دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

علت کوفتگی بدن بعد از خواب و روش های رفع آن

  • سحر هودانلویی
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۹
  • ۰

سیستم بدن هریک از ما دچار کمبود هایی است که هر یک از آن ها باعث بروز بیماری هایی در بدن می شود. برخی از این بیماری ها رابطه مستقیمی با خواب و در نتیجه به کوفتگی بدن بعد از خواب منجر می شوند. هدف ما از ارائه این مطلب، کمک به شما در رفع این اختلالات و خوابی آسوده به شما است.

طب سنتی بدن انسان را بر مبنای چهار خلط سودا، بلغم، صفرا، دم نام گذاری کرده است. هرگاه این چهار خلط بر بدن دارای تعادل باشند هیچگاه احساس درد و یا کوفتگی بدن بعد از خواب یه سراغ شما نمی آید. منظور از تعادل این نیست که میزان این اخلاط در بدن باید به طور مساوی باشد، بلکه به این منظور  است که موجب بیماری و یا انواعی از کوفتگی ها نشوند.

گرفتگی عضلات و کوفتگی بدن بعد از خواب

  اکثر اوقات بیشتر دردها و کوفتگی های بدن بعد از خواب ناشی به خصوص در اندام های کمر و پاها ناشی از غلبه خلط سودا یا بلغم است، سودا طبیعتی سرد و خشک و بلغم دارای طبیعتی سرد و تر است. غلبه سردی این دو تا خلط بر روی بدن باعث از دست رفتن حرارت و موجب درد و بیماری هایی می شود.

تعادل حرارت بدن

اگر می خواهید که حرارت بدن خود را به سطحی از تعادل برسانید باید در سیستم گردش خونی بدن نهایت اعتدال را به دست بیاورید، و در نتیجه از داشتن کوفتگی بدن بعد از خواب جلوگیری کنید.

روش های جهت ایجاد تعادل در سطح خون رسانی بدن

  1. پیاده روی در سطح ناصاف بستر رودخانه ها و یا مناطق شیب به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه.
  2. استفاده از غذا های باب طبع مزاج و ایجاد تعادل در استفاده از دیگر مواد غذایی با طبع مختلف.
  3. استفاده از خاکشیر با آب ولرم صبح به صورت ناشتها، جهت پاک سازی معده و جذب و دفع سودا و بلغم.
  4. دوری از نوشیدن آب سرد و نوشیدنی های سرد در هر فصلی از سال.
  5. دوری از مصرف انواع فست فود و روغن های غیر طبیعی، گوشت گوساله و گاو، ماکارونی و مرغ های کارخانه ای.
  6. استفاده از روغن های کنجد و سیاهدانه جهت ماساژ بدن در طول روز.
  7. مصرف دم کرده اسطو خودوس به همراه لیمو عمانی دو ساعت قبل از خواب.
  8. انجام حجامت در فصل هایی که هوا نه سرد و نه گرم است.

علت برخی درد و کوفتگی عضلات بعد از خواب

اگر شما نیز جز آن دسته از افراد هستید که بعد از خواب احساس درد و کوفتگی بدن بعد از خواب به سراغتان می آید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

از بین بردن گرفتگی و کوفتگی بدن بعد از خواب

۱- کمبود ویتامین D:

توصیه بسیاری از پزشکان برای فرار از درد استخوان ها و گرفتگی عضلات، بالا بردن میزان ویتامین D در بدن است. اگر شما نیز جز آن دسته از افراد هستید که این دردها بیشتر سراغ تان می آید در ساعات اولیه تابش نور خورشید، بازو و پاهای خود را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درمعرض آن قرار دهید. در صورت عدم تامین این ویتامین در بدن با استفاده از نور خورشید و یا احساس کمبود شدید آن در بدن ناچار به استفاده از مکمل های ویتامین D  هستید.

۲- کمبود مقدار آهن:

با توجه به اینکه کمبود آهن بیشتر در خانم ها اتفاق می افتد، اما کم نیستند از آقایانی که به این عارضه دچار می شوند. کمبود آهن در بدن یکی از علت های اصلی درد و گرفتگی عضلات بدن بعد از خواب است. اگر به دنبال راهی برای مقابله از این کمبود ها در بدن خود هستید توصیه ما به شما استفاده بیشتر از آجیل ها، لوبیا، اسفناج، ماهی، تخم مرغ، قارچ است. در بر خی موارد نیز شما راهی جز استفاده از مکمل ها ندارید، پس هرچه زودتر به داد عضلات خود برسید و آن ها را از این درد و گرفتگی نجات دهید.

۳- وجود استرس:

در مواقعی که استرس به سراغ شما می آید و این هورمون در سطح خون شما ترشح می شود، ناخودآگاه بدن شما در حالت آماده باش برای رویارویی با جنگ و عضلات حالت انقباض برای دفاع به خود می گیرند. در صورتی که هیچ جنگی صورت نگرفته و شما به دنبال راهی برای کاهش استرس خود هستید عضلات نیز با خود درگیری هایی دارند که نتیجه آن ها گرفتگی و ضعف عضلات در بدن شما می شود. برای رهایی آن از استرس شما باید بر اعصاب خود تسلط پیدا کنید و میزانی آرامش به خود تزریق کنید، اگر جز آن دسته از افراد هستید که بی خود و بی جهت دچار استرس می شوید توصیه ما به شما استفاده از مکمل های ویتامین B  و مواد غذایی دارای منیزیوم است.

۴- دوش آب سرد:

باور بیشتر افراد بر این است که استفاده از دوش آب گرم و انجام چند حرکت ورزشی باعث کاهش درد عضلانی  بدن آن ها می شود. باید گفت که این باور به خودی خود بسیار غلط است، شما با این کار میزان درد بیشتری به عضلات خود می دهید. بلکه استفاده از دوش آب سرد علاوه بر تسکین درد و تزریق آرامش و کاهش کوفتگی بدن بعد از خواب کمک بسیاری به عضلات و ماهیچه های شما می کند.

حمام درمانی در رفع کوفتگی بدن بعد از خواب

۵- نمک درمانی:

برای رهایی از درد و درمان کوفتگی بدن بعد از خواب باید مقدار منیزیوم بدنتان را به سطح بالایی برسانید. دریافت منیزیوم فقط از طریق مصرف خوراکی تاثیر گذار نیست بلکه حمام نمک تجربه فوق العاده ای برای رهایی از این دردها و گرفتگی ها برای شما می تواند باشد.

۶- مصرف املت:

پروتئین موجود در تخم مرغ می تواند در کاهش مقدار زیادی از این درد ها و گرفتگی ها در بدن شما موثر باشد. همچنین مصرف روزانه یک پیمانه آب گوجه فرنگی به دلیل پتاسیم موجود در آن، بعد از ۱۰ روز احتمال بروز این درد و کوفتگی های بدن را بعد از خواب به میزان قابل توجهی کم می کند. پس حتما در طول روز یک املت ضد گرفتگی عضلانی میل کنید.

۷- زنجبیل درمانی:

زنجبیل به دلیل دارا بودن خاصیت ضد التهابی در کاهش ۲۰ درصدی درد و گرفتگی عضلات بسیار موثر است. استفاده از زنجبیل چه به صورت پخته و چه به صورت خام به عنوان مسکنی در عضلات و ماهیچه ها به شما کمک می کند.

۸- آیا بدن شما بیمار است؟

اگر بدون آن که فعالیتی خاص و یا متفاوت انجام دهید، دچار این گرفتگی و درد ها در عضلات خود شدید، به احتمال دچار بیماری و مشکلاتی همچون التهاب، ورم مفاصل، درد های روماتیسمی هستید. کم کاری تیروئید نیز در ایجاد خستگی های مزمن و درد های ماهیچه های می تواند برای شما بسیار ناخوشایند باشد. برای رهایی از این درد و گرفتگی ها بهتر است که هرچه سریعتر به درمان و یا کاهش این بیماری ها در بدن خود بپردازید.

۹- رگ به رگ شدن عضلات:

کمبود ها و یا بیماری های گفته شده تنها از عوامل این درد و کوفتگی بعد از خواب نیستند، بلکه در صورت اشتباه زدن حرکت ورزشی و یا بلند کردن ناگهانی جسمی عضلات شما دچار این رگ به رگی و گرفتگی می شوند. برای جلوگیری از این مشکل هرگز جسمی سنگین به یک باره بلند نکنید، در انجام حرکات ورزشی خود از مربی مربوطه کمک بگیرید. در صورت مواجه با این درد و گرفتگی ها کمپرس آب سرد را برای تجدید تنظیم هورمون ها و ماهیچه های خود فراموش نکنید.

۱۰- استفاده از پروتئین بعد از ورزش:

رژیم غذایی سالم می تواند شما را در داشتن بدن و ماهیچه هایی به دور از گرفتگی کمک کند. به همین منظور متخصصان توصیه کرده اند که بعد از تمرینات ورزشی خود حتما از مواد غذایی و مکمل های دارای پروتئین کافی استفاده کنید. برای آسیب رسانی کمتر به سطح عضلات خود در زمان ورزش استفاده از آب را فراموش نکنید و هنگام انجام حرکات ورزشی سعی کنید که همواره بطری آب به همراه داشته باشید و بعد از هر ست از آن بنوشید.

علت درد کمر و گرفتی اندام تحتانی

۱۱- حرکت کنید:

اگر علت این درد و گرفتگی ها ناشی از عدم تحرک بدن و عضلات شما  است، دست بجنبانید و تحرک کنید. با انجام فعالیت در طول روز به گردش خون در سطح بدن خود کمک می کنید و درد ها و گرفتگی عضلانی به ندرت کاهش می یابد.

۱۲- خودتان رابکشید:

گاه برای رهایی از درد و کوفتگی بعداز خواب، بدن نیاز به کشش و کش غوس هایی می باشد تا خود را از این درد و ناراحتی نجات دهد.

۱۳- از بین بردن درد:

درد و کوفتگی بعد از خواب هرچه که باشد باید رفع شود. به دنبال علت این درد ها باشید و با استفاده از راه های گفته شده به جنگ با این درد ها بروید و خود را از چنگ درد ها برهایند.

معرفی ۳ علت اصلی کوفتگی بدن بعد از خواب

به صورت عموم همه افراد در خواب به دنبال راهی برای بازیابی انرژی خود در طول روز هستند، در زمان هایی که بی موقع از خواب بیدار می شویم خیال می کنیم، که بدن انرژی کافی را در طی این خواب گرفته، اما با درد و کوفتگی بدن بعد از خواب که مواجه می شویم سردرگمی هایی در ما به وجود می آید. در حقیقت علت برخی بیدار شدن های ناگهانی از خواب اتفاقات کوچکی است که در بدن ما رخ می دهد؛ در ادامه ما به معرفی ۷ علت اصلی از این بیداری های نا به هنگام پرداخته ایم.

علت بوی بد دهان بعد از بیداری

۱- با بوی بد دهان بیدار می شوید:

بود بد دهان نشان از رفلاکس معده است. با توجه به تحقیقات ۲۵ درصد افراد دچار رفلاکس معده هستند، همین امر موجب ضعیف شدن خواب و بروز بوی بد دهان در هنگام بیداری می شود. رفلاکس معده باعث می شود که قسمتی از بدن بیدار بماند؛ اگر این فرایند همراه با سوزش معده همراه باشد شما متوجه و از خواب بیدار می شوید، اما اگر بدون هیچ علائمی باشد رفلاکس ساکت نامیده می شود که نتیجه آن ضعیف و بی کیفیت بودن خواب است.

برای درمان و جلوگیری از این اتفاق قبل از خواب از غذاهای اسیدی به هیچ وجه استفاده نکنید، و با جوییدن آدامس باعث تولید بزاق و خنثی شدن اسید معده شوید.

۲- با دندان قروچه و یا درد دندان از خواب بیدار می شوید:

کوبیدن و یا برهم کشیدن دندان در هنگام خواب با نام برکسیسم شناخته می شود. این حرکت فعالیتی نا آگاهانه است که در طول شب و هنگام خواب رخ می دهد و تا زمانی که همسر آن ها متوجه و او را از خواب بیدار نکند، همچنان به این کار ادامه می دهند. نتیجه این فعالیت در طی خواب در هنگام بیداری باعث درد گردن و کوفتگی بدن بعد از خواب در آن ناحیه می شود. برکسیسم باعث انقباضاتی در فک و دهان شما می شود که  در این صورت بدن انرژی لازم را از خواب و استراحت به دست نمی آورد. اگر شما نیز به این عارضه دچار هستید به دندانپزشک مراجعه کرده و با تزریق بوتاکس و یا جوییدن آدامس هایی مخصوص در طول روز به درمان خود بپردازید.

۳-سندروم پای بی قرار:

در این حالت شما در سراسر تخت حرکت می کنید و هرگاه که می خواهید به خوابی عمیق فرو روید با حرکتی از جانب دست و یا پای خود به حالت هوشیاری بر می گردید. این حرکت در نتیجه باعث گرفتگی ناگهانی رگ های پا و یا کمر و احساس کوفتگی بدن بعد از خواب می شود. علت وقوع این حادثه کم خونی، بیماری تیروئید، مشکلات کلیه، دیابت، سندروم بی خوابی می تواند باشد. در هنگام مراجعه به پزشک او را از وجود هر یک از بیماری های بالا و یا مصرف دارو ها و قرص های ضد افسردگی مطلع کنید تا روند درمانی شما به خوبی پیش برود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *