دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

روش های درمان خانگی زخم داخل بینی

  • شیوا فهیمی
  • ۹ دی ۱۴۰۳
  • ۰

اگر دچار زخم داخل بینی شده اید و این موضوع خیلی شما را آزار می دهد در این مطلب با علل و درمان خانگی زخم داخل بینی آشنا می شوید. با ما همراه باشید.

به علل مختلفی داخل بینی زخم می شود که بسیار دردناک بوده و تحمل آن دشوار است. خوشبختانه با گذشت چند روز و مراقبت درست این زخم ها بهبود می یابند. در ادامه مطلب به علل و درمان خانگی زخم داخل بینی می پردازیم.

آشنایی با علل و درمان خانگی زخم داخل بینی

رخم داخل بینی به علل مختلفی از جمله خشکی، عفونت یا ضربه مکانیکی ایجاد می شود که بسیار دردناک بوده و تحمل آن برای فرد دشوار است. ولی خوشبختانه با گذشت چند روز و در صورت مراقبت مناسب بهبود پیدا می کند. قابل ذکر است زخم داخل بینی معمولا خطرناک نبوده و جای نگرانی ندارد.

 همانطور که اشاره شد اگر فرد مراقبت خانگی درستی انجام دهد این زخم ها سریعا بهبود پیدا می کنند. ولی اگر زخم عفونت کرد باید به پزشک مراجعه شود. در ادامه مطلب با علل و درمان خانگی زخم داخل بینی بیشتر آشنا می شوید.

همچنین می توانید از مطالب قبلی پیرامون درمان خانگی آبریزش بینی و درمان خانگی گرفتگی بینی با کلیک روی لینک ها بازدید نمایید.

۱. آلرژی و حساسیت

برخی افراد به یک سری مواد حساسیت دارند و هنگام استشمام بوی این مواد به آن آلرژی می یابند. این حساسیت موجب می شود که درون بینی التهاب ایجاد شده و فرد با مالش و دستکاری آن سبب شود بینی زخم شده و سوزش و درد شدیدی حس گردد.

در این مورد فرد باید به پزشک مراجعه تا به کمک داروهای ضد آلرژی تجویزی از زخم بینی جلوگیری کند. راهکار خانگی در این حالت آن است که از دست زدن، خارش و مالش بینی زخم شده خودداری کنید زیرا این کار موجب بدتر شدن شرایط و طولانی تر شدن بهبود التهاب می شود.

۲. استشمام مواد تحریک کننده پوست بینی

برخی مواد موجب تحریک و التهاب پوست بینی می شوند. این مواد شامل مواد شیمیایی صنعتی، دود سیگار، برخی مواد شوینده و نظافتی و … می باشند که تحریک بینی را به همراه دارند. برای دوری از تحریک شدن بینی با این مواد بهتر است از ماسک بهداشتی استفاده کنید.

ضمنا دمیدن بینی وقتی فرد در معرض گرد و غبار است نباید با فشار زیاد باشد. ایجاد فشار به پوست بینی آسیب می زند.

۳. بروز آفت بینی

معمولا آفت در داخل دهان ایجاد می شود ولی ممکن است داخل بینی نیز آفت بروز کند. به آفت هایی که سبب زخم شدن داخل بینی می شوند، زخم های سرد اطلاق می شود. معمولا این زخم ها به خاطر عفونت نوعی ویروس ایجاد شده و سوزش و درد ناگهانی به همراه دارد. برای درمان آفت بینی لازم است به پزشک مراجعه شود.

۴. ضربه به بینی و جراحت آن

ممکن است حادثه ای روی دهد که منجر به ضربه و جراحت بینی فرد شود. در این شرایط نیز اگر جراحت کم است با شستشوی بینی توسط آب سرد می توان خونریزی را قطع کرد و با کمی استراحت برطرف می شود. اما شدت جراحت زیاد بود حتما به پزشک مراجعه شود. ضمنا در انجام کارهای روزانه همواره احتیاط کنید تا به بینی ضربه وارد نشود.

۵. خشکی بینی

از دیگر عللی که سبب می شود داخل بینی زخم گردد خشکی بینی است. علائم این حالت با موارد زیر همراه است:

  • درد داخل بینی
  • احساس خشکی و حساسیت داخل بینی
  • زخم و پوسته پوسته شدن داخل و روی بینی
  • خونریزی با کوچکترین ضربه یا فشار
  • استفاده از برخی داروها
  • آبریزش زیاد بینی
  • تنفس هوای سرد زمستان
  • تنفس در محیط با رطوبت کم
  • بیماری اختلال التهابی مزمن مربوط به دستگاه ایمنی

از جمله درمان های خانگی در این شرایط عبارت است از:

۱. استفاده از دستگاه بخور: در صورتی که در منزل دستگاه بخور ندارید می توانید ظرف یا کتری را پر آب نموده و روی بخاری قرار دهید. این کار سبب می شود رطوبت کم فضای خانه افزایش یابد و از خشکی بینی جلوگیری شود.

ساده ترین راهکار برای درمان خانگی خشکی بینی استنشاق بخار می باشد. ظرفی را پر از آب داغ کرده و با رعایت فاصله روی سر خود حوله ای انداخته و بخار ظرف را استنشاق کنید. ده دقیقه این کار را ادامه دهید. البته این روش موقتی بوده و باید دقت کنید آب شدیدا داغ نباشد.

چرا که در این صورت پوست داخل بینی پوسته پوسته شده و خشکی بینی تشدید می شود. دوش آب گرم هم می تواند رطوبت مورد نیاز بینی را فراهم کند.

۲. در طب سنتی از ضماد عسل و رب انار برای درمان زخم داخل بینی و سودا کمک گرفته می شود.

۳. دمای محیط منزل از ۲۲ درجه سانتی گراد بالاتر نرود.

۴. از انواع اسپری مرطوب کننده بینی استفاده تا خشکی بینی را کاهش دهد.

۵. استفاده از مرطوب کننده های طبیعی مانند وازلین یا پمادهای ضد عفونی کننده. با چرب کردن روزانه بینی توسط وازلین می توان از خشکی و زخم شدن بینی جلوگیری نمود.

۶. آب کافی بنوشید. کمبود رطوبت بدن از عوامل مهم در خشکی بینی و زخم شدن آن است. مخاط های سینوس های هوای ورودی به سیستم تنفسی را کمی مرطوب کرده تا تنفس راحت تر شود. در صورت کمبود آب بدن، این کار به سختی صورت می گیرد.

نوشیدن آب کافی به درمان خشکی بینی و دیگر بافت های بدن کمک می کند. نوشیدن ۶-۸ لیوان آب در روز توصیه می شود. ولی این میزان با توجه به شرایط بدنی هر فرد متفاوت خواهد بود.

۷. از روغن های گیاهی برای مرطوب کردن بینی استفاده کنید: از جمله روغن های گیاهی موثر برای کاهش خشکی و سوزش بینی روغن بادام، نارگیل، کنجد و زیتون می باشد. به کمک پنبه یا گوش پاک کن روغن مورد نظر را به داخل بینی بزنید.

برای تاثیر روغن بادام در بهبود زخم داخل بینی یک چهارم قاشق چایخوری ژل طبیعی آلوئه ورا را با نصف قاشق چایخوری روغن بادام ترکیب و استفاده کنید. روغن نارگیل نیز این قابلیت را دارد که شکاف های ایجاد شده بین سلول های خشک را پر نماید.

بنابراین معمولا برای مرطوب سازی داخل بینی و پوست استفاده می شود. روغن نارگیل می تواند درد و خشکی بینی را کاهش دهد. یک یا دو قطره روغن نارگیل را درون بینی استفاده و اگر روغن نیمه جامد است کمی آن را گرم کرده تا به حالت مایع درآید و بعد از ولرم شدن استفاده کنید.

روغن کنجد نسبت به دیگر روغن ها تاثیر بیشتری دارد. یک قطره روغن کنجد را داخل بینی ریخته تا اثرات بهبود خشکی و زخم بینی را حس کنید. این کار دو بار در روز مجاز است. روغن زیتون خاصیت آبرسانی داشته و سبب مرطوب شدن پوست داخل بینی می شود.

این روغن سرشار از مواد مغذی بوده و استفاده از آن مانع از خشک شدن پوست داخل بینی می شود. یکی دو قطره از روغن زیتون را داخل بینی ریخته یا با گوش پاک آن را استفاده کنید.

نکته: در دوران بارداری و شیردهی در صورت بروز زخم داخل بینی از داروها یا روغن هایی استفاده که برای جنین و نوزاد خطرناک نباشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *