دسته ها
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳

معرفی انواع شیر خشک و ویژگی های آن ها

  • سعیده ستاری
  • ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • ۰

ما در این مطلب انواع شیر خشک را برای شما معرفی می کنیم که امیدوارم این مطلب مورد پسند شما عزیزان قرار گیرد.

تمامی پزشکان و متخصصان اطفال در سراسر دنیا عقیده دارند که بهترین تغذیه برای نوزادان فقط شیر مادر است.  ما در این مطلب انواع شیر خشک را برای شما معرفی می کنیم.

آشنایی با انواع شیر خشک

معرفی انواع شیر خشک بر اساس کارایی

شیر مادر دارای ترکیباتی می باشد که ساخت تمامی آنها به صورت مصنوعی امکان پذیر نیست چون هیچ موقع نمی توان شیر خشکی را فرموله کرد که به صورت دقیق به شیر مادر شباهت داشته باشد. با آگاهی از تمام این فواید ولی باز برخی مواقع چاره ای به جز استفاده از شیر خشک نیست. در ادامه این مطلب شیر خشک های گوناگون را به شما معرفی می کنیم و بعد از بین محصولات موجود در بازار بهترین نمونه را بررسی می کنیم:

۱. شیر خشک ضد حساسیت

این شیر خشک برای نوزادانی می باشد که به بعضی از پروتئین های موجود در شیر گاو آلرژی دارند و این حساسیت امکان دارد از بدو تولد در آنها وجود داشته باشد. در این صورت توصیه می شود که برای تغذیه آنها از شیر خشک HA یا هایپوآلرژیک استفاده شود. فرق این نوع شیر خشک با شیر خشک معمولی در این می باشد که در نوع HA پروتئین های موجود در شیر به شکلی پردازش شده اند که هضم آنها برای کودک آسان باشد. شیر خشک هایپوآلرژیک به صورت کلی به سه دسته تقسیم می شود:

  • هیدرولیز شده
  • نیمه هیدرولیز شده
  • شیر خشک بر اساس اسید آمینه

فرق۳ نوع ذکر شده در مقدار پردازش پروتئین های موجود در شیر است. پزشک قادر است با توجه به شرایط کودکتان مشخص کند که کدام نوع از شیر خشک های ضد آلرژی برای او مناسب هستند.

آشنایی با شیر خشک های مختلف

عالی ترین نوع شیر خشک هایپوآلرژیک

برند آپتامیل شیر خشک های HA را از بدو تولد برای نوزادان فرموله کرده است. شیر خشک آپتامیل HA ۱ نوتریشیا از بدو تولد تا شش ماهگی قابل استفاده است و شیر خشک آپتامیل ha۲ و ۳ نیز برای سن های بالاتر استفاده می شوند. همچنین قادر هستید از شیر خشک ببلاک برای بچه هایی که به پروتئین موجود در شیر آلرژی دارند، استفاده کنید.

۲. شیر خشک بدون لاکتوز

برای نوزادان و اطفال که نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند، می‌توانید از شیر خشک بدون لاکتوز استفاده کنید. به این نوع شیر خشک LF نیز می گویند. در صورتی که در شیر خشک از پروتئین وی استفاده شده باشد، به طور معمول مقداری لاکتوز نیز وجود دارد. ولی برخی مواقع از پروتئین وی بدون لاکتوز نیز در انواع شیر خشک استفاده می شود. تشخیص اینکه کودک شما به لاکتوز آلرژی دارد یا نه باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

معرفی بهترین شیر خشک بدون لاکتوز

شیر خشک بیومیل LF فاسبل، شیر خشک AL 110 نستله و شیر خشک ببلاک کامفورت میلوپا از شیرخشک هایی می باشند که برای نوزادان و بچه هایی که نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند، استفاده می شود.

بیان انواع شیر خشک

۳. شیر خشک نوزادان نارس و کم وزن

خیلی از شیرخشک ها برای نوزادانی هستند که به علت نارس بودن و زود به متولد شدن در زمان تولد وزن کمتری دارند. این شیرخشک ها به گونه‌ای فرموله می‌شوند که کودک بتواند به درستی آن را هضم کند و جذب بدن شود. ترکیباتی که به این شیرخشک ها افزوده میشوند به منظور کمک به رشد و تکامل هرچه بهتر کودکان است و معمولاً دارای موادی می باشند که به خوبی قادر باشد از کمبود مواد مغذی در بدن آنها جلوگیری نماید. با این هدف بیشتر از تری گلیسیرید با زنجیره متوسط در شیرخشک های مخصوص نوزادان نارس استفاده می شود.

خیلی از شیرخشک های آپتامیل برای نوزادان نارس با وزن کم در زمان تولد تهیه شده‌اند. شیر خشک آپتامیل pdf و شیر خشک آپتامیل FMS از جمله این شیر خشک ها به شمار می‌روند. شیر خشک پری بیومیل فاسبل و شیر خشک پری نان نستله نیز در بازار وجود دارد و برای کودکان نارس می باشد.

۴. شیر خشک آنتی رفلاکس

بعضی از نوزادان نیز مثل بزرگسالان دچار رفلاکس معده می شوند و در این میان برخی از برندهای معروف شیر خشک، شیر خشک هایی را تولید کرده‌اند که از رفلاکس معده در نوزادان پیشگیری می‌کند. این شیرخشک از بازگشتن محتویات معده به مری جلوگیری کرده و دارای ترکیباتی هستند که محتویات معده را تغلیظ می کنند. بازگشت اسید معده امکان دارد اختلالات تنفسی ایجاد کند یا باعث سرفه و زخم دیواره مری شود.

بهترین شیر خشک های آنتی رفلاکس

شیر خشک ببلاک AR میلوپا و شیر خشک آپتامیل AR هر دو آنتی رفلاکس هستند و برای کودکانی هستند که از بازگشت اسید معده عذاب می‌کشند، تولید شده اند. این شیرخشک ها دارای کلیه مواد مغذی ضروری برای رشد کودکان می باشند ولی تشخیص مناسب بودن یا نبودن آنها برای کودک خود را حتما به پزشک متخصص بسپارید.

بیان شیر خشک های مختلف

۵. شیر خشک ضد نفخ

یکی از انواع شیر خشک، شیر خشک آنتی کولیک می باشد. کولیک که یکی از بزرگترین مشکلات گوارشی برای نوزادان محسوب می‌شود که هم برای خود آنها بسیار عذاب آور است و هم برای والدین شان. خیلی از شیرخشک ها قادر هستند مشکل کولیک و نفخ معده و یبوست را تشدید کنند. کولیک نوزادان که تا به کنون هیچ علت مشخصی برای بروز آن با قطعیت بیان نشده است، به طور معمول ۳ تا ۴ ماه طول می کشد و بعد از این زمان به صورت کامل درمان می‌شود. برای کاهش کولیک قادر هستید برای کودک خود از شیر خشک ضد کولیک استفاده کنید:

شیرخشک آنتی کولیک هومانا از جمله شیرخشک هایی می باشد که در رفع کولیک کمک بسزایی می‌کند، لاکتوز بسیار اندکی داشته و هضم راحتی نیز دارد. همچنین برای کاهش کولیک و یبوست نوزاد از شیر خشک آپتامیل کامفورت نیز می توان استفاده نمود. در این زمینه بهتر است نظر پزشک را نیز بپرسید.

۶. شیر خشک متابولیک

بعضی از نوزادان با بیماری های متابولیکی، ژنتیکی یا نقص آنزیمی به دنیا می‌آیند و نمی توان از شیر خشک معمولی برای آنها استفاده نمود. به عنوان مثال نوزادان مبتلا به بیماری فنیل کتونوری به اسید آمینه فنیل آلانین آلرژی دارند و آنزیم تجزیه کننده این آمینو اسید را در بدن خود ندارند. پس باید از نوعی شیر خشک های خاص استفاده کنید. پزشک باید تشخیص دهد که آیا یک نوزاد به شیر خشک متابولیک احتیاج دارد یا خیر. برای اشخاص مبتلا به بیماری های خاص به طور معمول دولت سهمیه خاصی را اختصاص می دهد.

توضیح در مورد انواع شیر خشک

شیر خشک طبق ماده تشکیل دهنده

بعضی از شیر خشک ها بر پایه شیر گاو بوده و بعضی دیگر بر پایه سویا فرموله شده اند. در ادامه انواع شیر خشک بر اساس ماده تشکیل دهنده را برای شما توضیح می دهیم:

۱. شیر خشک بر اساس سویا

یکی از انواع شیر خشک، شیر خشک بر اساس سویا تهیه شده است. این نوع شیر خشک از پروتئین سویا تهیه شده و در آن از شیر گاو استفاده نشده است. شیر خشک بر پایه سویا به طور معمول نفخ و گاز معده به وجود نمی‌آورد و کمتر مشکلات گوارشی ایجاد می کند. خیلی از پزشکان استفاده از این نوع شیرخشک را برای زیر شش ماه مناسب نمی‌دانند. به هر حال اگر قصد استفاده از این شیرخشک ها را دارید هرگز بدون مشورت با پزشک اقدام نکنید. اکثریت ترجیح می‌دهند که از شیر خشک برای پایه سویا برای کودکانی استفاده کنند که بیماری گالاکتوزومی مبتلا هستند یا نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند.

توضیح در مورد شیر خشک های مختلف

۲. شیر خشک طبق شیر گاو

این نوع شیرخشک معمول ترین نوع آن است که به آسانی در بازار یافت می شود. پزشکان پیشنهاد می‌کنند کودکان تا پیش از یک سالگی از شیر گاو در رژیم غذایی خود استفاده نکنند ولی از شیر خشکی که بر پایه شیر گاو درست شده میتوان استفاده نمود چون برای تهیه شیر خشک ترکیبات پروتئین های موجود در شیر گاو دچار تغییر شده و قابلیت هضم آسان تری را در دستگاه گوارشی ایجاد می کند. این شیر خشک ها در مقادیر مناسب دارای پروتئین چربی و کربوهیدرات بوده و تمامی مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودک را در اختیار او قرار می دهد.

هم اکنون که این مطلب به پایان رسی برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه کودک و والدین بر لینک های تفاوت شیر خشک با شیر مادر  کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *