پرتقال یکی از میوه های پاییزی خوش طعم و پر از خواص سودمند می باشد که با خشک کردن می توان در سایر فصول نیز از این مزایا و طعم بینظیر بهره برد، در این مطلب آرگا طرز تهیه پرتقال خشک بر روی بخاری یا شوفاژ را آموزش داده است.
خشکبار پرتقال از میوه ی پرتقال به دست می آید که دارای طعم لذیذ و دلچسبی به خصوص برای کودکان می باشد و علاوه بر این طعم ناب دارای خواص ارزشمندی است که کاربردهای مختلفی دارد؛ پرتقال که به میوه ی سرماخوردگی شناخته می شود، خشک شده ی آن نسبت به خشک شده میوه های دیگر از غلظت مزه ی بیشتری برخوردار می باشد؛ خشک کردن میوه ها به صورت مختلفی از جمله خشک کردن در مقابل نور خورشید، و یا قرار دادن در فر و … انجام می شود؛ اما خشک کردن پرتقال در مقابل نور خورشید و هوای آزاد به دلیل این که یک میوه پاییزی است و امکان بارش باران و آفتاب کم و ضعیف این فصل گزینه ی خوبی محسوب نمی شود، همچنین گزینه ی خشک کردن با فر به دلیل از بین رفتن مقداری از ویتامین C جالب نیست. ما در این مطلب طرز تهیه پرتقال خشک را همراه با روشی برای جلوگیری از تلخ شدن آن آموزش داده ایم.
انتخاب میوه ی مناسب و شستشوی آن
پرتقالی که برای خشک کردن انتخاب می کنید باید رسیده باشد، اما نرم و له نباشد؛ همچنین پوست پرتقال نباید ضخیم بوده، و خود میوه هم نباید خیلی پرآب یا خشک باشد. اگر می خواهید خشکبار پرتقال شما مزه ی گس داشته باشد می توانید از پرتقال کال استفاده کنید.
و اما در مرحله ی شستشو باید میوه را خیلی خوب بشویید، اما بدون مواد شوینده (ممکن است مواد شوینده بر روی آن باقی مانده و طعم بدهد)، چنانچه به دلایل مختلف از مواد شوینده بهره بردید باید خوب با آب بشویید و سپس با استفاده از دستمال تمیزی آن را خشک نمایید. همچنین به وسیله ی فرچه پوست آن را صاف کنید تا اگر در روزنه های پوست پرتقال چیزی جای گرفته؛ از بین برود؛ البته می توانید پوست آن را نیز جدا کنید و بدون پوست خشک کنید.
طرز تهیه پرتقال خشک با طعمی دلچسب
ابتدا پرتقال را قسمت بالا و پایین پرتقال را جدا می کنید، و برش های طولی زده و دایره های پرتقالی را بر روی تخته ی تمیزی که برای این کار در نظر گرفته شده است، می گذارید و هسته های آن را بیرون می آورید و درون یک سینی و یا ورق آلومینیومی با فاصله ی کم بچینید.
حالا در این مرحله سینی یا ورق حاوی حلقه های پرتقال را بر روی بخاری، شوفاژ و یا رادیاتور قرار دهید؛ مدتی که برای خشک شدن لازم است متناسب با دمای محیط متغیر می باشد که حدودا بین ۱ – ۳ روز متفاوت است. پس از این زمان پرتقال خشک شما آماده است.
جلوگیری از تلخ شدن پرتقال خشک شده
بعد از خشک شدن می توان ورقه ها را درون سیروبی بگذارید تا هم موجب بهبود رنگ و هم طعم (شیرین شدن) آنها می گردد، و تلخی پوست پرتقال را کم و از بین می برد.
چند نکته طلایی
اگر پرتقال های شما آبدار بود و بعد از بریدن آب انداخت؛ پیشنهاد می شود با فر خشک شود؛ به همین دلیل گفته که پرتقال انتخابی نباید خیلی آبدار یا خشک باشد.
چنانچه قصد دارید پرتقال را در فر خشک کنید، جهت از بین رفتن مزه ی پرتقال، قبل از خشک کردن ورقه های پرتقال را درون محلول عسل و آبلیمو قرار دهید.
ورقه ی خشک شده ی پرتقال با پوست بسته به سلیقه و ذائقه افراد انتخاب می شود، اما بافت گوشتی و بدون پوست آن (پالپ) مورد پسند همه ی ذائقه ها می باشد.
کاربردهای خشکبار پرتقال
حلقه های خشک شده پرتقال را می توان به روش های مختلفی از جمله میل کردن به عنوان تنقلات و خشکبار، میان وعده ای برای کودکان، و از بافت گوشتی (بدون پوست آن) در تهیه غذاهایی مانند مرغ شکم پر و همچنین انواع سالاد: سالاد میوه و سالاد سبزیجات و … مورد استـفاده قرار داد.
علاوه بر تمامی این کاربردها در تهیه انواع نوشیدنی ها، شیرینی و کلوچه و کیک ها، شکلات میوه ای به خصوص شکلات نوتلا به مصرف می رسد؛ که میان وعده ای ایده آل محسوب می شوند. می توانید به عنوان یک چاشنی خوش طعم به چای خود اضافه کنید.
در این مقاله آموزشی طرز تهیه پرتقال خشک را با بیانی ساده و کاربردی آموزش داده شد، امیدواریم مورد توجه شما خانم های خوش سلیقه ایرانی واقع شده باشد.
منبع : آرگا