دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

حیوان گورکن و شناخت این جانور نترس و بی رقیب

  • سحر هودانلویی
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

در حال حاضر بسیاری از حیوانات در خطر انقراض قرار گرفته اند که بایستی به آن ها توجه ویژه ای داشته باشید. حیوان گورکن نیز در گروه چنین موجوداتی قرار گرفته است که در ادامه مطلب به معرفی آنان پرداخته ایم.

گورکن را می توان از دیگر حیوانات خانواده راسو و متعلق به آفریقا، آسیای غربی و شبه قاره هند به شمار آورد که در برخی از مواقع به این حیوان نترس ترین جانور روی زمین و جنگی بدون رقیب نیز می گویند، چرا که تنها مقدار کمی از روباه بزرگتر است. همچنین در مستندهای حیات وحش چنین مشاهده شده است که با حیواناتی به مانند شیر، خرس و پلنگ که قصد شکار او را داشته‌اند، نبرد طولانی و بدون عقب نشینی داشته است. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا به خوبی با حیوان گورکن آشنا شوید.

زیستگاه گورکن کجا می باشد

معرفی حیوان گورکن

گورکن را می توان در گروه دیگر جانداران باهوش به شمار آورد و از محدود حیواناتی است که بدون ابزار وارد جنگ می شود. گورکن تنها عضو از خانواده راسو سانان به شمار می‌آید که با وجود آن که گوگن معرفی می گردد اما به راستی به آن ها شباهت بیشتری دارد. بدین صورت که آناتومی این حیوان به مانند راسوی بزرگ است و در محیط های طبیعی در طی شبانه روز امکان دارد که به شکار رفته و در مناطق زندگی انسان ها نیز به مراتب بسیار دیده شده است.

  • مشخصات ظاهری این حیوان

به طور کلی این حیوان ۲۳ تا ۲۸ سانتی متر ارتفاع در ناحیه شانه دارد، طول بدن آن را تا ۵۵ سانتی متر نیز می رسد و دم آن ها نیز ۱۲ تا ۱۳ سانتی متر می‌باشد. گورکن نر به طور کلی ۱۶ کیلو وزن دارد و ماده نیز ۵ تا ۱۰ کیلوگرم وزن را دارا است. بر خلاف بسیاری از پستانداران رنگ پشت آن ها سفید و خاکستری متمایل به زرد می‌باشد و رنگ پهلو و زیر بدن آن ها کامل مشکی است.

به طور کلی این حیوان در زیستگاه های مختلفی به مانند مناطق نیمه بیابانی، جنگلی و بیشه زارها زندگی می نماید، گفتنی می‌باشد که این حیوان شبگرد است و به صورت تنها یا همراه جفت در لانه زندگی می نماید. او این چنین است که ناخن های قوی خود را در زمین فرو کرده و با ساخت لانه در غار های طبیعی، شکاف سنگ ها و سوراخ درختان به ساختن آن می پردازد.

همچنین این حیوان برای پیدا کردن عسل از درختان بالا می رود و برخی از ویژگی های او به مانند حیوان خرس است.

گفتنی می باشد که فصل جفتگیری این حیوان در ابتدای پاییز می باشد و مدت حاملگی او نیز ۶ تا ۷ ماه است. طول عمر آن در حیات وحش مشخص نیست اما در اسارت ۲۶ سال عمر می کند.

قدرت حیوان گورکن تا چه اندازه می باشد

  • تغذیه او چه می باشد؟

به طور کلی تغذیه مورد علاقه این حیوان عسل است و به همین دلیل او برای پیدا کردن این خوراکی از درخت بالا می‌رود و گفتنی می باشد که در شکار مار نیز مهارت خوبی دارد. در برخی از مواقع چنین مشاهده شده است که مار های بزرگ یک و نیم متری را هم شکار کرده است. گورکن  دارای پنجه های بسیار قوی می باشد و در طی ده دقیقه در زمین تونل سخت و طویلی می کند که به طور کلی از این ویژگی خود برای شکار سنجاب زمینی استفاده می‌نماید.

قورباغه کوچک، پرندگان و تخم پرندگان نیز از دیگر خوراکی هایی است که می تواند این حیوان از آن تغذیه نماید.

  • هوش این حیوان

به طور کلی این حیوان بسیار باهوش می باشد و از محدوده حیواناتی است که در خارج از خانواده با ویژگی های متعددی حیوانات دیگر را شکار می نمایند. در برخی از مستند های تلویزیونی چنین مشاهده شده است که این حیوان به خوبی کنده درخت را حرکت می دهد و روی آن می رود تا جوجه مرغ ماهی خوار را شکار نماید. در برخی دیگر از فیلم ها یک جفت از این حیوان را به داخل گودالی با حصار دیواری قرار دادند و سپس با استفاده از چوب، یک چنگک، گل و سنگ ها توانستند از درون آن خارج شوند.

  • پراکندگی او در ایران

این حیوان در ایران نیز زیستگاه منحصر به خود را دارد اما بسیار کمیاب است و به دلیل لانه قابل دسترس، آسیب‌پذیری بالا، تخریب زیستگاه و اعتقاد مردم بومی به دلیل اثرات درمانی این حیوان تحت کشتار توسط کشاورزان و شکارچیان در خطر انقراض قرار دارد. تا به حال در پناهگاه حیات وحش در خوزستان، گرگان، ترکمن صحرا، پارک ملی خبر در استان کرمان و منطقه ای هرات در استان یزد دیده شده اند.

معرفی حیوان گورکن

کشتار بسیار این حیوان در سال‌های اخیر در حوالی پارک ملی مشاهده شده است که سهم زیادی در افزایش خطر انقراض حیوان گورکن داشته است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *