خرید بیمه بدنه برای خودروهای گرانقیمت و نامتعارف
بیمه بدنه یکی از بیمههای اختیاری خودرو است که با توجه به شرایط بیمهگزار صادر میشود. این بیمه نامه را میتوان برای تمام خودروها صادر کرد. بیمهگزار با انتخاب پوششهای متنوعی که در این بیمه نامه ارائه شده، تحت پوشش خطرات بوده و در صورت بروز هرگونه خسارت خودروی متعارف و غیرمتعارف جبران خسارت میشود. دقت کنید که انتخاب پوششها و سقف تعهدات در این بیمه نامه اهمیت زیادی دارد و بهتر است که با استعلام و مقایسه برای خرید بیمه نامه اقدام کرد. در این مطلب سعی داریم درباره اهمیت خرید بیمه نامه بدنه توضیحاتی ارائه کنیم با ما تا انتهای متن همراه باشید.
بیمه بدنه چیست؟
هنگامی که اسم بیمه بدنه را میشنویم، ناخودآگاه جبران خسارتهای وارد شده به بدنه خودروها در ذهن تداعی میشود. از طرفی هم میدانید که بیمه ثالث تنها خسارتهای مالی وارد شده به افراد زیان دیده را جبران میکند و این موضوع هم با توجه به سقف تعهدات مشخص خواهد شد. اما اگر خودروی شما جزو خودروهای غیرمتعارف باشد یا زیان وارد شده به خودروی شما بیش از سقف تعهدات باشد، به طور حتم باید از بیمه بدنه استفاده کنید. همچنین اگر به عنوان راننده مقصر در حادثه زیان دیده باشید هم جبران هزینههای بر عهده خودتان خواهد بود. دقت کنید که بیمه بدنه یک بیمه اختیاری است، اما خرید آن میتواند خسارتهای زیادی را تحت پوشش قرار دهد.
بیمه بدنه برای برطرف کردن این نگرانیها و شرایط جبران خسارت، دو نوع پوشش اصلی و اضافی را طراحی کردهاند.
بیمه بدنه چه خطراتی را تحت پوشش دارد؟
پوششهای بیمه بدنه برای خودروها
بیمه بدنه دو نوع پوشش اصلی و اضافی دارد تا بیمهگزار با توجه به نیاز خود و شرایطی که دارد این بیمه نامه را تهیه کند. برای اینکه بهترین بیمه نامه را انتخاب کرد، نیاز است که از طریق استعلام و مقایسه بیمه نامه را تهیه کرد. بیمه دات کام (bimeh.com) یکی از سامانههای آنلاین خرید بیمه است که شرایط بیمه نامه را با توجه به استعلام و مقایسه ایجاد کرده است. به راحتی میتوانید وارد وب سایت بیمه دات کام شوید و بدون محدودیت زمانی و مکانی برای خرید انواع بیمه اقدام کرد. همچنین کارشناسهای بیمه دات کام به صورت ۲۴ ساعته و در طول ۷ روز هفته آماده پاسخگویی به سوالات بیمهای شما عزیزان هستند تا بهترین بیمه نامه برای شما صادر شود.
پوششهای اصلی بیمه نامه بدنه عبارتند از:
- خسارات وارده به لاستیک، باتری و چرخهای خودرو
- غرامت ناشی از بروز حوادثی چون آتش سوزی، انفجار، صاعقه، آسیب به خودرو و وسایل یدکی همراه آن
- خسارات وارده ناشی از نجات سرنشینان، انتقال خودرو به پارکینگ و تعمیرگاه پس از حادثه رانندگی
- خسارات وارده ناشی از سرقت کلی خودرو
- رخ دادن یک حادثه رانندگی برای خودرو
دقت کنید که برای خرید پوششهای اضافی باید حق بیمه بیشتری را پرداخت کرد تا در صورت بروز حادثههای رخ داده تحت پوشش بیمه نامه بود.
پوششهای اضافی بیمه نامه بدنه عبارتند از:
اهمیت خرید بیمه بدنه برای خودروها
- خسارات ناشی از دزدیده شدن لوازم خودرو شامل رادیو پخش، آینهها، رینگ و لاستیک بدون سرقت کلی خودرو
- شکسته شدن شیشههای خودرو بنا به دلایل غیر از خطرات اصلی
- غرامت ناشی از عدم استفاده از خودرو در زمان تعمیرات پس از حادثه
- خسارات ناشی از بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل و آتشفشان
- خسارات ناشی از حوادثی چون پاشیده شدن مواد شیمیایی مانند: رنگ و اسید به بدنه خودرو
خسارتهای زیر تحت پوشش بیمهبدنه نیستند؛ مگر اینکه در بیمهنامه یا الحاقیهها، بین بیمهگزار و بیمهگر توافق دیگری صورت گرفته شده باشد:
- خسارت ناشی از رانندگی اتومبیل و مشارکت آن در رقابت های اتومبیل رانی یا آزمایش سرعت.
- خسارت خودروی بیمهشده به دلیل حمل مواد اسیدی، انفجاری یا قابل احتراق: مگر آن که موضوع بیمه تمهیدات لازم برای حمل چنین موادی را در بندهای بیمه بدنه اتومبیل برای خود لحاظ کرده باشد.
- خسارتهای ناشی از پاشیدن رنگ، اسید و سایر مواد شیمیایی به موضوع بیمه: مگر این که شرکت بیمه حوادث یاد شده را در پوشش بیمهنامه متعهد شده باشد.
- خسارات مربوط به کشیدن میخ یا اشیای نظیر آن روی بدنه خودروی بیمهشده: این پوشش در بیمه بدنههای شرکتهای بیمه ایران و تجارت نو ارائه میشود.
- خسارات ناشی از سرقت لوازم و قطعات موضوع بیمه پس از وقوع حادثه
- نزول قیمت خودرو حتی اگر در اثر حوادث تحت پوشش بیمه بدنه باشد.
- غرامتی که از عدم استفاده از خودرو به دلیل حوادث تحت پوشش بیمهنامه حاصل شود: مثلا اگر در اثر حوادث آتشسوزی، خودروی بیمه شده تا مدتها قابل استفاده نباشد، شرکت بیمهگر تعهدی در قبال خسارت وارد شده به وسیله نقلیه ندارد. بیمهگزار میتواند در صورت خرید پوشش هزینه توقف خودرو، آن ریسک را تحت پوشش تعهدات شرکت بیمهگر قرار دهد.
- خسارت ناشی از شکسته شدن شیشه خودرو به دلیل سرمای زیاد معمولا تحت پوششهای لحاظ شده در هنگام استعلام بیمه بدنه ماشین نیست. (مگر این که پوشش اضافی بیمهنامه بدنه اتومبیل خریداری گردد).
چرا باید بیمه بدنه را خریداری کرد؟
با توجه به نوسانات قیمتی که برای وسایل نقلیه زمینی ایجاد شده و اینکه هزینههای تعمیرات قطعات خودرو بالاتر رفته است، بهتر است که یک پشتوانه مالی برای حوادث ایجاد شده در حادثههای رانندگی داشته باشید. با خرید بیمه بدنه میتوان بار سنگین هزینههای وارد شده یا خسارت خودروی متعارف و غیرمتعارف را به بیمهگر منتقل کرد. پس بهتر است که بیمه نامه بدنه را با پوششها و سقف تعهدات خریداری کرد.
البته که شرایط پرداخت خسارت در بیمه بدنه هم با توجه به شرایط مختلف و طبق قانون، انجام میشود که به شرح زیر هستند:
- خودرو جزو اتومبیلهای نامتعارف و لاکچری باشد. در این صورت بیمه شخص ثالث راننده مقصر کل خسارت را جبران نخواهد کرد و میتوان از بیمه بدنه خودروی نامتعارف در این شرایط کمک گرفت.
- بیمهگزار در جریان تصادف مقصر شناخته نشود.
- راننده مقصر از صحنه تصادف متواری شده یا به بیان دیگر دسترسی به راننده مقصر برای دریافت خسارت میسر نباشد.
- بیمهگزار در جریان تصادف مقصر باشد.
منظور از خودروی متعارف و غیرمتعارف چیست؟
امروزه افراد زیادی از خودروهای لوکس استفاده میکنند، از طرفی هم اگر خسارتی برای این خودروها رخ دهد سقف تعهدات در بیمه ثالث نمیتواند تمام هزینههای رخ داده در حادثه را جبران کند. اما منظور از خودروی متعارف یا غیرمتعارف چیست؟
قوه قضاییه برای اینکه میزان سقف تعهدات شرکتهای بیمهای را مشخص کنند، میزان دیه را در ابتدای هر سال مشخص خواهد کرد. شرکتهای بیمه هم با توجه به این موضوع میزان خسارت را تعیین میکنند. در سال ۱۴۰۱ دیه اعلام شده، معادل مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان است و ارزش قیمتی هر خودرویی کمتر یا برابر با نصف دیه اعلام شده باشد، به عنوان خودروی متعارف شناخته خواهد شد. همچنین ارزش خودروهایی که از نصف دیه اعلام شده بیشتر باشند هم جزو خودروهای غیرمتعارف خواهند بود.
پرداخت خسارت خودروی متعارف
طبق قانون قبلی خسارت بیمه مرکزی، میزان خسارت تصادف خودرو غیر متعارف به صورت زیر پرداخت میشد:
میزان تعهد مقصر حادثه = خسارت مالی وارد به خودروی نامتعارف* قیمت روز گران ترین خودروی متعارف تقسیم بر قیمت خودروی نامتعارف زیاندیده
طبق این فرمول اگر به عنوان مثال دارنده خودروی پراید با خودروی نامتعارف یا خودروی گرانقیمت نظیر لکسوز با ارزش بیش از یک میلیارد تومان تصادف میکرد و کارشناس ارزیاب بیمه، میزان خسارت را به عنوان مثال ۱۰ میلیون تعیین میکرد، حداکثر خسارت که با بیمه شخص ثالث راننده پراید پرداخت میشد، ۳ میلیون و دویست هزار تومان بود و مابقی خسارت یعنی ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به عهده مالک لکسوز بود. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پرداخت خسارت خودروی نامتعارف با بیمه بدنه به https://bimeh.com/mag/luxury-car-body-insurance/ مراجعه نمایید.
مدارک لازم برای دریافت خسارت خودروی متعارف و غیرمتعارف
برای اینکه بتوان خسارتهای ایجاد شده را جبران کرد باید مدارکی را به کارشناس مرکز پرداخت خسارت بیمهگر ارائه کرد تا حواله پرداختی را تحویل گرفت. این مدارک عبارتند از:
- اصل و کپی بیمه بدنه
- اصل و تصویر گواهینامه راننده مقصر
- اصل و کپی بیمه شخص ثالث
- کپی سند مالکیت خودرو
- اصل و کپی کارت ملی بیمهگزار و مالک خودرو
بررسی تصادف خودروی متعارف و غیرمتعارف
محاسبه خسارت از طریق بیمه شخص ثالث بدین صورت است که اگر خودروی متعارف با یک خودروی غیرمتعارف تصادف کند، اینگونه خواهد بود که بخش آسیب دیده خودروی غیرمتعارف با گرانترین بخش خودروی متعارف مقایسه و بررسی میشود.
مثال: اگر خودروی پراید که یک خودروی متعارف است با یک خودروی غیرمتعارف مانند: بنز تصادف داشته باشد و در این حادثه رانندگی آینه بغل خودروی بنز بشکند، راننده پراید مقصر خواهد بود و باید جبران خسارت انجام دهد. از طرفی هم بیمه با توجه به توضیحی که داده شد، خسارتی که پرداخت میکند، معادل بالاترین خسارت در خودروی متعارف خواهد بود. اما با تهیه بیمه بدنه، خودروی بنز میتواند مازاد هزینههای ایجاد شده را دریافت کند.
در حقیقت لزوم تهیه بیمه نامه بدنه برای جبران خسارت خودروی متعارف و غیرمتعارف در این زمان مشخص میشود.
منبع : آرگا