برخی از زنان زیبا، به باور های غلط قاعدگی ایمان دارند در حالی که از صحت آن مطمئن نیستند. اما بهتر است کمی با مسئله قاعدگی آشنا شوید تا این ترس آهسته از روان شما کناره گیری کند؛ باید بدانید که با وارد شدن به بلوغ جنسی، هر ماه دیواره رحم ریزش می کند و خونریزی های ۳ تا ۵ روزه شکل می گیرد. این دوره عموما هر ۲۱ تا ۳۵ روز تکرار می شود که از سنین ۸ تا ۱۸ سالگی برای هر جنس مونثی وجود خواهد داشت.با آغاز اولین دوره قاعدگی، بدن تخمک تولید می کند و در هر ماه یک تخمک از تخمدان آزاد می شود. تخمک ها در تخمدان با کمک هورمون های استروژن و پروژسترون بزرگ شده تا با ضخیم سازی دیواره رحم، شرایط باروری تخمک ها فراهم شود. با این صورت اگر لقاحی انجام نگیرد، سطح ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون کاهش پیدا کرده در نتیجه دیواره رحم با خارج سازی خون ریزش می کند و این دوره هر ماه تکرار می شود. در ادامه به انواع باور های غلط قاعدگی پرداخته شده است، پس همراه بمانید.
آگاهی از باور های غلط قاعدگی
با مرور گزینه های زیر با انواع باور های غلط قاعدگی آشنا شوید؛
خون قاعدگی بدبو است:
تمام که نه ولی بسیاری از خانم ها به بوی بدن خود حساس می شوند و این احساس کششی منفی به آن ها می دهد. اما آیا واقعا چنین است؟
باید گفت باور این نظریه اشتباه است چون هرگز خون قاعدگی بدبو نیست. بافت دفعی دیواره رحم تحت هیچ شرایطی بوی نامطلوب نخواهد داشت بلکه زمانی این مشکل پیش می آید که با باکتری های طبیعی بدن همراه شود.
حال آیا راهکاری برای پیشگیری از این مشکل وجود خواهد داشت؟ برای این منظور می توانید پد های بهداشتی را مداوم تعویض کنید یا به همراه آب و صابون، واژن را شست و شو دهید.
توصیه می شود که از دوش واژن بهره نگیرید چون دوش می تواند تعادل PH واژن را بر هم بزند و عفونت را پیش بیآورد.
تامپون درون واژن گم می شود:
برخی از خانم ها به ازای استفاده از پد های بهداشتی، تامپون را اولویت قرار می دهند. حال برخی گفته اشاره به این باور اشتباه دارد که تامپون درون واژن گم می شود؟
برای پاسخ بهتر است بدانید که هرگز چنین باوری واقعیت ندارد. شاید در برخی واژن ها امکان گیر افتادگی واژن وجود داشته باشد اما قطعا نمی تواند گم شود. گردن رحم در بخش پایینی رحم قرار داشته در نتیجه از حرکت افراطی تامپون به بخش های داخلی بدن پیشگیری می کند.
نکته ای که باید از آن آگاه باشید این است که همچون پد های بهداشتی، تعویض تامپون هم باید به موقع انجام بگیرد. اگر تامپون زمان زیادی را در واژن باقی بماند، سندروم شوک سمی را برای فرد عادت ماهیانه پیش خواهد آورد.
در دوره قاعدگی احتمال بارداری وجود دارد:
باروری زنان عموما به فاصله روز های چرخشی ۱۲ تا ۱۶ روزه در مرحله تخمک گذاری پیش می آید. در نتیجه باور به این نظریه کمی می تواند درست باشد چون تخمک های آزاد شده دسترسی به باروری توسط اسپرم های مردانه را دارند.
جالب است بدانید که اسپرم ها می توانند برای ۵ تا ۷ روز زمانی درون دستگاه تناسلی زندگی داشته باشند چون در برخی خانم ها چرخه می تواند به اندازه ۲۱ روز باشد. بنابراین با ماندگاری اسپرم ها درون واژن اگر رابطه جنسی ای صورت بگیرد، امکان باروری وجود خواهد داشت.
اگر در دوره و چرخه قاعدگی بدون هر گونه استفاده از کاندوم رابطه جنسی ای میان زن و مرد شکل بگیرد احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی چون ایدز یا عفونت های قارچی وجود خواهد داشت حتی در برخی افراد موجب التهاب سر آلت تناسلی نیز می شود.
دوره های قاعدگی با مصرف مکمل های هورمونی، در طولانی مدت حذف می شوند:
برای برخی از خانم ها پزشک قرص های ضد بارداری را توصیه به مصرف می کند تا تمامی دوره های قاعدگی برای مدتی حذف شوند ( زنان مبتلا به دیسمنوره یا همان دوره های قاعدگی سخت و بروز نشانه های اندومتریوز )
باید گفت که این نظریه هم صحت نداشته و تنها در عملکرد طبیعی و کیفیت زندگی زنان مشکل ایجاد می کند.
در برخی از زنان شدت درد و خونریزی کمتر بوده اما در برخی دیگر این شدت ها رشد بیشتری داشته و موجب شکل گیری میگرن و حالت تهوع می شود.
پژوهشگران بر این باورند که اگر دوره های قاعدگی به هر علتی سرکوب شوند مشکلاتی چون اندومتریوز، کیست تخمدان، فیبروم، سرطان تخمدان و اندومتر کاهش پیدا می کنند.
حمام رفتن در پریودی ممنوع است:
شاید برای همه شما زنان زیبارو پیش آمده باشد که دیگران شما را از حمام رفتن در دوران پریودی منع کنند و بگویند اشتباه است. آیا باز هم این نظریه را قبول دارید؟
ما به شما می گوییم که این نظریه از ریشه کاملا غلط است. حمام موجب تقویت و بهبود روحیه شما شده و کمک می کند تا درد کمتری از دوره پریودی خود احساس نمایید.
آب گرم با تحریک بخشی جریان خونی، گرفتگی عضلات را بهبود می بخشد تا همواره احساس بهتری در خود داشته باشید.
شاید با خود بگویید که آب، خونریزی قاعدگی را قطع می کند ولی اصلا این چنین نمی شود چون فشار آب موقتا خونریزی قاعدگی را متوقف می کند.
بهتر است برای حمام کردن خود از آب، صابون و دستمال مرطوب استفاده نمایید تا امکان عفونت های باکتریایی وجود نداشته باشد.
همزمانی دوره های قاعدگی دو نفر در یک فضای مشترک وجود دارد:
تا بحال برای شما پیش آمده است که چرخه قاعدگی شما با شخص هم فضای زندگی شما یکسان شود؟ این امکان به نظر شما واقعی است یا تنها یک تجربه تصادفی؟
این باور درست است. چون زنانی که در یک فضای مشترک با هم زمان زیادی را زندگی می کنند، به مرور بین یکدیگر فرومون هایی را انتقال می دهند که باعث ایجاد این مسئله می شوند.
اما چه عواملی موجب همزمانی قاعدگی بین زنان می شود؟ یکسان بودن شرایط زندگی، آب و هوا، مواد غذایی مصرفی و …
دوره پی ام اس یا همان سندروم پیش از قاعدگی در زنان واقعی است یا به علت تلقین های ذهنی است:
سندروم پیش از قاعدگی به گونه ای است که زنان با ورود به مرحله چرخه قاعدگی درگیر عواطف احساسی شدید می شوند. این تنها مربوط به برخی زنان نیست بلکه همه زنان تجربه دوره پی ام اس را دارند. نشانه های بی حوصلگی، غمگینی و تند خویی پیش از شروع قاعدگی بوده که پس از خونریزی های اولیه از بین می روند یا تنها کمی کاهش پیدا می کنند.
اما باید گفت شایع ترین این نشانه ها؛ تغییرات خلق و خوی، خستگی، نفخ، حساسیت پستان ها و … می باشند که بهتر است در هر زمان با نزدیکان خود صحبت کنید تا آرامش بیشتری داشته باشید.
باید گفت پی ام اس در اثر تحریک هورمون های استروژن و پروژسترون پیش می آید که می توان تا حدودی نشانه ها را کنترل کرد و به آرامش رسید.
ورزش به رحم آسیب وارد می کند؟
این باور کاملا اشتباه است مگر می شود ورزش و تحریک های بدنی موجب وارد سازی آسیب به بدن افراد شود؟ این صحبت برای آن دسته از زنانی است که ترجیح می دهند تمام روز و شب های قاعدگی خود را درون رخت خواب بگذرانند.
این فعالیت های بدنی هیجان آور تمامی گرفتگی های عضلانی، کمر درد و سر درد را کاهش می دهند تا در برخورد با افراد دیگر خلق و خوی مناسبی نشان دهید.
ورزش می تواند به احساس بهتر و تمرکز بیشتر شما کمک کند اما اگر خونریزی شما شدید است به پیاده روی ساده بسنده کنید.
افزایش و کاهش وزن به چرخه قاعدگی تاثیر می گذارد:
تصور این باور درست است چون استروژن در بافت چربی ذخیره می شود و آزاد سازی آن به مقداری چربی نیاز دارد. اگر در زندگی بار ها درگیر افزایش وزن یا کاهش آن بوده اید باید بدانید به روی چرخه قاعدگی شما تاثیر دارد. عموما زنانی که درصد بالایی از چربی در بدن خود دارند با تولید استروژن انبوه تر؛ دفعات بیشتری پریود می شوند.
خونریزی های غیر طبیعی، سلامتی زنان را با خطر همراه می کند:
اگر خونریزی در زنان بیش از حد معمول باشد، پس می توان گفت این نظریه صحت دارد چون سلامتی آن ها با خطر همراه می شود.
اگر هر چند ساعت نیاز به تعویض پد های بهداشتی دارید، پس باید گفت خونریزی شما بیش از حد است.
از جمله عوارض کم خونی؛ درد های شدید قاعدگی، کاهش توانایی های جسمی، ضعف، سرگیجه، خستگی و سر درد
تداوم لکه بینی ها در زنان هرگز عامل طبیعی ای نیست. چون هر دو عامل خونریزی های غیر طبیعی و لکه بینی های مداوم می تواند نشان دهنده بیماری هایی چون سرطان، پولیپ، عفونت و یائسگی باشند.
اگر باز هم خونریزی غیر طبیعی را تجربه کردید بهتر است به متخصص زنان مراجعه داشته باشید.
درد و گرفتگی های قاعدگی نشان از مشکلات جدی دارد:
این باور باز هم غلط است چون تمام گرفتگی ها از خفیف گرفته تا شدید به علت ریزش دیواره رحم است که روش هایی نیز برای بهبود آن ها وجود دارد از جمله؛
دارو های ضد التهاب، دارو های ضد درد، کیسه آب گرم، ماساژ و …
اگر درد های قاعدگی خیلی شدید باشند باید نشانه های فیبروم های رحمی و اندومتریوز را جدی بگیرید.
فواید قاعدگی یا همان عادت ماهیانه چگونه است؟
شادابی و سرحالی
جون پس از پایان روز های پریودی بدن شروع به ترشح هورمون اندروفین می کند که در نتیجه به زنان احساس شادابی و سرحالی می دهد.
قاعدگی بدن را از هر گونه آلودگی پاکسازی می کند.
زنان با هر بار تکرار قاعدگی از انواع آلودگی پاکسازی می شوند.
نکاتی از پریودی که بهتر است بدانید؟
استفاده از تامپون و کاپ های قاعدگی احتمال ابتلای بدن زنان را به عفونت افزایش می دهند.
بهتر است از پد های بهداشتی استفاده نمایید.
درد های شدید شکمی اشاره به بیماری زمینه ای به نام اندومتریوز دارد پس حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
رنگ خون قاعدگی، مدت زمان و بوی آن نشان دهنده سلامت بدن زنان است پس از آن ها غافل نشوید.
در پایان مقاله باور های غلط قاعدگی توصیه می شود که لینک های گذشته را چون درمان خانگی درد پریودی، اولین پریود بعد از زایمان و دلایل عقب افتادن پریود کلیک نمایید.
منبع : آرگا