دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی علت های پرخوری قبل از عادت ماهانه

  • شیوا فهیمی
  • ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ۰

افزایش اشتها پیش از شروع قاعدگی امر طبیعی است و اکثر خانم ها آن را تجربه می کنند. در این مطلب با علت پرخوری قبل از عادت ماهانه آشنا می شوید.

اگر پیش از قاعدگی دچار پرخوری و میل شدید به خوردن غذای بیشتر از حد نیاز می شوید و به دنبال علت پرخوری قبل از عادت ماهانه هستید با این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنید.

علت پرخوری قبل از عادت ماهانه چیست؟

افزایش اشتها پیش از قاعدگی امری طبیعی بوده و اکثر خانم ها آن را تجربه می کنند. اگر چه می تواند یکی از  علائم سندرم پیش قاعدگی هم باشد. علت اصلی این شرایط، تغییرات هورمونی و متابولیسم بیشتر بدن می باشد. اگر نمی توانید میل به خوردن را کنترل کنید باید به متخصص زنان، تغذیه یا روانشناس مراجعه کنید.

به هر روی در این مطلب قصد داریم پیرامون افزایش اشتها در روزهای قبل از پریودی و علت بروز پرخوری قبل از عادت ماهانه بپردازیم. با ما همراه باشید.

افزایش اشتها پیش از قاعدگی مضر است؟

در کنار تغییرات جسمی و نوسانات خلقی، پرخوری قبل از قاعدگی نیز از مواردی است که بیشتر خانم ها آن را تجربه می کنند. همانطور که اشاره شد علت اصلی این شرایط نوسان هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد.

دقت کنید که الگوی تغذیه نادرست را با پرخوری دوران پریودی اشتباه نگیرید. این پرخوری مقطعی بوده و پس از عبور از این دوره خاص رفع می شود. میل شدید به خوردن غذای بیشتر شامل زمان هایی است که گرسنه نیستید.

در صورتی که پرخوری قبل از پریودی مقطعی بود ضرری ندارد ولی در صورت عدم کنترل آن با تکرار این حالت در هر ماه ممکن است به عوارض جدی اضافه وزن یا چاقی منجر گردد. بنابراین اگر در مهار این اشتیاق مشکل دارید، حتما به متخصص تغذیه یا دکتر زنان مراجعه کنید تا راهنمایی های لازم ارائه شود.

به چه علت پرخوری قبل از قاعدگی اتفاق می افتد؟

افزایش اشتها و میل مقاومت ناپذیر به بعضی غذاها در روزهای قبل قاعدگی از موارد رایجی است که در طی چرخه پریودی روی می دهد. این حالت می تواند یکی از علائم سندرم پیش از قاعدگی باشد. در ادامه به علل پرخوری قبل از قاعدگی اشاره می شود.

۱. تغییر سطح سرتونین

یکی از علل پرخوری قبل از قاعدگی، تغییرات سطح سرتونین که یک ناقل عصبی در مغز می باشد، است. کاهش سطح سرتونین منجر به احساسات منفی و افزایش نیاز به مصرف غذاهای شیرین و کربوهیدارت ها می شود. زیرا این غذاها به طور موقت سرتونین را افزایش می دهند.

۲. تغییر هورمون های استروژن و پروژسترون

از دیگر علل پرخوری قبل از قاعدگی تغییرات هورمون استروژن و پروژسترون است. در طول سیکل قاعدگی سطح این هورمون ها تغییر می کند که می تواند بر احساس گرسنگی و هوس غذایی تاثیر داشته باشد. شایان ذکر است هورمون های اشاره شد نقش مهمی در تنظیم اشتها دارند.

افزایش سطح پروژسترون در نیمه دوم سیکل قاعدگی منجر به افزایش اشتها می گردد. از سویی تغییرات هورمونی منجر به احتباس آب در بدن و نفخ می شوند که این حالت ها سبب افزایش وزن موقت و احساس پرخوری را به همراه دارند.

۳. افزایش متابولیسم بدن

بدن برای مقاومت در مقابل علائم قاعدگی، باید سخت تر کار کند. از این رو سرعت متابولیسم بدن دقیقا قبل و در ابتدای دوره پریودی افزایش می یابد. افزایش کالری سوزی و تقاضای انرژی در روزهای منتهی به عادت ماهانه سبب گرسنگی فرد می شود.

این شرایط به گونه ای است که حتی با مصرف غذا نیز عطش فرد خاموش نمی شود. در حقیقت هر چه خانم بیشتر غذا می خورد، غریزه گرسنگی قویتر از قبل می شود.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با باورهای غلط قاعدگی و  مزایا و معایب کاپ قاعدگی روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *