لرز بدن و به دنبال آن دمای بالا در بدن می تواند از نشانه های جدی بیماری باشد ولی اگر کنترل کرده اید و هیچ مشکلی ندارید و تنها دچار لرز بدنی شده اید می توانید به راحتی آن را در خانه درمان کنید. در ادامه شما را با درمان خانگی لرز بدن و روش های سنتی این کار آشنا خواهیم کرد.
درمان خانگی لرز بدن و درمان سنتی آن
تب و لرز یکی از واکنش های طبیعی بدن می باشد که بدن در مواجهه با یک سری از عامل های بیماری زا و عفونت ها از خود نشان می دهد. در واقع دمای درونی بدن افزایش پیدا می کند و زمانی که شما در هوای متعادل قرار می گیرید احساس لرز و سرما می کنید.
معمولا این روند غیر ارادی می باشد و ماهیچه های شما نیز برای ایجاد گرما منبسط و منقبض می شوند و گرای بدن شما خود به خود بالا تر می رود. این روند که غیر ارادی می باشد می تواند باعث ایجاد اختلال های شدید در کارکرد عفونت ها و باکتری ها شود.
هیپوتالاموس یکی از اعضای مهم در ساختار مغز می باشد و می تواند کنترل دمای بدن را به عهده داشته باشد و در حین تب واکنش های خود را آغاز می کند و همین تغییرات می تواند منجر به ایجاد لرز در بدن شود.درمان های لرز در خانه بسیار متفاوت می باشد و در ادامه آن ها را یک به یک برای شما عزیزان بررسی می کنیم و آگاهی تان را افزایش می دهیم تا بتوانید در کم ترین زمان ممکن مشکل خود را از بین برده و در نهایت دوباره سالم و سر حال شوید.
کنترل و درمان لرز در خانه
زمانی که دچار لرز می شوید بهتر است سعی کنید یک سری نکاتی را در خانه رعایت کنید تا بتوانید سریع تر بهبود یافته و از شر حال بد خود رهایی یابید. این نکات را در ادامه برایتان بررسی می کنیم.
- سعی کنید به صورت مداوم حرارت بدن خود را اندازه گیری نمایید.
- از کار کردن بپرهیزید و سعی کنید در تخت مانده و استراحت کنید.
- برای این که بتوانید مایعات از دست رفته بدن خود را جبران کنید نوشیدن مایعات را فراموش نکنید و سعی کنید در این میان از آب میوه های طبیعی استفاده کنید.
- در صورتی که در خانه شیاف دارید می تواند برای بزرگسالان استفاده کنید.
- دارو های بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن برای درمان تب و لرز استفاده می شود. بهتر است دز های استفاده از این دارو ها را زیاد نکنید و در حد معمول از آن ها کمک بگیرید.
- اگر کودک شما دچار لرزش شده است سعی کنید هیچ دارویی را بدون نسخه به او ندهید.
- پاشویه کردن با آب ولرم می تواند میزان تب را کاهش داده و حال شما را بهبود می بخشد.
- به هیچ عنوان از الکل و یا آب یخ برای پاشویه دادن استفاده نکنید زیرا این کار می تواند برای فرد بسیار خطر آفرین باشد زیرا به صورت ناگهانی دمای بدن او کاهش می یابد.
- تا حدی که می توانید سعی کنید بدن خود را خنک نگه دارید به این منظور لباس های خود را کاهش داده و پتو را کم کنید.
- اگر لرز شما بیش از چند ساعت طول کشید بهتر است با پزشک در مورد درمان این مشکل مشورت نمایید.
درمان لرز در طب سنتی
در برخی از درمان های ساده طب سنتی بسیار موثر می باشد و می تواند به شما کمک نماید تا بتوانید به راحتی این مشکل را حل کرده و بدون نیاز به مراجعه به متخصص و هزینه های اضافی لرز بدن را درمان نمایید. در ادامه یک سری از روش هایی که در این زمینه می تواند به شما کمک کند را معرفی خواهیم کرد.
- برای درمان خانگی و سنتی لرز بدن می توانید از ماساژ دادن پا با استفاده از پیاز رنده شده استفاده نمایید.
- دمنوشی که برای این مورد توصیه می شود ترکیبی از گل بنفشه، پونه،ختمی و عسل طبیعی می باشد. این دمنوش به شما کمک می کند تا بتواند به درمان خانگی لرز بدن بپردازید. برای تهیه این دمنوش مواد گفته شده را با یک دیگر به میزان برابر ترکیب کرده و چهار لیتر آب جوش به آن ها اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد. هر دو ساعت یک بار این دمنوش را بنوشید تا بهبودی حاصل شود.
- یکی دیگر از روش های طب سنتی برای بهبود لرز این است که با استفاده از روغن بادام شیرین پیشانی خود را ماساژ دهید.
- از ترکیب عسل و سیاه دانه نیز می توانید برای تسریع بهبود استفاده کنید. این ترکیب را باید در طول روز به صورت مرتب میل کنید تا بهبودی حاصل شود.
- یک عدد هلوی رسیده را با یک قاشق غذا خوری عسل و یک و نیم پیمانه آب ترکیب کنید و بعد آن را نوش جان کنید. این ترکیب بسیار مقوی مکی باشد و در درمان به شما کمک خواهد کرد.
- سعی کنید به صورت مداوم از زنجبیل استفاده کنید زیرا این گیاه دارای خواص بسیار زیادی می باشد و می تواند در درمان لرز بدن بسیار موثر باشد.
جالب است بدانید که بسیاری از بیماری ها همراه با تب و لرز می باشد و اگر می خواهید از روش های خانگی برای درمان استفاده کنید باید اطمینان پیدا کنید که مشکلی در بدن شما وجود ندارد و این لرز تنها به دلیل بیماری های بسیار ساده ای مانند سرماخوردگی می باشد. در ادامه شما می تواند با کلیک بر روی لینک های داده شده اطلاعاتی در مورد درمان خانگی تب و درمان خانگی سرفه نیز مشاهده کنید.
منبع : آرگا