سامسونگ گوشی اقتصادی گلکسی A22 را با امکانات چشمگیری همانند نمایشگر سوپر آمولد با نرخ تازه سازی ۹۰ هرتز، باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت و دوربین ۴ گانه را ارائه می دهد. در ادامه این مطلب به بررسی بیشتر گوشی گلکسی A22 می پردازیم.
بررسی گوشی اقتصادی سامسونگ گلکسی A22
با توجه به این که اینترنت فایوجی در اکثر کشورهای دنیا به مرحله بهره برداری و اجرا رسیده، تب و تاب این اتصال شبکه به دنیای گوشی های هوشمند نیز نفوذ سریعی پیدا کرده است. در طی زمان کوتاهی علاوه بر گوشی های پرچمدار، حتی گوشی های اقتصادی نیز از این عرصه دور نمانده اند.
گلکسی A22 به عنوان یکی از گوشی های مقرون به صرفه سامسونگ، مانند اکثر مدل های دیگر این شرکت کره ای در دو نسخه پایه ۴G و ۵G روانه بازار شد. سامسونگ این اسمارتفون را در اول جولای ۲۰۲۱ (۱۰ تیر ۱۴۰۰) راهی بازار کرد. گلکسی A22 به عنوان جانشین گلکسی A21 شناخته می شود و می توان گفت از لحاظ مشخصات به سامسونگ گلکسی M32 شباهت زیادی دارد.
با نگاهی اجمالی به مشخصات فنی دو نسخه گوشی گلکسی A22 مشخص شد که سامسونگ بعضی امکانات و قابلیت های مدل پایه را در نسخه ۵G قربانی نموده است تا به تناسب قیمتی مدنظر خود برساند. از آنجا که شبکه فایوجی هنوز در کشور ما به صورت گسترده در دسترس قرار نگرفته می توان گفت نسخه ۴G گوشی گلکسی A22 برای کاربران ایرانی گزینه بهتری به نظر می رسد.
از این رو در این مطلب قصد داریم گوشی گلکسی A22 مدل ۴G را مورد بررسی قرار دهیم تا مشخص شود این محصول اقتصادی سامسونگ چه قابلیت هایی را در برابر رقبای هم قیمت خود ارائه می دهد. در ادامه با ما همراه باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
بررسی ها نشان می دهد گوشی گلکسی A22 مدل ۴G نسبت به نسخه ۵G سبک تر و کوچکتر بوده و با ابعاد ۸.۴*۷۳.۶*۱۵۹.۳ میلی متر و وزن ۱۸۶ گرم در اکثر مواقع هر دو دست شما را درگیر می کند. این گوشی حداقل از نظر طراحی و کیفیت ساخت امتیاز خاصی را به رقبا نمی دهد.
مطابق انتظار پنل پشت و فریم گوشی هم پلاستیکی هستند و کیفیت مواد استفاده شده مناسب به نظر می رسد. بررسی ها حاکی از آن است که گوشی گلکسی A22 استحکام خوبی داشته و این گوشی از نظر طراحی و ساخت به گوشی M32 شباهت زیادی دارد.
البته تغییر محسوسی در گوشی گلکسی A22 دیده می شود که به جنس پشت گوشی مربوط می شود. جنس آن از گلاستیک بوده و مشابه شیشه به نظر می رسد که هنگام لمس حس عالی را منتقل می کند. این اسمارتفون در رنگ های مشکی، یاسی، سفید و سبز نعنایی به بازار ارائه می شود و برای داشتن فرمی یکپارچه تر قاب و پنل پشتی یک رنگ در نظر گرفته شده است.
در طرف چپ فریم دستگاه شاهد حضور پورت سیمکارت و کارت حافظه جانبی هستیم. خبر خوب این است که یک اسلات اختصاصی برای این کارت حافظه در نظر گرفته شده است تا بدون نگرانی هم از سیمکارت دوم و هم از حافظه ذخیره سازی بهره بگیرید.
گوشی های اقتصادی برخلاف میان رده ها عموما از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر برخوردار نیستند، گلکسی A22 مدل ۴G نیز مشمول این موضوع قرار می گیرد و حسگر اثر انگشت آن به طور یکپارچه با کلید پاور ادغام شده و در سمت راست فریم گوشی و زیر کلید ولوم تعبیه شده است.
در بررسیها مشخص شد استفاده با یک دست از گوشی گلکسی A22 مشکل چندانی در دسترسی کلید پاور وجود ندارد ولی احتمالا برای دسترسی به کلید های ولوم به جابجا کردن گوشی در دست مجبور شوید. در بالای فریم دستگاه نیز فقط روزنه میکروفون مشاهده می شود.
بخش پایین گوشی نیز میزبان دریچه اسپیکر، پورت تایپ سی ۲.۰ و جک هدفون ۳.۵ میلی متری می باشد که از نظر بصری نازیبا دیده می شود . البته همرنگ بودن ماژول دوربین و پنل پشت بر زیبایی طراحی گوشی گلکسی A22 اضافه می کند.
نمایشگر سوپر آمولد
در بررسی نمایشگر گوشی گلکسی A22 مشخص شد که نسخه فورجی از نمایشگر ۶.۴ اینچی ۹۰ هرتزی سوپرآمولد بهره می برد و مدل فایوجی آن به نمایشگر TFT با نرخ تازه سازی ۹۰ هرتز و ابعاد ۶.۶ اینچ مجهز شده است. در گوشی گلکسی A22 مدل فورجی نمایشگر وضوح ۱۶۰۰*۷۲۰ پیکسل را با تراکم پیکسلی ۲۷۴ پیکسل در هر اینچ و نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ ارائه می دهد.
این در حالی است که نسخه فایو جی تراکم پیکسلی ۳۹۹ پیکسل بر اینچ را به ارمغان می آورد. می توان گفت نمایشگر گوشی گلکسی A22 حس دوگانه ای را ایجاد می کند. سامسونگ از پنل امولد استفاده نکرده ولی رزولوشن فول اچ دی را برای آن در نظر گرفته و مهمتر نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی می باشد.
از لحاظ روشنایی نمایشگر گوشی گلکسی A22 مدل فورجی نور خوبی داشته و این موضوع سبب می شود در محیط باز با مشکل چندانی برای مشاهده محتوا روبرو نشوید. البته منظور از نور خوب در این رنچ قیمتی می باشد وگرنه نسبت به گوشی هایی با قیمت بالاتر روشنایی پایینی ارائه می دهد.
نمایشگر در زمینه نمایش رنگ ها عملکرد خوبی نداشته و رنگ ها آن طور که باید شفاف به نظر نمی رسند. البته در نمایش رنگ سفید عملکرد گوشی گلکسی A22 خوب بوده و رنگی سفید بدور از هر زردی را نمایش می دهد. البته بررسی های بیشتر نشان می دهد نمایشگر گوشی گلکسی A22 نسبت به دیگر مشخصات و قیمت روز گوشی نقطه ضعف آن محسوب می شود.
البته نمایشگر این گوشی مناسب به نظر می رسد ولی انتظار می رفت با پنل FHD در این رنج قیمتی روبرو باشیم. این صفحه نمایش به اندازه سامسونگ گلکسی M32 روشن نبوده ولی رنگ ها کاملا معقول و مناسب به نظر می رسند. قابل ذکر است نمایشگر گوشی گلکسی A22 همانند دیگر گوشی های سامسونگ دو پروفایل رنگی Vivid ,Natural را در اختیار قرار می دهد.
ضمنا نرخ نوسازی گوشی گلکسی A22 به خوبی گوشی های سطح بالا نبوده ولی در بین میان رده ها این نرخ رفرش عالی به شمار می رود. رزولوشن این نمایشگر در مقایسه با M32 سامسونگ کمی نامناسب به نظر رسیده و روشنایی آن هم کمتر می باشد.
در ادامه بررسی نمایشگر گوشی گلکسی A22 قابل ذکر است که در تمام مدت نرخ رفرش آن ۹۰ هرتز می باشد ولی در چند مورد استثنا وجود دارد. در برنامه دوربین و در بعضی بازی ها نرخ تازه سازی به ۶۰ هرتز کاهش پیدا می کند. به جز این موارد حتی در حالت بلااستفاده بودن گوشی نیز به ۶۰ هرتز تنزل پیدا نمی کند..
اسپیکر مونو
گوشی گلکسی A22 از اسپیکر مونو یا تک کاناله ای بهره می برد که قادر به تولید حجم صدای زیادی نبوده و اگر صدا تا آخر بلند شود تشخیص فرکانس های مختلف و حتی صدای خواننده در آهنگ های پاپ به راحتی صورت نمی گیرد. البته حضور جک هدفون ۳.۵ میلیمتری هدفون سبب می شود نگرانی چندانی از نظر اتصال هدفون و متکی بودن به اسپیکر وجود نداشته باشد.
نرم افزار و سخت افزار
در این قسمت ابتدا به بررسی نرم افزاری گوشی گلکسی A22 می پردازیم. این اسمارتفون با اندروید ۱۱ و لانچر اختصاصی One UI Core 3.1 عرضه می شود. و نسخه Core برداشت محدودتری از One UI می باشد که برای میان رده و اقتصادی های خانواده گلگسی لحاظ می شود و با امکانات کمتری نسب به نسخه اصلی همراه است.
البته حذفیات این نسخه شامل هیچ یک از قابلیت های اساسی و اصلی نشده و امکانات ویژه ای مانند بیکسبی و ایزی مود را در بر می گیرد. مانند روال همیشگی برنامه های متداول سامسونگ و گوگل به طور پیش فرض روی گوشی نصب می باشند که خوشبختانه بجز چند مورد تنها شامل برنامه های اصلی و کاربردی هستند.
قابل ذکر است کاربران گوشی گلکسی A22 تا دو سال به روز رسانی های سیستم عامل را دریافت خواهند کرد. این موضوع احتمالا برای افرادی که دغدغه بروز بودن را دارند می تواند پارامتر تعیین کننده ای در انتخاب گوشی باشد.
در ادامه بخش سخت افزاری گوشی گلکسی A22 را مورد بررسی قرار می دهیم. نسخه فورجی از تراشه مدیاتک هلیو G80 با معماری ۱۲ نانومتری بهره می برد. این تراشه ۸ هسته ای بوده و شامل ۲ هسته کورتکس آ۷۵ ۲ گیگاهرتزی و ۶ هسته کورتکس آ۵۵ با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز می باشد. تراشه مذکور برای پردازش های گرافیکی از پردازنده گرافیکی ۲ هسته ای مالی G52 کمک می گیرد.
برای مقایسه خوب است به مدل فایوجی نیز اشاره شود که از تراشه دایمنسیتی ۷۰۰ ۵G مدیاتک مجهز شده که هشت هسته ای است. از این رو انتظار می رود در بخش عملکرد این مدل فقط اندکی از نسخه فورجی قدرتمندتر عمل کند. قابل ذکر است گوشی گلکسی A22 با حافظه های رم ۴/۶/۸ گیگابایت و حافظه های داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت عرضه می شود. البته برای افزایش حافظه ، درگاه اختصاصی کارت میکرو اس دی نظر گرفته شده است.
عملکرد پردازنده گوشی گلکسی A22 بسیار روان بوده و هنگام استفاده از چندین برنامه یا جابجای بین آن ها تاخیری وجود ندارد. البته در گیمینگ بهترین عملکرد را نداشته و قطعا می تواند بازی ها را اجرا نماید ولی به گزینه های گرافیکی متوسط و پایین با فریم ریت کم محدود می شوید.
دوربین ۴ تایی
گوشی گلکسی A22 در بخش عکاسی به دوربین ۴ تایی مجهز شده است که شامل لنز اصلی واید ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/1.8 ، لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی با میدان دید ۱۲۳ درجه و دریچه دیافراگم F/2.2، و دو لنز ۲ مگاپیکسلی عمق سنج و ماکرو می باشد. ضمنا لنز دوربین اصلی به لرزشگیر اپتیکال مجهز بوده که برای دوربین یک گوشی اقتصادی رایج نیست.
همچنین دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی نیز در نمای روبرو خودنمایی می کند. دوربین در گوشی گلکسی A22 مشابه دوربین گلکسی M32 می باشد با این تفاوت که لنز اصلی M32 یک لنز ۶۴ مگاپیکسلی بوده و دوربین گوشی گلکسی A22 از تثبیت کننده تصویر اپتیکال بهره می برد.
با دوربین های گوشی گلکسی A22 تصاویر خوب با رنج دینامیکی بالا ، نویز کم، رنگ های اشباع، و جزئیات زیاد به ثبت می رسد. و تنها نکته قابل انتقاد ، فوکوس سنسور اصلی است که کمی نامناسب می باشد. دوربین اولتراواید عملکرد بسیار خوبی داشته و دقیقا همان سنسوری است که در M32 بکار گرفته شده است.
تصاویر با نویزهایی همراه است که حتی در نور روز نیز دیده می شود. عملکرد سنسور ماکرو نیز جالب نبوده و سنسور ۲ مگاپیکسلی نیز قادر نیست جزئیات خوبی را ارائه دهد که ثبت عکس های نامناسب را به دنبال دارد. این مورد نیز ار معایب گوشی گلکسی A22 محسوب می شود.
با توجه به مشخصات گوشی، عکس های پرتره با تاری خوب بک گراند و تشخیص لبه ها بسیار عالی به ثبت می رند و قابلیت HDR هم به کنترل نقاط برجسته کمک می کند. با دوربین سلفی گوشی گلکسی A22 نیز می توانید سلفی های بسیار عالی با جزئیات بالا و نوردهی زیاد به ثبت برسانید.
به این ترتیب عکاسی با دوربین های گوشی گلکسی A22 تجربه خوشایندی را به همراه دارد. از نظر فیلمبرداری هم می توانید به ضبط فیلم ها با کیفیت ۱۰۸۰ و با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه اقدام کنید.
باتری حجیم
گوشی گلکسی A22 از باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد که یکی از نقاط قوت گوشی به شمار می رود. در استفاده روزانه و عادی این باتری تا ۱۵ ساعت انرژی گوشی را تامین می کند. به این ترتیب با ۵ ساعت استفاده روزانه این امکان وجود دارد تا ۳ روز از باتری گوشی گلکسی A22 بهره بگیرید.
سامسونگ برای این باتری درون جعبه گوشی شارژر سریع ۱۵ واتی را در نظر گرفته که مزیت خاصی در سرعت شارژ باتری محسوب نشده و برای شارژ کامل به ۲ ساعت و سی دقیقه زمان نیاز است. با این حال گوشی گلکسی A22 از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی نمی کند که نقطه ضعفی برای آن محسوب می شود.
به طور کلی با باتری گوشی گلکسی A22 می توانید تا یک روز از دستگاه استفاده کنید و حتی بیش از یک روز با استفاده متوسط بدون شارژ کردن می توانید از گوشی بهره بگیرد.
در مجموع می توان گفت سامسونگ در گوشی گلکسی A22 مجموعه کاملی از امکانات لازم را با کیفیت مناسب در اختیار کاربر قرار می دهد. با وجود نمایشگر سوپرآمولد ۹۰ هرتزی، باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی و دوربین ۴ تایی قابل انکار نیست که سامسونگ به خوبی راه پیشروی در بازار گوشی های اقتصادی را پیدا نموده است.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود برای آشنایی با گوشی های سامسونگ A12، سامسونگ A32 و سامسونگA42 روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا