دسته ها
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

برای تقویت گفتار کودک چه کارهایی انجام دهیم؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

در این مطلب راه های بهبود گفتار کودک را برایتان بررسی می کنیم و راه های بسیار ساده ای برایتان مطرح می کنیم که می توانید آن ها را در منزل انجام بدهید تا کودکانی بسیار خوش صحبت و توانا داشته باشید.

بسیاری از والدین از سوالاتی که کودکان می پرسند کلافه می شوند و و سعی می کنند آن ها را با جواب های کوتاه قانع کنند که دیگر سوال نپرسند. کودکان در سنینی که شروع به سوال پرسیدن می کنند در واقع قضد دارند واژگان خود را افزایش بدهند و سعی می کنند با صحبت کردن با والدین این کار را انجام بدهند بنابراین بهتر است والدین با حوصله کافی به آن ها پاسخ بدهند.

کودکان پر حرف دوست داشتنی تر می باشند.

تقویت گفتار کودک

باید بدانید که کودکانی که بیش تر حرف می زند بیش تر مورد توجه می باشند و محبوب تر اند. باید بدانید که هر کودک با حرف زدن می تواند رابطه خود را با والدین و دیگران افزایش بدهد و این مسئله در دوران نوجوانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و والدین می توانند دار این دوران تمامی مسائلی که برای آن ها ایجاد می شود را بدانند تا برای همین هم والدین دوست دارند فرزندشان خوب صحبت کند.در واقع کودکان از همان ابتدا شروع به صحبت کردن می کنند ولی چون با آوا ها و هجا های غیر قابل فهم حرف می زنند کسی متوجه آن ها نمی باشد. البته لازم به ذکر است که برخی از کودکان دیر شروع به صحبت می کنند. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است کودکان تا سن ۲ سالگی باید تعدادی از کلمات را به زبان بیاورند در غیر این صورت می توان گفت سرعت یادگیری گفتاری کودک پایین می باشد. در واقع کودکان دو ساله باید بتوانند ۲۵ لغت را بگویند و تا سن ۳ سالگی باید ۳۱۰ لغت را یاد داشته باشند. ۲۵ کلمه ای که قبل از کامل شدن دو سالگی آن را بیان می کنند معمول ترین کلمات نظیر مامان، بابا و … می باشد.  اگر کودک شما در سن دو سالگی نمی تواند این کلمات را بیان کند دچار مشکل می باشد و باید به تقویت گفتار کودک خود بپردازید که در ادامه آن ها را برای شما بررسی می کنیم.

تشویق کودکان برای ورود به بحث ها

وارد بحث کردن کودک

در صورتی که کودک شما نمی تواند به خوبی حرف بزند می توانید از راه های تقویتی استفاده کنید که یکی از این راه ها وارد بحث کردن کودک می باشد. برای این کار باید بتوانید از کلماتی استفاده کنید که برای کودک شما آشنا می باشد از این رو به کودک خود حس وجود و بودن را می دهید و او سعی می کند تا دفعه بعدی با کلمات بیش تری سخن بگوید و پردازش ذهنی خود را بالا ببرد.

به اشتباهات کلامی کودک خود نخندید.

بهتر است اشتباهات کلامی کودک خود را با جمله های صحیح اصلاح کنید و باید بدانید که این کار ممکن است کودک را ناراحت کند زیرا شناخت احساسی و کاملی ندارد و گمان می کند که مورد تهاجم قرار گرفته است. بنابراین بهتر است فقط خودتان این کار را انجام بدهید و به دیگران اجازه انجام این کار را ندهید.

هم کلام کودک باشید.

یکی دیگر از راه های تقویت گفتار کودک این است که با او هم کلام شوید. می توانید از طریق بازی این کار را انجام بدهید و ذهن کودک را درگیر کنید تا بتواند پردازش های بیش تری را در مدت زمان کم تر انجام بدهد. در واقع بازی کردن یکی از راه های موثر برای ورود به دنیای کودکان می باشد و شما می توانید از این راه استفاده کرده و نتایج بسیار خوبی دریافت کنید. اگر می خواهید نکته ای را به کودک یاد بدهید بهتر است از طریق بازی کردن این نکته را آموزش بدهید تا در ذهن آن ها ماندگار شود. برای اثر گذاری بهتر می توانید خود را به جای شخصیت کارتونی مورد علاقه او بگذارید و از این طریق با او هم کلام شوید.

تقویت گفتار کودک

قصه بگویید و گوش کنید.

گاهی والدین فقط برای کودکان خود قصه می گویند و به قصه های کودکان گوش نمی دهند. یکی از کاربرد های قصه گویی توسط کودک افزایش دامنه واژگان و بهتر شدن گفتار او می باشد. سعی کنید داستان ها را برای کودک با زبان خودشان بازگو کنید و از آن ها بخواهید که همان داستان خوانده شده را به شما آموزش بدهند.

گسترش دامنه کلمات کودک

کودکان سوالات بسیار زیادی دارند و می خواهند که پاسخ همه آن ها را بدانند ولی از هر کسی این سوالات را نمی پرسند. بنابراین والدین در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند و باید در این بخش با حوصله بیش تری عمل کنند.  بهتر است به جای استفاده از جواب های تک کلمه ای از جملات کوتاه برای پاسخ دادن به آن ها استفاده کنید.

استفاده از زبان های دیگر

باید بدانید که آموزش زبان های دیگر به کودکی که هنوز زبان نوشتاری و گفتاری خود را یاد نگرفته است می تواند مشکلاتی ایجاد کند و یادگیری کودک را تحت تاثیر قرار بدهد. برای جلوگیری از این امر می توانید از طریق غیر رسمی و غیر نوشتاری چیز هایی را به کودک آموزش بدهید برای این کار می توانید از طریق انیمیشن ها و جملات کوتاه سلام و احوال پرسی شروع کنید.

بازی کردن با کودک برای بهتر شدن گفتار مفید است.

کودکان بسیار حساس می باشند بنابراین باید با احتیاط با آن ها سخن بگویید و در حین پاسخ گویی به سوالاتشان باید از کلمات مناسب و خوب استفاده کنید. در واقع پاسخگویی صحیح شما می تواند مشکلات گفتاری را از بین ببرد و کودکی با اعتماد به نفس خواهید داشت. در ادامه می توانید سایر مقالات آرگا را با کلیک بر روی لینک های تنبلی گوش در کودکان و فواید بازی با کودک مشاهده کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *