شنا ورزشی بسیار مفید برای کودکان می باشد چرا که هم آمادگی قلبی عروقی آن ها را بالا می برد و هم کمک می کند بچه های کوچکتر بتوانند تعادل خود را حفظ کنند. در این مطلب با فواید بیشتر شنا برای کودکان آشنا می شوید.
آشنایی با فواید شنا برای کودکان
شنا و بازی در آب ورزش بسیار مفیدی برای کودکان بوده چرا که علیرغم افزایش آمادگی قلبی-عروقی آن ، کمک می کند کودکان کوچکتر تعادل خود را حفظ کنند. راه رفتن در آب سبب تقویت عضلات پاها شده و به بچه ها حس اعتماد به نفس و استقلال می دهد. به طوری که می توانند بر توانایی هایشان اکتفا نمایند.
اگر از والدینی هستید که طرفدار شنا می باشید، احتمالا تمایل دارید که با کودک خود به استخر رفته و لذت شنا و بازی در آب را با یکدیگر تجربه کنید. شنا هم ذهن کودک را باز می کند و هم جنبه شادی و سرگرمی دارد. از همه مهمتر این که سبب افزایش اشتهای کودکان می شود. از این رو شنا دارای فواید جسمی و روانی متعددی برای کوکان می باشد.
ولی با توجه به فواید شنا برای کودکان، ممکن است این سوال ایجاد شود که آیا این کار برای بچه ها امن می باشد؟ با ادامه این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی درباره سن شنا کردن کودکان، نحوه شنا، احتیاط های پیش از رفتن به استخر و … به دست آورید. همچنین برای احتیاط بیشتر بسته به شرایط متفاوت هر کودکی بهتر است از یک متخصص اطفال نیز مشورت بگیرید.
سن شنا کردن کودکان
در این بخش اشاره می شود که از چه سنی کودکان را می توان به استخر برد و شنا آموزش داد. همانگونه که اطلاع دارید، جنین به مدت ۹ ماه در محیط مایع رشد می کند. از این رو اگر نوزاد تازه متولد شده ای را درون آب قرار دهند، می تواند دست و پا زده و خودش را شناور نگاه دارد. ولی این توانایی به چند ساعت اول تولد مربوط بوده و به تدریج با بزرگتر شدن نوازد، از بین می رود.
از ۶ ماهگی یا یک سالگی به بعد نیز می توان کودکان را با آب آشنا نمود. به این صورت که کودک در آغوش والدین وارد آب شود و از آن لذت ببرد. دقت کنید که به هیچ وجه کوک را از خود جدا نکنید بلکه باید در آغوش پدر یا مادر با آب تماس داشته باشد. بهترین سن برای آموزش شنا به کودکان چهار سالگی می باشد، زیرا امکان آموزش مهارت های شنا به کودکان کمتر از این سن وجود ندارد. برای آموختن شنا؛ کودک باید بتواند خود را روی آب نگاه داشته تا تکنیک ها و مهارت های خاص شنا را بیاموزد.
انواع بازی کودکان در آب
پس از دو سالگی که کودک قادر به راه رفتن در آب شد، می تواند در آب کم عمق راه رفته و بازی کند. اما باز هم نباید کودک را تنها گذاشت و حضور والدین یا دیگر بزرگترها در تمام مدتی که کودک داخل آب قرار دارد، الزامی می باشد. در این سن می توان تپ بازی را شروع نمود. به این شکل که توپ را در آب انداخته تا کودک رفته و آن را بگیرد.
همچنین می توانید اجازه دهید کودک اسباب بازی های مختلف پلاستیکی اش را درون آب برده و با آن ها بازی کند. ولی نباید در سن کمتر از ۴ سال به بچه ها شنا آموزش داد. چرا که احتمال بلع آب و ورود آن به ریه و دستگاه گوارش وجود داشته ؛ همچنین هنوز بین عضلات و سیستم عصبی هماهنگی برقرار نشده و فرزند نمی تواند تکنیک های شنا را یاد بگیرد. در نتیجه به عضلات او فشار زیادی وارد می شود.
نه فقط شنا بلکه هیچ کدام از ورزش های دوران کودکی نباید به وی فشار وارد نموده و در فرزند استرس ایجاد کند. اصرار والدین برای یادگیری این ورزش ها در سن کم، موجب زده شدن کودک از ورزش شده و اشتیاق آن را در بزرگسالی هم از بین می برد. کمیته ملی ایمنی امریکا، داشتن حداقل ۶ ماه سن را برای استخر رفتن مناسب دانسته با این وجود، اطلاعات ناکافی در این مورد سبب می شود برخی والدین فرزند خود را کمتر از این سن به استخر ببرند.
در ۶ ماهگی کودک از نظر مهارت ماهیچه ای قوی تر شده و می تواند گردن خود را بدون کمک صاف نگاه دارد. از این رو با توجه به رشد کودک، ۶ ماهگی می تواند زمان مناسبی برای شنای کودکان باشد.
فواید شنا برای کودکان
در این بخش با برخی فواید شنا برای کودکان آشنا می شوید.
ریسک غرق شدن کودک کاهش می یابد
کودکان یک تا چهار ساله که از نوزادی شنا یاد گرفته اند، کمتر در معرض خطر غرق شدگی خواهند بود. آن ها با حضور در آب حس اطمینان بیشتری دارند.
حفظ کنترل و تعادل بهتر ایجاد می شود
شنا به کودک کمک می کند تعادل بدن و ماهیچه ها را بهتر حفظ و کنترل کند. احتمالا این موضوع به دلیل استفاده بیشتر از عضلات در هنگام شنا کردن می باشد.
سلامت استخوان ها ارتقا پیدا می کند
به دلیل حرکات قدرتی که در شنا صورت می گیرد، این ورزش سبب تقویت استخوان ها و مفاصل کودک می شود. همچنین شنا و بازی در آب می تواند ذهن فرزند را باز نماید.
به مشکل آسم کمک می کند
شنای آهسته به افراد و کودکانی که مشکل آسم دارند، کمک نموده تا با شرایط خود راحت تر کنار آیند.
توانایی جسمی و شناختی بهبود می یابد
کودکانی که ورزش شنا را زودتر آغاز می کنند، توانایی جسمی و شناختی بهتری دارند.
به این ترتیب با فواید مختلف شنا برای کودکان آشنا شدید. قابل ذکر است برخی از این موارد بعد از یک سالگی تاثیر می گذارند. البته هنگامی شنا ورزش خوبی شناخته می شود که یک استخر مناسبی برای فرزند انتخاب کنید.
استخر مناسب
جهت انتخاب استخر مناسب برای فرزند خود به نکات زیر توجه کنید:
- برای کاهش ریسک سرایت عفونت؛ استخر باید حوضچه جداگانه ای مخصوص نوزادان داشته باشد.
- استخری که آب به صورت منظم تعویض می شود به استخری که آب آن با کلر تصفیه می شود، ارجحیت دارد. دقت کنید که کلر برای کودکان حساسیت زا می باشد.
- استخر سرپوشیده مناسب بوده و دستگاه های تهویه آن به خوبی فعالیت کنند.
- استخر کم عمق را انتخاب کنید. عمق زیاد استخر سبب می شود همه حواس به حفظ تعادل معطوف شود. از این رو نمی توانید به خوبی مراقب کودک خود باشید. عمق آب استخر باید بهتر است به نحوی باشد که در حالت ایستاده سر بزرگسالان بیرون از آب قرار گیرد. البته عمق آب تا شانه ها مناسب تر است.
- حضور نجات غریق در کنار استخر برای مواقع اضطراری، الزامی می باشد.
برای اطلاع از بازی درمانی کودک و نقش اسباب بازی می توانید بر روی لینک های قرار داده شده کلیک نمایید.
منبع : آرگا