دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

بررسی بی وای دی f3 سدان کامپکت چینی با طراحی زیبا

  • شیوا فهیمی
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۱
  • ۰

خودرو f3 یکی از محصولات پر فروش شرکت بی وای دی می باشد که در کلاس سدان های خانوادگی کامپکت جای می گیرد. با بررسی بی وای دی f3 با ما همراه باشید.

تاکنون نسخه های فیس لیفت مختلفی از بی وای دی f3 به بازار خودرو ارائه شده است که دومین فیس لیفت از دومین نسل این خودرو توسط شرکت کارمانیا در سال ۱۳۹۷ به کشور ارائه شد. این مطلب به بررسی بی وای دی f3 می پردازد.

آشنایی و بررسی بی وای دی f3

خودرو بی وای دی f3 یکی از محصولات پرفروش شرکت بی وای دی چین می باشد که طبق دسته بندی جهانی در کلاس سدان های کامپکت قرار می گیرد. نسخه اولیه این خودرو در سال ۲۰۰۵ به بازار روانه شد و تاکنون نسل ها و فیس لیفت های مختلفی از آن روانه بازار شده است که دومین فیس لیفت از دومین نسل اف ۳ توسط شرکت کارمانیا در سال ۱۳۹۷ به بازار کشورمان ارائه شد.

قابل ذکر است بی وای دی f3 ابتدا با گیربکس ۵ سرعته دستی به کشور وارد شد و مدتی است که خبرهایی از ارائه نسخه اتومات آن نیز شنیده می شود. این خودرو بر عکس شاسی بلند بی وای دی اس ۶ فروش موفقی را تجربه نکرد و در کشورمان چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

شرکت کارمانیا به عنوان نماینده رسمی کمپانی بی وای دی چین در ایران، تا به حال دو محصول مختلف را به بازار ایران ارائه کرده است. شرکت بی وای دی نیز یک خودروساز بزرگ چینی در زمینه خودروهای برقی و هیبریدی می باشد که از سال ۲۰۰۳ فعالیت خود را شروع کرده و در تایم کوتاهی موفق شد جایگاه دهم خودروسازی چین را به دست آورد، حتی همکاری های زیادی در عرصه حمل و نقل عمومی با کشورهای اروپایی دارد.

کارمانیا بعد از ارائه بی وای دی اس ۶ دومین محصول خود به نام بی وای دی f3 را که در زمان عرضه قیمت اقتصادی داشت به بازار خودرو وارد کرد. تصمیم این شرکت عرضه نسخه اتومات و دستی بی وای دی f3 بود که در اوایل نسخه دستی آن ارائه شد و اخیرا قرار است نسخه اتومات این خودرو نیز روانه بازار شود.

همانطور که  اشاره شد سابقه تولید بی وای دی f3 به سال ۲۰۰۵ در چین باز می گردد. در آن زمان پیشرانه خودرو مذکور ساخت میتسوبیشی بوده تا اینکه در سال ۲۰۱۲ نسل دوم بی وای دی f3 با پیشرانه اختصاصی بی وای دی روانه بازار خودرو چین شد. ولی خودرویی که توسط شرکت کارمانیا به ایران وارد شد در حقیقت دومین فیس لیفت از دومین نسل اف ۳ می باشد. در ادامه به بررسی کاملتر سدان بی وای دی f3 می پردازیم.

طراحی ظاهری

در بررسی ظاهر بی وای دی f3 باید گفت با توجه به این که پلتفرم این خودرو از بر مبنای تویوتا کرولا می باشد، شباهت زیادی به آن داشته و جذاب و چشم نواز به نظر می رسد. که این را مدیون طراحی تویوتا می باشد. جلو پنجره ای با دور ردیف نوار کرومی به شکل بال های پرنده به زیبایی طراحی شده و تا چراغ های اصلی ادامه دارد.

چهار خط روی کاپوت حجم دهی را انجام داده و چراغ های کشیده، حس جسارت را القا می کند. سپر مشکی با اندکی فرورفتگی در قسمت پایین با چراغ مه شکن و چراغ های روشنایی روز مشاهده می شوند. در نمای کناری سدان، خط صافی از چراغ عقب شروع شده و با عبور از دستگیره درب ها به گلگیر جلو رسیده است.

در نمای عقب هم چراغ های دو تکه ای را شاهد هستیم که یک نوار کرومی براق، آن ها را به یکدیگر متصل کرده است. همچنین نشان بی وای دی در وسط و قسمت بالای آن گنجانده شده است. سپر هم با فرورفتگی و خطوط استفاده شده روی آن نمای اسپرتی را ایجاد کرده است.

می توان گفت با طراحی مدرنی از بی وای دی f3 روبرو هستیم. طراحی خودرو بخصوص در نمای جلو تداعی کننده تویوتا کرولا به طور کامل می باشد.

طراحی داخلی

در این بخش طراحی داخلی بی وای دی f3 را مورد بررسی قرار می دهیم. با ورود به کابین خودرو شاهد داشبوردی از جنس پلاستیک سخت هستیم که طراحی آن با جلوپنجره ای مشابه است. جهت دلنشین شدن فضای داخلی، طراحان این خودرو از ترکیب چند رنگ مثل کروم و مشکی کمک گرفته اند.

ضمنا در بعضی قسمت ها مانند کنسول مرکزی، فرمان و دستگیره درب ها قطعات فلزی برای اسپرت تر کردن کابین به کار گرفته شده است. با کمی دقت به چینش اجزای داخلی خودرو متوجه آرایش قرینه ای اجزای آن می شوید. در وسط داشبورد نمایشگر ۸ اینچی چند منظوره لمسی با سیستم عامل اندروید و ورودی های مختلف و بلوتوث تجهیز شده که اطلاعات و سرگرمی را در اختیار سرنشینان قرار می دهد.

متریال به کار رفته در کابین کیفیت نسبتا خوبی دارند که برای یک خودرو اقتصادی ویژگی خوبی محسوب می شود. قابل ذکر است بر روی داشبورد طرح دوخت خوبی به کار رفته که آن را جذاب جلوه می دهد و با وجود رنگ های خیلی خوب و متنوع برای تریم داخلی کابین دلباز به نظر می رسد.

شایان ذکر است در ساخت این خودرو سعی شده از قطعات یک تکه بیشتر استفاده شود تا هم هزینه استهلاک خودرو و هم هزینه تولید آن کاهش یابد. از سویی اگر کابین خودرو از قطعات یک تکه بیشتری تشکیل شود، بعد از گذشت چند سال، از میزان صدای ناشی از قطعات کابین کاسته می شود.

البته نباید از بی وای دی f3 انتظار داشته باشید که برای بخش های داشبورد، چرم مصنوعی صندلی ها و سایر قطعات داخلی از مواد باکیفیتی در سطح ماشین های بالارده استفاده شده باشد. در نگاه اولیه کابین این خودرو با استانداردهای خوبی همراه است که نیاز مشتری به یک خودروی اقتصادی را فراهم می کند.

ناگفته نمایند میزان ارگونومی صندلی های جلو و عقب خودرو سطح مناسبی دارند و صندلی های جلو به طور دستی قابل تنظیم می باشند. از سویی صندلی راننده دارای قابلیت تنظیم ۶ جهته دستی و در دو جهت فرمان بوده و راننده می تواند تسلط خوبی برای رانندگی داشته باشد.

با چشم پوشی از مواد به کار رفته در کابین بی وای دی f3 می توان گفت در کابین قسمت های خوب زیادی وجود دارد. فرم قرار گیری دکمه های سخت افزاری در میانه داشبورد به طوری است که راننده به تمام بخش ها کنترل خوبی دارد. همچنین غربیلک فرمان و نشانگرهای پشت آن نیز طراحی خیلی خوبی دارند.

البته پشت فرمان، فضای جادار و ایده آل این سگمنت، تامین نشده و اندکی کوچک دیده می شود. اما در صندلی عقب، زانوها راحتی خوبی داشته و یک فرد بلند قد در سفرهای طولانی با مشکلی روبرو نمی شود. هر چند در قسمت بالای سر فاصله بسیاری با سقف وجود ندارد بخصوص هنگام پیاده شده باید اندکی به جلو خم شوید.

پیشرانه ۱.۵ لیتری

بررسی ها حاکی از آن است که بی وای دی f3 به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر مجهز است که قدرتی برابر ۱۰۷ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه را تولید و حداکثر گشتاور ۱۴۵ نیوتن متر را ارائه می دهد. این نیروی تولیدی توسط گیربکس دستی ۵ سرعته به چرخ های جلو منتقل می شود.

شتاب صفر تا صد بی وای دی f3 حدود ۱۲ ثانیه و حداکثر سرعتی که می تواند به دست بیاورد ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. همچنین مصرف سوخت خودرو در سیکل ترکیبی معادل ۵.۹ لیتر در هر صد کیلومتر گزارش شده و دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ می باشد. بررسی ها نشان داد بی وای دی f3 موفق شده ۵ ستاره ایمنی را از موسسه چاینا انکپ دریافت کند.

پیشرانه بی وای دی f3 نسبت به رقبا کمی ضعیف به نظر می آید ولی به طور کلی هماهنگی خوبی داشته و با توجه به وزن خودرو، انتظار از یک خودرو کامپکت شهری را تامین می کند. البته در زمینه شتاب گیری نیازهای یک راننده جوان و طرفدار هیجان را برآورده نمی کند اما نسبت به رقبای وطنی چینی اش راضی کننده می باشد.

هندلینگ خودرو بی وای دی f3 با توجه به فرمان خوش دست و نرم و سایز لاستیک های مناسب، همراه با ترمزهای قابل اعتماد؛ خودرو را به سدان کوچک خانوادگی جهت مسافرت تبدیل می نماید.

امکانات و تجهیزات خودرو

با توجه به بررسی ها می توان گفت بی وای دی f3 نسبت به حریفان خود دارای امکانات و تجهیزات خوبی بوده که می تواند نیازهای یک خانواده را کاملا پوشش دهد. برخی از تجهیزات این خودرو در محصولاتی مشاهده می شود که قیمتی بیشتر از بی وای دی f3 دارند.

از جمله امکانات و تجهیزات بی وای دی f3 می توان به سیستم ورود بدون کلید با دکمه روی درب های جلو و صندلی عقب، دوربین دید جانبی زیر آینه سمت راست و دوربین دید عقب، سیستم تهویه مطبوع برقی، استارت دکمه ای، چراغ های جلو دیلایت، روشن شدن اتومات چراغ های جلو و چراغ بدرقه، رینگ اسپرت آلیاژی با لاستیک ۱۵ اینچی همراه با زاپاس سایز اصلی با رینگ آهنی، سانروف دو حالته، نمایشگر چند منظوره (نمایش ساعت، سنسور دنده عقب، هشدار کمربند، سیستم نمایش پیمایش و مصرف سوخت)، چراغ های هالوژن جلو، چراغ ال ای دی عقب و چراغ مه شکن جلو و عقب، اشاره کرد.

از سایر تجهیزات خودرو بی وای دی f3 می توان سیستم تنظیم ارتفاع چراغ های جلو، کنترل سیستم صوتی، سیستم پاسخگویی به تماس ها و دوربین جانبی روی غربیلک فرمان، صندلی عقب با روکش چرم و مجهز به ایزوفیکس، آینه های جانبی برقی و تاشو با راهنما و چراغ خوشامدگویی، قفل درب صندوق عقب برقی، آنتن کوسه ای، سانروف، ایمبولایزر، شیشه های برقی مجهز به گرمکن، فعال شدن خودکار دوربین جانبی هنگام شروع حرکت از دنده عقب برای افزایش دید، دو عدد ایربگ راننده و سرنشین، ترمز ضد قفل؛ سیستم توزیع نیروی ترمز، چهار عدد سنسور پارک روی سپر عقب/ قفل مرکزی و سیستم ضد سرقت با صدای هشدار و کلید هوشمند را نام برد.

تجربه سواری روان

در بررسی سواری با خودرو بی وای دی f3 مشخص شد که عملکرد نرم و روانی داشته و هنگامی که از روی دست انداز یا سرعت گیرها عبور می کنید، این نرمی قابل قبول خواهد بود. کابین خودرو تکان های کمتری را نسبت به دیگر رقبا دارد. سواری نرم این خودرو سبب می شود خریداران به جای انتخاب رقبایی مانند جک j4، رنو تندر ال ۹۰، دنا پلاس و برلیانس h330 دنده ای به سمت بی وای دی f3 متمایل شوند.

از سویی نرمی زیاد سدان بی وای دی f3 سبب شده هنگام رانندگی تکان عرضی را احساس کنید که به هنگام فرمان دادن های ناگهانی خوشایند نیست. انتظار می رفت به علت سیستم تعلیق ساده و نرم، بی وای دی f3 به سامانه کنترل پایداری الکتریکی تجهیز باشد که در نسخه اتومات این ویژگی قابل سفارش است.

در ادامه باید اشاره کرد توان پرتاب باد سیستم تهویه خودرو قابل قبول بوده و نسبت به دیگر رقبای چینی برتری محسوسی دارد. از سویی میزان خنک سازی کولر نسبت به تندر ۹۰ پلاس دنده ای وضعیت بهتری داشته و در هوای گرم تابستان خنکی یکنواختی تولید می کند. ولی به علت داشتن پیشرانه ای با حجم پایین در سربالایی ها میزان بازدهی کولر کاهش می یابد که جای انتقاد دارد.

البته کارشناسان خودرو بر این عقیده اند که خودروهای اقتصادی به دلیل داشتن موتور با حجم پایین طوری تنظیم می شوند که در دور موتور بالا، و هنگامی که به موتور فشار وارد می شود، سیستم رایانه ای خودرو برای حفظ عملکرد مطلوب به طور اتومات کمپرسور کولر را چند دقیقه ای غیر فعال می نماید.

جمع بندی

همانطور که در بررسی این خودرو اشاره شد بی وای دی f3 سدان خانوادگی کامپکت یا جمع و جور اقتصادی است که چند سالی است توسط شرکت کارمانیا به بازار کشور وارد شده است ولی هنوز موفق نشده در بازار خودرو جایگاه خوبی پیدا کند. از دلایل این موضوع ناشناخته بودن برند آن، خدمات پس از فروش محدود و قطعات کم یاب را می توان برشمرد.

لازم به ذکر است طراحی زیبا، مصرف سوخت اقتصادی، سواری نرم، ترمز قابل اعتماد و تجهیزات خوب از مزایای خودرو بی وای دی f3 محسوب می شود. به این ترتیب می توانید با در نظر گرفتن بودجه خود و مزایایی که بی وای دی f3 ارائه می دهد آن را جزو انتخاب های خود قرار دهید. البته رقبایی مانند بسترن b30 و جیلی gc6 در این بازار سابقه بیشتری دارند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *