دسته ها
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

خوردن خاکشیر در بارداری مفید است یا مضر؟

  • مهتاب علی پناه
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۸
  • ۰

خاکشیر از جمله گیاهان بسیار مفید می باشد که شربت آن در فصل گرما طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و از فواید زیادی برخوردار است اما مصرف آن در بارداری هم مفید است و هم مضر، بنابراین بهتر است قبل از مصرف خاکشیر در بارداری درباره آن فواید و عوارض آن اطلاعات کافی داشته باشید.

خاکشیر گیاهی علفی یک ساله یا دو ساله می باشد که ارتفاع ساقه آن به یک متر نیز می رسد و تخم این گیاه پر طرفدار همان خاکشیر است که معمولا به دو رنگ قرمز و قرمز تیره وجود دارد و قرمز طعم کمی تلخی دارد، دوران حاملگی از جمله دوران حساس زندگی می باشد که مادر باید به خوردن مواد غذایی خود اهمیت دهد زیرا، مصرف مواد غذایی بر سلامت مادر و جنین تاثیر گذار است بنابراین احتیاط در مواد غذایی در دوران حاملگی از اهمیت بالای برخوردار است از مواد گیاهی پر طرفدار خاکشیر می باشد که به رفع گرما زدگی کمک می کند و همچنین سبب رفع یبوست نیز می شود همین امر سبب گرایش زنان باردار به مصرف خاکشیر شده است، در ادامه مطلب به مصرف خاکشیر در دوران حاملگی می پردازیم.

مصرف خاکشیر در دوران بارداری

در مطالب گذشته شما عزیزان را با خوردن انار در بارداری، خوردن آویشن در بارداری، خوردن قارچ در بارداری و خوردن کله پاچه در بارداری آشنا کردیم در این مقاله شما را با خوردن خاکشیر در دوران حاملگی آشنا خواهیم کرد.

مصرف خاکشیر در بارداری

خاکشیر از خواص دیگری از جمله نرم کننده دهانه رحم برخوردار است که مصرف آن در دوران حامگی هم می تواند مضر و هم مفید باشد، در زمان حاملگی دهانه رحم بر سلامت مادر و جنین و در واقع سپری شدن دوران حاملگی با سلامت اهمیت دارد و دهانه رحم در طول مدت حاملگی تا زمان زایمان باید بسته بماند تا سبب جلوگیری از حاملگی ناقص و سقط جنین شود.

در صورتی که دهانه رحم زودتر از موقع زایمان باز شود سبب ایجاد سقط جنین و در برخی موارد به زایمان زود هنگام منجر خواهد شد به همین دلیل مصرف خاکشیر در طول این مدت مضر می باشد چون دارای اثر نرم کنندگی بر دهانه رحم دارد به خصوص خانم هایی که دارای بی کفایتی دهانه رحم هستند باید از مصرف هر چیزی که باعث نرم شدن دهانه رحم می شود، خودداری نمایند اما در زمان زایمان باید دهانه رحم باز شود تا عمل زایمان انجام شود و در این مواقع مصرف هر چیز مفیدی که به شل شدن دهانه رحم کمک می کند بسیار مناسب است که مصرف خاکشیر از جمله خوراکی های بسیار مفید در این دوران می باشد بنابراین مصرف آن در زمان زایمان و نزدیک به زایمان موثر است.

خواص مصرف خاکشیر در دوران حاملگی

نکاتی در رابطه با مصرف خاکشیر

۱.خاکشیر به دلیل داشتن خواص نرم کنندگی مصرف بیش از اندازه آن در اوایل و اواسط بارداری به سقط جنین یا زایمان زودرس منجر خواهد شد بنابراین در مصرف آن باید تعادل و احتیاط را رعایت کرد.

  •  آرون گروپس

۲. در خانم های که سابقه سقط جنین یا مشکل بسته شدن دهانه رحم دارند باید خاکشیر با احتیاط مصرف شود.

۳. پیش از هفته سی و هفتم حاملگی و به خصوص در اوایل بارداری باید به میزان کم، با فاصله دفعات زیاد و با احتیاط مصرف کنید و به هیچ وجه در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا، خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را در پی دارد.

۴.به منظور تسهیل زایمان طبیعی می توان از هفته سی و هفتم حاملگی خاکشیر را با رعایت احتیاط و کم کم مصرف کرد و در هفته آخر حاملگی به منظور تسهیل زایمان طبیعی مصرف روزانه یک لیوان شربت خاکشیر توصیه می شود.

مصرف خاکشیر در بارداری

روش مصرف خاکشیر در دوران حاملگی و شیردهی

به منظور رفع یبوست در دوران حاملگی خانم های بارداری می توانند به یک لیوان آب جوشیده یک قاشق چای خوری خاکشیر اضافه کنند سپس به آن کمی عسل بیافزایند و روزی یک تا دو بار مصرف کنند، مصرف خاکشیر در دوران شیردهی ممکن است باعث افزایش موقتی نفخ شکم مادر و همچنین بروز نفخ و دل درد در کودک شود.

فواید دارویی خاکشیر

  • بهبود زخم و جراحات
  • تب بر
  • رفع گرفتگی صدا
  • استفاده از گل ها و برگ های این گیاه به منظور درمان بیماری ناشی از کمبود ویتامین C
  • رفع ترشحات زنانه
  • افزایش میزان شهوت و میل جنسی
  • تنظیم کننده دستگاه گوارش
  • رفع بیماری های نقرس، دستگاه تناسلی و ورم گوش
  • از بین بردن کهیر و التهابات پوستی

فواید خاکشیر در دوران حاملگی

امیدواریم با توجه به مطلب گفته شده با علت مضر و مفید بودن مصرف خاکشیر در دوران حاملگی آشنا شده باشید و به خاطر داشته باشید که مصرف آن باید از اوایل حاملگی تا زمان زایمان با رعایت احتیاط مصرف شود، جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کودک والدین می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *