دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

برای درمان سرفه خشک در خانه از این روش ها استفاده کنید

  • پروین حیدریان
  • ۴ بهمن ۱۳۹۹
  • ۰

سرفه های خشک یکی از مشکلاتی است که ممکن است در همه افراد به هر دلیلی ایجاد شود. روش های خانگی موثر و مفیدی برای درمان سرفه خشک وجود دارد که در این مقاله این روش های طبیعی و موثر را مشاهده خواهید کرد.

سرفه های معمولی معمولا بی ضرر هستند، اما ممکن است سرفه های مزمن و مداوم از علائم و نشان دهنده ابتلا به یک بیماری خاص باشد. با این حال می توان اکثر سرفه ها را با روش های طبیعی و ساده به راحتی درمان کرد. سرفه ها به طور معمول به دو دسته تقسیم می شوند، نوع اول سرفه های خشک هستند که بدون خلط و ترشه ایجاد می شوند و نوع دوم سرفه های مرطوب نام دارند که با ترشح و خلط همراه هستند. برای درمان سرفه خشک می توان از مواد طبیعی و بدون هیچ عارضه ای استفاده کرد.

 ایجاد سرفه های خشک یکی از مشکلات رایج بعد از ابتلا به سرما خوردگی است که با هر بار سرفه به دلیل خشکی سینه و گلو سوزش شدید در این نواحی ایجاد می شود. در سرفه های خشک هیچ نوع تشکیل و ترشح موکوسی وجود ندارد. برخی از افراد با بروز این سرفه ها سریع به سراغ شربت، دارو های شیمیایی و آنتی بیوتیک ها می روند، که بهتر است برای درمان سرفه های خشک از انواع داروی گیاهی برای سرفه استفاده کنیم.

درمان سرفه خشک

روش های درمان سرفه خشک در خانه

برای درمان سریع سرفه های خشک در خانه با روش های طبیعی می توانید از دمنوش های ساده و یا موادی مثل سبزیجات، عسل، زرد چوبه و بسیاری از مواد غذایی موثر و مفید که موجب تسریع در بهبود این سرفه ها می شود و همچنین درد و سوزش گلو و قفسه سینه را به سرعت کاهش می دهد استفاده کرد. روش های طبیعی و مفید برای بهبود سرفه خشک به شرح زیر هستند.

درمان سرفه خشک

زردچوبه

زرد چوبه دلیل خواص مفیدی که دارد راه خوبی برای تسکین سرفه خشک می باشد. یکی از روش های ساده برای استفاده از مزایای زردچوبه برای بهلود سرفه خشک تهیه دمنوش آن است. برای تهیه آن می توانید یک قاشق چایخوری زرد چوبه و به همان اندازه یک قاشق چایخوری زنیان را در یک فنجان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و صبر کنید تا حجم آن نصف شود. سپس چند قاشق عسل به آن بی افزایید و حداقل دو بار در روز این دمنوش را میل نمایید.

زردچوبه برای درمان سرفه

سیر

سیر به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی که دارد برای درمان خانگی سرفه بسیار موثر و مفید است. برای تهیه شربت سرفه با سیر، دو تا سه حبه سیر را در مقداری آب بجوشانید و به آن یک قاشق پونه کوهی اضافه کنید. هنگامی که دمای این مایع به دمای اتاق رسید مقدار کمی عسل به آن اضافه کنید سپس میل نمایید. این مایع یا شربت به کاهش سوزش و تسکین سرفه خشک و همچنین تنفس بهتر کمک می کند.

  •  آرون گروپس

درمان سفره با سیر

لیمو

لیمو به دلیل غنی بودن از ویتامین C به مقابله با عفونت ها کمک میکند. همچنین به کاهش سرفه های خشک و کاهش التهابات گلو نیز کمک میکند. برای استفاده از خواص لیمو برای درمان سرفه، لیمو با عسل را با هم بجوشانید و سپس میل نمایید. این شربت ساده را بسته به شدت سرفه به طور روزانه مصرف کنید. همچنین می توانید به مخلوط لیمو و عسل، فلفل قرمز هم اضافه نمایید.

درمان سرفه با لیمو

شیر و عسل

اضافه کردن عسل به شیر داغ کمک می کند تا سرفه های خشک شما کاهش یابد. مخلوط شیر و عسل دردها و سوزش گلو و قفسه سینه که ناشی از سرفه های خشک است، کاهش می دهد. عسل دارای خواص کاهش دهنده درد می باشد که به پاکسازی موکوس موجود در گلو و التیام گلو کمک می کند. می توانید این نوشیدنی گرم را هر شب قبل از خواب مبل کنید.

درمان سرفه با عسل

زنجبیل

خواص ضد ویروسی در زنجبیل معروف است. برای استفاده از خواص زنجبیل برای درمانهای خانگی سرفه خشک، ابتدا مقداری زنجبیل تازه را له کنید و به آن مقدار کمی پودر دارچین و میخک اضافه کنید. این مخلوط را درون یک فنجان آب داغ بریزید. این مایع گیاهی موثر سرفه های مداوم، سوزش و درد گلو و همچنین سینه را کاهش می دهد. برای دریافت نتایج مطلوب بهتر است روزانه ۴ بار این محلول گیاهی را میل نمایید.

درمان سرفه با زنجبیل

آویشن

گاهی مواقع استفاده از آویشن می تواند درمان مؤثری برای بیماری های تنفسی باشد، از این رو تهیه مخلوطی از عرق آویشن و گل پیچک را می توان برای بهبود سرفه و برونشیت خفیف به کار برد؛ برگ های آویشن دارای فلاونوئید هستند؛ از این رو مصرف آن می تواند موجب شل شدن عضلات گردن و گلو که به هنگام سرفه درگیر شده اند، شود و در نتیجه التهاب آن نیز کاهش یابد، بنابراین می توان آویشن را به عنوان یک داروی مؤثر در تسکین سرفه معرفی کرد.

درمان سرفه

چای آویشن نیز یک دمنوش عالی است که برای این منظور می توانید دو قاشق برگ آویشن خرد شده را در یک فنجان آب جوش بریزید، سپس درپوشی روی آن بگذارید، بعد از ۱۰ دقیقه آن را از  صافی عبور داده و نوش جان کنید.

نعناع

نعناع دارای خواص درمانی زیادی می باشد؛ منتول موجود در نعناع موجب تسکین گلو شده و مخاط گلو را نرم کرده، همچنین گرفتگی آن را برطرف می کند.

تسکین سرفه خشک

از این رو برای مصرف نعناع می توانید آن را به صورت چای دم کرده و یا آن را به صورت بخور استفاده کنید، برای این منظور لازم است ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع را در ۱۵۰ میلی لیتر آب حل کرده و سپس حوله ای را روی سرتان بیندازید و کمی بخار نعناع را  به شکل مستقیم تنفس کنید.

بخور با روغن اکالیپتوس و روغن درخت چای

برای جلوگیری از سرفه، درمان گرفتگی بینی و گلودرد ناشی از سرماخوردگی، استفاده از بخار، راهکاری عالی برای رفع مخاط و خلط می باشد، از این رو برای اثربخشی بهتر بخار می توانید از روغن های مختلفی استفاده کنید؛ خواص ضد ویروسی، ضد التهابی و ضد باکتریایی این روغن ها از راه هوا به راحتی منتقل می شوند، از این رو هنگامی که بخار آنها را تنفس می کنید، می توانید از خواص آنها نیز بهرمند شوید، روغن اکالیپتوس و روغن درخت چای به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی که دارند، انتخاب های خوبی برای تسکین مجاری تنفسی می باشند.

روشهای درمان سرفه خشک

برای استفاده از بخور به این روش، به دو قطره روغن درخت چای، یک یا دو قطره روغن اکالیپتوس و یک کاسه آب و یک حوله تمیز و نرم نیاز دارید، سپس مقداری آب بجوشانید و در کاسه ای (ترجیحا عایق حرارتی) بریزید، حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه صبر کنید تا کمی خنک شود و بعد روغن را داخل آب ریخته و کمی هم بزنید تا بخار آن خارج شود، سپس بعد از اینکه حوله را روی سرتان انداختید، صورت خود را در مسیر بخار قرار دهید و تا جایی که اذیت نمی شوید، صورت خود را نزدیک ببرید، البته مواظب باشید بخار صورتتان را نسوزاند، سپس نفس عمیق بکشید، انجام بخور دو تا ۳ بار در روز و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می تواند موثر واقع شود، البته لازم است قبل از انجام این روشها از حساسیت خود نسبت به این روغن ها آگاهی پیدا کنید و بهتر است با یک پزشک در این باره مشورت کنید.

تمام درمانهای طبیعی که برای این مقاله ذکر شده است، برای التیام و بهبود سرفه های خشک موثر هستند. با وجود این که این درمانهای گیاهی علاوه بر برطرف کردن سرفه های خشک فواید فراوانی را به بدن می رسانند، اما اگر بهبود سرفه خشک با دارو های طبیعی بیشتر از ۲ هفته بهبود نیافت حتما به پزشک مراجعه نمایید. پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از درمانهای خانگی به روش طبیعی و همچنین طب سنتی برای بهبود انواع بیماری های به بخش درمان خانگی و طب سنتی مراجعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *