یکی از عواملی که مشکلات ازدواج مجدد را تشدید می کند؛ عدم صبر و تحمل بری زمان دادن به خود و دیگران است. به طور کلی ازدواج دو مرتبه در پس جدایی از همسر و یا فوت آن به گذشت زمان مناسبی نیاز دارد که بسیاری از روانشناسان حداقل آن را ۶ ماه الی ۱ سال در نظر گرفته اند.
هنگام ازدواج مجدد با کدام مشکلات مواجه می شویم؟
از دیگر مشکلاتی که در پس طلاق و یا به هم خوردن نامزدی برای افراد پیش می آید؛ مشکل در عدم تصمیم گیری درست برای ازدواج دوباره و عدم اعتماد به نفس است. چرا که در این رابطه همواره ترسی بر ذهن و دل خود دارید که مبادا این رابطه تان نیز با شکست مواجه شود.
همچنین بیش از نیمی افراد در پس جدایی از همسر خود به دنبال عیب جویی از او هستند و دوست دارند که ایراداتی از اخلاق و رفتار او را در پیش همگان گویند. در این شرایط آن ها به کم و کاستی های وجودی خود هیچ توجهی ندارند و تنها سعی دارند که با بی طرف نشان دهند که خود در قضایا نقشی ندارند، و تمام تقصیرات را بر گردن همسر سابق خود بیندازند. به صورت کلی نیز می توان این چنین گفت که این افراد همواره نقش فرد قربانی و مورد ظلم واقع شده را بازی می کنند؛ که همین امر در انتخاب مجدد آن ها برای ازدواج اختلال ایجاد می کند.
-
چشم پوشی از خوشیای زندگی خود
همچنین از دیگر عوامل موثر در بروز مشکلات ازدواج مجدد آن است که همواره فکر می کنیم، هر آن چیزی که در جایی دیگر قرار دارد، شرایط بهتری نسبت به ما را دارا است. این عوامل زمانی زندگی را برای افراد سخت می کند که همواره به دنبال تغییر موقعیت هستند و فکر می کنند در جایی دیگر موقعیت هایی بسیار بهتر در انتظارشان است.
شاید در اطراف شما نیز کم نیستند افرادی که به سرعت عاشق می شوند و حرارت عشق و محبت آن ها، چشم اطرافیان را کور می کند. اما کافی است که در این زمان مشکلی سر باز کند؛ آن زمان است که دیگر توانایی تحمل از آن ها سلب می شود و به دنبال فردی جدید با شرایط بهتر هستند. به درستی که این افراد هنوز معنای زندگی دو نفره و مشترک را درک نکرده اند.
زمانی که این دسته از افراد در این فکر و خیال خود سپری اوقات می کنند؛ گمان می کنند که در جایی دیگر حتما فردی خوشبخت خواهند بود و از این رو به دنبال روش هایی برای انجام طلاق هر چه سریع تر خود هستند.
-
زمان ماسب برای ازدواج دو مرتبه
هنگامی که طلاق انجام می گیرد، پس از پایان یافتن عده، هر زنی می تواند از لحاظ شرعی و قانونی ازدواج کند. این امر در روانشناسی متفاوت است و افراد بر این باورند که باید قبل از طلاق رسمی، زن و مرد مدتی را در طلاق عاطفی به سر برده باشند تا هضم وقایع برایشان راحت و بهتر صورت گیرد.
در صورتی که جدایی ناگهانی رخ می دهد؛ افراد به طریق روحی و روانی هچنان درگیر هستند که از این رو بسیاری از روانشناسان بر این باورند که خوب است از زمان جدایی تا ازدواج مجدد ۶ ماه الی ۱ سال گذشته باشد. این مسئله برای بسیاری از روابط صادق می باشد که امکان دارد زمان آن وابسته به افراد طولانی و یا کوتاه شود. از این رو برای آگاهی از زمان مناسب ازدواج مجدد با افراد آگاه و با تجربه مشورت کنید.
-
موفقیت در ازدواج دو مرتبه برای زنان است یا مردان؟
به طور کلی موفقیت در ازدواج ربطی به جنسیت ندارد و هر زن و مرد با ویژگی های درونی و ذاتی خود، معیاراتی را برای ازدواج دارا هستند که با رعایت هریک می توانند به موفقیت چشم گیری از نظر خود دست پیدا کنند. به طور کلی ازدواج مجدد هایی از موفقیت خوبی برخوردار شده اند که به یک دیگر زمان داده و در این راه عجله ای به خرج نداده اند. چرا که باید آرامش را حفظ کرد و مراحل آشنایی را به خوبی طی کرد تا از تصمیم گیری های هیجانی و سرعتی که ریسک طلاق را افزایش می دهد، جلوگیری کرد.
نکاتی که برای ازدواج مجدد موفق باید در نظر داشته باشید
عدم دارایی از مشکلات ازدواج مجدد کاملا امکان پذیر است؛ اما تنها اصلی که باید در این رابطه به یاد داشته باشید آن است که نکات گفته شده در ادامه مطلب را جهت بهبود وضعیت به یاد داشته باشید و سپس رعایت کنید.
-
رهایی
در مرحله ابتدایی باید از شرایط بحرانی و سخت رها شوید. پس از جدایی برای همه افراد، یک دوره سخت با احساس و عواطف متفاوت به وجود می آید که این شرایط به طور کلی از ۴ مرحله روانی به صورت؛ انکار، عصبانیت، چانه زنی و گوشه گیری برخوردار است که برای رسیدن به آرامش و پذیرش افراد جدید به زندگی، بایستی این دوران را پشت سر بگذارید.
توجه داشته باشید که رهایی از این قید و بند برای رسیدن به ثبات احساس، امری ضروری است که از این رو پیشنهاد می شود در پس ۱ سال جدایی به خود زمان کافی را بدهید.
-
آگاهی
علت جدایی در گذشته تان را بررسی کنید. بدون آن که به دنبال مقصر بگردید، خود و همسر سابق تان را به درستی مورد قضاوت قرار دهید تا متوجه شوید که مشکل از کجا به وجود آمده است. عوامل و دلایلی که در به هم خوردن زندگی قبلی تان دخالت داشته است را در نظر بگیرید و به این نکته برسید که عدم چه چیزی در شما فرد را دلسرد و چه چیزی در طرف مقابل شما را دلزده کرده است.
-
پاسخ دهی
هر آن زمان که توانستید به سوال چرا ازدواج من به جدایی خاتمه یافت؟ پاسخ دهید؛ آن گاه می توانید تمام خود را از رابطه بیرون بکشید و به سوی ازدواج و زندگی بهتر رهسپار شوید.
گفتنی است که تنها در این صورت می توانید نقش خود را در رابطه از قربانی و فرد مورد ظلم واقع شده، به شخصی قوی تبدیل گردانید.
-
کمک بگیرید
در این مرحله وقت آن رسیده است که برای از بین بردن ضعف های خود، اقدام به انجام کاری کنید. از این رو باید از فردی با تجربه و آگاه در این زمینه کمک بگیرید تا به خوبی مراحل بحرانی پس از جدایی را پشت سر بگذارید.
-
آرامش موقتی
در شرایطی که فشار بسیاری را از جنبه طلاق و جدایی به دوش می کشید، شاید ازدواج مجدد امری موقت برای رسیدن به آرامش شما تلقی شود. از این رو قبل ازدواج از خود این سوال را بپرسید؛ که علت ازدواج مجدد شما چیست و به چه علت این تصمیم را دوباره در زندگی تان اخذ کرده اید.
-
ثبات ایجاد کنید
توجه داشته باشید که باید تکلیف مشخصی برای زندگی تان تعیین کنید. اگر به مشکل فرزند بر خورده اید، به این صورت که تا پایان یافتن مهریه بایستی فرزند در پیش همسرتان قرار گیرد و پس از آن تکلیف زندگی کودک با یکی از طرفین مشخص می شود، اجازه دهید که این تغییرات و شرایط به حد مشخصی برسد تا گوشه ای از مشکلات ازدواج مجدد را از بین ببرد.
-
تجربه کنید
تنها کاری که برای جلوگیری از مشکلات ازدواج مجدد باید انجام دهید؛ آن است که از اشتباهات قبلی در زندگی مشترک تان درس بگیرید و سعی کنید که آن ها را تکرار نکنید.
-
خودتان را قبول داشته باشید
اگر قصد ازدواج مجدد را دارید، باید به اصلی که خود را پذیرفته اید، رسیده باشید. اگر این کار را انجام نداده باشید، باید توقع داشت که در پس گذر زمان مشکلات قبلی نیز در زندگی جدید تان سر باز کند و باری دیگر به مشکلات قبلی دچار شوید. عدم رعایت این اصل می تواند هشداری برایتان باشد که این رابطه نیز از پایداری چندانی برخوردار نخواهد بود.
-
انتخاب درست
باید توجه داشت که کسی را برای زندگی تان انتخاب کنید که شما و شرایط تان را به خوبی پذیرفته باشد. باید از نظرات روحی به شما نزدیک باشد و در نهایت از ارزش و عقایدتان چیزی کاسته نشود.
-
عدم مقایسه
مقایسه کردن همسر قبلی و با فردی که جدیدا با آن رابطه دارید، می تواند مشخص کند که هنوز به خود آگاهی کافی و لازم برای ازدواج مجدد نرسیده اید. چرا که زندگی و رابطه قبلی هنوز برای شما تمام نشده و در این صورت به بسیاری از مشکلات ازدواج مجدد در پی این قضیه برخورد خواهید کرد.
مشکلاتی که برای طرفین ایجاد خواهد شد
در صورت اخذ ازدواج دو مرتبه؛ برای خانم و آقا مشکلاتی پدید می آید که این مسائل از خانواده تا نگاه جامعه به آن ها متغیر است. ادامه مطلب را به معرفی آن ها برای آگاهی بیشتر شما در این رابطه پرداخته ایم.
-
آقایان:
همان طور که می دانید ازدواج مجدد مردان در جامعه ما پذیرفته تر از زنان بوده است و در این رابطه نیز از مشکلات کمتری برخوردار هستند. چرا که از نظر عموم مورد سرزنش و قضاوت قرار نخواهند گرفت و از جهتی دیگر زندگی مجردی را برای مردان مطلقه و مورد فوت همسر بسیار سخت تر می دانند. همچنین در صورتی که این مرد دارای فرزند نیز باشد و از سن بالایی نیز برخوردار باشد، در صورتی که باور عموم به این مبناست که به زن برای سر و سامان دادن به زندگی نیاز دارد، واقع گرایانه تر با او برخورد می شود.
با این حال تعدادی از مشکلات ازدواج مجدد برای مردان وجود دارد که در ادامه به معرفی آن پرداخته ایم.
- اگر همسر او به تازگی فوت شده باشد و در این شرایط خیلی سریع به ازدواج مجدد اقدام کند، به بی مهری و عدم علاقه به همسر خود محکوم می شود.
- همچنین اگر به تازگی طلاق گرفته باشد و در این شرایط خیلی سریع با زنی دیگر ازدواج کند، سو تفاهماتی مبنی بر آن که حتما این زن در گذشته به زندگی مرد حضور یافته و حالا زندگی را از آن خود کرده است، گوش فرا داد.
- در صورتی که از فرزند برخوردار باشد، باید او را در این جهت شریک کند که آیا پذیرش نامادری برایش امکان پذیر است یا خیر.
- پرداخت مهریه نیز از دیگر مشکلاتی که برای مردان در پس طلاق به وجود می آید. زمانی که تا سال ها و یا ماه ها به پرداخت مهریه محکوم هستند، امکان دارد که از نظر اقتصادی به شرایط سختی قرار بگیرند.
-
خانم ها:
توجه داشته باشید که برای خانم فوت و یا طلاق از همسر، هر یک مشکلات متفاوتی ایجاد می کند که در ادامه به هریک از آن ها به طور جداگانه پرداخته ایم.
شرایط در صورت فوت همسر؛
- در صورتی فوت همسر، حتی اگر زمان زیادی هم گذشته باشد باز هم به بی مهری عاطفی از جانب خانواده همسر اولش دچار می شود.
- خانواده همسر فوت شده امکان دارد که با ازدواج مجدد عروس خود مشکل داشته باشند و یا در این شرایط با وجود نوه برای او بهانه گیری هایی انجام دهند.
- همچنین در بیشی از مواقع پذیرش مردی دیگر به عنوان پدر برای فرزندانی که وابسته به پدر خود بوده اند، بسیار سخت است.
شرایط در صورت جدایی از همسر؛
- از دیگر مشکلات ازدواج مجدد برای خانم هایی که به تازگی طلاق گرفته اند، آن است که به تهمت تنوع طلبی محکوم می شوند.
- قانون نا نوشته ای در فرهنگ ما وجود دارد که خانم دارای فرزند، تا به اخر باید حکم مادر را در جامعه و زندگی داشته باشد.
- برخورد با زن به هنگام ازدواج مجدد بسیار نا مناسب است، به صورتی که در صورت ازدواج مجدد حق مادری از او گرفته و دیدن فرزندانش سخت می شود. در صورتی که فرزند دختر باشد همسر سابق و خانواده می توانند بهانه عدم اجازه ماندن دختر بچه را در شب به پیش نا پدری را بگیرند.
و در اخر نیز چیزی که زنان ایرانی در جامعه با آن در پس مشکلات ازدواج مجدد مواجه هستند، نگاه منفی افراد جامعه به آن ها است. مردم تنها زنی را قبول می کنند که تا به اخر عزادار همسر فوت شده خود بماند و در صورت دارایی از فرزند نیز به روی تمام خواسته های خود پا بگذارد و به فکر مادری کردن برای آن ها باشد.
منبع : آرگا