دسته ها
پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳

خواص برگ چنار و مهمترین مزایایی این گیاه دارویی

  • منصوره رمضان زاده
  • ۶ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

با توجه به این که داروهای شیمیایی مضرات و عوارض فراوانی دارند در نتیجه امروزه گیاهان دارویی جایگزین این مواد شده اند که از جمله آن ها می توان به برگ درخت چنار اشاره کرد. خواص برگ چنار بسیار متنوع و گسترده بوده و برای تسکین و بهبودی دردها و مشکلات مختلف و همچنین تامین سلامتی پوست و بدن از آن بهره گرفته می شود.

از جمله گیاهان دارویی و پرخاصیت که می توان به آن اشاره داشت برگ درخت چنار بوده که در طب سنتی کاربرد فراوانی داشته چرا که دارای عناصر و ترکیبات مفید و باارزشی می باشد. برگ های این درخت به شکل پهن بوده و دارای طبیعتی سرد و خشک می باشد و با استفاده از تقطیر بخار آب از آن عرق تهیه می کنند. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به منظور آگاهی و شناخت شما عزیزان به بررسی و معرفی خواص برگ چنار بپردازیم.

آشنایی با انواع خواص برگ چنار

چنار در واقع درختی بوده که در مناطق مختلف آسیا و اروپا رشد می کند و ارتفاع آن به نزدیک ۴۰ متر می رسد و همینطور باید گفت از چوبی بسیار سخت برخوردار بوده و عمری طولانی دارد. برگ های این درخت حالت ساده و پنجه ای متناوب دارند و در فصل پاییز شروع به ریزش می کنند، خواص برگ چنار بسیار فراوان بوده به همین دلیل در دسته گیاهان دارویی قرار گرفته و از دم کرده و دمنوش برگ چنار برای رفع مشکلات و بیماری های مختلفی استفاده می شود.

فواید مختلف مصرف دمنوش برگ چنار

این نوع گیاه دارویی دارای عناصر باارزش گوناگونی از جمله تانن، آلان توان، املاح و ترکیبات معدنی، ترکیبات فنل و آسپاژیان است. از دمنوش برگ چنار برای رفع و تسکین درد مفاصل، درمان اسهال، درمان آسم و تنگی نفس و … اشاره کرد که در ادامه به شرح کامل مزایای فراوان استفاده از این گیاه پرداخته ایم.

مهمترین مزایای این گیاه دارویی

  • تقویت کننده چشم
  • سرعت بخشیدن به روند التیام سوختگی توسط حرارت
  • رفع گرفتگی صدا
  • از بین برنده تب
  • رفع و بهبود بخشیدن تنگی نفس
  • از بین برنده محل گزیدگی جانوران سمی
  • رفع مشکلات گوارشی از قبیل اسهال خونی
  • ضد سرفه بودن
  • حذف لکه های پوستی به خصوص در محل گردن
  • از بین برنده رطوبت متعفن ناشی از زخم
  • تسکین و بهبودی آسم
  • رفع تورم بلغم، چشم، زانو و مناطق مختلف بدن
  • دارای خاصیت موثر برای اختلالات عصبی
  • ممانعت از آبریزش چشم
  • رفع و درمان واریس
  • بهبود و سلامت بخشیدن به معده
  • برطرف کننده دندان درد

فواید مختلف عرق برگ چنار

کاربردها و فواید استفاده از دمنوش و عرق برگ چنار

برگ چنار را می توان به صورت دم کرده یا عرق مورد استفاده قرار داد و از خواص آن بهره مند شد که در ادامه به شرح موارد مهمی از آن پرداخته ایم.

مناسب برای افزایش وزن :

عرق برگ چنار به علت دارا بودن مواد مغذی امکان دارد موجب چاقی گردد. در طب سنتی از این نوع عرق گیاهی به منظور بالا بردن میزان وزن استفاده می شود. عرق برگ چنار برای افرادی که در پی راهی آسان برای چاق شدن هستند خیلی مفید و موثر می باشد. استفاده از این عرق گیاهی پیش از خوردن وعده های غذایی مختلف موجب زیاد شدن اشتها و جذب شدن بهتر ترکیبات مغذی در بدن می گردد. این عرق گیاهی همینطور موجب چاق شدن صورت نیز می شود. البته باید دقت داشته باشید که از خوردن بیش از اندازه این عرق گیاهی پرهیز نمایید.

مهمترین خواص برگ چنار

خاصیت تب بر داشتن :

دمنوش برگ چنار نوعی تب بر طبیعی به حساب می آید و موجب پایین آمدن تب می گردد. مصرف این دمنوش در زمان بیماری هایی مثل سرماخوردگی و دیگر التهابات که تب و بالا رفتن میزان دمای بدن را به همراه دارند موجب پایین آمدن تب می شود. طبیعت این دمنوش سرد بوده و تاثیر خنک کننده دارد.

ضد سرفه بودن :

از انواع مصارف مهم این دمنوش در زمان سرماخوردگی و سرفه های شدید است. ویژگی ضد سرفه بودن آن معروف می باشد و از بروز سرفه های خشک و ناراحت کننده ممانعت می کند می توانید به منظور رفع سرفه هایتان پس از صرف هر وعده غذایی یک فنجان از این دمنوش را بخورید.

موثر بر روی آسم و تنگی نفس :

چنانچه به متون و پژوهش های انجام شده توسط پزشکان قرون وسطی سر بزنید، خواهید دید که آن ها نیز به تاثیرات و خواص عالی این دمنوش برای رفع و بهبودی نشانه های مرتبط به بیماری آسم مثل تنگی نفس و خس خس کردن سینه اشاره داشته اند. افراد دچار آسم می توانند با خوردن این دمنوش به بهبود بخشیدن شرایط ریه های خود کمک نمایند.

فواید مصرف عرق برگ چنار

برطرف کردن گرفتگی صدا :

استفاده از این دمنوش گرفتگی صدا و گلو را از بین می برد. این نوع دمنوش با تامین رطوبت کافی به گلو از خشک شدن و درد گلو ممانعت می کند و درصد گرفتگی صدا در زمان سرما خوردگی را به حداقل می رساند.

موثر برای شفافیت پوست :

دمنوش برگ چنار برای داشتن پوستی سالم و درخشنده بسیار مفید می باشد و می تواند موجب دفع و ناوبدی ترکیبات اضافه و آلوده پوست گردد. ضمن استفاده از دمنوش می توانید جوشانده برگ های چنار را به شکل ماسک به پوست صورت خود بزنید و از اثر آن بهره مند شوید. همینطور ضماد جوشانده برگ چنار برای از بین بردن لک های پوستی به خصوص در محل گردن خیلی موثر و مناسب می باشد. بعضی پژوهش های انجام شده نیز نشان داده است که ضماد برگ های پخته شده چنار بر روی پوست تا میزانی موجب از بین بردن بیماری برص می شود.

انواع فواید مهم برگ چنار

مناسب برای درد مفاصل :

این نوع دمنوش دارای خواص خنک کننده بوده و استفاده از آن موجب کم شدن میزان التهاب در مفاصل می گردد. بهتر است بدانید که درد مفاصل به دلیل التهاب آن ها است. همینطور به منظور اثر بیشتر می توانید برگ های چنار را بعد از دم کردن از مایع جدا نموده و آن ها را به شکل ضماد بر روی مفصل التهاب یافته بگذارید. این عمل نیز تا میزانی موجب کم شدن درد مفاصل می گردد.

رفع و درمان سرماخوردگی :

دمنوش برگ چنار خاصیت خلط آوری دارد و موجب پاکسازی ریه ها و گلو از ترکیبات عفونی و خلط می گردد. از بین بردن دلایل به وجود آورنده عفونت موجب بهبودی التهاب سینه و گلو می گردد و نشانه های سرماخوردگی را تا میزان زیادی کم می کند. همینطور این دمنوش برای گلو درد و رفع سرفه نیز مناسب و مفید می باشد و از تنگی نفس پیشگیری می کند.

فواید مصرف دمنوش برگ چنار

انواع عوارض جانبی و مضرات این گیاه دارویی

  • استفاده بیش از اندازه عرق برگ چنار موجب ضعیف شدن دید و بینایی می گردد.
  • زنان باردار و شیرده از خوردن عرق گیاهی برگ چنار باید پرهیز نمایند.
  • غباری که بر روی برگ چنار می نشیند برای مجراهای تنفسی ریه، گوش، صدا و چشم مضر می باشد. بایستی تلاش نمایید که به حلق و گوش و چشم و ریه نرسد. چنانچه اگر با آن تماس پیدا کردید بهتر است از شیر تازه برای حل مشکل استفاده نمایید.
  • از خوردن این نوع عرق گیاهی همراه با ترشی اجتناب نمایید.
  • استفاده بیش از اندازه عرق گیاهی چنار امکان دارد در بعضی از افراد حساسیت های ریوی به وجود آورد.

خواص مختلف برگ چنار

در این مطلب فواید مختلف و خواص برگ چنار را به همراه مضرات ناشی از مصرف زیاد آن شرح دادیم که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید. در صورت تمایل به آشنایی با خواص برگ مو و خواص برگ انجیر می توانید کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *