دسته ها
دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳

نشانه ها و دلایل فاسد شدن شیر مادر

  • ملیحه بال افکن
  • ۲ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

توجه داشته باشید که فاسد شدن شیر مادر می تواند در اثر عوامل مختلفی رخ دهد که در ادامه سعی داریم به بیان شایع ترین علل خراب شدن شیر مادر بپردازیم.

به طور کلی برخی از مادران نیاز دارند و مجبورند تا شیر خود را بنوشند تا زمانی که در دسترس کودک نیستند از آن استفاده کنند که این کار برای سلامت نوزاد مهم بوده و مادر بایستی از فاسد نشدن شیر خود اطمینان حاصل نماید.

فاسد شدن شیر مادر

همانطور که می دانید خراب شدن شیر مادر باعث بد شدن طعم شیر خواهد شد و در نهایت نوزاد را مریض می کند. علائم فاسد شدن شیر مادر و نشانه های آن و همچنین دلایل زیادی باعث خراب شدن شیر مادر می شوند که حتما باید آن ها را مورد توجه قرار دهید.

به طور کلی در طب ایرانی بهترین و سازگارترین شیر با طبع نوزادان شیر مادر است. که البته نه تنها در طب ایرانی بلکه در طب مدرن نیز دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که بهترین شیر برای رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد، شیر مادر خواهد بود. نکته جالب این است که شیردهی برای خود مادر نیز مفید است و بدن او را سبک خواهد کرد.

نشانه های فاسد شدن شیر مادر

امروزه بسیاری از مادران شاغل که در طول روز در منزل نیستند و نمی توانند به نوزاد خود شیر بدهند معمولا مقداری از شیرشان را می دوشند و در منزل قرار می دهند تا نوزاد بتواند از آن استفاده نمایید. اگر شما نیز چنین قصدی دارید باید خیلی مراقب شیری که نوزاد می خورد و همچنین سلامت او باشید.

تشخیص شیر سالم

به همین خاطر در ادامه روش هایی را بیان کرده ایم که متوجه خراب شدن یا سالم بودن شیر مادر خواهید شد:

معمولا شیر فاسد شده تغییر شکل و رنگ می دهد و ممکن است به رنگ زرد آبی یا قهوه ای تبدیل شود و همچنین قسمت هایی از غلظت شیر از خود شیر جدا خواهند شد.

توجه داشته باشید شیری که دوشیده می شود نباید بیش از ۳ روز بماند و حتما آن را به صورت تازه به نوزادتان بخورانید. همچنین اگر دمای اتاق برای نگهداری شیر خنک باشد تا ۶ ساعت می توانید آن را بیرون نگهداری کنید. در غیر این صورت اگر شیر بیشتر از ۳ ساعت بیرون یخچال باشد فاسد خواهد شد.

به طور کلی شیری که ترشیده باشد طعم آن کامل مشخص است و به همین خاطر پیش از خوراندن آن به کودکتان حتما طعم آن را بچشید.

به صراحت می توان گفت شیری که دوشیده می شود و چندین ساعت می ماند به احتمال خیلی زیاد طعم و بوی صابون به خود می گیرد که البته این عامل دلیلی بر فاسد شدن آن نخواهد بود. با این حال اگر نوزاد به خاطر بوی بد آن از خوردن شیر ممانعت کرد حتما آن را بجوشانید تا بوی بد از بین برود.

روش های تشخیص شیر سالم

دلایل خراب شدن شیر مادر

بهتر است بدانید شیر مادر ممکن است در شرایطی قرار گیرد که شیرشان خراب شود و قطعا این شیر نمی تواند برای مصرف نوزاد مورد استفاده قرار گیرد. به همین خاطر مراقب باشید که شیرتان در چنین شرایطی قرار نگیرد. در ادامه برخی از شایع ترین علل خراب شدن شیر مادر پرداخته ایم.

  • بارداری:

در واقع بارداری می تواند شیر مادر را دچار مشکل کند. برای مثال اگر مادری حین شیردهی مجددا باردار شود به خاطر تغییرات هورمونی بدن و تقسیم غذا بین نوزاد و جنین احتمال آسیب به هر دو بیشتر خواهد شد.

  • خوردن و آشامیدن غذاهای مضر:

مصرف غذاهای مضر از جمله فست فودها و نوشابه های گازدار باعث خراب شدن شیر مادر می شود. به همین خاطر اگر پس از زایمان فرصت کافی برای پخت و پز ندارید و ترجیح می دهید زیاد به رستوران بروید یا از بیرون غذا بگیرید مراقب باشید که با انجام این کار شیرتان خراب نشود.

توصیه می شود که مصرف غذاهای سنتی مانند آبگوشت، سوپ جو و هلیم را جایگزین فست فود کنید تا باعث تقویت شیر تان شود.

دلایل خراب شدن شیر مادر

  • غم و غصه:

از بدترین علت های فاسد شدن شیر مادر می توان به غم و غصه ها اشاره کرد. در واقع مادری که دچار افسردگی بعد از زایمان شده و یا به دلایل مختلف از شرایط محیطی تا درونی مدام غصه می خورد نمی تواند شیر مناسبی به نوزاد خود بدهد.

  • مقاربت:

توجه داشته باشید که مقاربت به خاطر افزایش حرارت بدن می تواند موجب بدبویی و کم شدن مقدار شیر و در نهایت فاسد شدن شیر مادر گردد. به همین خاطر معمولا توصیه می شود که در دوران شیردهی دفعات آن را کاهش دهید.

راهکار های جلوگیری از خراب شدن شیر مادر

بهتر است بدانید که امروزه روش های مختلفی برای پیشگیری از فاسد شدن شیر مادر وجود دارد که در ادامه سعی داریم برخی از آن ها را شرح دهیم.

  • شیر خود را در ظرفی دربسته و محکم قرار دهید:

در واقع شیشه، بطری های یکبار مصرف دردار و یا حتی ظروف مخصوص شیر مادر بهترین گزینه برای نگهداری شیر خواهند بود. همچنین پلاستیک های محکم از جنس پلی پروپیلن یا پلی بوتیلن نیز بهتر از ظروف پلاستیکی نرم پلی اتیلن خواهند بود.

راهکار های پیشگیری از خراب شدن شیر

  • شیر دوشیده شده را در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید:

به صراحت می توان گفت که اگر شیر دوشیده شده  در قسمت جلویی یخچال قرار بگیرد بیشتر در معرض گرما و تغییرات دمایی ناشی از باز و بسته شدن مکرر در یخچال خواهد بود و امکان فاسد شدن وجود دارد. در اغلب مواقع قسمت انتهایی یخچال خنک تر و برای نگهداری شیر ایده آل تر خواهد بود.

  • تاریخ دوشیده شدن شیر را روی بسته یادداشت نمایید:

انجام این کار باعث می شود تا یادتان باشد که شیر قدیمی را بیش از فاسد شدن استفاده نمایید. همچنین می توانید شیرهای هر هفته یا هر ماه را درون بسته ای قرار دهید و روی آن را برچسب بزنید.

  • شیر را حتما فریز کنید:

چنانچه قصد ندارید شیر را طی ۵ الی ۸ روز به کودکتان بدهید حتما آن را درون ظرف محکم و دردار در قسمت انتهایی فریزر نگهداری کنید. همچنین می توانید پس از باز شدن یخ در طی ۲۴ ساعت آن را استفاده نمایید. بر اساس میزان باز شدن در فریزر شیر بین ۳ ماه تا یک سال قابل استفاده خواهد بود.

توصیه می شود که به هیچ وجه از ماکروویو برای باز شدن یخ شیر استفاده نکنید. آن را زیر شیر آب گرم بگیرید تا باز شود و به هیچ وجه اقدام به جوشاندن آن نکنید.

از آنجایی که جدا شدن شیر و خامه در فریزر طبیعی است می توانید آن را به آرامی هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.

راه های تشخیص شیر سالم از فاسد

  • طعم صابونی شیر:

چنانچه شیر پس از باز شدن یخ طعم صابونی به خود گرفت و کودکتان از مصرف آن اجتناب کرد می توانید آن را با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به خوبی گرم کنید. پس از اینکه نشانه هایی از حباب درون شیر دیده شد آن را از روی شعله بردارید و به هیچ وجه به نقطه جوش نرسانید.

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با روش های افزایش شیر مادر و دلایل آبکی بودن شیر مادر نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *