خودروی سمند EF7 با نام کامل سمند LX EF7 ، یک خودروی ایرانی تولید شرکت خودرو سازی ایران خودرو است که سری جدید خودروی پدر خود یعنی سمند SE محسوب می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا با بررسی سمند EF7 ، شما را با این خودروی ساخت ایران آشنا کنیم.
آشنایی با سمند EF7 و بررسی نقاط ضعف و قوت این خودرو ایرانی
خودروی سمند LX EF7 از سال ۱۳۸۳ در حال تولید در شرکت ایران خودرو است که از همان اول به عنوان یک خودروی خانوادگی با تیپ سدان معرفی و عرضه شده است. این خودرو از سال ۱۳۸۹ به بعد با سیستم الکترونیکی جدیدی با نام سیستم عیب یاب هوشمند یا همان مالتی کامپلکس به بازار عرضه شد که امکانات این خودرو را کمی جذاب تر از سری قبل خودرو سمند EF7 کرد. خودروی سمند EF7 با پیشرانه ی EF7 چهار سیلندر ۱۶ سوپاپه تولید می شود که به گفته ی شرکت سازنده یک پیشرانه ی کاملا ساخت ایران و این شرکت است که توانی در حد ۱۱۶ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه می دهد حداکثر شتاب این خودرو با یان مدل موتور، ۱۲ ثانیه در سرعت صفر تا صد است، حداکثر سرعت نیز به ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت می رسد.
همچنین حجم این موتور یا همان پییشرانه ۱۶۴۵cc است. موتور این خودرو در دو مدل بنزین سوز و دوگانه سوز پایه گاز سوز تولید می شود. جعبه دنده خودروی سمند EF7 از نوع ۵ سرعته دستی است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو، ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. طول این خودرو برابر ۴۵۰۲ میلیمتر، عرض ۱۷۲۰ میلیمتر و ارتفاع آن ۱۴۶۰ میلیمتر است. همچنین در بررسی سمند EF7 ، وزن این خودرو بدون سرنشین و مخزن پر به ۱۲۴۰ کیلوگرم می رسد. همچنین گنجایش مخزن سوخت این خودرو ۶۶ لیتر و حجم صندوق بار این خودرو ۵۰۰ لیتر است.
بررسی مشخصات ظاهری خودرو سمند EF7
در بررسی سمند EF7 از نظر مشخصات ظاهری، این خودرو تفاوت چندانی با نسخه ی قدیمتر خود یعنی سمند SE ندارد. در بخش جلویی این خودرو چراغ هایی به شکل مستطیلی قرار دارد. در فضای بین این چراغ ها درز های خطی برای ورود هوا و خنک کردن موتور طراحی شده اند که ظاهر جذابی به این خودرو نداده اند. در پایین تر از این چراغ ها و شبکه های ورود هوا سپر خودرو وجود دارد که آن نیز از طراحی متوسطی برخوردار است.
در بخش کاپوت نیز وجود دو خط فرو رفته حالت برجسته ای را به مرکز کاپوت داده است تا کمی از حالت تخت و خسته کننده بودن کاپوت کم شود اما این خط ها هرچند ظاهر جلویی این خودرو را کمی جذاب کرده اند اما شرکت تولید کننده می توانست با طراحی خط های بیشتر و یا تاثیرگذار تر کردن این خط ها به جذابیت این خودرو بیفزاید. به طور کلی می توان گفت نمای جلویی این خود رو از طراحی متوسطی بهره برده است. در نمای طراحی کناری سمند EF7 از جزئیات زیادی استفاده نشده است تنهای طراحی که در این قسمت از خودرو به چشم می خورد خط برجسته ای است که دو گلگیر جلو و عقبی خودرو را به یکدیگر پیوند داده است. در طراحی نمای عقب خودروی سمند LX EF7 از جزئیات بیشتری استفاده شده است. همچنین تفاوت های این خودرو در نمای عقب با نسخه قدیمی تر خود یعنی سمند SE بیشتر است. چراغ های عقب این خودرو نسبت به سمند SE کمی باریکتر و کم ارتفاع تر طراحی شده اند. البته بنا به این که قبلا گفته شد که قسمت عقبی این خودرو نسبت به نسخه های قدیمتر از جزئیات بیشتری بهره می برد اما این بهره بردن محدود به همین چراغ ها است و سپر و بقیه قسمت های نمای عقب تفاوت چشمگیری با نسخه ی قدیمتر این خودرو ندارد.
بررسی مشخصات و نمای داخلی سمند EF7
طراحی نمای داخلی سمند EF7 نیز تفاوت چشمگیری با نسخه های دیگر سمند ندارد. یا کلا می توان گفت که هیچ تفاوتی با دیگر نسخه های سمند ندارد. اندک تفاوتی که این نسخه از سمند با سایر نسخه ها دارد تفاوت موجود در طراحی فرمان و داشبورد است. اجزای داخلی این خودرو مانند سایر خودرو های ساخت داخل از جنس های نامرغوب و پلاستیک خشک بی کیفیت است که طراحی داخلی این نوع خودرو را جذاب و ایده آل نکرده است. اما در این میان استفاده از طرح چوب برای طراحی بخش میانی داشبورد حالت جالب، جذاب و چشم نوازی را به این خودرو داده است. بهترین موردی که در طراحی نمای داخلی این خودرو به چشم می خورد، قابلیت تنظیم صندلی و فرمان آن است.
بررسی فنی سمند EF7
خودروی سمند EF7 به موتور EF7 مجهز شده است. این موتور دارای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ است که یک موتور تنفس طبیعی به شمار می رود که از سیستم انژکتوری پاشش چند نقطه ای بهره می برد. موتور EF7 گنجایشی برابر ۱۶۴۵CC را دارد. با این حال موتور به کار رفته در این خودرو قادر است حداکثر توان معادل ۱۱۳ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه تولید کرده و حداکثر گشتاوری برابر با ۱۵۵ نیوتن بر متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه ایجاد کند. همچنین حداکثر سرعت و شتابی که این موتور به خودرو می دهد به ترتیب ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت و ۱۲ متر بر ثانیه در ۰ تا ۱۰۰ است.
بررسی سمند EF7 از لحاظ ایمنی
در بررسی سمند EF7 از لحاظ ایمنی می توان گفت، شرکت تولید کننده این خودرو یعنی شرکت ایران خودرو، این خودرو را از لحاظ ایمنی در سطح پایینی ساخته است. این خودرو تا به الان از لحاظ ایمنی توسط هیچ شرکتی مورد بررسی قرار نگرفته است اما با تجهیزاتی که در آن نصب شده است می توان فهمید که ایمنی این خودرو در سطح پایینی قرار دارد. تجهیزات ایمنی نصب شده در این خودرو فقط به دو کیسه هوا برای سرنشین جلو و راننده و همچنین ترمز های ABS و EBS خلاصه می شود. از سایر تجهیزات ایمنی که در سمند EF7 نصب شده است می توان به سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر، سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز، سنسور دنده عقب، کمربندهای ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع، و سیستم مالتی پلکس اشاره کرد.
همچنین می توانید با کلیک بر روی لینک مقابل با نقد و بررسی خودرو دنا پلاس نیز آشنا شوید.
منبع : آرگا