خاصیت ذرت برای کودکان بسیار زیاد می باشد و از این رو بسیار از والدین قصد دارند این ماده را وارد رژیم غذایی کودک نمایند. در ادامه شما را با تمامی آن چه که باید در رابطه با خواص ذرت برای کودکان بدانید آشنا خواهیم کرد و در ادامه مضرات آن را نیز به صورت خلاصه مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انواع خواص ذرت برای کودکان
رژیم غذایی برای کودکان بسیار حساس تر از بزرگسالان می باشد و باید موارد بسیار خاصی را برای آن ها در نظر داشته باشید. قبل از این که ذرت را وارد رژیم غذایی کودک خود بکنید نیاز است تا در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشید و عوارض استفاده از آن را نیز بدانید تا اگر مشکلی ایجاد شد بتوانید به سرعت آن را برطرف کرده و از بروز مشکلات بسیار جدی تر در آینده پیشگیری نمایید.
در برخی از کشورها به ذرت بلال نیز گفته می شود. در واقع بلال یکی از مواد مغذی بسیار خوب می باشد و شیرین است و کودکان خوردن آن را دوست دارند. این ماده دارای مقدار بسیار زیادی از پروتئین می باشد و بسیاری از محققان از آن به عنوان یک غذای شگفت انگیز یاد می کنند. ذرت برای کودکان بی خطر می باشد ولی قبل از این که آن را وارد رژیم غذایی کودک خود بکنید نیاز است تا ابتدا غذاهای معمولی را مانند غلات، میوه ها و سبزیجات را وارد رژیم غذایی او کنید و بعد ذرت را به او معرفی نمایید.
اگر در خانواده سابقه این را دارید که به ذرت واکنش نشان داده اید و این ماده در شما حساسیت ایجاد کرده است باید تا زمانی که کودک به سن مناسب برسد از دادن ذرت به او اجتناب کنید زیرا ممکن است او نیز به صورت ارثی به این ماده حساسیت داشته باشد. اگر نوزاد شما اگزما داشته است نباید به او ذرت بدهید مگر این که پزشک این اجازه را برای شما صادر نماید. در ادامه شما را با تمامی فایده هایی که دادن ذرت به کودکان دارد آشنا خواهیم کرد و تمامی آن ها را با ساده ترین زبان برایتان بیان می کنیم.
کمک به وزن گیری نوزاد
یادتان باشد که شما می توانید با محدود کردن استفاده از این ماده غذایی آن را وارد رژیم غذایی کودک خود کرده و از آن تاثیرات بسیار زیادی را دریافت نمایید. در نظر داشته باشید که هر ۱۰۰ گرم از این ماده دارای ۳۵۰ کالری می باشد و اگر کودکی دارای کمبود وزن دارید بهترین روش برای وزن گیری و افزایش وزن او این است که ذرت را وارد رژیم غذایی او کنید. در واقع این رژیم به کودک شما کمک می کند تا بتواند وزن بسیار خوبی را بدست بیاورد. حتی بعد از این که نوزاد را از شیر می گیرید برای این که بتوانید از کاهش وزن او پیشگیری کنید می توانید ذرت را در رژیم غذایی او وارد نمایید.
رشد بهتر
ذرت دارای مقادیر بسیار زیادی از ویتامین های گروه B می باشد و این ویتامین ها برای رشد اعصاب و مغز بسیار مفید می باشند. یادتان باشد که این ویتامین ها می توانند با افزایش سوخت و ساز بدن آن را در رشد سلول ها یاری نمایند بنابراین خوردن ذرت برای کودکان خالی از لطف نمی باشد.
بهبود عملکرد عصب و عضله ها
یکی از خواص ذرت برای کودکان این است که می تواند عملکرد عصب و عضله را در آن ها بهبود بخشد. این خاصیت ذرت به دلیل این می باشد که مواد معدنی بسیار خوبی در ذرت وجود دارد و این مواد معدنی شامل فسفر، پتاسیم، منیزیم و آهن می باشد. آهن برای رشد مغز نوزاد بسیار ضروری است و پتاسیم و منیزیم نیز برای بهبود عملکرد عصب ها و عضله ها بسیار مفید هستند و شما می توانید با دادن این ماده به کودک خود این نوع عملکردها را در بدن او تقویت نمایید.
مراقبت از سلول های خونی
آنتی اکسیدان هایی که در ذرت وجود دارد می تواند در بهبود سلول های خونی تاثیر بسیار زیادی داشته باشد و با خنثی کردن رادیکال های آزاد از بروز مشکلات خونی و انواع سرطان ها پیشگیری می کند. در واقع این آنتی اکسیدان ها یک نوع ضد سرطانی دارند و از آسیب بافت ها و DNA پیشگیری می کنند.
گوارش بهتر
برای این که بتوانید مشکلات گوارشی کودک خود را از بین ببرید نیاز است تا از ذرت استفاده کنید. در واقع فیبری که در این ماده وجود دارد می تواند به عنوان یک ملین خوب عمل کرده و مشکلاتی مانند یبوست را در کم ترین زمان ممکن درمان خواهد کرد. علاوه بر این که شما می توانید از دانه های ذرت برای درمان یبوست در کودکان استفاده کنید می توانید از آرد آن نیز کمک گرفته و در غذا های او استفاده کنید و یادتان باشد که آرد ذرت حتما باید تصفیه نشده باشد تا بتواند عملکرد بسیار خوبی داشته باشد.
بهبود بینایی
ذرت یکی از مواد بسیار خوبی می باشد که سرشار از ویتامین A می باشد. این ویتامین سرشار از بتاکاروتن می باشد و باعث بهبود بینایی خواهد شد. این ویتامین دارای یک سری از آنتی اکسیدان هایی می باشد که برای پوست نوزاد خوب است و می تواند باعث بهبود مشکلات پوستی او شود ولی اگر نوزاد شما دچار اگزما می باشد بهتر است قبل از این که به او ذرت بدهید حتما با پزشک مشورت نمایید.
زمان مناسب و چگونگی وارد کردن ذرت به رژیم غذایی
بعد از این که کودک شما ۵ ماهگی را تمام کرد و وارد شش ماهگی شد می توانید این ماده را در رژیم غذایی او وارد نمایید. اگر فکر می کنید که ممکن است به این ماده حساسیت نشان بدهد بهتر است از دادن ذرت به او تا یک سالگی خود داری نمایید. در نظر داشته باشید که به گفته بسیاری از محققان هضم این ماده بسیار دشوار می باشد و شما بهتر است این ماده را دیر تر به کودک خود معرفی کنید تا بتوانید از بروز مشکلات گوارشی نیز پیشگیری نمایید. روش های متفاوتی برای استفاده از ذرت در رژیم غذایی کودک وجود دارد که همه آن ها را برای شما بررسی می کنیم.
- برای نوزادانی که شیر خواره هستند می توانید از پوره ذرت استفاده کنید و به این شکل این ماده را به خورد آن ها بدهید.
- زمانی که کودک شما یک سال و نیم را رد کرده است و در فاصله بسیار کمی از دوسالگی قرار دارد می توانید ذرت را به صورت خامه ای به او بدهید.
- اگر کودک شما دو سال بیش تر دارد به شما توصیه می شود که ذرت های سالم را به آن ها بدهید و حواستان باشد که آن ها را به صورت کامل می جوند.
- ذرت از نظر ارزش غذایی بسیار غنی نمی باشد و نباید آن را جایگزین یک سری از غذا های مقوی کنید.
ارزش غذایی ذرت
بسیاری از مادران دوست دارند قبل از این که یک ماده را وارد رژیم غذایی کودک خود بکنند در مورد ارزش های غذایی آن اطلاعاتی کافی داشته باشند. جالب است بدانید که ذرت یک ماده مقوی به حساب می آید اما نمی تواند جایگزین غذا های دیگر باشد. این ماده از نظر ویتامین های گروه B بسیار غنی می باشد و دارای مقادیر بسیار بالایی از آن ها است. از مهم ترین موادی که در ذرت وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- تیامین
- نیاسین
- اسید پانتوتنیک
- فولات
- منیزیم
- فسفر
تاثیر ذرت بر روی نوزادان
یک سری از طبیعی ترین قندها در این ماده وجود دارد که می تواند منجر به ایجاد یک سری از واکنش ها در نوزاد شود. در واقع اثرات منفی استفاده از ذرت در نوزادان به دو صورت می باشد و این دو صورت یا عدم تحمل می باشد و یا بروز حساسیت های شدید خواهد بود. آلرژی بیش تر به دلیل وجود پروتئین های موجود در دانه های ذرت ایجاد می شود زیرا این پروتئین ها همچنان بعد از فرآوری شدن در آن وجود دارند و از بین نمی روند. در واقع هم ذرت و هم تمامی محصولات فراوری شده از آن می تواند منجر به ایجاد آلرژی، اگزما و رینیت آلرژیک می شود. در ادامه شما را با تمامی محصولاتی که دارای ذرت می باشند و ذرت به نوعی در آن ها وجود دارد آشنا خواهیم کرد.
- نشاسته ذرت
- پودر خمیرمایه
- عصاره وانیل
- مالتودکسترین
- فروکتوز
- شکر شیرینی پزی
- مارگارین
- آرد ذرت
- مانیتول
- دکستروز
- دکسترین
- قند معکوس
- شربت ذرت
- اسید لاکتیک
- سوربیتول
- چیپس ذزت
- برشتوک
- نشاسته ذرت
- ذرت بو داده
نشانه های حساسیت به ذرت
یک سری از نشانه هستند که نشان می دهند کودک و نوزاد شما به این ماده حساسیت دارد و اگر هر کدام از این نشانه ها را مشاهده کردید باید حواستان باشد که دیگر به او ذرت ندهید و سعی کنید این ماده را از کودک خود دور کرده و تا مشکلی برایش ایجاد نشود. در ادامه این نشانه ها را برایتان بررسی می کنیم.
- کهیر و انواع بثورات پوستی
- حالت تهوع
- گرفتگی شدید معده
- سوء هاضمه
- اسهال
- آبریزش بینی
- سردرد
- عطسه های شدید
- آسم
- آنافیلاکسی
مقابله با آلرژی به ذرت
یک سری از راه ها و روش هایی وجود دارد که شما می توانید با استفاده از آن ها با آلرژی ذرت در نوزادان خود مبارزه نمایید. این روش ها را برای شما بررسی خواهیم کرد.
- ساده ترین روش برای این کار این است که از محصولاتی که دارای ذرت هستند و یا فرآورده های آن می باشند اجتناب نمایید.
- سعی کنید از غذا های آماده استفاده نکنید و غذا های خانگی خود را به کودک بدهید زیرا غذا های حاضری می تواند به هر شکلی ذرت در خود داشته باشد.
- اگر واکنش های آلرژیکی بدن کودک شما بسیار شدید می باشد بهتر است او را به یک پزشک نشان دهید تا بتوانید از بروز حالت های شدید آلرژی در او پیشگیری نمایید.
عدم تحمل ذرت در کودک
خواص ذرت برای کودکان بسیار زیاد می باشد ولی در بسیاری از موارد ممکن است کودک شما نتواند این ماده را تحمل کرده و مشکلات شدیدی برایش ایجاد شود. عدم تحمل با آلرژی بسیار متفاوت می باشد و بیش تر در شکل مشکلات گوارشی ظاهر می شود. نشانه های این مورد می تواند نفخ شدید، دل درد، گاز معده، اسهال و مشکلات این چنینی باشد. در نظر داشته باشید که عدم تحمل بسیار کوتاه تر از آلرژی می باشد و بهتر است در دادن اینم ماده به کودکان خود کمی دقت داشته باشید و هر نشانه ای که مشاهده کردید را جدی بگیرید.
نکات استفاده از ذرت برای کودکان
خواص ذرت برای کودکان بسیار زیاد می باشد و اگر شما هم از والدینی هستید که دوست دارید کودک شما از این ماده استفاده کند بهتر است یک سری از ساده ترین نکات را رعایت کرده تا بتوانید از مشکلاتی که ایجاد می شود پیشگیری نمایید.
- به عنوان غذای ابتدایی ذرت را به نوزاد خود ندهید و اجازه بدهید ابتدا با میوه ها و سبزیجات آشنا شود و این کار می تواند باعث بهبود گوارش آن ها شده و مشکلی در خصوص هضم ذرت پیدا نخواهند کرد.
- برای این که فواید بیش تری را به بدن نوزاد خود برسانید بهتر است در انتخاب ذرت دقت کنید و سعی کنید دانه های ذرت بسیار روشن و شفاف هستند.
- دانه های ذرت برای نوزادانی که سن آنها زیر یک سال می باشد خطر خفگی را افزایش می دهد بنابراین بهتر است بعد از یک سالگی دانه های ذرت را به کودک خود بدهید و سعی کنید در این میان تمامی حواستان به کودک باشد تا مشکلی برایش ایجاد نشود.
- تفاوت های بسیاری بین ذرت های کنسرو شده و دانه های تازه ذرت وجود دارد. ذرت های کنسرو شده دارای پروتئین بیش تر و ارزش غذایی کم تری می باشد و سعی کنید قبل از این که از ذرت های کنسرو شده استفاده کنید حتما آن ها را به خوبی بررسی کنید تا از خرید کنسرو های ذرتی که پر از قند و نمک هستند خود داری نمایید زیرا این نوع کنسرو ها برای نوزادان مناسب نیستند.
- برای این که به نوزاد خود ذرت بدهید بهتر است با ذرت خامه زده شروع کنید.
در بسیاری از موارد کودک شما نمی تواند از ذرت استفاده نماید بنابراین بهتر است از خیر تمامی فواید این ماده بگذرید و سلامت کودک را در اولویت قرار بدهید. در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های داده شده مطالبی را در زمینه کودک و والدین مانند پرخوری در کودکان و اختلال تغذیه در کودکان مشاهده کرده و اطلاعات خود را در این زمینه ها افزایش دهید.
منبع : آرگا