دسته ها
پنج شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

پرورش کاکتوس ریپسالیس و نگهداری از این ساکولنت استوایی

  • ملیحه بال افکن
  • ۸ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

به صراحت می توان گفت که پرورش کاکتوس ریپسالیس چندان سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با روش های کشت، پرورش و نگهداری از این گیاه زیبا آشنا شوید.

به طور کلی کاکتوس ریپسالیس در واقع یکی از محبوب ترین گلهای آپارتمانی محسوب می شود که امروزه بر اساس آب و هوای مناسب ایران به راحتی در کشور قابل پرورش و نگهداری خواهد بود و می توانید از آن به عنوان زینت بخش محیط استفاده نمایید.

آشنایی با پرورش کاکتوس ریپسالیس

بهتر است بدانید کاکتوس ریپسالیس که امروزه با نام کاکتوس زنجیره ای نیز شناخته می شود در واقع یک نوع ساکولنت استوایی خواهد بود که تنها در مناطق فلوریدا، مکزیک و برزیل یافت می شود. این گیاه بومی مناطق گرم و مرطوب بوده و بر خلاف سایر انواع کاکتوس که نور بیش از حد و خاک خشک را ترجیح می دهند، این گیاه به رطوبت نسبتا بالا و نور کم برای رشد نیاز دارد.

دستورالعمل تکثیر کاکتوس ریپسالیس

کاکاتوس ریپسالیس را می توان یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی در نظر گرفت که به راحتی در فضای گلدان رشد می کند. این گیاه دارای ساقه هایی نازک به قطر مداد بوده و اغلب می توانند به اندازه ۲ متر به راحتی رشد کنند. این ساقه ها را می توانید به داربست متصل کنید و یا از گلدان آویزان نمایید.

ریسپالیس گیاهی بسیار زیبا و چشم نواز بوده و پرورش آن در محیط منزل می تواند محیطی شاد و زیبا را ایجاد کند. این گیاه شرایط رشد بسیار آسانی دارد و می توانید آن را به راحتی در فضای منزل پرورش دهید. با وجود اینکه کاکتوس ریپسالیس امروزه در هر خانه ای یافت می شود اما از نظر ظاهری مشابه کاکتوس های معمولی نیستند و اغلب رشدی آویزان خواهند داشت. به گونه ای که ساقه اصلی ندارند و خواب زمستانی را در طول عمر خود تجربه نخواهند کرد.

آرئول ها یک نوع برجستگی کوچک و فازی بر روی کاکتوس هستند که در برخی از گونه ها بیشتر خواهد بود. در واقع با رشد گل کاکتوس ریپسالیس آرئول های جدیدی شکل می گرفتند به گونه ای که هر آرئول یک کاکاتوس در طول عمر خود می تواند فقط یک گل تولید کند.

دستورالعمل کاشت و تکثیر

توجه داشته باشید که ساده ترین و بهترین روش برای تکثیر و پرورش گیاه کاکتوس ریپسالیس کاشت بذور آن است که در ادامه مراحل آن را به صورت کامل بیان کرده ایم.

چگونگی پرورش کاکتوس ریپسالیس

اگر قصد تکثیر کاکتوس ریپسالیس را دارید بهتر است از خاک های مخصوص کاکتوس استفاده نمایید که زهکشی خوبی هم داشته باشند. پس از آماده سازی بستر بایستی بذر ها را به عمق نیم سانتی متر درون خاک بکارید و تا زمان جوانه زنی بستر را مرطوب نگه دارید.

دقت داشته باشید که بازه دمایی مناسب برای روند جوانه زنی گیاه بین ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است و تقریبا ۴ تا ۶ هفته طول خواهد کشید تا جوانه های کاکتوس تان را مشاهده کنید.

برای کاشت بذر ها بهتر است از گلدان های کوچک و یا سینی نشا استفاده کنید و پس از اینکه نهال کمی رشد کرد می توانید آن را به گلدان اصلی انتقال دهید. بهتر است بدانید گلدانی که معمولا برای کاشت این گیاه استفاده می شود باید حداقل قطر و عمق ۲۵ سانتی متری داشته باشد.

پس از اینکه بذر های کشت شده جوانه زدند در فاصله هر دو آبیاری باید اجازه دهید سطح بستر به خوبی خشک شود و سپس اقدام به آبیاری نمایید. با وجود اینکه جوانه های ریپسالیس در محیط های با نور کم نیز قادر به رشد هستند اما اگر در سایه قرار بگیرند رشد خیلی بهتری از خود نشان خواهند داد.

روش های پرورش ریپسالیس

شرایط مورد نیاز برای نگهداری کاکتوس ریپسالیس

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم کنید. به همین خاطر در ادامه برخی از این شرایط مورد نیاز جهت پرورش کاکتوس ریپسالیس را بیان کرده ایم.

  • نور و دما:

کاکتوس ریپسالیس به صورت طبیعی در سایه یک جنگل گرمسیری رشد می ند و به همین خاطر نور مستقیم خورشید تا حدودی به آن آسیب خواهد زد. توصیه می شود که پنجره های جنوبی را برای قرار گرفتن گیاهتان انتخاب نمایید. البته که انتخاب ایده آل این است که گیاه در آستانه پنجره با جهت غربی یا شرقی رشد کند. گیاهتان را حتما از تابش مستقیم آفتاب دور نگه دارید تا برگ های آن دچار سوختگی نشوند.

در مورد دمای مورد نیاز گیاه نیز می توان گفت که بازه دمایی بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد برای گیاه نرمال است اما در طول ماه های سرد سال که گیاه استراحت می کند بایستی بازه دمایی ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتی گراد را برای آن فراهم نمایید. با وجود اینکه گیاه توانایی مقاومت در برابر سرمای زیاد را دارد اما نباید به صورت طولانی در اتاقی با دمای ۱۰ درجه سانتی گراد بماند.

شرایط لازم برای نگهداری کاکتوس ریپسالیس

  • آبیاری:

از این نکته غافل نشوید که ترکیب خاک گلدان تنها پس از خشک شدن در عمق یک سوم قسمت مرطوب خواهد شد. برای اینکه متوجه شوید زمان آبیاری گیاه فرا رسیده یا خیر می توانید یک چوب بلند بردارید و آن را درون بستر بچسبانید به گونه ای که به ته گلدان گیاه برسد. سپس چوب را بردارید و از ترکیب چسبناک خاک برای تعیین سطح رطوبت استفاده نمایید.

توصیه می شود که در طی فصل زمستان میزان آبیاری را کاهش دهید و البته اگر در این فصل گیاهتان را در فضای خانه نگهداری می کنید نیازی به تغییر در شیوه آبیاری آن نیست. تنها بهتر است در این فصل پس از خشک شدن بستر آن را به عمق یک سوم مرطوب نمایید.

بهتر است بدانید آبیاری گیاه کاکتوس ریپسالیس را تنها باید به مدت دو روز با ته نشینی یا آب عبور داده شده از فیلتر که دمای آن نیز بایستی نزدیک به دمای اتاق باشد آبیاری نمایید. در هنگام آبیاری نیز به خاطر داشته باشید که آبیاری نباید بیش از حد یا خیلی کم باشد زیرا در هر صورت تاثیر بسیار منفی بر سلامت کاکتوس ها بر جای خواهد گذاشت.

کنترل آفات و بیماری های کاکتوس

  • خاک و کوددهی:

از آنجایی که کاکتوس ریپسالیس تنها یک فصل رشد دارد در این زمان نیاز آن به مواد مغذی چندین برابر خواهد شد. معمولا پانسمان بالا به صورت منظم ۲ مرتبه در طول انجام می شود و برای این منظور آن ها از یک کود معدنی پیچیده برای ساکولنت ها و کاکتوس ها به صورت مایع استفاده می کنند.

شما می توانید به جای این کود از مجتمع های معدنی معمولی که برای گل های داخلی کاربرد دارند استفاده نمایید. البته که در این حالت دوز توصیه شده توسط سازنده به نصف کاهش می یابد. در هنگام تهیه کود دقت کنید که حاوی مقدار زیادی نیتروژن نباشد زیرا این ماده می تواند تاثیر بسیار منفی بر سلامت گیاه بگذارد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *