دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

درمان عفونت زخم بخیه و پیشگیری از ایجاد عفونت با مراقبت های ساده

  • شقایق ایران دوست
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

در این مطلب شما را با تکنیک درمان عفونت زخم بخیه و روش های پیشگیری از این مشکل آشنا می کنیم. برای این که بتوانید نشانه های این مشکل را بشناسید بهتر است تا پایان این بخش همراه ما باشید.

بخیه ها معمولا برای بسته شدن زخم هایی مورد استفاده قرار می گیرد که کمی عمیق هستند و خود به خودی درمان نمی شوند. در واقع بسیاری از افرادی که جراحی می کنند نیاز به بخیه دارند و بخیه ها محل های بسیار مناسبی برای ورود میکروب ها و باکتری ها به درون بدن هستند. اگر زخم های شما عفونی شود باید سریعا برای درمانش اقدام کنید در غیر این صورت ممکن است کل بدن شما درگیر عفونت شود و درمانش سخت تر خواهد شد. در ادامه شما را با راه های درمان عفونت زخم بخیه آشنا می کنیم.

تکنیک های درمان عفونت زخم بخیه

درمان عفونت زخم بخیه

بخیه ها معمولا حلقه های بسیار نازکی از نخ ها می باشند و برای زخم های عمیق مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه شما را با درمان عفونت بخیه ها آشنا می کنیم تا بتوانید با استفاده از آن ها سریعا این مشکل را برطرف کنید.

مراجعه به پزشک

اگر یک سری از نشانه های خاصی که مربوط به عفونت بخیه می باشد را مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید. در واقع پزشک سعی می کند با استفاده از دارو های مفید عفونت ها را درمان کند و از بروز عوارض بد تر پیشگیری خواهد کرد. در نظر داشته باشید که اگر نتوانید عفونت ها را درمان کنید ممکن است بافت های دیگری از بدن شما نیز درگیر عفونت شده و دچار آبسه، سلولیت و سپسیس شوید.

معمول ترین راه درمان عفونت ها و عفونت زخم بخیه این است که شما به پزشک مراجعه کنید تا آن ها با استفاده از نمونه برداری دارو های مناسب به شما بدهند و آنتی بیوتیک هایی را تجویز کنند که متناسب با همان باکتری های ایجاد کننده عفونت می باشد. معمولا عفونت های ساده را با پماد های موضعی آنتی بیوتیک درمان می کنند و اگر عفونت ها وسیع تر باشند و سطح بیش تری را تحت تاثیر قرار بدهد به شما آنتی بیوتیک های خوراکی نیز داده می شود و در صورتی که عفونت ها خیلی جدی باشند ممکن است با جراحی و آنتی بیوتیک های وریدی درمان شوید.

مراقبت های خانگی برای درمان بخیه های بدن

مراقبت های خانگی

در ادامه یک سری نکاتی را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم و شما می توانید با استفاده از آن ها از بروز عفونت ها پیشگیری کنید. در نظر داشته باشید که برای سالم ماندن بخیه هایتان و پیشگیری از مشکلات بعدی باید این نکات را رعایت کنید.

خشک نگه داشتن

تا زمانی که بافت بخیه شده خشک باشد عفونتی ایجاد نمی شود بنابراین تا زمانی که بافت شما به هم پیوند نخورده است بهتر است از استحمام و شنا کردن اجتناب کنید. اگر بخیه های شما خیس شد بهتر است سریعا آن ها را با استفاده از دستمال های تمیز و استریل شده خشک کنید.

تمیز نگه داشتن

تمیز نگه داشتن بخیه ها نیز به کاهش عفونت ها کمک می کند و از به وجود آمدن آن ها تا حدودی پیشگیری خواهد کرد. با استفاده از آب گرم و صابون می توانید بخیه های خود را تمیز کنید و با استفاده از دستمال آن ها را خشک کنید.

درمان زخم بخیه

دستکاری نکردن

بخیه ها را دستکاری نکنید تا سریع تر خوب شوند و عفونت های شدیدی برایتان ایجاد نشود. اگر می خواهید آن ها را بررسی کنید باید دست های خود را با آب و صابون بشویید. در نظر داشته باشید که هر چه کم تر بخیه ها را دستکاری کنید کم تر دچار عفونت خواهید شد.

نداشتن فعالیت های شدید

اگر بخیه های شما در ناحیه ای می باشد که ورزش کردن می تواند منجر به وارد آمدن فشار بر روی آن ها می شود باید سعی کنید تا زمان بهبودی هیچ گونه فعالیت ورزشی شدیدی نداشته باشید.

نشانه های عفونی شدن بخیه ها

در ادامه یک سری از نشانه هایی را برایتان بررسی می کنیم که شما با دیدن آن ها باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. این نشانه ها عبارتند از :

  • قرمزی و تورم در کنار بخیه ها
  • تب شدید
  • افزایش درد در محل زخم
  • گرمای شدید در محل زخم یا اطراف آن
  • نشت خون
  • بوی نامطبوع
  • تورم غدد لنفاوی

درمان عفونت زخم بخیه

علت های عفونی شدن بخیه ها

همانطور که می دانید پوست اولین سد دفاعی بدن ما در برابر میکروب ها و باکتری ها می باشد. زمانی که این لایه به هر دلیلی آسیب ببیند اولین سد دفاعی از بین می رود و مشکلات بسیاری برایتان ایجاد خواهد شد. عفونت هایی که در محل بخیه ها ایجاد می شود معمولا توسط باکتری ها ایجاد می شود. بسیاری از باکتری ها می توانند این نوع عفونت ها را ایجاد کنند ولی مهم ترین و معروف ترین آن ها استرپتوکوک ها، سودومونا و استافیلوکوک ها می باشند.یک سری از عوامل هستند که میزان عفونت ها را تشدید می کند. این نشانه ها عبارتند از :

  • تمیز نشدن زخم ها قبل از بخیه خوردن
  • قبل از جراحی بهداشت کافی رعایت نشده است.
  • وسیله ای که زخم را ایجاد کرده است دارای میکروب و ویروس بوده است.
  • زخم های عمیق و لبه های دندانه دار بیش تر از سایر زخم ها عفونی می شود و باید بیش تر مراقب آن ها باشید.
  • طول کشیدن جراحی به مدت بیش از حد
  • بالا بودن سن
  • سنگین وزن بودن فرد
  • ضعف سیستم ایمنی به دلیل بیماری هایی مانند ایدز، سرطان و یا پیوند عضو
  • دیابت
  • استعمال دخانیات علی الخصوص سیگار کشیدن

علل عفونی شدن بخیه ها

در نظر داشته باشید که پیشگیری همیشه بهتر از درمان می باشد و می تواند هزینه های درمانی را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهد. درمان عفونت زخم بخیه بسیار ساده می باشد ولی باید حتما زیر نظر پزشک باشید. در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های داده شده درمان زخم دیابتی و درمان زخم دهان را مشاهده کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *