیماری مانند اندازه توده های لنفاوی بزرگ شده، تعداد آن و هر تغییر دیگری را بررسی نمود.

با سونوگرافی گردن چه مواردی تشخیص داده می شود؟

معمولا سونوگرافی غدد لنفاوی گردن جهت شناسایی بیماری های مربوط به بافت گردن به کار می رود. بر اساس این که گردن ناحیه حساسی در بدن است، بایستی از روش های دقیق و پیشرفته مثل سونوگرافی استفاده نمود.  از جمله مواردی که با سونوگرافی گردن تشخیص داده می شود عبارت است از:

معمولا پزشکان جهت تشخیص غدد خوش خیم یا بدخیم ناحیه گردن، سونوگرافی را تجویز می کنند. بیشتر غدد خوش خیم ناحیه گردن بی خطر می باشند. یعنی به کمک دارو رفع می شوند. غدد خوش خیم به طور ژنتیکی به فرزندان منتقل می شوند و از زمان تولد با فرد همراه می شوند.

یک نوع دیگر از غدد گردنی، غدد التهابی یا غدد چربی می باشد. در این بین غده های بدخیم هم وجود دارند که خیلی خطرناک بوده و سبب بروز بیماری هایی مانند سرطان تیروئید و سرطان غدد بزاقی می شوند. پزشک قبل از شروع درمان و جراحی خوش خیم یا بدخیم بودن این غدد را با سونوگرافی تشخیص می دهد.

به طور مثال سونوگرافی تیروئید برای بررسی غدد تیروئید ناحیه گردن مناسب است. اگر سونوگرافی روشی مناسب برای شناسایی این توده ها نبود، از سایر روش ها مثل سی تی اسکن استفاده می شود.

سونوگرافی گردن چه کاربردی دارد؟

سونوگرافی گردن کاربردهای مختلفی دارد. از جمله:

  • به کمک سونوگرافی منشا تورم و التهاب غدد بزاقی مشخص می شود. تورم غدد بزاقی ممکن است ناشی از عفونت یا بروز کیست در ناحیه گردن باشد.
  • کاربرد دیگر این روش شناسایی توده در غده های تیروئید است. تشخیص توده اهمیت زیادی دارد. غدد بدخیم بایستی سریعا جراحی شده و از گردن خارج شوند. ولی غدد خوش خیم با گذشت زمان و مصرف دارو قابل درمان هستند.
  • به کمک این سونوگرافی علت خشک شدن دهان مشخص می شود. مثلا مسدود شدن مجرای بزاقی یا رشد توده های خطرناک در غدد بزاقی، موجب خشک شدن دهان می گردد.
  • هنگام انجام این سونوگرافی نقاط مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند. مثلا غدد تیروئید، پاراتیروئید، غدد لنفاوی گردن، غدد بزاقی زیر فکی و غدد بزاقی زیرزبانی با سونوگرافی گردن بررسی می شوند.
  • این روش حتی برای انجام بیوپسی با سونوگرافی از غدد لنفاوی در بیماران مشکوک به سرطان ریه هم کاربرد دارد.

  • این روش یکی از بهترین شیوه های تشخیص بیماری های مرتبط به ناحیه گردن از جمله سرطان غدد لنفاوی، تورم، عفونت و التهاب توده های گردن می باشد.
  • سونوگرافی گردن روشی دقیقی بوده و در مدت کوتاهی انجام می شود.
  • این روش به هیچ وجه دردناک نبوده و به بدن بیمار آسیب نمی زند. از این رو اکثر پزشکان برای تشخیص بیماری های مربوط به ناحیه گردن سونوگرافی غدد لنفاوی را تجویز می کنند.
  • پزشک می تواند در مطب یا منزل بیمار هم به راحتی از دستگاه مخصوص این سونوگرافی استفاده کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *