دسته ها
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳

بررسی قابلیت های فنی تویوتا لوین و نگاهی به طراحی و امکانات رفاهی آن

  • شیوا فهیمی
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳
  • ۰

تویوتا لوین در دو نسخه بنزینی و هیبرید توسط شرکت برساوش به بازار ایران راهی شده است. این سدان جدید وارداتی نشان مشترک تویوتا و GAC است. در این مطلب به بررسی تویوتا لوین می پردازیم.

سدان جذاب تویوتا لوین یا همان کرولا در دو نسخه بنزینی و هیبرید توسط شرکت های مختلف از جمله برساوش و سایپا راهی بازار ایران می شود. اگر علاقمند هستید تا از امکانات و مشخصات این خودرو جدید وارداتی بیشتر بدانید با بررسی تویوتا لوین همراه این مطلب از آرگا باشید.

آشنایی و بررسی تویوتا لوین

یکی از خودروهای جدید وارداتی بازار کشومان خودرو تویوتا لوین یا کرولا است که در دو نسخه بنزینی و هیبرید توسط شرکت های مختلف از جمله برساوش، سایپا و معین موتورز راهی ایران می شود. با توجه به این که رویکرد وزارت صمت به سمت خودروهای برقی و هیبریدی سوق یافته شرکت های وارد کننده و تولید کننده خودرو هم سبد محصولاتشان را بروزرسانی نموده و شاخه جدیدی تحت عنوان ماشین های هیبرید و الکتریکی را به آن اضافه کرده اند.

در این راستا شرکت های تازه تاسیس هم با معرفی محصولات جدید وارداتی می خواهند سهمی از این بازار نوپا را در دست بگیرند. برساوش از همین شرکت هاست که با معرفی نسخه هیبرید تویوتا لوین می خواهد به عنوان یکی از ارائه دهندگان خودروهای پاک در کشور ایفای نقش نماید.

این شرکت سابق بر این در زمینه واردات خودروهای سنگین به ایران فعالیت داشت و حالا به دنیای خودروهای سواری ورود پیدا کرده است. تویوتا لوین بنزینی نیز قرار است توسط این شرکت روانه بازار شود. در خصوص واردات محصولات تویوتا به کشور باید اشاره کرد در حال حاضر تویوتا لوین یا کرولا قرار شده توسط سه شرکت معین موتورز، سایپا و برساوش به عرصه رقابت وارد شود.

در ادامه مطلب به معرفی بیشتر و بررسی خودرو تویوتا لوین می پردازیم.

معرفی تویوتا لوین

تویوتا لوین یا کرولا با دو نسخه بنزینی و هیبرید به بازار ایران وارد می شود. در حقیت این خودرو یک سدان سایز متوسط بوده که در بازار چین توسط کارخانه مشترک تویوتا و GAC تولید و ارائه می شود. از این رو سابقه حدودا ۶۰ ساله پشت این محصول وجود دارد.

تویوتا کرولا یکی از پرفروش ترین و کم استهلاک ترین خودروهای دنیا محسوب می شود که دوازدهمین نسل آن در سال ۲۰۱۸ به بازارهای جهانی راه یافت و همچنان در حال تولید است. این نسل از کرولا با کد اتاق E210 شناخته می شود و در سه کلاس بدن سدان، هاچ بک و استیشن به تولید می رسد.

قابل ذکر است تولید و مونتاژ خودرو لوین علاوه بر ژاپن در کشورهایی مانند تایوان، برزیل، تایلند، ترکیه، چین و انگلستان صورت می گیرد. نکته جالب در مورد این محصول در چین نحوه نامگذاری آن است. به این ترتیب نسخه ای که توسط فاو تولید می شود به اسم کرولا و ظاهری شبیه نسخه اروپایی ارائه می شود.

و نسخه ای که توسط GAC به تولید می رسد با اسم لوین و ظاهری شبیه نسخه سفارش امریکا راهی بازارهای مختلف می شود. به این ترتیب می توان گفت نمونه وارد شده به کشور توسط شرکت برساوش به علت آن که از نوع لوین می باشد ظاهری مشابه نمونه امریکایی داشته باشد.

باید اشاره کرد خودروسازان چینی در سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و یکی از مهمترین علل آن همکاری و ایجاد نشان مشترک بین خودروساز چینی و غول های خودروسازی دنیا می باشد. یکی از این گروهای مشترک تویوتا و GAC است که با سرمایه گذاری مشترک در سال ۲۰۰۴ تاسیس شده و دفتر مرکزی آن در گوانگژو چین می باشد.

وظیفه این نشان مشترک تولید و مونتاژ محصولات گروه تویوتا بوده و جالب است بدانید خودروهای مثل تویوتا هایلندر، ونزا، فرانتلندر و … فقط بخشی از محصولاتی هستند که توسط این برند مشترک به تولید می رسند. اما یکی از مهمترین محصولات این گروه، تویوتا لوین یا تویوتا کرولا است.

با این فرق که تویوتا کرولاهایی که در بازار ایران دیده می شود توسط گروه مشترک تویوتا و فاو به تولید رسیده اند ولی تویوتا لوین محصول مشترک تویوتا و GAC می باشد که به جز تفاوت در قسمت طراحی بدنه تفاوت دیگری در آن ها دیده نمی شود.

طراحی بیرونی تویوتا لوین

پیش از هر چیزی قابل ذکر است که از نظر طراحی بدنه و پلتفرم تویوتا کرولا و لوین به یکدیگر بسیار شبیه بوده ولی بررسی ها نشان می دهد تویوتا لوین به علت سبک طراحی متفاوت در قسمت جلو و عقب خودرو جوان پسندتر بوده و شبیه نسخه هایی از کرولا می باشد که در امریکا ارائه می شود.

تویوتا لوین نسخه امریکایی در حقیقت نسبت به نسخه اروپایی چهره اسپرت تر و تهاجمی تری داشته که شاید برای بیشتر خریداران جذابیت بالاتری داشته باشد. در واقع این سدان در نمای جلو به علت وجود سپر متفاوت و جلو پنجره بزرگتر، نمای اسپرت تری دارد.

در ضمن فرم کلی چراغ ها و گرافیک داخلی آن ها هم متفاوت از یکدیگر می باشد. در این بخش چراغ های کشیده در دو طرف، تفاوت کمی در چیدمان چراغ های روشنایی روز با کرولا دارد. به طور مثال دی لایت تویوتا لوین  به شکل یکپارچه و سرتاسری در قسمت بالایی چراغ که تا گوشه ادامه دارد دیده می شود.

در حالی که دی لایت چراغ های کرولا به شکل دوگانه و در کنار هم قرار گرفته است. جلو پنجره باریک و کشیده همراه با دریچه ورودی هوای بزرگ که به پیروی از برادران بزرگترش مثل کمری طراحی شده ظاهر اسپرت و تهاجمی در این سدان اقتصادی ایجاد کرده است.

به طور کلی در نمای جلو تویوتا لوین فرم طراحی چراغ های جلو بیشتر از هر المانی خودنمایی می کنند. خطوط خمیده و گوشه های تیز چراغ های جلو چهره اسپرت و تهاجمی به خودرو بخشیده است. برخلاف چراغ ها، سپر طراحی نسبتا ساده ای داشته و سبک طراحی پیچیده ای در این بخش دیده نمی شود.

در طراحی سپر مدل هیبریدی لوین خطوط موازی به کار رفته ولی در نسخه بنزینی طراحی لانه زنبوری را شاهد هستیم. نکته دیگر این که در لوین هیبریدی نشان تویوتا حاشیه آبی رنگ داشته که در نسخه بنزینی مشاهده نمی شود.

قابل ذکر است در نمای جانبی تفاوت زیادی بین لوین و کرولا دیده نمی شود. ضمنا در این قسمت رینگ های ۱۶ اینچ آلومینیومی به کار گرفته شده است. می توان گفت در این نما اشتراکات بدنه لوین و کرولا مشهود است. شیب قسمت جلو و عقب خودرو، ابعاد درب ها و … همان مواردی هستند که در کرولا شاهد هستیم.

در مجموع نمای جانبی خودرو لوین طراحی منطقی و ساده ای داشته و اجزای مختلفی مثل رینگ آلومینیومی جلوه خوبی به آن بخشیده است. در ادامه نمای عقب تویوتا لوین را مورد بررسی قرار می دهیم. این نما طراحی جذاب تر و هماهنگ تری نسبت به طراحی کرولا دارد.

در این قسمت از چراغ های عقب دو بخشی استفاده شده که توسط خطوط طراحی به هم متصل هستند. در قسمت سپر هم از تریم دو رنگ استفاده شده که جلوه خوبی به این بخش داده است. بیشترین تفاوت بین لوین و کرولا وارداتی را در این نما شاهد هستیم.

چراغ ها به سبک پیوسته به هم متصل شده در حالی که در کرولا چراغ ها به صورت جداگانه در طرفین قرار دارند و توسط یک زه کرومی به هم متصل می باشند. ضمنا گرافیک داخلی چراغ ها خیلی ساده بوده و سیستم روشنایی آن توسط لامپ های معمولی ارائه می شود.

در کرولا گرافیک داخلی چراغ های عقب مدرن تر است. در پایان می توان گفت تویوتا لوین بازار ایران از نظر ظاهری تفاوت هایی با نمونه ارائه شده توسط شرکت معین موتورز و سایپا دارد.

طراحی داخلی تویوتا لوین

با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی داخلی تویوتا لوین کمی عامه پسند تر بوده و خیلی شبیه طراحی و دیزاین کرولا می باشد. از آنجا که این خودرو در خارج از ایران گران قیمت محسوب نمی شود نمی توان انتظار متریال و طراحی لوکسی داشت.

معیار مهم این خودرو کیفیت مواد به کار رفته در کابین بوده که بسیار خوب هستند. در بخش رودری از پلاستیک خشک سراسری استفاده شده و این بخش طراحی ساده ای دارد. در قسمت بالای داشبورد متریال نرمی به کار رفته که حس خوبی به سرنشینان منتقل می کند.

در این قسمت نمایشگر مولتی مدیا را شاهد هستیم که کیفیت مناسبی داشته و آپشن و قابلیت خوبی برای تویوتا لوین محسوب می شود. به طور کلی در طراحی داخلی خودرو به نکات ظریفی دقت شده که اصالت ۶۰ ساله را گوشزد می کند.

کنترلرهای فیزیکی سیستم تهویه و سیستم صوتی بر خلاف اکثر خودروهای امروزی که همه تنظیمات در سیستم مولتی مدیا و نمایشگر لمسی تعبیه شده در کنسول میانی خودنمایی می کند. نکته مشترک لوین با دیگر کرولاهای کشور در متریال اقتصادی و امکانات رفاهی کمتر نسبت به نسخه فول آپشن می باشد که به خاطر کاهش قیمت تمام شده انجام شده است.

مثلا تودوزی و تریم پارچه ای لوین ممکن است چندان مورد پسند مشتری ایرانی نباشد. در قسمت میانی داشبورد طراحی ساده ای صورت گرفته ولی سعی شده با خطوط و رنگ پیانویی از این سادگی کاسته شود. پشت آمپر در نسخه بنزینی از نوع آنالوگ است که طراحی مناسبی داشته و احساس هیجان را منتقل می کند.

نسخه هیبرید به پشت آمپر دیجیتال مجهز بوده که از جذابیت های این مدل می باشد. در قسمت فرمان سبک طراحی اکثر محصولات تویوتا را شاهد هستیم. فرمان ساده با طراحی سه شاخه و ارگونومی بسیار خوب خودنمایی می کند.

صندلی ها ارگونومی و دربرگیرندگی خوبی داشته و رضایت سرنشینان را به همراه دارد. در نسخه پایه روکش صندلی ها پارچه ای بوده ولی در بعضی نسخه های هیبرید روکش چرم به کار رفته است. از نکاتی که می تواند خرید تویوتا لوین را توجیه کند حضور سیستم های ایمنی در کنار متریال مناسب و طراحی ارگونومیک است که حس امنیت و آرامش را به همراه دارد.

با فاصله محوری مناسبی که خودرو دارد فضای کافی برای سرنشینان عقب فراهم شده و گنجایش صندوق بار معادل ۴۷۱ لیتر است که توجه بیشتر خانواده ها را جلب خواهد کرد. در ضمن طول ۴۶۴۰ میلی متری لوین سبب می شود فضای کافی برای قسمت های مختلف کابین فراهم شود.

مشخصات فنی تویوتا لوین

همانطور که در ابتدای بررسی تویوتا لوین بیان شد این خودرو در دو نسخه بنزینی و هیبرید عرضه می شود. نسخه بنزینی به پیشرانه ۱.۲ لیتری توربوشارژ مجهز است. این موتور ۱۱۴ اسب بخار قدرت داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن ۱۸۵ نیوتن متر می باشد.

نیروی تولیدی توسط گیربکس ۱۰ سرعته اتومات CVT به چرخ های جلو انتقال می یابد. نسخه هیبرید دارای موتور ۱.۸ لیتری تنفس طبیعی می باشد که به تنهایی می تواند قدرتی برابر ۹۸ اسب بخار را به همراه گشتاور حداکثری ۱۴۲ نیوتن متر تولید کند.

ولی یک موتور برقی به کمک پیشرانه بنزینی آمده و قدرت تولید ۹۶ اسب بخار به همراه گشتاور ۱۸۵ نیوتن متر را دارد. ولی در این خودرو نیرو به شکل ترکیبی استفاده می شود و کل قدرت تولیدی ۱۳۴-۱۴۲ اسب بخار از نسخه بنزینی لوین انتظار می رود که توسط گیربکس ده سرعته اتومات CVT به چرخ های جلو منتقل می شود.

لازم به ذکر است گیربکس هوشمند این سدان قابلیت بازیابی انرژی توسط شتاب منفی را دارا بوده و این موضوع میتواند در مصرف سوخت و انرژی خیلی مفید باشد. همچنین پکیج باتری در نظر گرفته شده برای تویوتا لوین از نوع لیتیوم یون ترنری می باشد.

ضمنا این خودرو استاندارد عدم آلایندگی یورو ۶ داشته و میانگین مصرف سوخت آن در نسخه بنزینی ۵.۹۵ لیتر در هر صد کیلومتر و در نسخه هیبرید ۴.۰۷ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده که رقم خیلی خوبی محسوب می شود.

همچنین تویوتا لوین هیبرید به یکی از کم مصرف ترین گزینه های موجود بازار در کلاس خود تبدیل شده است. ظرفیت باک خودرو ۴۳ لیتر بوده و حداکثر سرعت آن در رده سی حدود ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت می باشد که با توجه به خانوادگی بودن سدان ۱۴۲۰ کیلوگرمی لوین، قابل قبول ارزیابی می شود.

ضمنا در بررسی ها مشخص شد تویوتا لوین در قسمت سیستم تعلیق در محو جلو به سیستم مک فرسون و در محور عقب به سیستم دبل ویشبون مجهز است که عملکرد قابل قبولی دارند و سواری نرمی را موجب می شوند. همچنین سیستم ترمزهای لوین در چهار چرخ از نوع دیسکی است که در چرخ های جلو خنک شونده و از چرخ های عقب دیسک یکپارچه می باشد.

امکانات رفاهی تویوتا لوین

از جمله امکانات رفاهی و تجهیزات در نظر گرفته شده برای تویوتا لوین عبارت است از:

  • ۶ عدد کیسه هوا
  • کیسه هوای زانوی راننده در نسخه بنزینی
  • سیستم کنترل پایداری الکتریکی
  • پاکسازی هوای کابین برای نسخه هیبرید
  • سیستم ترمز اضطراری اتومات
  • استارت دکمه ای
  • رینگ آلومینیومی
  • فرمان کمکی برقی
  • کروز کنترل تطبیقی
  • سیستم هشدار خروج از خط
  • سنسور نور
  • نمایشگر لمسی
  • نور بالای اتوماتیک
  • فناوری ال ای دی چراغ ها
  • رانندگی خودکار بین خطوط در نسخه هیبرید
  • سیستم رادار تابلو خوان
  • رانندگی خودکار در ترافیک برای نسخه هیبرید
  •  سیستم ترمز پارک برقی
  • اتوهلد
  • تنظیم حالت رانندگی
  • تهویه اتوماتیک برای نسخه هیبرید
  • دوربین عقب
  • جلو آمپر دیجیتال برای نسخه هیبرید
  • اپل کارپلی
  • اندروید اتو

قابل ذکر است تویوتا لوین به خاطر سابقه طولانی، طراحی ظاهری جوان پسند و امکانات مناسب می تواند رقبای وارداتی مانند نیسان سیلفی، هوندا سی تی، تویوتا کرولا، کیا سراتو و هیوندای الانترا را به چالش بکشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *