دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

پرورش علف آبنمایی و شرایط مورد نیاز کاشت آن

  • ملیحه بال افکن
  • ۹ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

پرورش علف آبنمایی چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی اقدام به کشت، تکثیر و نگهداری از این گیاه چند ساله بپردازید با ما همراه باشید.

به طور کلی علف آبنمایی را می توان یکی از علف های چند ساله دانست که امروزه با خاطر برگ های زیبا و رنگارنگ اش مورد توجه قرار گرفته است و افراد زیادی علاقمند به کاشت و پرورش آن شده اند.

آشنایی با نحوه پرورش علف آبنمایی

بهتر است بدانید علف آبنمایی در واقع گیاهی علفی، چند ساله و دارای برگ هایی زیبا و رنگارنگ است که در طول فصول بهار، تابستان و پاییز گل هایی استوانه ای، زیبا و سبک را در بالای برگ های خود شکوفا می کند. علف آبنمایی سرعت رشد بسیار بالایی دارد و می توان آن را گیاهی چند ساله و همیشه سبز در نظر گرفت.

چگونگی پرورش علف آبنمایی

البته که سرسبز بودن دائمی این گیاه تنها به شرطی است که در منطقه کشت زمستانی علف سخت و یخبندان وجود نداشته باشد. به همین خاطر اگر در منطقه با آب و هوای نسبتا کرم زندگی می کنند پرورش علف آبنمایی برای شما انتخاب ایده آلی خواهد بود. چنانچه علف آبنمایی را به عنوان گیاه خانگی تان انتخاب کرده اید بایستی اصول کشت و پرورش آن را بیاموزید.

دستورالعمل کاشت و تکثیر گیاه:

توجه داشته باشید که علف آبنمایی معمولا از طریق تقسیم بوته تکثیر می شود و برای انجام این کار بایستی در فصل بهار اقدام نمایید زیرا گیاه در بهترین شرایط رشد خود را داشته و می توانید با شرایط تقسیم شدن به راحتی کنار بیاید.

همچنین که در این روش تکثیر ریسک شکست خوردن فرآیند تکثیر بسیار کمتر خواهد بود. اگر قصد تکثیر گیاهتان را دارید بایستی آن را از خاک خارج نمایید و توپ ریشه را به دو قسمت تقسیم نمایید.

این کار را به گونه ای انجام دهید که در هر قسمت برگ های کافی وجود داشته باشند. سپس هر دو قسمت را به صورت جداگانه بکارید تا در نهایت یک گیاه جدید داشته باشید.

دستورالعمل کاشت علف آبنمایی

شرایط مورد نیاز برای نگهداری علف آبنمایی:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی خواهند داشت که شما بایستی آن را فراهم نمایید. با این حال در ادامه برخی از شرایط مورد نیاز جهت کاشت و پرورش علف آبنمایی پرداخته ایم.

  • نور و دما:

علف آبنمایی برای رشد نیاز به محیطی با نور کامل دارد. اگر از این گیاه به عنوان گیاهی یک ساله استفاده می کنید می توانید محیطی به نور فراوان اما غیر مستقیم را برایش فراهم نمایید. اما اگر می خواهید گیاهتان برای سال های بعد نیز رشد داشته باشد بایستی محیطی را برای نگهداری آن در نظر بگیرید که دارای نور مستقیم و کامل خورشید باشد.

در مورد دمای مورد نیاز گیاه نیز می توان گفت که مناطقی با دمای بالا ۶ درجه سانتی گراد برای رشد آبنمایی ها مناسب بوده و می توانید گیاهتان را برای تمام سال بیرون از خانه نگهداری کنید تا برای سال ها در کنار شما باقی بماند.

این گیاه در طول فصول سرما به استراحت می پردازد و پس از اینکه دما کمی بالاتر رفت مجددا گیاه از خواب بیدار شده و به رشد خود ادامه خواهد داد. در مقابل نیز اگر شما در منطقه ای سرد زندگی می کنید بایستی برای علف آبنمایی خود سرپناهی داشته باشید تا در برابر سرما نبیند و زنده بماند.

روش های پرورش گیاه آبنمایی

  • خاک و کوددهی:

علف آبنمایی برای رشد نیاز به خاکی سبک است که زهکشی خوبی هم داشته باشد. این گیاه معمولا ترجیح می دهد خاکی متخلخل داشته باشد تا همانقدر که آب را به خوبی تخلیه می کند بتواند رطوبت را هم به اندازه کافی داخل خود نگه دارد.

در روند نگهداری از این گیاه دقت داشته باشید که اگر خاک آن به سرعت خشک شود این گیاه فرصت جذب انرژی را نخواهد داشت و اگر دیر خشک شود ریشه های آن دچار آسیب خواهد شد. با توجه به این مورد خاک معمولی گلدان که با کمی پرلیت ترکیب شده باشد می تواند برترین خاک برای این گیاه باشد.

در مورد کوددهی گیاه نیز می توان گفت که آبنمایی نیاز چندانی به کود ندارد و بدون کود نیز می تواند روند رشد خود را طی کند. با این وجود اگر قصد دارید برای تقویت گیاهتان به آن کود بدهید پیشنهاد می کنیم که از کود های گرانوله استفاده نمایید که به آرامی و در طول وقت تجزیه می شوند.

توصیه می شود ک تغذیه گیاهتان را در فصل بهار انجام دهید و حتما پس از ریختن کود به گیاه آب بدهید تا بتواند مواد ضروری را جذب کند، رشد قوی تری داشته باشد و ریشه آن هم آسیب نبیند. برای کوددهی علف آبنمایی اگر از کود های مایع استفاده می کنید از نوع استاندارد و خانگی آن استفاده نمایید و آن را بر اساس دستورالعمل و ماهی یک مرتبه در فصل بهار تا تابستان به گیاه بدهید.

شرایط لازم برای نگهداری از گیاه

  • آبیاری:

توصیه می شود که در ۴ الی ۱۲ هفته ابتدایی کشت گیاهتان را به صورت منظم آبیاری نمایید و هر موقع احساس کردید بستر رطوبت خود را از دست داده بلافاصله اقدام به آبیاری نمایید. پس از این مدت علف آبنمایی به آبیاری زیادی نیاز ندارد و تنها زمانی که سطح خاک به صورت کامل خشک شد بایستی آبیاری را انجام دهید.

توجه داشته باشید که گیاه آبنمایی طاقت زیاد در برابر کم آبی دارد اما در مقابل همان اندازه که مقاوم است در مورد آبیاری بیش از حد نیز کم طاقت بوده و در صورتی که آبیاری بیش از حد انجام شود گیاهتان به شدت آسیب خواهد دید. به همین خاطر در طول نگهداری از علف آبنمایی حتما به این مورد توجه داشته باشید و از آبیاری بیش از حد پرهیز نمایید.

  • کنترل آفات و بیماری های گیاه:

با وجود اینکه گیاه علف آبنمایی خیلی کم دچار آفات و بیماری می شود اما در برخی موارد ممکن است با قارچ های زنگار در آن مواجه شوید. به همین خاطر اگر گیاهتان در محیطی گرم و بیش از مرطوب قرار گیرد و جریان هوای کافی در آن وجود نداشته باشد احتمال ابتلای آن به قارچ زنگار وجود خواهد داشت.

توجه داشته باشید که این بیماری در پرورش علف آبنمایی به صورت لکه های زرد رنگ ظاهر شده و پس از گذشت مدتی تبدیل به لکه های قهوه ای و قرمزی می شود که مشابه زنگ زدگی هم خواهد بود. چنانچه گیاهتان به این بیماری مبتلا شده بهترین راه استفاده از قارچ کش های صنعتی فراهم کردن گردش هوای بهتر برای گیاه و جلوگیری از آبیاری بیش از حد آن خواهد بود.

کنترل آفات و بیماری های علف آبنمایی

همچنین در ادامه نیز می توانید با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب کاشت علف لیمو و کاشت علف گربه نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *