تزریق فیلر یا پر کننده سبب رفع آثار پیری از صورت و بازیابی جوانی و زیبایی آن می شود. حال ممکن است خانم بارداری نیز قصد انجام این کار را داشته و برایش سوال ایجاد شود که تزریق فیلر در بارداری ایمن است یا خیر؟ در این مطلب پیرامون این موضوع صحبت می کنیم. با ما همراه باشد.
تزریق فیلر در بارداری ایمن است یا مضر؟
فیلر یا پر کننده برای رفع آثار پیری از صورت و بازیابی جوانی و شادابی پوست انجام می شود. این تکنیک نوین و منحصر به فرد با صرف کمی هزینه نسبت به روش های قدیمی سریعتر شادابی و جوانی را به پوست صورت هدیه می دهد. فیلر حجم از دست رفته را جبران کرده و با دارا بودن اسید هیالورونیک، خطوط صورت را صاف می نماید.
در این راستا سوال مهمی که خانم های باردار از پزشک زیبایی می پرسند این است که آیا تزریق فیلر در بارداری ایمن است یا خیر؟ قابل ذکر است اسید هیالورونیک یکی از مواد اصلی ژل ها و فیلرهای تزریقی می باشد و متخصصین عقیده دارند این ماده حتی برای جنین هم خطری ندارد.
زیرا بدن به طور طبیعی این ترکیب را تولید می کند. با این وجود بهتر است در دوره بارداری از تزریق فیلر یا ژل خودداری نمود. تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر عوارض تزریق فیلر در حاملگی ارائه نشده ولی توصیه شده انجام آن به بعد از زایمان و حتی پس از شیردهی موکول گردد.
فیلر
اکثر خانم ها همواره به دنبال زیبایی پوست و صورت و رفع چین و چروک های احتمالی هستند. با افزایش سن، تغییراتی در صورت ایجاد شده که دیدن آن در آینه احساس ناخوشایندی برای اکثر افراد به دنبال دارد. اولین پیامد افزایش سن تحلیل لایه های چربی زیر پوست بوده که صورت را شاداب و جوان می نماید. تحول استخوان های صورت نیز استخوان های گونه را تحلیل نموده و سبب اتساع کاسه چشم می شود.
تحلیل کلاژن هم سبب شل شدگی و افتادگی پوست می شود. با تزریق فیلر، این حجم از دست رفته به علت افزایش سن جبران می شود و اسید هیالورونیک، خطوط و چروک های صورت را صاف می نماید. ماندگاری فیلر بین ۶ تا ۲۴ ماه است و این میزان دوام به نوع فیلر، مقدار فیلر تزریقی و خود فرد بستگی دارد.
فیلر تزریق شده در زیر پوست آب را جذب کرده و تا چند رو بعد از تزریق ورم مختصری پیدا می کند. زیرا فیلر دارای اثر لیفت بوده و صورت بعد از این کار سال ها جوان تر می شود. فیلر به تدریج در بدن تجزیه می شود. به طور کلی تزریق فیلر در پوست نقش مهمی در پر کردن چین و چروک و چاله های عمیق پوستی دارد و سبب جوان شدن پوست صورت می گردد.
عوارض تزریق فیلر در حاملگی
همانطور که اشاره شد سوالی که خانم های باردار درباره تزریق فیلر دارند این است که آیا این کار در بارداری مجاز است یا نه؟ چرا که ممکن است در این مدت نسبت به برخی از درمان های زیبایی خطر زیادی وجود داشته باشد. گفته شد که ژل های تزریقی دارای اسید هیالورونیک بوده و بدن این ترکیب را به صورت طبیعی تولید می کند.
تاکنون گزارشی مبنی بر این که تزریق ژل در خانم های باردار خطری به همراه داشته، ارائه نشده است. متخصصین عقیده دارند ممکن است این ماده برای جنین ضرری نداشته باشد ولی با این حال بهتر است در دوره بارداری از تزریق ژل خودداری شود و این کار به بعد از زایمان و شیردهی موکول گردد.
هر چند ژل های تزریق شده در بدن فاقد حرکت هستند و با مراقبت درست امکان گسترش این مواد به جای دیگری از بدن نیست. همچنین درصد جذب ژل در جریان خون پایین است ولی باز هم بهتر است احتیاط لازم صورت گرفته و تزریق ژل به زمانی پس از زایمان محول گردد.
شایان ذکر است بیشتر عوارض جانبی احتمالی این کار به شیوه تزریق و نه خود فیلر مرتبط است. فرد بعد از تزریق فیلر در محل تزریق دچار قرمزی، ورم ، خارش و درد می شود که با ماساژ و گذشت چند روز برطرف می شود.
تزریق فیلر چه مدت قبل از اقدام به حاملگی صورت گیرد؟
هر چند تزریق فیلر در حاملگی مورد تایید fda نبوده ولی بعد از تزریق فیلر ممنوعیتی برای حاملگی وجود نداشته و تزریق فیلر پیش از اقدام به حاملگی سلامت جنین را تهدید نمی کند. در حقیقت ۵ دقیقه پس از تزریق ژوویدرم دیگر خطری برای جنین نبوده از این رو اگر فرد مدت کوتاهی پس از تزریق ژل باردار شد، نباید نگران شود.
به طور کلی پزشکان توصیه دارند که هر نوع درمان غیر ضروری پزشکی در طی بارداری صورت نگیرد. همچنین مداخلات جراحی زیبایی یا درمان زیبایی ریسک غیر قابل محاسبه ای برای جنین و مادر به دنبال داشته که اثراتش قابل پیش بینی نیست. این شامل درمان های ظاهرا بی ضرر مانند تزریق اسید هیالورونیک به چین و چروک از جمله تزریق ژل به پیشانی، تزریق ژل به لب و … می باشد.
تست حساسیت به کلاژن در حاملگی مجاز است؟
تزریق کلاژن به پوست روشی آسان، بی خطر و غیر تهاجمی بوده که همواره نتایج مثبتی به همراه دارد. ولی حدود سه درصد افراد به کلاژن حساسیت داشته و با تزریق کلاژن دچار خارش، درد مفاصل و تورم می گردند. از این رو لازم است قبل از تزریق کلاژن، تست حساسیت کلاژن صورت گیرد.
منظور از تست حساسیت به کلاژن؛ تزریق میزان کمی کلاژن در بازوی فرد است. پس از یک ماه از این کار، پزشک به بررسی لازم در مورد ایجاد هر نوع حساسیت برای فرد می پردازد. پزشکان به هیچ وجه انجام تست حساسیت کلاژن برای خانم های باردار را مجاز نمی دانند. در ضمن باید بدانید که لازم است قبل از تست حساسیت کلاژن، تست بارداری صورت گیرد.
جمع بندی
به طور کلی عوارض جانبی هیچ یک از داروهای تزریقی زیبایی مانند تزریق ژل، تزریق چربی و تزریق بوتاکس برای دوره حاملگی مورد آزمایش قرار نگرفته است. از این رو از لحاظ فنی هنوز راهی برای دانستن این که استفاده از این موارد زیبایی در دوره بارداری ایمن است یا نه؟ وجود ندارد.
با این حال متخصصان پوست توصیه دارند که تزریق فیلر، تزریق ژل و هر نوع مورد زیبایی به زمانی بعد از زایمان موکول گردد. اما اگر مدت کوتاهی بعد از تزریق ژل، اقدام به بارداری شود جایی برای نگرانی نیست.همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با عوارض بوتاکس در شیردهی و دانستنی های بیشتری از بارداری کلیک کنید.
منبع : آرگا