سامسونگ گلکسی a14 مدتی بعد از عرضه گوشی های پرچمدار سری اس ارائه شد. این گوشی میان رده اقتصادی با قیمت مناسب و امکانات خوب در بازار به فروش می رسد و برای افرادی که استفاده سنگینی از گوشی ندارند گزینه بسیار مناسبی است. با بررسی گلکسی a14 همراه ما باشید.
معرفی و بررسی گلکسی a14
شرکت سامسونگ بعد از عرضه گوشی های پرچمدار خود یعنی سری گلکسی اس ۲۳ از سری جدید گوشی های میان رده اش به ویژه گلکسی a غافل نشده و جانشین گلکسی a13 یعنی گلکسی a14 را اوایل سال ۲۰۲۳ روانه بازار نمود. این گوشی بعد از سری گلکسی a04 اقتصادی ترین محصول این شرکت محسوب می شود.
گلکسی a14 با اتصال فایوجی همراه شده و یکی از ارزان ترین گوشی های بازار به شمار می رود. اگر مایلید تا با مشخصات این گوشی آشنا شوید در ادامه گلکسی a14 را مورد بررسی بیشتر قرار می دهیم. شایان ذکر است با توجه به محبوبیت نسل های قبلی مانند a12 و a13 این گوشی تقریبا کار سختی پیش رو نخواهد داشت.
طراحی و کیفیت ساخت
بررسی ها حاکی از آن است که گلکسی a14 از نظر ظاهری شباهت بسیاری به گلکسی s23 پلاس دارد و اندکی بزرگتر است. قابل ذکر است سامسونگ در سال جاری برای همه محصولاتش یک زبان طراحی مشترک را به کار بسته از این رو گوشی های اقتصادی سری a اکنون به پرچمداران شباهت دارند.
گلکسی a14 طراحی جعبه شکلی داشته و از نظر ظاهری همچنین گوشی آیفون ۱۲ اپل را تداعی می کند. با این وجود لبه های این اسمارتفون اقتصادی اندکی انحنا داشته و صاف نیست. اطراف نمایشگر گلکسی a14 را پنل پلاستیکی احاطه کرده که کاملا صاف و بدون انحنا می باشد.
قابل ذکر است سامسونگ در طراحی این اسمارتفون از نسل قبلی نیز استفاده کرده و مجددا شاهد قرار گیری سه سسنور دوربین به طور جدا از هم می باشیم. این شرکت بدنه گلکسی a14 را از پلاستیک با کیفیت ساخته که در این رنج قیمتی جای تعجب ندارد. از این رو از پنل پشتی شیشه ای یا فلزی خبری نیست.
در نسخه فورجی قاب پشتی از طراحی بافت داری بهره می برد که جلوه زیبایی ایجاد کرده و مانع سر خوردن گوشی از دست می شود. همچنین این طراحی بافت دار به هیچ وجه جاذب اثر انگشت و ذرات چربی نیست. اگر انگشت را روی پنل پشتی بکشید صدای خاصی ایجاد می شود.
سنسورهای دوربین به طور جداگانه همانند گوشی های سری اس ۲۳ قرار گرفته و از ماژول دوربین خبری نیست. احتمالا سامسونگ قصد دارد گوشی هوشمند جدیدش طراحی پریمیوم تری ارائه دهد.به طور کلی طراحی گلکسی a14 مدرن و زیبا صورت گرفته و همانند گوشی های گران قیمت این برند به شکل تخت است و سبب می شود گوشی نسبت به قیمتی که دارد ظاهر بهتری داشته باشد.
قطر و ابعاد گوشی اندکی بزرگتر شده و موجب شده وزن گوشی نیز افزایش یابد و استفاده از آن در طولانی مدت کمی خسته کننده شود. با توجه به اندازه دست کاربر و نوع در دست گرفتن گوشی ممکن است برای تمام افراد مناسب نباشد. البته تخت شدن بخش پشتی نیز سبب شده این وزن بیشتر به چشم آمده و از خوش دستی و راحتی گوشی کاسته شود.
البته فریم بزرگ گوشی از پلاستیک براق با اندکی خمیدگی کوچک ساخته شده تا استفاده از گوشی کمتر اذیت کننده شود. بر روی لبه بالایی فریم گلکسی a14 میکروفن تعبیه شده و در لبه پایین اسپیکر، پورت تایپ سی، میکروفن و جک ۳.۵ میلی متری صدا دیده می شود.
در فریم سمت راست کلید پاور قرار دارد که با سنسور اثر انگشت ادغام شده و کلیدهای ولوم نیز مشاهده می شوند. در سمت چپ پورت سیمکارت به چشم می خورد که به طور همزمان از دو سیمکارت فعال پشتیبانی می کند و به همراه آن کابل یو اس بی سی داخل جعبه عرضه می شود.
قابل ذکر است داخل جعبه گلکسی a14 از آداپتور خبری نیست. و اگر می خواهید از این اسمارتفون برای بازی، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی استفاده کنید ممکن است اسپیکر اندکی شما را ناامید کند. پنل جلوی گلکسی a14 و نمایشگر از حاشیه زیاد بهره می برد و به خاطر کشیده تر شدن نمایشگر این حاشیه بیشتر نسبت به قبل بیشتر شده است. دوربین سلفی همچنان داخل ناچ قطره ای بالای نمایشگر تعبیه شده و اسپیکر مکالمه نیز بالای این ناچ قرار دارد.
نمایشگر ۹۰ هرتزی
گلکسی a14 در نسخه فایوجی از نمایشگر ۶.۶ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰* ۲۴۰۸ پیکسل از نوع ال سی دی بهره می برد و کیفیت قابل قبولی ارائه می دهد. ولی به خاطر نوع پنل، روشنایی و زاویه دید محدودی داشته و در محیط های روشن و فضای بیرون استفاده از آن کمی دشوار می شود.
مشکل روشنایی خودکار در a13 اکنون با اضافه شدن حسگر مجاورتی رفع شده و دیگر با کاهش یا افزایش خودکار بیش از اندازه و غیر معقول روشنایی روبرو نیستیم. نرخ بروز رسانی در نسخه فایو جی ۹۰ هرتزی است در حالی که در نسخه فورجی گلکسی a14 رفرش ریت آن ۶۰ هرتز است و نباید انتظار تجربه روانی از آن داشت.
ترکیب رنگ های نمایشگر نیز خوب بوده و با تغییراتی در تنظیمات می توان ترکیب دلخواه خود را ایجاد کرد. به طور کلی این بخش تغییر چندانی نسبت به نسخه قبلی نداشته و تنها حاشیه تقریبا بیشتر شده و از همان پنل برای گلکسی a14 نیز استفاده شده است.
سامسونگ در این محصول از نمایشگر pls به جای ips بهره گرفته که تفاوت زیادی از نظر کیفیت با یکدیگر ندارند ولی کیفیت این دو پنل در حد نمایشگرهای اولد نیست. به طور کلی این برند گوشی های خود را با نمایشگرهای خوب ارائه می دهد و این موضوع در گلکسی a14 مشهود است.
این نمایشگر کیفیت خوبی داشته و تماشای رنگ ها در آن لذت بخش می باشد. با این وجود روشنایی آن چندان رضایت بخش نبوده و همانطور که اشاره شد در نور شدید آفتاب استفاده از گلکسی a14 دشوار می شود. با توجه به این که این گوشی یک محصول اقتصادی است اطراف نمایشگر آن حاشیه های زیادی دارد.
و به طور دقیق این نمایشگر فقط حدود ۸۰ درصد پنل جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است. که این موضوع مورد پسند کاربران نیست. حاشیه های فریم سمت راست و چپ ضخامت اندکی داشته ولی در بالا و پایین این چنین نیست. از نقاط قوت این اسمارتفون در نسخه فایوجی پشتیبانی از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی است. در حالی که آیفون ۱۴ با نمایشگر ۶۰ هرتزی ارائه می شود.
نرخ تازه سازی ۹۰ هرتزی اسکرول خیلی نرم و روانی را ارائه می دهد ولی در مواردی با برخی باگ و تاخیرهایی همراه می شود که برای یک محصول اقتصادی امری طبیعی به شمار می رود. سرعت پاسخگویی مناسب نمایشگر نیز طوری است که برنامه ها را سریعا بعد از لمس روی آیکون مورد نظر اجرا می کند.
در مجموع گلکسی a14 به عنوان یک گوشی اقتصادی نمایشگری با کیفیت تصویر خیلی مناسب داشته و می تواند رضایت کاربران را در این زمینه جلب نماید.
دوربین
در قسمت دوربین نیز بررسی گلکسی a14 نشان می دهد که تغییر خاصی روی نداده و با سه لنز دوربین شامل ۵۰ مگاپیکسل اصلی، ۵ مگا پیکسلی اولتراواید و ۲ مگا پیکسل ماکرو روبرو هستیم. لنز سنجش عمق نیز حذف شده است. لنز اصلی دوربین عملکرد معمولی داشته و در حد قیمت گوشی کار راه انداز است.
جزئیات و رنگ تصاویر مناسب بوده و تنها ادیت نرم افزاری مخصوص سامسونگ روی آن ها دیده می شود که اندکی تصاویر را اغراق شده و روشن می نماید. لنز اولتراواید نیز متوسط و نسبت به لنز اصلی افت کیفیت دارد و رنج دینامیک خوبی ارائه نمی دهد. لنز ماکرو بیشتر حالت فانتزی داشته و به علت نبود فوکوس خودکار نمی توان تصاویر خیلی خوبی با آن ثبت کنید.
بررسی ها نشان می دهد دوربین سلفی گلکسی a14 اما با پیشرفت هایی همراه شده و از سنسور ۱۳ مگا پیکسل بهره می برد که جزئیات بهتری در تصاویر را نمایش می دهد و نویز کمتر و رنگ های صورت نیز خوب پردازش می شود. همچنین قابلیت اچ دی آر برای کنترل هایلایت پس زمینه عملکرد مناسبی دارد.
قابل ذکر است هر دو لنز اصلی و سلفی با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ سی فریم بر ثانیه فیلمبرداری انجام می دهند که کیفیت فیلم ها نیز خوب و قابل قبول می باشد. اما لرزشگیر زیاد خوب نبوده و فوکوس نیز در مواقعی مشکل پیدا می کند. به طور کلی تغییرات بخش دوربین گلکسی a14 گسترده نبوده و به یک سری تغییرات کوچک بسنده شده است و کیفیت در حد نسل قبلی باقی مانده و با توجه به رنج قیمتی ضعف خاصی دیده نمی شود.
سخت افزار و نرم افزار
در بررسی سخت افزاری گلکسی a14 قابل ذکر است نسخه فایوجی آن با توجه به مدل پردازنده متفاوتی دارد. در نسخه امریکا تراشه دایمنسیتی ۷۰۰ که در گلکسی a22 شاهدش بودیم بهره می گیرد. تراشه قدیمی که سال قبل نیز در a13 فایوجی به کار گرفته شده بود.
ولی نسخه دوم با تراشه اگزینوس ۱۳۳۰ ارائه می شود. تراشه جدید و اقتصادی سامسونگ از دو هسته قدرتمند و جدید بهره می برد. ضمنا پردازشگر گرافیکی در نسخه امریکا مالی جی ۵۷ است و در نسخه هند و آسیا مالی جی ۶۸ است. در مجموع تراشه اگزینوس ۱۳۳۰ نسبت به دایمنسیتی ۷۰۰ قدرتمندتر است.
گفتنی است گلکسی a14 در نسخه فورجی از تراشه مدیاتک هلوی جی ۸۰ با فناوری ساخت ۱۲ نانومتر بهره می برد. اگر گوشی را با نسل قبل مقایسه کنیم پیشرفت خوبی در سخت افزار مشاهده می شود و از مشکلات تاخیر و لگ خبری نیست. به طوری که تجربه کاربری روان و بدون مشکلی خواهید داشت.
تراشه استفاده شده در گلکسی a14 برای اجرای برنامه و بازی ها با مشکلی روبرو نمی شود و دمای گوشی نیز در استفاده طولانی بالا نمی رود اما اگر استفاده سنگین و طولانی مدت داشته باشید با کاهش قدرت روبرو می شوید. گفتنی است برای این گوشی حافظه های رم ۴ و ۸ با حافظه های داخلی ۶۴ و ۱۲۸ در نظر گرفته شده که با توجه به نیاز خود می توانید دست به انتخاب بزنید.
در بررسی بخش نرم افزاری باید گفت گلکسی a14 از سیستم عامل بر پایه اندروید ۱۳ و رابط کاربری core 5 بهره می برد که تجربه روان و سبکی را ارائه می دهد و امکانات شخصی سازی مناسب و گوناگونی هم دارد. قابل ذکر است این نسخه برای گوشی های اقتصادی سامسونگ تقریبا بهینه شده و سبب می شود لگ و باگی در رابط کاربری دیده نشود.
شایان ذکر است برای این اسمارتفون پشتیبانی نرم افزاری دو ساله و پشتیبانی امنیتی ۴ ساله درنظر گرفته شده است که می تواند خیال شما را از بابت طول عمر گلکسی a14 راحت نماید. ناگفته نماند اگر به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز داشته باشید این اسمارتفون از کارت میکرو اس دی حافظه نیز تا یک ترابایت پشتیبانی دارد.
به طور کلی این گوشی از نظر عملکرد پردازشی در استفاده های معمول مشکل خاصی ندارد و برنامه ها را با سرعت خیلی مناسبی اجرا می کند و تنها گاهی مواقع لگ و باگ دیده می شود. بعد از استفاده طولانی مدت روزانه ممکن است تاخیر جزئی در اجرای برنامه ها مشاهده شود. از این رو توصیه می شود هر چند وقت یک مرتبه برنامه های باز شده را ببندید تا سرعت پرداش گوشی افزایش یابد.
باتری
بررسی ها نشان داد در بخش باتری گلکسی a14 نسبت به قبل تغییری پیدا نکرده و از باتری لیتیوم پلیمری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی بهره می برد که همچنان شارژدهی مناسب و قابل قبولی داشته و از آنجا که مصرف پردازنده و نمایشگر کم است در یک استفاده معمولی می تواند تا دو روز هم دوام بیاورد.
سرعت شارژ گوشی نیز پیشرفتی که نداشته پسرفت هم پیدا کرده است و به سبک گوشی های میان رده باید آداپتور ۱۵ وات را جداگانه خریداری نمایید. در حالی که برند شیائومی نه تنها شارژر را داخل جعبه گوشی قرار می دهد بلکه سرعت شارژ خیلی خوبی نیز ارائه می دهد.
با آداپتور ۱۵ وات باتری گوشی گلکسی a14 در عرض ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه کاملا شارژ می شود و فست شارژ در نیم ساعت سی درصد باتری را شارژ خواهد کرد. به طور کلی این گوشی سرعت شارژ بالایی ارائه نمی دهد. ولی اگر استفاده سنگینی از آن نداشته باشید تا دو روز انرژی برای انجام فعالیت های معمول را دارد.
منبع : آرگا