دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

حکم کاشت ناخن و کاشت مژه در اسلام چیست؟

  • زهرا خانزاده
  • ۲۹ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰

کاشت مژه و کاشت ناخن ممکن است به هنگام وضو و یا غسل مانع از رسیدن آب به پوست گردد، بنابراین برای انجام این قبیل واجبات، باید نظر عظام مراجع تقلید را جویا شد، به همین منظور این مطلب را به حکم کاشت ناخن و کاشت مژه اختصاص داده ایم.

اگر به دلیل زیبایی و یا ترمیم ناخن و مژه به تازگی کاشت ناخن و یا اکستنشن مژه را انجام داده اید و یا قصد انجام این کار را دارید، اما از احکام شرعی کاشت ناخن و یا کاشت مژه بی اطلاع هستید و سوالاتی در زمینه غسل کردن و وضو گرفتن با ناخن و مژه مصنوعی برای شما ایجاد شده است،  پیشنهاد می کنیم با این نوشتار از آرگا همراه شوید تا با نظر عظام تقلید در رابطه با این موارد آشنا شوید.

حکم کاشت ناخن

حکم کاشت ناخن و کاشت مژه

امروزه کاشت ناخن و یا کاشت مژه در بین خانم ها بسیار رواج پیدا کرده است، البته ممکن است برخی خانم ها در اثر سانحه ای نظیر سوختگی مژه ها و ناخن های دست و پاهای خود را از دست داده باشند، به همین خاطر ناگزیر به انجام چنین کارهای باشند، به همین دلیل این قبیل افراد ممکن است در درستی و چگونگی وضو و غسل دچار تردید شده باشند، از این رو در ادامه به ارائه نظر برخی از مراجع تقلید می پردازیم که حکم کاشت ناخن و مژه از دیدگاه هر یک متفاوت است و هر شخص با توجه به نظر مرجع تقلید خود می تواند جواب سوالات خود را در این زمینه بیابد.

حکم کاشت مژه

آیت الله العظمی آقای سید علی خامنه ای :
اگر کسی ناخن مصنوعی بکارد، برای وضو و غسلش چه باید بکند؟
در صورت کاشت ناخن، برای وضو و غسل باید مانع ـ ولو با صرف هزینه ممکن ـ برطرف گردد و چنانچه می داند امکان برطرف کردن آن نیست و یا رفع آن با مشقّت غیر قابل تحمّل همراه بوده و یا ضرر قابل توجهی دارد، در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به این کار کند و وضو و غسل های بعدی را باید به صورت جبیره انجام دهد(یعنی با دست مرطوب مانع را مسح نماید)؛ اما در صورتی که امکان برطرف کردن آن ـ ولو در روز های بعد ـ باشد و برطرف نکند، وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود.
آیت الله العظمی آقای ناصر مکارم شیرازی :
لطفا بفرمایید کاشت ناخن توسط بانوان چه حکمی دارد و آیا می توان با این نوع ناخن وضو گرفت و غسل کرد و نماز خواند؟
در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای می گیرند.
آیت الله العظمی آقای جعفر سبحانی تبریزی :
نمی دانستم که کاشت ناخن مصنوعی مانعی برای وضو و غسل است، اکنون برداشتن آن ناخن تا مدتی امکان پذیر نیست وظیفه ام نسبت به نماز چیست؟
به همان حالت وضو بگیرد و غسل کند نمازها را بخواند و بعداً قضا کند.
آیت الله العظمی آقای حسین نوری همدانی :
چنانچه مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید ازاله شود.
آیت الله العظمی آقای لطف الله صافی گلپایگانی :
چنانچه توسط نامحرم بوده و یا مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد حرام است ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیره ای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو نیز بنماید.
آیت الله العظمی آقای سید علی حسینی سیستانی :
اگر مانع رسیدن آب به مژه ها هر چند به نحو جزئی شود جایز نیست. باید قبل از غسل و وضو آن چه را که مانع رسیدن آب به عضو غسل و وضو باشد جدا کرد.
آیت الله العظمی آقای مهدی هادوی تهرانی :
اگر ناخن کاشته شده از نظر عقلا بخشی از بدن تلقی شود حکم ناخن اصلی را دارد ولی اگر شیء اضافه محسوب گردد و مانع رسیدن آب به عضو اصلی در وضو یا غسل شود موجب بطلان آنها است.
حکم مراجع تقلید در رابطه با کاشت ناخن
ضمن سپاس از همراهی با این مطلب، برای مشاهده دیگر احکام شرعی کاشت ناخن و همچنین آشنایی با حکم شرعی کاشت مژه و دیگر احکام دینی می توانید به قسمت دانستنی های مذهبی مراجعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *