پرانتزی شدن عارضه ای می باشد که در آن پاها به سمت بیرون خم می شوند. که در کودکان خردسال بسیار شایع است و به عنوان بخشی از روند رشد آن ها به شما می رود.بنابراین، اگر شما نیز در مورد پای پرانتزی نوزاد اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
آنچه باید در مورد پرانتزی شدن پای نوزاد بدانید
پای پرانتزی تقریبا یک بار در هر ۱۰۰۰ تولد در کشور رخ می دهد و در صورت عدم درمان درست سبب تغییر نتایج زندگی می کند و اگرچه پا به طور قابل توجهی دچار تغییر شکل شده است به دلیل اینکه نوازد در عضلات و استخوان ها از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. می توانید با کمک این ویژگی این مشکل را درمان کنید که در ادامه مطلب بیشتر با این موضوع آشنا می شوید
استفاده از بریس
معمولی ترین بریس مورد استفاده برای نوزادان احتمالاً قرار دادن پاهای نوزاد در چکمه های مخصوص و اتصال کفش ها به میله ای می باشد که پاها را به اندازه عرض شانه به طرف بیرون می چرخاند و اگرچه این ترفند در بین اکثر افراد طرفدار دارد اما برخورد با پاهای ثابت شده روی این میله برای کودک و والدین سخت می باشد، و طبق تحقیقات انجام شده از چهار نوزادی که با این روش درمان می شوند وضعیت یک نفر عود می کند.
تکنیک فرانسوی ( ترکیبی از کشش، چسب زدن و آتل موقت)
از دیگر راهکارها به منظور درمان پای پرانتزی نوزادان استفاده از تکنیک عملکرد فرانسوی می باشد که ترکیبی از کشش، چسب زدن و آتل موقت می باشد که نسبت به میله نتیجه بهتری دارد و اما به شدت بستگی والدین دارد که به نحوه صحیح آموزش دیده باشند و همچنین، بتوانند به منظور این درمان مداوم و روزانه زمان زیادی صرف نمایند.
راهکار پیشگیری از پرانتزی نشدن پای نوزاد
در برخی مواقع نوزادی که پای پرانتزی دارد دارای پایی است که از مچ پا به داخل می چرخد و به سمت بالا می رود که نشان دهنده این است که در صورتی که درمان با رعایت صحیح انجام شود در جلوگیری از عود این مشکل تاثیر گذار می باشد. که درمان استاندارد پای پرانتزی تکنیکی به نان روش یونستی می باشد و کودک به آرامی پاهایش را کشیده به منظور اصلاح پا یک سری گچ اعمال می شود و در صورت نیاز، این عمل با کمک یک روش سبک تر به منظور افزایش طول تاندون آشیل استفاده می شود.
همانطور که می دانید به منظور اصلاح بیش از حد ناهنجاری پاها و نگه داشتن آن ها در حالت دورسی فلکشن، چرخش خارجی و والگوس بریس پا مورد استفاده قرار گرفته می شود و ضروری است درمان فقط هنگامی آغاز شود که پا بعد از گچ گیری به شکل کامل اصلاح شود. که ابن بریس از دو کفش که به میله آلومینیومی متصل است تشکیل شده است و به اندازه عرض شانه های کودک فاصله بین پاشنه های کفش می باشد و در صورتی که هر دو پا دچار پای پرانتزی شده باشند. کفش ها در هر طرف ۶۰ تا ۷۰ درجه چرخش خارجی قرار می گیرند و در صورتی که یک پا دچار پرانتزی شده باشد پای سالم در سی تا چهل درجه چرخش خارجی تنظیم می شود و در هر دو مورد باید میله به سمت بالا حدود ده درجه خم شود. و این نکته را نیز به یاد داشته باشید که پای پرانتزی حتی بعد از اصلاح نیز به وضعیت اولیه خود تمایل دارد. از این رو، به منظور پیشگیری باید پاهای کودک برای مدت زمان مناسبی در موقعیت اصلاح شده باقی بماند.
چه مدت کودک به بریس نیاز دارد؟
کودک بعد از برداشتن گچ نهایی و اصلاح کامل پا، از بریس به صورت زیر استفاده می کنید :
- در روز بیست و سه ساعت در سه ماه اول
- شانزده ساعت در روز بعد از سه ماه اول
- چهارده ساعت در روز یک بار که کودک تلاش می کند تا بایستد
- دوزاده ساعت در روز زمانی که کودک در حال راه رفتن است.
نکته : زمانی که کودک به مدت دوزاده شب در روز از بریس استفاده کرد بهتر است تا چهار سالگی به استفاده از آن ادامه دهد.
طریقه استفاده از بریس در کودکان
۱. جوراب نخی سبک که بلند باشد به گونه ای کف پا و ساق پای کودک را پوشش دهد و همچنین جوراب های تمیز را روزانه تعویض نمایید.
۲. بند چکمه ها را باز کرده و ابتدا پای آسیب دیده تر را داخل چکمه بگذارید.
۳. با فشار دادن پاشنه پا به داخل چکمه زانوی فرزندتان را خم نمایید و در زمان سفت کردن بند مچ پا، پاشنه و پا را پایین نگه دارید.
۴. بند کفش تان را محکم ببنید و در صورت امکان می توانید بند را یک سوراخ دیگر سفت نمایید و پاشنه را چک نمایید که پایین باشد.
شما همراهان با کلیک بر روی راز آرام کردن سکسکه نوزادان و فواید حمام برای نوزاد می توانید در مورد این موضوعات اطلاعات کافی به دست آورید.
منبع : آرگا