دسته ها
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

کاکتوس سرئوس ولیدوس و شرایط لازم برای تکثیر این کاکتوس زیبا

  • ملیحه بال افکن
  • ۱۲ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

در واقع پرورش کاکتوس سرئوس ولیدوس چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با اصول کشت، پرورش و نگهداری این گیاه مقاوم آشنا شوید.

به طور کلی کاکتوس سرئوس ولیدوس یکی از زیباترین کاکتوس ها در سراسر دنیا است که ساقه های آن ترکیبی از دو رنگ سبز و آبی خواهد بود. این گیاه به خاطر تولید گل های قرمز رنگ و خیره کننده محبوبیت زیادی در میان علاقه مندان به گل و گیاه پیدا کرده است.

آشنایی با نحوه کاکتوس سرئوس ولیدوس

بهتر است بدانید این کاکتوس از انواع کاکتوس هایی است که تقریبا به راحتی در برخی فروشگاه های مربوط به گل و گیاه یا همان گل فروشی ها پیدا می شود زیرا نگهداری از آن راحت بوده و در طول عمر خود بدون مشکل درون گلدان رشد خواهد کرد.

خصوصیات کاکتوس سرئوس ولیدوس

این نوع کاکتوس که از تقریبا ۴۹ گونه مختلف تشکیل شده دارای درختچه هایی سجده دار یا راسته خواهد بود. منشا اصلی این گیاه را می توان آمریکا و به ویژه آرژانتین، جنوب برزیل و اروگوئه دانست که اغلب تا ارتفاع ۱۵ متر به راحتی رشد خواهند کرد و اما طول آن ها از ۵ تا ۶ متر تجاوز نخواهد کرد.

ساقه های این گیاه دارای چهار تا ده دندانه بزرگ با آرئول های به ندرت کرک دار است و گل های آن نیز اغلب به شکل قیف بوده و طول آن به ۲۰ سانتی متر خواهد رسید. میوه های این کاکتوس نیز اغلب مایل به سبز، زرد و یا قرمز و با پالپ آبدار هستند که از دانه های سیاه زیادی محافظت می کند.

روش های کاشت و تکثیر گیاه

امروزه روش های مختلفی برای تکثیر کاکتوس سرئوس ولیدوس وجود دارند که شامل کاشت بذر و قلمه زدن خواهد بود. در ادامه مراحل هر کدام از این روش ها را به صورت کامل بیان کرده ایم.

روش های تکثیر گیاه کاکتوس

  • کاشت بذر:

از آنجایی که رشد بذرهای این کاکتوس بسیار کند است به همین خاطر تکثیر آن را از طریق بذر به هیچ وجه توصیه نمی کنیم. البته که اگر قصد تکثیر گیاه از این طریق را دارید بایستی بدانید که چندان هم دشوار نیست.

تنها کافی است بذر ها را درون خاکی با زهکشی مناسب بکارید. می توانید این کار را در فضای باغچه انجام دهید اما اگر در منطقه ای سردسیر زندگی می کنید بهتر است کشت بذر را در فضای گلدان و محیط داخلی خانه تان انجام دهید.

  • قلمه زنی:

به صراحت می توان گفت که قلمه زنی ساده ترین و موثر ترین روش در تکثیر کاکتوس سرئوس ولیدوس است. برای انجام این روش می توانید با استفاده از یک چاقو یا قیچی تمیز و ضدعفونی کننده یک ورش را از گیاه مادر جدا نمایید.

چندین روز صبر کنید تا محل برش به خوبی ترمیم شود. پس از گذشت چندین روز درون گلدانی کوچک خاکی با زهکشی متناسب بریزید و آن را کمی مرطوب نمایید. در نهایت قلمه آماده شده را درون آن بکارید و هنگام خشک شدن خاک سریعا آن را آبیاری نمایید.

دستورالعمل کاشت بذر گیاه کاکتوس

شرایط مورد نیاز برای نگهداری این کاکتوس

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید. به همین خاطر در ادامه برخی از شرایط لازم جهت کاشت و پرورش کاکتوس سرئوس ولیدوس را بیان کرده ایم.

  • آبیاری منظم:

توصیه می شود که در فاصله هر دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک به صورت کامل خشک شود و سپس اقدام به آبیاری نمایید. امروزه رایج ترین اشتباه در آبیاری این دسته از کاکتوس ها آبیاری بیش از حد است. برای پیشگیری از این اتفاق بهتر است پیش از آبیاری مطمئن شوید که خاک کاملا خشک شده است.

بسیاری از گونه های این کاکتوس مستعد پوسیدگی و فاسد شدن ریشه هستند و به همین خاطر نباید خاک مرطوب را مجددا آبیاری نمایید. البته که در طول فصل تابستان بستر خاک سریع تر خشک شده و به همین خاطر به مقدار بیشتری آبیاری نیاز خواهد داشت.

شرایط لازم برای مراقبت از کاکتوس سرئوس ولیدوس

در طول ماه های سرد سال نیز باید میزان آبیاری گیاه را کاهش دهید و تنها ماهی یک مرتبه اقدام به آبیاری نمایید. اگر در طول نگهداری از این کاکتوس متوجه نرم و سیاه شدن ریشه ها شدید در نظر داشته باشید که این نشانه آبیاری بیش از حد است. در صورت مواجه با این عارضه بهتر است بخش های آسیب دیده ریشه را جدا کنید و گیاهتان را مجددا درون خاکی تازه بکارید.

  • نور و دما:

این کاکتوس برای رشد نیاز به نور کامل و شدید خورشید دارد. به همین خاطر پیش از کشت آن درون باغچه مطمئن شوید که نقطه انتخابی در تمام طول سال نور خورشید دریافت می کند. به صراحت می توان گفت که نور کامل تا جزئی خورشید برای رشد گیاه کاملا ضروری است.

اما اگر گیاهتان گلدانی است بایستی آن را مرتبا بچرخانید تا نور خورشید به صورت مساوی به تمام بخش های آن بتابد. معمولا توصیه می شود سطح ساقه و برگ های ولیدوس را به وسیله یک دستمال نرم و تمیز غبارروبی کنید. انجام این کار باعث می شود تا گیاه نور خورشید بیشتری جذب کند و عمل فتوسنتز بهتر انجام گیرد.

خصوصیات خاک مخصوص کاکتوس ها

در مورد دمای مورد نیاز گیاه نیز می توان گفت که این نوع کاکتوس علاقه زیادی به مناطق گرم دارد. به همین خاطر اگر در آب و هوایی سرد و کم نور زندگی می کنید بایستی از پرورش این کاکتوس در فضای باغچه صرف نظر نمایید و آن را به داخل خانه انتقال دهید.

  • خاک و کوددهی:

برای بستر این گیاه می توانید از خاک های مخصوص کاکتوس به همراه مقداری ساکولنت استفاده نمایید. خاک مورد استفاده باید غنی، ارگانیک، و دارای قدرت بالایی در زهکشی باشد. در مورد کوددهی گیاه نیز می توان گفت که بهترین زمان برای کوددهی کاکتوس فصول بهار و اوایل پاییز خواهد بود.

در این مواقع توصیه می شود که یک کود چندین منظوره مناسب گیاهان آپارتمانی برای گیاهتان بیابید و برای دستور رقیق شده و نحوه مصرف کود بر اساس توضیحات نوشته شده روی بسته بندی آن عمل نمایید. بهتر است ماهی ۱ الی ۲ مرتبه به کاکتوس خود کود بدهید.

راه های پرورش سرئوس ولیدوس

بهتر است بدانید که اغلب خاک های صنعتی دارای عناصر ضروری کافی درون خود هستند و به همین خاطر کاکتوس شما نیاز چندانی به کود نخواهد داشت. با این حال اگر هنگام کاشت گیاه درون گلدان مقدار کود هشمند با رهایش آرام را به خاک اضافه نمایید کاکتوس تا ۶ ماه نیازی به کود نخواهد داشت.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *