یکی از دغدغه هایی که افراد کنکوری با آن سروکار دارند نحوه سرعت بخشیدن به تست زنی می باشد که در کنار مطالعه کامل و خوب یک امر ضروری برای موفقیت در کنکور به حساب می آید. در همین زمینه سعی داریم در این مطلب به جهت آشنایی و یادگیری شما عزیزان راهکارهایی جالب و کاربردی در رابطه با افزایش سرعت تست زنی را در اختیارتان قرار دهیم.
تکنیک های مهم افزایش سرعت تست زنی
یک داوطلب کنکوری علاوه بر مطالعه مستمر و کامل نیازمند فراگیری یک سری عوامل و نکات نیز می باشد تا بهترین نوع عملکرد را داشته باشد و به رشته دلخواه و مورد علاقه خود دست یابد. از جمله کارهایی که داوطلب به منظور تسلط داشتن بر آزمون سراسری باید راهکارها و روش های لازم در زمینه با آن را یاد بگیرد افزایش سرعت تست زنی می باشد که کسب مهارت در این زمینه قطعا باعث نتیجه گیری بهتر فرد در آزمون خواهد شد.
به طور مثال یک داوطلب گروه علوم تجربی با توجه به اهمیت بسیار زیاد درس زیست شناسی باید با روش ها و اصول تست زنی سریع آشنایی لازم را داشته باشد تا از این طریق بتواند با کسب درصد بالایی در این درس مهم گروه تجربی رتبه بهتری در آزمون بدست آورد.
فواید مهم تست زنی با سرعت زیاد
تست زنی با سرعت زیاد باعث می شود داوطلب نتیجه بهتر و رضایت مندتری از آزمون بگیرد. مزیت دیگر آن رفع مشکل کمبود وقت است که حتی در بعضی از مواقع امکان دارد داوطلب زمان نیز اضافه بیاورد. موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد کاهش میزان استرس و اضطراب داوطلب در هنگام آزمون می باشد.
راهکارهای مهم و کاربردی سرعت بخشیدن به تست زنی
در ادامه چند مورد از روش های موثر در این زمینه را شرح داده ایم که می توانید با بهره گیری از آن ها سرعت تست زنی خود را بالا ببرید و بدین طریق عملکردی عالی در آزمون داشته باشید.
تمرین و تکرار فراوان :
از جمله کارهای موثر و مفیدی که کل مشاوران کنکوری به داوطلبان توصیه می کنند تست زدن به صورت آزمایشی می باشد که از این طریق می توانند میزان سطح یادگیری و فراگیری مفاهیم دروس مختلف را در خود سنجیده و با انواع تست ها آشنایی پیدا کنند.
قرار گرفتن داوطلب در چنین شرایطی در واقع باعث آمادگی و تسلط بیشتر او در هنگام آزمون اصلی می شود و می تواند بهترین عملکرد را داشته و در زمان تعیین شده به تعداد سوالات معینی پاسخ بدهد. توجه داشته باشید که پس از پایان مطالعه هر درس شروع به تست زدن آموزشی نمایید.
بکار بردن روش های موثر تست زنی سریع :
در هنگام انجام آزمون آزمایشی تا جایی که امکان دارد سعی کنید سوالات مشخص شده هر درس را در کمتر از زمان در نظر گرفته شده پاسخ بدهید. با این عمل در واقع پس از پایان آزمون مقداری وقت اضافی بدست می آورید که می توانید از این زمان بهره گرفته و سوالاتی که در طول آزمون موفق به پاسخگویی آن ها نشدید را با تمرکز بیشتری پاسخ بدهید، بدین ترتیب با استفاده از این روش وقت تلف شده نخواهید داشت.
از اعمال دیگری که می تواند در این زمینه کمک کننده باشد فراگیری تکنیک زمان نقصانی می باشد. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که در هنگام پاسخگویی به سوالات آزمون در کنار تست هایی که از نظر شما وقت گیر می باشند یک علامت ضربدر بزنید تا در زمانی دیگر مجددا به آن ها مراجعه نمایید.
آغاز نیمسال دوم و افزایش مهارت آزمون دهی :
از جمله کارهای موثری که موجب تقویت مهارت شما در هنگام آزمون دادن می شود انجام آزمون های مکرر در منزل است. با آغاز نیمسال دوم و نزدیک شدن به زمان آزمون احتیاج دارید که در طی هفته تعداد آزمون های زیادی برگزار نمایید. قطعا هر چقدر که در مدت زمان معین به تعداد تست های مشخصی جواب بدهید علاوه بر افزایش سرعت عمل شما در تست زدن، میزان دقت شما نیز افزایش خواهد یافت.
بکار بردن کورنومتر در هنگام تست زدن :
یکی دیگر از روش های موثر به منظور افزایش سرعت تست زنی استفاده از کورنومتر در هنگام آزمون می باشد. این عمل در واقع باعث تمرکز و دقت بالای شما می شود و همچنین می توانید از این طریق تحلیل دقیق تری از زمان تعیین شده داشته باشید و از هدر رفتن زمان جلوگیری نمایید.
موانع تست زنی سریع
در ادامه این مطلب مواردی که مانع از بالا رفتن سرعت تست زدن می شود را برای آگاهی شما عزیزان بیان کرده ایم.
جواب دادن به تمامی سوالات :
یکی از عادت های بد و اشتباه اکثر داوطلبان پاسخگویی به کل سوالات آزمون می باشد، این کار در واقع باعث هدر رفتن بخش زیادی از زمان تعیین شده می شود.
وسواس فکری داشتن :
یکی دیگر از موضوعاتی که مانع از تست زدن سریع می شود تکرار و مرور کردن چند باره مباحث و مطالب می باشد که این مقوله موجب بوجود آمدن وسواس فکری شده و داوطلب در هنگام آزمون دادن دچار وسواس می شود و همین عمل باعث کم شدن سرعت آن در تست زدن می گردد.
نکات مهم و تکمیلی :
- در هر دفعه ای که آزمون آزمایشی در منزل انجام می دهید به منظور این که کاملا شبیه شرایط آزمون اصلی باشد حدود دو الی سه درس را انتخاب نمایید.
- با توجه به این که در آزمون سراسری نمره منفی در نظر گرفته می شود بنابراین در زمان تست زدن حتما این نکته را مدنظر داشته باشید که سوالات زمان بر و همچنین سوالاتی که توان پاسخ دادن به آن ها را ندارید کنار گذاشته و در زمان مناسب به سراغ آن ها بروید
- در هنگام برنامه ریزی بین دو آزمون آزمایشی بهترین کار این است که روز و تعداد درس هایی که قرار است به تست زنی آن ها بپردازید را تعیین نمایید.
- بهتر است که در طی هفته حداقل دو الی سه مرتبه به انجام آزمون های زمان دار بپردازید.
در مطلب ارائه شده راهکارها و روش های افزایش سرعت تست زنی را برای داوطلبان کنکور سراسری به همراه نکات مهمی در این زمینه شرح دادیم که امیدواریم مفید و موثر بوده باشد.
منبع : آرگا