دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

پا درد در کودکان چرا به وجود می آید؟ چطور درمان می شود؟

  • منصوره رمضان زاده
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

پا درد در کودکان مشکلی بسیار شایع بوده که اکثر اوقات دلیل آن را ناشی از نوسانات رشد کودک می دانند اما برخی مواقع امکان دارد این درد شدیدتر و طولانی تر شده که باید علت آن هر چه سریعتر بررسی شود و توسط پزشک مربوطه رفع و درمان گردد.

یکی از مشکلاتی که امکان دارد برای بچه ها پیش بیاید و آن ها را درگیر کند پا درد می باشد که اگر چه نشانه ای شایع بوده و در اکثر اوقات مشکلی جدی نمی باشد و کاملا عادی به نظر می رسد ولی در صورت ادامه یافتن احتمال دارد ناشی از یک مشکل جدی و پزشکی باشد که باید تحت بررسی قرار بگیرد. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به منظور آگاهی و شناخت شما عزیزان علائم و نحوه درمان پا درد در کودکان را مورد بررسی قرار دهیم.

بررسی مشکل پا درد در کودکان

این عارضه در حقیقت به عنوان پا درد شبانه و یا همچنین درد رشد تلقی می شود که موجب بروز درد و ناراحتی در کودک می گردد و در نتیجه آن کودک در طی اوقات شب خواب راحتی ندارد ولی در زمان صبح درد التیام پیدا می کند. پا درد در کودکان امکان دارد در یکی یا در هر دو پا احساس شود که اغلب در قسمت مچ پا، پشت پا و ساق پا بروز پیدا می کند.

شیوه درمان پا درد در کودک

این مشکل به طور معمول در کودکان سه الی پنج ساله و همچنین بچه های هشت الی دوازده ساله بروز پیدا می کند که نمی توان آن را نوعی بیماری به حساب آورد چرا که امکان دارد درد حاصله بخاطر پروسه رشد کودک باشد ولی از سوی دیگر نیز نمی توان نسبت به این مسئله بی تفاوت بود زیرا احتمال دارد درد ایجاد شده بخاطر صدمات جدی و علل پزشکی خاصی باشد که باید مورد معاینه پزشک و ارزیابی قرار گرفته شود و با تشخیص دلیل آن هر چه زودتر با بهره گیری از روش های درمانی موثر و مناسب رفع گردد.

علائم اصلی پا درد در بچه ها

  • ناپایداری در قسمت مفصل زانو یا پا
  • اسپاسم عضلات
  • خونریزی کردن پاها
  • ضعیف بودن عضله های پا
  • قرمز شدن و التهاب ظاهر پاها
  • کبود شدن پاها
  • ترشح و تولید چرک در منطقه ضرب دیده
  • حساس بودن و سفتی عضله ها
  • ایجاد تورم

علائم اصلی پا درد در کودکان

علل رایج در بروز این مشکل

کودکان کم سن و سال خیلی فعال می باشند و همین امر سبب ایجاد درد در قسمت پاهایشان می شود ولی عوامل دیگری نیز در بروز این درد موثر هستند که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

درد ناشی از رشد کودک :

درد به وجود آمده در اثر رشد کودک رایج ترین دلیل درد مزمن پاها می باشد. در واقع پا درد ارتباطی به رشد ندارد بلکه به دلیل تحرک و فعالیت داشتن بیش از اندازه اتفاق می افتد و به طور معمول بچه های ۳ الی ۱۰ ساله را دچار می کند. کودکان فعالیت خیلی زیادی دارند به همین دلیل دویدن و بازی کردن موجب می شود که در پایان روز دچار درد عضلانی شوند. به طور معمول درد عضله ها موجب مختل شدن بازی بچه ها و دیگر فعالیت های جسمانی نمی شود ولی اغلب در پایان روز آغاز می گردد و با ماساژ دادن عضله ها التیام پیدا می کند و به صورت کامل در اوایل دوره بزرگسالی بهبود پیدا می کند.

مهمترین علل پا درد در بچه ها

صدمه دیدن پاها :

هر نوع صدمه وارد شده به پای کودک از جمله رگ به رگ شدن، ترک برداشتن استخوان پا، پیچ خوردن یا صدماتی از این قبیل امکان دارد موجب ایجاد درد پای کودک گردند. در صورتی که درد پای کودک شما بخاطر این گونه صدمات بود احتیاج می باشد فورا در پی مراقبت ها و راهکارهای پزشکی متشابه برای این نوع موارد باشید.

عفونت قارچی :

ایجاد این وضعیت در پای کودک دارای علامت هایی همچون خارش میان انگشت های پا می باشد. امکان دارد موجب شود که پوست پای کودک حالت ظاهری فلس مانند، خشک و پوسته پوسته به خود بگیرد. این یک عفونت قارچی می باشد که کودک امکان دارد از راه استخر شنا، پوشیدن جوراب های آلوده و … به آن ابتلا یابد.

کف پای صاف :

در صورتی که کودک از دردی رنج می برد که به قوزک پاهایش و ماهیچه های ساق پاهایش نیز می رسد بنابراین این امکان وجود دارد که درد پای کودک بخاطر کف صاف پاهایش باشد.

مهمترین دلایل پا درد در بچه ها

خار پاشنه :

این وضعیت ناشی از رشد استخوان پاشنه کودک به طرف بیرون ایجاد می شود. رشد استخوان پاشنه به طرف بیرون یا همان خار پاشنه می تواند سبب درد پای کودک آن هم از نوع شدید شود. کودک درد زیادی در محل پاشنه پاهایش احساس خواهد کرد. این موضوع اغلب بین کودکانی رایج می باشد که اقدامات ورزشی یا دیگر فعالیت های خارج از خانه را دارند.

استفاده از کفش نامناسب :

برخی اوقات درد پای کودک امکان دارد بخاطر پوشیدن کفش نامناسب پیاده روی یا دویدن باشد و یا استفاده از کفشی باشد که به پاهایش خیلی تنگ می باشد. کفش های تنگ یا سایز نامناسب پا امکان دارد موجب ایجاد راش پوستی و زخم شدن پوست پای کودک شوند که امکان دارد در جایگاه خود سبب درد شدیدی در محل پاهای او شوند.

کشیدگی در قسمت تاندون آشیل ساق پا :

این وضعیت اغلب برای بچه هایی اتفاق می افتد که فعالیت جسمی و ورزشی سنگینی داشته اند. فعالیت جسمی زیاد امکان دارد فشار بسیاری بر روی پاشنه پا و ماهیچه های پشت ساق پا وارد آورد. در نهایت سبب پا درد در کودکان و رنج و ناراحتی در پای آن ها گردند.

روش های خانگی درمان و رفع درد پا در کودک

روش های درمان و بهبودی این عارضه

می توانید با استفاده از راهکارهای موثر و مختلفی که در این زمینه وجود دارد به تسکین و التیام درد بپردازید. در ادامه به معرفی این موارد پرداخته ایم.

ماساژ دادن پای صدمه دیده :

اغلب اوقات گرفتگی عضله ها با ماساژ مناسب در محل موردنظر از بین می رود. بکار بردن روغن گرم برای ماساژ نیز انتخاب بسیار مناسبی می باشد.

کشیدگی عضلات :

کشش ماهیچه های پای کودک در هنگام صبح نیز امکان دارد در کاهش درد شبانه کمک کننده باشد. به منظور آگاهی بیشتر از ورزش های کششی مناسب به فیزیوتراپیست مراجعه نمایید.

علت اصلی پا درد در کودک

بکار بردن پد حرارتی :

استفاده کردن از پدهای حرارتی در قسمت زیر یا بالای محل صدمه دیده موجب کم شدن درد می گردد و به کودک کمک کرده تا پس از مدتی حس آرامش پیدا کند.

استفاده از مرکبات یا آب میوه ها :

به پدر و مادر ها پیشنهاد می شود پیش از زمان بازی کردن کودک مرکباتی همچون پرتقال یا آب آن را به او بدهند. این عمل به کودک در فراهم نمودن ویتامین C کمک می کند تا عضله ها بتوانند به راحتی در مقابل درد استقامت نشان دهند.

در صورتی که علائم خاصی همچون تب، درد در زمان صبح، حساس بودن به لمس یا ماساژ، وجود تورم و قرمزی، خستگی و ضعف، کاهش اشتها و رفتارهای غیرعادی را مشاهده نمودید حتما به پزشک مراجعه نموده و با او مشورت کنید.

نحوه درمان پا درد در کودکان

در مطلب ارائه شده علل اصلی پا درد در کودکان و نحوه رفع و بهبودی آن را به طور کامل برای آگاهی شما عزیزان شرح دادیم که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *