دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

مصرف کدام آنتی بیوتیک ها در دوران شیردهی مجاز است؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

آنتی بیوتیک در شیردهی می تواند تاثیرات زثیادی بر روی کودک شما داشته باشد از این رو این مورد را باید در نظر داشته باشید که تنها در صورتی می توانید از این داو ها استفاده کنید که پزشک آن ها را تایید کرده باشد. برای دریافت اطلاعاتی بیش تر در این زمینه این مطلب را از دست ندهید.

بیماری های عفونی که نیاز به دارو های آتی بیوتیک دارند امکان دارد در هر مقطعی از زنگی برای هر فردی ایجاد شو با این حال نیاز است تا بدانید که آنتی بیوتیک در شیردهی اصلا ایمنی ندارد و اگر می خواهید از این دارو در این زمان استفاده نمایید باید با متخصص در این زمینه مشورت کرده و تا جایی که می شود در زمان استفاده از این دارو ها به کودک خود شیر ندهید زیرا وارد شدن این دارو ها به درون شیر مادر امکان دارد و در نهایت باعث خطرات جدی برای سلامت نوزاد شما خواهد بود.

مضرات آنتی بیوتیک برای نوزاد

اطلاعاتی در مورد آنتی بیوتیک در شیردهی

عفونت های گوش، سینوس ها و عفونت های دندان ها از مهم ترین مواردی در زنان شیر ده می باشد  که برای درمان باید از دارو های خاص و آنتی بیوتیک ها استفاده نمایند با این حال نیاز است تا  بدانید که برخی از آنتی بیوتیک ها هستند که برای مادر و نوزاد ضرر ندارند ولی برخی از آن ها ممکن است تاثیرات بدی بر روی نوزاد داشته باشد از این رو قبل از استفاده از هر دارویی به صورت خودسرانه بهتر است با متخصص مشورت کنید.

سن کودک و نوزاد شما در این زمان اهمیت زیادی دارد و هر چقدر نوزاد شما سنش بیش تر باشد اهمیت این دارو برای نوزاد شما کاهش پیدا خواهد کرد و باید بدانید که نوزادان اگر سنشان کم تر باشد بهتر است با احتیاط بیش تری از آنتی بیوتیک ها استفاده نمایید زیرا ممکن است تاثیرات بدی را داشته باشد. اگر قبلا نوزاد شما درگیر بیماری عفونتی شده است و آنتی بیوتیک به او تجویز شده و هیچ حساسیتی به این مورد نداشته است شما نیز می توانید به راحتی از این مورد استفاده کنید ولی بهتر است باز هم با متخصص اطفال در این زمینه مشورت نمایید.

آنتی بیوتیک های کم خطر

این که بتوان به طور دقیق بیان کرد که کدام یک از آنتی بیوتیک ها برای شما بی خطر می باشد به عواملی مانند سن و وزن و سلامتی کودک بستگی دارد و به همین دلیل است که قبل از هر آنتی بیوتیکی بهتر است با متخصصی در این زمینه مشورت شود. با این حال باید بدانید که یک سری از آنتی بیوتیک ها به صورت کلی کم خطر تر می باشند و از این مورد ها می توان به دارو های زیر اشاره داشت :

  • پنی سیلین
  • آمی سیلین
  • سفالکسین
  • آموکسی سیلین
  • فلوکونازول

نکته : یادتان باشد که فلوکونازول داروی آنتی بیوتیک نمی باشد ولی مانند آنتی بیوتیک ها خاصیت ضد میکروبی دارد و برای درمان برخی از عفونت های قارچی استفاده می شود.

آنتی بیوتیک های بی خطر در زمان شیر دهی

خطرناک بودن آنتی بیوتیک ها

برخی از آنتی بیوتیک ها هستند که در زمان بارداری نیز پر خطر می باشند و بهتر است بدانید که این دارو ها در زمان شیردهی نیز ممنوع می باشد و تنها در صورتی می توانید از این موارد استفاده کنید که به نوزاد خود شیر ندهید و این دارو ها در دوران بارداری ممنوعیت دارد. این دارو ها عبارت اند از :

  • تتراسایکلین
  • میترونیدازول
  • ماکرولید
  • سولفونامید
  • کینولون

برای مثال باید بدانید که میترونیدازول از دارو هایی می باشد که باعث بد طعم شدن شیر مادر می شو و تتراسایکلین ها باعث می شود تا دندان های نوزاد شما سیاه شود از این رو مضراتی را برای نوزاد دارد و بهتر است در زمان شیر دهی از این موارد استفاده ای نشود. پزشکان این دارو هارا برای مادران شیرده و باردار تجویز نمی کنند با این حال بهتر است در حین مراجعه به متخصص و دارو گرفتن خودتان نیز به این موارد دقت کنید و یاد آور شوید که دارای چه وضعیتی می باشید. هرچند که باید در نظر داشته باشید که استفاده از این دارو ها در زمان کوتاه و با دوز های پایین تاثیری در نوزاد شما نخواهد داشت و باید بدانید که شیر مادر یکی از غنی ترین شیر ها می باشد و می تواند تا حدودی جلوی مضرات استفاده از انواعی از آنتی بیوتیک ها را بگیرد ولی استفاده طولانی از این دارو ها خطر ساز خواهد شد و باید این مورد را بسیار جدی بگیرید.

آنتی بیوتیک در شیردهی

اجبار به استفاده از آنتی بیوتیک ها

اگر در مواردی به حدی عفونت در بدن شما شدید باشد که نیاز به این دارو ها باشد باید بدانید که ان دارو برای نوزادی که از شیر شما تغذیه می کند خطر ساز است و بهتر است تا چند وقتی برای کودک خود شیر خشک تهیه کنید و تا زمانی که اثرات این دارو از بدن شما خارج نشده است کودک خود را با این روش تغذیه نمایید.

این دارو ها تا دو هفته بعد از آخرین استفاده در بدن می ماند و بهتر است برای این مورد چاره ای بیندیشید و تا دو هفته بعد از استفاده از آخرین آنتی بیوتیک شیر خود را به نوزاد ندهید و در این زمان باید به صورت مرتب و روزانه شیر خود را بدوشید و دور بریزد تا خشک نشده و بعد از این مدت زمان نوزاد شما بتواند دوباره از شیر شما تغذیه نماید.

بهتر است از دادن شیر خشک به نوزاد خود ناراحت نشوید زیرا کودک شما نیاز به یک مادر سالم و قوی دارد تا بتواند از او مراقبت نماید از این رو کمی به خودتان اهمیت دهید. البته اگر از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنید که کم خطر می باشند می توانید با نظر متخصص به نوزاد خود شیر بدهید ولی در این میان باید از پروبیوتیک ها نیز استفاده کنید زیرا این کار خطرات احتمالی را در شما کاهش می دهد.

عوارض شدید آنتی بیوتیک ها در شیر دهی

عوارض دارو های خاص در شیردهی

استفاده از آنتی بیوتیک در شیردهی می تواند تاثیرات زیادی روی نوزادان داشته باشد و این تاثیرات را در ادامه برایتان بررسی می کنیم.

  • ابتدایی ترین تاثیر آنتی بیوتیک در شیردهی حساسیت نشان دادن نوزاد می باشد و علاوه بر این مورد می تواند تاثیرات شدید تر دیگری را نیز با خودش داشته باشد و این مورد از اولین عارضه ها خواهد بود.
  • استفاده از آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری ها مفید می باشد و می توانید باکتری های مضر را با استفاده از این مورد از بین ببرید ولی یادتان باشد که در این میان باکتری های مفیدی نیز در بدن هستند و با استفاده از این دارو ها آن ها هم در خطر از بین رفتن می باشند و در نهایت دستگاه گوارش شما دچار مشکلات شدید خواهد شد و این مورد می تواند روی نوزاد نیز تاثیراتی داشته باشد.
  • بالا رفتن ناراحتی معده یکی دیگر از عارضه های استفاده از آنتی بیوتیک ها می باشد و ممکن است برای مادر و فرزندش ایجاد شود. این اثرات کوتاه مدت می باشد و بعد از قطع شدن این دارو ها این مشکلات نیز در مادر و کودک از بین خواهد رفت و نیازی به نگرانی در این زمینه وجود نخواهد داشت. بعد از قطع این دارو ها برای این که بتوانید آنتی بیوتیک ها خوب را در بدن زیاد کنید نیاز است تا از پروبیوتیک ها کمک بگیرید.
  • بعد از این که باکتری ها از دست رفتند باکتری های مفید نیز کاهش پیدا می کنند و کنترل میکروارگانیسم ها نیز از دست خارج خواهد شد و تعداد ان ها زیاد تر نمی شود و به همین دلیل بعد از استفاده از آنتی بیوتیک ها بیماری های قارچی و باکتریایی در بدن زیاد تر خواهد شد.
  • برفک از بیماری های قارچی می باشد که در نبود باکتری های مفید در بدن خو نمایی می کند و خود را نشان می دهد. اگر به این بیماری رسیدگی نشود امکان این که این بیماری در کل بدن گسترده شود وجود دارد و در نهایت نوزاد شما با مشکلات شدید گواشی رو به رو خواهد شد.
  • نشانه های برفک ایجاد پوشش سفید روز زبان نوزاد می باشد و این ناراحتی می تواند به راحتی دستگاه گوارش نوزاد را نیز تحت تاثیر قرار داده و همچنین برفک ها امکان دارد به نوک سینه مادر نیز سرایت کند.
  • برفک دهان نوزادان دارای درمان هایی می باشد و ساده ترین این درمان ها استفاده از دارو های ضد قارچ برای نوزادان می باشد و اگر شما نیز در حال استفاده از آنتی بیوتیک در شیردهی هستید بهتر است برای پیشگیری از این حالت استفاده از پروبیوتیک ها را نیز بالا ببرید تا مشکلی برای نوزاد شما ایجاد نشود.

آنتی بیوتیک در زمان شیر دادن به نوزاد

این مطلب تنها برای آگاهی شما از عوارض آنتی بیوتیک در شیردهی می باشد و برای این که بتوانید به صورت دقیق تر اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید بهتر است از متخصص در این زمینه مشورت بگیرید. حال که با این مورد بیش تر آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید اطلاعاتی خوب و مفید در مورد علت مرده زایی و کوتاهی پا در کودکان نیز کسب کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *