دسته ها
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

بررسی گلکسی a12 اسمارتفون اقتصادی و پرطرفدار سامسونگ

  • شیوا فهیمی
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

گوشی اقتصادی گلکسی a12 سامسونگ با بهره مندی از دوربین ۴ گانه، باتری حجیم تر، چیپست و چهره متفاوت، جایگزین گلکسی a11 محسوب می شود. با بررسی a12 که یکی از معدود گوشی های سامسونگ با پنل IPS می باشد، همراه این مطلب از آرگا باشید.

گلکسی a12 یکی از ارزان ترین اعضای سری A سامسونگ می باشد که نسبت به گوشی a11 با تغییرات بسیاری همراه شده است. از ویژگی های این گوشی پرطرفدار می توان به شارژدهی خوب، ظاهر جذاب پنل پشتی، سخت افزار قابل قبول، استفاده از پوشش مات و عملکرد راضی کننده دوربین های واید و سنجش عمق اشاره کرد. با بررسی a12 با قابلیت های دیگر این گوشی سامسونگ آشنا می شوید.

بررسی گلکسی a12 سامسونگ

گوشی گلکسی a12 سامسونگ نسبت به گلکسی a11 با تغییرات بسیاری همراه شده و با قیمت مناسبی که دارد(کمتر از ۴ میلیون در تیرماه ۱۴۰۰) به محصولی ارزشمند برای خرید تبدیل شده است. این گوشی یکی از ارزانترین اعضای سری a سامسونگ می باشد که از زمان معرفی (دسامبر ۲۰۲۰) جزو پرطرفدارترین اسمارتفون های اقتصادی سامسونگ هم به شمار می شود. a11 با بیشتر خواهر و بردارانش متفاوت بوده به این خاطر که یکی از معدود گوشی های این شرکت است که به جای پنل آمولد به پنل IPS مجهز شده است.

بدیهی است استفاده از این پنل به دلیل بودجه محدود ساخت بوده است و a12 سامسونگ به نوعی ادامه دهنده راه اسمارتفون های اقتصادی پایین رده این شرکت است. در اولین نگاه ظاهر متفاوت a12 نسبت به a11 آن را مناسب تر برای خرید جلوه می دهد که این موضوع بخاطر طراحی بهتر پنل پشتی، دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و باتری حجیم ترش القا می شود. از آنجا که استقبال فراوانی از گلکسی a12 صورت گرفته بر آن شدیم تا در این مطلب به بررسی ویژگی های این اسمارتفون بپردازیم تا بدانیم چه قابلیت هایی آن را محبوب نموده است.

طراحی جذاب پنل پشتی

از آنجا که برای کاهش قیمت گوشی ها، نخستین موردی که شرکت ها به سراغ آن می روند بدنه پلاستیکی آن می باشد به این ترتیب در گلکسی a12 هم شاهد بدنه ای پلاستیکی هستیم و بررسیها نشان داد برخلاف a11 بدنه گوشی پوشش ماتی دارد که این امر مانع از باقی ماندن آثار انگشت روی آن می شود. بیشتر بدنه a12 پلاستیکی بسیار زیبا و جذاب احاطه کرده و ساختار گوشی به حالت تک بدنه ای است. به این شکل که قاب پشتی حاشیه های گوشی را می پوشاند.

پنل پشتی گلکسی a12 دو قسمتی بوده و قسمت بالایی بزرگتر از بخش پایینی می باشد که بافت نواری شکلی دارد و به لطف این خطوط مورب علاوه بر خاص شدن گوشی سبب چسبیدن آن به دست و مانع از سرخوردن گلکسی a12 از دست می شود. در قسمت پایین که کاملا صاف و بدون نقش و نگار است آرم سامسونگ به صورت کم رنگی حضور دارد و به نظر می رسد کره ای ها برای آشکار دیده شدن لوگوی سامسونگ این سبک طراحی را بکار بسته اند.

ضمنا در قسمت بالا و گوشه سمت چپ این پنل دوربین های چهارتایی با ارایش ۲ به ۲ به همراه یک فلاش به خودنمایی می پردازند. البته به نظر می رسد این فلاش پاسخگوی ۴ دوربین نباشد.

در بررسی نمای جلویی گلکسی a12 شاهد نمایشگر اینفینیتی v هستیم که در بالای آن بریدگی قطره ای کوچکی برای میزبانی دوربین سلفی تعبیه شده است و در بالای دوربین سلفی شکاف تقریبا نامرئی حضور دارد تا صدای گوشی را خارج سازد. حاشیه های نمایشگر منطقی به نظر می رسد و آن را از فریم جدا می کند. باید اشاره کرد گلکسی a12 یک گوشی اقتصادی است از این رو وجود شیار و حاشیه های سیاه رنگ در اطراف آن معقول است.

نمایشگر ۶.۲ اینچی دستگاه به لطف حاشیه های باریک کناری و بالا حدود ۸۳ درصد نمای جلو را به خود اختصاص داده ولی حاشیه پایینی کمی قطور است. در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد پنل جلویی گلکسی a12 بیشتر از a11 به گوشی سامسونگ a10s  و a10 مشابه است.

با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی ظاهر گلکسی a12 متفاوت بوده چرا که بیشتر گوشی های حال حاضر بازار چهره فلت و براق دارند ولی گلکسی a12 با بدنه پلاستیکی و رنگ مات روانه بازار شده است هم آثار انگشت روی آن نمی ماند و هم شیارهای مورب تعبیه شده در قاب آن سبب راحت در دست قرار گرفتن گوشی می شود. در مجموع پوشش مات پنل پشتی و بافت متفاوت آن نسبت به نسخه های قبلی حس و حال بهتری را منتقل می کند.

در سمت راست دستگاه کلیدهای ولوم و پاور حضور دارند و کلید پاور با سنسور اثر انگشت ادغام شده است که عملکرد قابل قبول و سرعت رضایت بخشی را ارائه می دهد. در سمت چپ درگاه دو سیمکارت دیده می شود که  می توان همزمان از حافظه جانبی (رم) هم بهره برد.

در بخش پایین هم اسپیکر، میکروفون، جک هدفون و درگاه آینده نگرانه Type-c USB2.0 حضور دارند. در لبه بالا نیز میکروفون دوم جا خوش کرده است.

صفحه نمایش و اسپیکر

بررسیها نشان می دهد گلکسی a12 جزو معدود گوشی های سامسونگ است که صفحه نمایش اولد نداشته و به نمایشگر ال سی دی از نوع PLS IPS مجهز است. البته در بازه قیمتی که این گوشی دارد  LCD رایج ترین پنل نمایشگر محسوب می شود. صفحه نمایش گلکسی a12 با گوشه های گرد و سایز ۶.۵ اینچ رزولوشن ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل را ارائه می دهد و تراکم پیکسلی آن ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ می باشد.

یکی از نقاط ضعف نمایشگر عدم نمایش با کیفیت متون می باشد به این مفهوم که متن ها خوانش خوبی ندارند. در تست دستی صورت گرفته حداکثر روشنایی این صفحه نمایش عدد ۴۰۰ نیت را نشان داد که نسبت به پرچمداران با حداکثر ۱۰۰۰ نیت بسیار ضعیف است. در ضمن گلکسی a12 فاقد سنسور اختصاصی نور محیط بوده از این رو امکان هماهنگ شدن نور نمایشگر با محیط وجود ندارد.  ضمنا گلکسی a12 برخلاف دیگر سامسونگ ها هیچ حالت رنگی نداشته و فقط می تواند پنل رنگی sRGB را ارائه دهد. در مجموع کیفیت نمایشگر این گوشی اقتصادی قابل قبول ارزیابی می شود.

در ادامه به بررسی اسپیکر گلکسی a12 می پردازیم. اسپیکر تک کاناله موجود در زیر گوشی کیفیت و حجم تفکیک صدای مطلوبی نداشته ولی عملکرد آن برای کارهای روزانه چندان آزاردهنده نخواهد بود. حضور جک هدفون ۳.۵ میلیمتری در این دستگاه اقتصادی خوشایند بوده و هدفون توگوشی ساده ای همراه آن فروخته می شود. می توان گفت گلکسی a12 نسبت به دیگر رقبا و هم نسلی های خود به مراتب ساکتتر است و در تست صدا نمره کمتر از متوسط بدست آورد. خروجی صدا کیفیت خوبی دارد ولی بلندی صدا قوی نیست و در محیط های شلوغ متوجه آن نخواهید شد. به طوری کلی اسپیکر گوشی اقتصادی گلکسی a12 متوسط ارزیابی می شود.

نرم افزار و سخت افزار

در بررسیها مشخص شد گلکسی a12 به صورت پیش فرض با اندروید ۱۰ و لانچر اختصاصی سامسونگ One UI core 2.5 ارائه می شود. و منظور از واژه core در اسم لانچر بهینه شدن One UI برای اسمارتفون اقتصادی سامسونگ می باشد. هر چند برخی ویژگی های One UI مانند سرویس پرداخت اینترنتی سامسونگ و samsung pass، پوشه ایمن در آن دیده نمی شود ولی لانچر اختصاصی گوشی های اقتصادی سامسونگ از اکثر خصوصیات One UI بهره می برند و کاربر خلا چندانی را حس نمی کند.

قابل ذکر است گلکسی a12 از قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی ندارد و با راه اندازی اندروید در گلکسی a12 علاوه بر اپ های پیش فرض سامسونگ شاهد برنامه های فیسبوک، نتفلیکس، سرویس های مایکروسافت( لینکدین، آفیس، outlook) و اسپاتیفای خواهید بود که فقط می تواند در صورت عدم تمایل آن ها را غیرفعال و نه حذف کرد. ضمنا در محیط گوشی گلکسی a12 یک برنامه گالری، مرورگر سامسونگ، مدیریت فایل، رادیو (برای پخش آن به هندزفری نیاز است) و … دیده می شود.

در ادامه به بررسی بخش سخت افزاری گلکسی a12 می پردازیم. پردازش این گوشی بر عهده تراشه ۱۲ نانومتری مدیاتک هلیو p35 با ۴ هسته ۲.۵ گیگاهرتزی کورتکس a53 و ۴ هسته ۱.۸ گیگاهرتزی کورتکس a53 می باشد. ضمنا تراشه میان رده مدیاتک جهت پردازش محتوای گرافیکی از پردازنده گرافیکی powerVR GE8320 کمک می گیرد. هلیو p35 از حافظه ذخیره سازی eMMC 5.1 ، نمایشگر ۱۰۸۰P با نرخ تازه سازی ۶۰ هرتز، بلوتوث، اتصال وای فای ۵، ضبط و پخش ویدیوهای ۱۰۸۰P@60fps پشتیبانی می کند.

گلکسی a12 در سه نسخه با حافظه های رم ۳/۴/۶ و حافظه های ذخیره سازی ۳۲/۶۴/۱۲۸ ارائه می شود و از نظر پردازش های cpu نسبت به نسل گذشته بهتر عمل می کند. ولی در زمینه پردازش های گرافیکی کندتر است. از این رو گلکسی a12 برای اجرای بازی مناسب نبوده ولی برای کاربری های روزمره کم نمی گذارد. به طور کلی با توجه به سخت افزار نه چندان قوی، رابط کاربری و اپلیکیشن ها بدون مشکلی جدی به فعالیت می پردازند البته کندیهایی به چشم می خورد.

دوربین ۴ تایی

در عرصه رقابت تنگاتنگ گوشی های اقتصادی و میان رده یکی از راهکارها برای فروش بیشتر، اضافه شدن تعداد دوربین های گوشی می باشد و بررسی ها نشان می دهد گلکسی a12 سامسونگ نیز از این موضوع مستثنی نیست. در پنل پشتی این گوشی دوربین ۴ تایی با آرایش ۲ به ۲ حضور دارند که شامل یک لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/2.0، یک لنز ۵ مگاپیکسلی اولتراواید با گشودگی دیافراگم f/2.2 و زاویه دید ۱۱۵ درجه، و دو تا لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عمق سنج با دریچه دیافراگم f/2.4 می باشد. رابط کاربری دوربین نیز اضافه بر امکانات تصویربرداری مرتبط با دوربین ها دارای حالت food برای ثبت تصویر از غذا و حالت پرو با امکان تغییر ایزو (در ۴ سطح ۱۰۰/۲۰۰/۳۰۰/۴۰۰) ، سطح نوردهی در بازه ۲-۲- و تراز سفیدی (تغییرپذیر در محدوده ۲۳۰۰ تا ۱۰ هزار کلوین) است.

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی گلکسی a12 در نور روز تقریبا بسیار واضح بوده و دارای جزئیات متوسط و نویز حداقل هستند. ضمنا در بررسیها مشخص شد دوربین اصلی دامنه دینامیکی گسترده ای داشته و رنگ ها را خیلی دقیق نمایش می دهد.  تصاویر دوربین اولتراواید در محیط تاریک نسبت به دوربین اصلی با افزایش نویز و کاهش بیشتر جزئیات و گستره دینامیکی روبرو می شوند. در گلکسی a12 دوربین تله فوتویی حضور ندارد و برای بزرگنمایی باید از بزرگنمایی های دیجیتال پیش فرض تا ده برابر بهره برد.

مشابه دیگر گوشی های اقتصادی تصاویر ثبت شده با دوربین ماکرو حتی در بهترین شرایط نوری چندان تعریفی نداشته و دارای نویز زیاد و جزئیات کم است. قابل ذکر است در گلکسی a12 ثبت تصاویر پرتره با حسگر سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی فراهم بوده و افکت بوکه در حالت پرتره خوب اعمال شده و سوژه از پس زمینه به خوبی جداسازی می شود.

در ادامه به بررسی دوربین سلفی گلکسی a12 می پردازیم. این دوربین با لنز ۸ مگاپیکسل سطح جزئیات و گستره دینامیکی مطلوبی داشته ولی ثبت تصاویر پرتره راضی کننده نیست. قابل ذکر است در نور مناسب جزئیات به خوبی نشان داده می شود و حالت HDR در صحنه های با نور پس زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود. قابلیت فیلمبرداری گلکسی a12چندان چشمگیر نبوده و  با این دوربین ها می توان با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ویدیوهایی با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل ضبط کرد. در این ویدیوها جزئیات متوسط و نویز کمی دارند ضمنا دامنه دینامیکی مناسب و رنگ ها هم دقیق هستند و به طور کلی خوشایند به نظر می رسد.

باتری حجیم

گوشی اقتصادی گلکسی a12 به باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری غیرقابل تعویض مجهز شده است و با پشتیبانی از شارژ سریع و آداپتور ۱۵ واتی داخل جعبه در عرض ۲ ساعت شارژ صفر تا صد آن انجام می شود. بررسیها نشان می دهد باتری گلکسی a12 با این ظرفیت برای عملکرد تراشه نسبتا متوسط آن کافی بوده و در تست های صورت گرفته انرژی گوشی را برای ۱۶ ساعت وبگردی، نمایش فیلم بدون توقف در حالت آفلاین به مدت ۱۵ ساعت فراهم آورد و در تست مکالمه هم حدود ۳۱ ساعت تماس صوتی برقرار شد.

جمع بندی

با توجه به بررسی های صورت گرفته می توان گفت گلکسی a12 هر چند ضعف هایی دارد ولی می توان با در نظر گرفتن برچسب قیمتی خیلی مناسب آن این ضعفها(نمایشگر این گوشی به خاطر حداکثر روشنایی پایین در زیر نور مستقیم خورشید نمایش خوبی نداشته و بهتر بود سامسونگ از دوربین واید باکیفیت تر برای عکاسی در شب به جای دوربین های ناکارآمد ماکرو و اولتراواید بهره می برد.

ضمنا استفاده از تراشه قدرتمندتر ارزش خرید گلکسی a12 را بالاتر می برد) را نادیده گرفت و در عوض ظاهر جذاب پنل پشتی، عملکرد راضی کننده دوربین عمق سنج و واید، شارژدهی خوب و پردازش سخت افزاری قابل قبول، آن را به گوشی ارزشمندی برای خرید در این رنج قیمتی تبدیل می کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *