اگر شما در منزل خود از لامپ های ال ای دی استفاده می کنید و پس از مدت کوتاهی با خراب شدن آن ها مواجه می شوید نگران نباشید زیرا می توانید به راحتی به تعمیر لامپ ال ای دی بپردازید و ما در ادامه به بیان چگونگی تعمیر آن پرداخته ایم.
چگونگی تعمیر لامپ ال ای دی
در چند سال اخیر لامپ های ال ای دی به دلیل مصرف انرژی کم و طول عمر بالا محبوبیت زیادی در بین مصرف کنندگان به دست آورده اند به طوری که استفاده از این نوع لامپ را به لامپ های هالوژن ارجحیت می دهیم. متاسفانه این لامپ ها علاوه بر هزینه ی بالایی که دارند ممکن است پس از گذشت مدت کوتاهی خراب شوند اما می توان آن را به راحتی در منزل تعمیر کرد و در ادامه به بیان گام های تعمیر لامپ ال ای دی پرداخته ایم.
گام اول:
در ابتدا بایستی لامپ را باز کرده و برای این کار بهتر است تا از یک پیچ گوشتی استفاده کنید. لازم به ذکر است که بگوییم قطعات این لامپ از جنس پلاستیک هستند و نگرانی از بابت شکستن آن نداشته باشید.
گام دوم:
ال ای دی ها دیود هایی هستند که از خود نور ساطع می کنند البته دیود بودن بدین معنی نیست که جریان تنها در یک جهت حرکت خواهد کرد و برعکس آن امکان پذیر نخواهد بود. برای آزمایش این لامپ می توانید از یک مولتی متر استفاده کنید تا متوجه شوید که کدامین لامپ معیوب است و پس از شناسایی لامپ معیوب بر روی آن نشانه گذاری کنید تا هنگام تعویض مشخص باشد.
گام سوم:
ال ای دی سوخته را با یک ال ای دی سالم جا یه جا کنید.
گام چهارم:
اکنون برای اتصال پایه های ال ای دی جدید به برد بایستی از سیم لحیم و هویه استفاده کنید چسب های استفاده شده برای اتصال پایه به برد چندان قوی نیستند و شما می توانید برای محکم شدن آن از مقداری چسب جداگانه استفاده کنید.
گام پنجم:
شما با انجام دادن این کار می توانید به طور مجدد از لامپ معیوب شده استفاده کنید و مشاهده می کنید که با وجود اینکه لامپ تعمیر شده تفاوتی با لامپ های دیگر ندارد.
قطعات تشکیل دهنده لامپ ال ای دی:
لامپ های ال ای دی از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که هنگام تعمیر آن ها به راحتی می توانید از یک دیگر جدا کنید و به تعمیر آن بپردازید اما برای تعمیر لامپ ال ای دی در منزل خود بایستی ابتدا با ساختار آن آشنا شوید که در ادامه به بیان آن پرداخته ایم.
بدنه لامپ ال ای دی:
به منظور اینکه گرمای تولید شده توسط چراغ های ال ای دی به بیرون هدایت شود بدنه این لامپ ها را از آلومینیوم می سازند.
درپوش لامپ ال ای دی:
برای اینکه نور چراغ های ال ای دی به صورت مستقیم پخش نشود از یک درپوش حاوی رنگ مات استفاده می کنند که جنس آن نیز به طور معمول از پلاستیک می باشد و کارایی این درپوش پخش کردن نور در تمامی زوایای مختلف است.
برد لامپ ال ای دی:
از یک صفحه آلومینیومی به عنوان برد در این لامپ ها استفاده می شود که بر روی آن انواع لامپ های ال ای دی را لحیم خواهند کرد.
ال ای دی های به کار رفته:
همانطور که همه ما می دانیم چراغ های ال ای دی در این لامپ ها حکم تولید نور را دارند و ال ای دی ها انواع مختلفی مثل پاور ال ای دی و ال ای دی های اس ام دی را شامل می شود.
مدار منبع تغذیه لامپ ال ای دی:
به طور کلی برق شهری در ایران ولت یا ۲۲۰ است اما لامپ های ال ای دی به مراتب ولتاژ کمتری را برای عملکرد خود نیاز دارند. به همین منظور برای تامین ولتاژ مورد نیاز این لامپ ها یک مدار منبع تغذیه یا درایور برای آن ها ساخته می شود که درون لامپ ها را تغذیه می کند. این مدارها در دو نوع ایزوله و غیر فعال یافت می شوند.
مدار منبع ایزوله هنگامی که در خروجی مصرف کننده ای نباشد ولتاژ آن در همان اندازه باقی خواهد ماند اما منبع غیر فعال با نبودن مصرف کننده در خروجی ولتاژ آن در خروجی برابر با ورودی خواهد بود و به همین علت ایمنی پایین تری نسبت به منبع ایزوله دارد. البته لازم به ذکر است که بگوییم تمامی لامپ هایی که در بازار مورد استفاده قرار می گیرد از این نوع می باشد و در صورت رعایت نکات ایمنی مشکلی پیش نخواهد آمد.
سرپیچ لامپ ال ای دی:
برای اینکه بتوانید لامپ را به سرپیچ و یا هر جای دیگر متصل کنید و از نور آن نهایت استفاده را ببرید بایستی روی لامپ یک سرپیچ ایجاد کنید تا قادر به دریافت انرژی الکتریسیته و مقدار تغذیه لامپ باشد.
و در آخر به طور کلی می توان گفت که تعمیر لامپ ال ای دی کار راحت و آسانی است و استفاده از آن نیز بر لامپ های هالوژن ارجحیت دارد.
منبع : آرگا