سوختن لامپ های ال ای دی یکی از مشکلاتی می باشد که ممکن است برای شما نیز پیش بیاید. در واقع این لامپ ها برای سوختن دلیل هایی دارند که بهتر است آن ها را شناخته و از بروز انواع مشکلات این چنین پیشگیری نمایید. در نظر داشته باشی که نصب درست این لامپ ها نیز برای شما بسیار مهم می باشد و در صورتی که نتوانید این کار را به درستی انجام دهید مشکلات بسیاری برایتان ایجاد خواهد شد.
دلیل سوختن لامپ ال ای دی
بسیاری از شما ممکن است لامپ های ال ای دی را بسیار پر نور و با دوام تلقی کنید ولی نیاز است بدانید که این لامپ ها نیز ممکن است تحت تاثیر یک سری از عوامل کم نور شده و بسوزند. زمانی که این لامپ ها کم نور می شوند شما می توانید آن ها را سوخته تلقی کنید زیرا در زمان بسیار کوتاهی دیگر روشن نمی شوند و باید برای تعویض آن ها اقدام کنید.
البته اگر از لامپ های باکیفیت استفاده کنید به این زودی ها این مشکلات برایتان ایجاد نمی شود و خاموش شدن لامپ هایی که از نوع ال ای دی هستند معمولا به دلیل بی کیفیت بودن چیپ هایی می باشد که در ساخت آن ها به کار رفته است. بسیاری از این لامپ ها می توانند تا سه سال نیز عمر مفید داشته باشند و شما در حین خرید نیاز است تا گارانتی آن ها را چک کنید. در ادامه شما را با یک سری از عواملی آشنا می کنیم که می توانند دلیلی برای سوختن این لامپ ها باشند.
آسیب های فیزیکی
یکی از دلیل های بسیار خوبی که می توان برای سوختن این لامپ ها در نظر گرفت این است که آسیب شدید فیزیکی مانند برخورد توپ و یا هر وسیله ای دیگر به آن ها بیان کرد. باید بدانید که این ضربه های فیزیکی می تواند لامپ را از حالت ضمانت خارج کرده و دیگر نمی توانید از ضمانت نامه آن ها استفاده کنید.
حرارت
جالب است بدانید که گرمای بیش از حد برای هر نوع وسیله الکتریکی ضرر دارد و می تواند از دشمن های اصلی آن ها به حساب بیاید. اگر لامپ ال ای دی تهیه شده توسط شما طراحی مطلوبی نداشته باشد و نتواند گرما و حرارت ناشی از روشنایی را به بیرون منتقل نماید ممکن است درایور بسیار داغ شده و لامپ سریع تر می سوزد. یکی از مهم ترین توصیه متخصصان به شما این است که لامپ هایی را تهیه کنید که طراحی مطلوب دارند و از خرید و نصب لامپ هایی که دارای قاب های بسته هستند و نمی توانند جریان هوا را از خود عبور دهند را نصب نکنید.
سوختن دیودهای نوری
اگر لامپ های ال ای دی شما می سوزند و دیگر روشن نمی شوند می تواند به این دلیل باشد که یکی از دیود های نوری درون آن ها سوخته و یا آسیب دیده است. در واقع سوختن این دیود ها بیش تر به دلیل کارکرد زیاد در دما های بالا و یا ایراد های بسیار زیاد در مدار درایور باشد. البته بخش های دیگر این لامپ ها نیز مانند قطعات IC، فیوز، خازن و مقاومت ها نیز ممکن است آسیب ببینند و در نهایت همه آن ها باعث از بین رفتن لامپ ال ای دی و سوختن آن شوند.
اگر می خواهید این لامپ ها را تعمیر کنید باید اشکال اساسی آنها را برطرف کنید و یادتان باشد که اگر دیود های نوری آسیب دیده باشند شما نمی توانید آن ها را تعویض کنید و باید لامپ را دور بیندازید و در صورتی که اشکال در درایور باشد باید لامپ ها را به یک متخصص بدهید تا بتواند با برطرف کردن این ایراد ها لامپ سوخته شما را احیا نماید. باید بدانید که دیود های نوری از خود گرما تولید می کنند و همین مورد به مرور زمان می تواند منجر به آسیب های شدید در لامپ ها شود و اگر قصد دارید که لامپ های سوخته را تعمیر کنید نیاز است بدانید که این کار از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد زیرا این لامپ ها بعد از تعمیر شدن دیگر کارآیی ندارند و نمی توانند مانند قبل روشنایی ایجاد کنند.
بسیاری از افراد سعی می کنند تا با تعمیر کردن لامپ های ال ای دی آن ها را دوباره استفاده کنند ولی بهتر است لامپ های سوخته را با لامپ های جدید جایگزین کنید. در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های داده شده اطلاعاتی در مورد افزایش عمر لامپ ال ای دی و تعمیر لامپ ال ای دی مشاهده کنید و اطلاعات خود را در این زمینه ها افزایش دهید.
منبع : آرگا