دسته ها
پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

بررسی ترامپچی GS5 و آنچه باید درباره این خودرو بدانید

  • شیوا فهیمی
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
  • ۰

کراس اوور ترامپچی GS5 در سال ۲۰۱۱ در نمایشگاه گوانگژو چین رونمایی و پس از یک سال به بازار روانه شد. در این مطلب به بررسی ترامپچی GS5 می پردازیم که از طراحی داخلی خوب و امکانات مناسب بهره می برد.

اگرچه ممکن است برند چینی ترامپچی در کشور ناشناخته باشد ولی کراس اوور ترامپچی GS5 یکی از محصولات متمایز این شرکت است که طراحی داخلی خوب و آپشن های متعددی را با خود همراه ساخته است. اگر مایلید تا از این خودرو بیشتر بدانید با بررسی ترامپچی GS5 همراه ما باشید.

معرفی و بررسی ترامپچی GS5

شاید برند ترامپچی در کشور ناشناخته باشد ولی حتی برای تعداد افرادی که اسم این برند چینی را شنیده اند نیز، حضور یک کراس اوور با کد فنی GS5 در بازار ایران جالب به نظر برسد. زیرا بیشتر افراد؛ ترامپچی های موجود در کشور را با مدل سدان gs3s می شناسند.

 باید اشاره کرد کراس اوور ترامپچی GS5 علیرغم اشتراک فنی با نسخه سدان، در تیراژ کم به ایران وارد شد که اکنون می توان آن را در زمره خودروهای خاص چینی موجود در کشور دانست. شرکت ترامپچی از خودروسازان تازه کار چینی است که احتمالا در آینده محصولات آن را در بازار ایران شاهد باشیم.

قابل ذکر است برخی محصولات این شرکت با برند گک قبل از این در بازار ایران ارائه شده بود. گروه خودروسازی گوانگژو با اسم اختصاری GAC در سال ۱۹۹۷ تاسیس شد و در طول مدت فعالیت خود با شرکت های بزرگ دنیا مانند فیات، تویوتا، میتسوبیشی و هوندا همکاری داشته است.

همچنین تولید برخی محصولات این شرکت ها نظیر تویوتا کمری را در کارنامه خود دارد. برند ترامپچی در سال ۲۰۱۰ به عنوان زیر برند این شرکت تاسیس شد و تاکنون محصولات متنوعی از جمله چندین کراس اوور و سدان را به بازار جهانی روانه کرده است. در این راستا کراس اوور ترامپچی GS5 نیز در سال ۲۰۱۱ در نمایشگاه گوانگژو رونمایی و یک سال بعد وارد بازار شد.

گفتنی است شرکت گوانگژو در سال ۲۰۰۹ پلتفرم آلفارومئو ۱۶۶ را از همکارش یعنی شرکت فیات خریداری و چندین محصول نظیر همین کراس اوور را بر روی این پلتفرم طراحی کرد. از این رو می توان ترامپچی GS5 را یک ایتالیایی اصیل قلمداد نمود که توسط چینی ها توسعه یافته است.

همچنین این کراس اوور در سال ۲۰۱۴ با فیس لیفت همراه شد و در نمای جلو و عقب تغییرات عمده ای پیدا کرد. ضمنا فضای داخلی هم با تغییرات روبرو و این خودرو تحت عنوان ترامپچی GS5 اسپرت عرضه شد. در ادامه به بررسی ترامپچی GS5 می پردازیم.

طراحی ظاهری

بررسی ها نشان داد کراس اوور گک ترامپچی GS5 در حقیقت همانند نسخه سدان روی پلتفرم خودرو سدان و اسپرت آلفارومئو ساخته و پردازش شده از این رو این خودرو بیش از این که به عنوان یک کراس اوور مطرح باشد، می تواند چیزی مشابه یک استیشن واگن بلند قامت قلمداد شود.

همانطور که اشاره شد طراحی اولیه خودرو به سال ۲۰۱۱ برمی گردد و اکنون رنگ و بوی کهنگی این طراحی ظاهری و کاراکتر کلی خودرو از فاصله دور نمایان است. جالبتر این که این محصول با یک مرتبه فیس لیفت روبرو شده ولی آنطور که شواهد نشان می دهد همه خودروهای وارد شده به کشور در حقیقت مدل های ۲۰۱۵ و قبل از فیس لیفت می باشند.

طراحی این خودرو بیش از حد ساده (نسبت به خودروهای امروزی) به نظر می رسد. با این وجود نمی توان نسبت به طراحی محافظه کارانه بدنه خودرو انتقاد نمود. طراحی تمام تلاش خود را به کار بسته که با خطوط هماهنگ، حجمی سیال و چشم نواز ایجاد کنند و بایستی اعتراف نمود که در این زمینه موفق بوده اند.

ولی به طور کلی ترامپچی GS5 طراحی هیجان انگیز یا متمایزی ندارد و شاید فرم تقریبا متفاوت چراغ های عقب و خطوط منحنی شکل روی درب پنجم که یادآور خودروهای هاچ بک است، تنها مشخصه ظاهری متمایز این کراس اوور چینی باشد. اگرچه ظاهر خودرو امری سلیقه ای می باشد ولی حتی در این باره باید گفت که طراحی نمای جلویی آن نمره قبولی دریافت می کند ولی طراحی نمای عقب ممکن است برای برخی مخاطبان خوشایند نباشد.

هر چند پلتفرم این کراس اوور به آلفارومئو مربوط است ولی بررسی ها نشان می دهد طراحی ظاهری ترامپچی GS5 کاملا توسط مهندسین چینی این شرکت صورت گرفته از این رو می توان گفت ظاهر خودرو کاملا شرقی دیده می شود. در نمای جلو چراغ های تقریبا باریکی را شاهد هستیم که به سبک محصولات کره ای نسل قبلی طراحی شده اند.

همچنین در بین دو چراغ جلوپنجره کاملا استیل وجود دارد که دارای حفره های بسیاری است. در طرفین سپر متورم نیز چراغ های مه شکن در قاب لوزی شکل جای گرفته که هارمونی خاصی با چراغ های اصلی دارد. در بررسی نمای جانبی ترامپچی GS5 نیز خطوط زیادی به چشم می خورد که انحنا یافته و نمای لطیف و آرامی ایجاد کرده اند.

ولی ارتفاع بلند و استفاده از روف رک ها روی سقف کاملا حس یک شاسی بلند را انتقال می دهد. طراحی چراغ های عقب خودرو نیز به سبک چراغ های جلو باریک و جذاب است و می تواند نقطه قوت نمای عقب ترامپچی GS5 محسوب شود. از سایر مشخصات در این نما می توان به محل تو رفته نصب پلاک و سپر دو رنگ و متورم اشاره نمود که در مجموع سبب شده نمای عقب خودرو، جذابترین نکته ظاهری ترامپچی GS5 محسوب شود.

با کراس اووری روبرو هستیم که ابعادش (طول: ۴۷۲۳ میلی متر، عرض: ۱۸۴۵ میلی متر، فاصله محوری: ۲۷۱۰ میلی متر) در همه جهات کاملا مناسب یک شاسی بلند سایز متوسط  طراحی شده و به این ترتیب فضای داخلی و فضای بار خودرو کاملا مناسب شده است. ارتفاع ۱۶۸۰ میلی متری ترامپچی GS5 نیز حاکی از آن است که می توانید با خیال راحت در جاده های ناهموار بدون نگرانی از گیر کردن کف خودرو رانندگی تان را ادامه دهید.

طراحی داخلی

طراحی داخلی ترامپچی GS5 دقیقا به همان شیوه مورد انتظار صورت گرفته است. بررسی ها نشان می دهد فرم کلی کابین و داشبورد تاحدودی قدیمی جلوه می کند. در مجموعه پشت آمپر نیز طراحی خاص خودروهای چینی را شاهدیم که تا حد بسیاری شبیه برخی دیگر از خودروهای موجود در بازار دیده می شود.

حضور یک مانیتور کوچک در حد فاصل دو نشانگر آنالوگ در پشت آمپر و یک نمایشگر در وسط داشبورد هم در راستای مدرن جلوده دادن طراحی داخلی صورت گرفته که البته با استانداردهای سال ۲۰۱۱ حائز اهمیت است. ولی در مقایسه با مانیتورهای خودروهای مدرن امروزی که به مانیتور لپ تاپ های حرفه ای نزدیک شده اند، عادی و معمولی جلوه می کند.

نکته قوت کابین ترامپچی GS5 استفاده از متریال با کیفیت خوب و صندلی های چرمی نسبت به دیگر برندهای چینی می باشد. در طراحی کابین تلاش شده قرنیه بودن طرفین داشبورد به صورت کامل رعایت گردد. در ضمن نمایشگر بزرگ که دقیقا در وسط داشبورد تعبیه شده به زیبایی آن اضافه کرده است.

پیشرانه

بررسی ها حاکی از آن است ترامپچی GS5 در چین با دو پیشرانه مختلف ارائه شده است. نخستین پیشرانه با حجم ۲. لیتر تنفس طبیعی و حداکثر قدرت ۱۴۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۸۷ نیوتن متر است. در این مدل نیروی تولیدی توسط گیربکس ۵ سرعته دستی و یا ۵ سرعته اتومات به چرخ های جلو انتقال می یابد.

ولی پیشرانه هیجان انگیز تر دوم شامل موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژر با حداکثر قدرت ۱۷۴ اسب بخار و گشتاور ۲۳۵ نیوتن متر می باشد. سیستم انتقال قدرت در این نسخه شبیه نسخه ۲.۰ لیتری ۵ سرعته دستی یا ۵ سرعته اتومات می باشد با این فرق که نسخه ۱.۸ لیتری به سیستم ۴ چرخ محرک مجهز است و می تواند نیرو را به ۴ چرخ انتقال دهد.

از مشخصات فنی دیگر این خودرو سیستم فنربندی جلو و عقب آن است که از نوع مستقل است و در جلو از سیستم تعلیق جناغی دوبل و در عقب هم از اتصالات چندگانه بهره می گیرد. ضمنا ترمزهای جلو از نوع دیسکی خنک شونده و ترمزهای عقب بسته به سفارش خریدار کاسه ای یا دیسکی خواهد بود.

همانطور که پیشتر ذکر شد این سری از محصولات ترامپچی در حقیقت تلفیقی چینی ایتالیایی می باشند و به سبب استفاده از پلتفرم آلفارومئو ۱۶۶ دارای مشخصات فنی قابل توجهی هستند. به طور مثال انتخاب سیستم فنر بندی جلو به صورت جناغی دوبل روش نسبتا غیر معمول نسبت به سیستم رایج مک فرسون محسوب می شود و معمولا برای خودروهای اسپرت یا شاسی بلندهای ویژه مسابقات آفرود به کار گرفته می شود.

این خودرو با وزن ۱۶۷۰ کیلوگرم دارای مصرف سوخت ۷.۵ لیتر در صد کیلومتر می باشد و برای آن شتاب صفر تا صد حدود ۱۱ ثانیه گزارش شده است. فنربندی چرخ های عقب هم به صورت مولتی لینک بوده که البته سیستم پیشرفته و مناسبی برای همه خودروهای سواری محسوب می شود و این روزها به محبوب ترین روش اتصال چراغ های عقب تبدیل شده است.

به طور کلی می توان گفت مشخصات فنی ترامپچی GS5 مناسب بوده و نسبت به رقبایی مانند هایما S5 و هاوال H2 نقطه ضعف محسوسی را نمی توان به آن نسبت داد و حتی برتری هایی هم دارد.

ایمنی و امکانات رفاهی

پیش از هر چیز طبق بررسی ها باید اشاره نمود ترامپچی GS5 در چندین مدل کامفورت، پرمیوم و … عرضه شده که بسته به نوع خودرو میزان امکانات آن مختلف است. ترامپچی برای ورود به بازار معتبر جهانی مانند امریکا تلاش نموده خودروی کاملا ایمنی را ارائه دهد از این رو ترامپچی GS5 در همه نسخه ها به ۴ کیسه هوا مجهز بوده که این عدد در نسخه فول شامل ۶ ایربگ است.

ضمنا ترامپچی GS5 از امکانات ایمنی دیگری از جمله قفل ایمنی درب ها هنگام تصادف، سیستم های  TCS, HBA, HHC مجهز شده است. گفتنی است این خودرو موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه تست تصادف چین (سی انکپ) شده است. از لحاظ امکانات رفاهی هم در نسخه فول ترامپچی GS5 شاهد موارد زیر هستیم:

استارت دکمه ای، سیستم ورود بدون کلید هوشمند، تنظیم اتومات صندلی ها، کروز کنترل، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو، سیستم روشنایی در روز به همراه لامپ های ال ای دی، صندلی برقی راننده، سانروف برقی، چراغ های تطبیقی جلو از نوع زنون به همراه شیشه شور، صندلی های چرمی، تهویه مطبوع دوگانه، آینه جانبی برقی و جمع شونده به همراه گرمکن، ریل سقفی، شیشه های برقی با حسگر برخورد با مانع، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، سیستم فشار باد تایرها، سنسورهای صوتی روی فرمان، سنسورهای چهارتایی عقب، تنظیم صدای سیستم صوتی با توجه به سرعت خودرو، دوربین دید عقب، پورت یو اس بی و …

به این ترتیب با توجه به بررسی ها می توان بیان نمود که کمبود محسوسی در مورد امکانات رفاهی و ایمنی ترامپچی GS5 وجود نداشته ولی این خودرو در این زمینه نسبت به رقبای امروزی مزیت خاصی ندارد.

تجربه رانندگی با ترامپچی GS5

به محض نشستن پشت فرمان خودرو سریع چند مورد را متوجه می شوید. جنس و متریال به کار رفته در کابین که نسبتا باکیفیت بوده و البته برای خودرویی با طراحی چندین سال قبل انتظاری بیش از این نمی رود ولی طراحی آن به متدهای روز شباهتی نداشته و متفاوت به نظر می رسد.

همچنین صدای نفوذ از پیشرانه هم کمی بیش تر از خودروهای روز می باشد. ولی در مقابل، واکنش پیشرانه به پدال گاز جالب توجه بوده و به محض رسیدن به نخستین پیچ؛ متوجه می شوید ترامپچی GS5 از آنچه انتظارش را داشتید، بهتر واکنش نشان داده و از بادی رول و حرکات گهواره ای خبری نیست.

ولی به محض رسیدن به سرعت گیر و دست اندازها از میزان خشکی فنر بندی آن متعجب می شوید. در حقیقت این پلتفرم حتی هنگام استفاده روی خودروهای آلفارومئو نیز با انتقاداتی از نظر خشکی بیش از اندازه فنر بندی روبرو بود و ظاهر بعد از گذشت سال ها این مشکل رفع نشده است.

جدا از این موضوع، می توان گفت رانندگی با ترامپچی GS5 تا حد بسیاری مهیج بوده و حسی بهتر از دیگر خودروهای چینی موجود در بازار منتقل می کند. خاص بودن خودرو هم مورد دیگری است که سبب جلب توجه برخی افراد شده و باید هرزگاهی پاسخگوی سوالات علاقمندان درباره قیمت و مشخصات آن باشید.

در مجموع اگر قصد دارید خاص بودن با ترامپچی GS5 را تجربه نمایید و با مشکل کمبود قطعات یدکی و بازار دست دوم آن برای شما اهمیت کمتری دارد می  توانید آن را جزو انتخاب های خود قرار دهید. همچنین در صورت تمایل با کلیک روی از مقالات بیشتر در این زمینه بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *