دسته ها
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

مصرف زنجبیل در دوران بارداری مفید است یا مضر؟

  • فاطمه میرزایی
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۷
  • ۰

خوردن زنجبیل در دوران بارداری برای رفع حالت تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است؛ این ماده غذایی با ارزش و دارای طعم و عطر خوش، علاوه بر اینکه به عنوان چاشنی در آشپزی کاربرد دارد، دارای خواص درمانی زیادی می باشد. در ادامه با خواص زنجبیل در بارداری آشنا خواهید شد.

بارداری یکی از حساس ترین دوره های زندگی مادران باردار می باشد که رعایت برخی از موارد و همچنین رژیم غذایی مناسب در طول این دوره اهمیت بسیاری دارد، از آنجا که مصرف برخی از غذاها و داروهای گیاهی ممکن است برای خانم های حامله و جنین آنها خطرناک باشد، بنابراین لازم است قبل از استفاده، حتما آگاهی لازم در مورد مصرف آن را کسب نمایند. از این رو در این بخش به معرفی خواص زنجبیل در بارداری پرداخته ایم.

فواید و مضرات زنجبیل در دوران بارداری

زنجبیل یا زنجفیل یک ماده غذایی با ارزش بوده که دارای خواص درمانی بی شماری می باشد، کاهش حالت تهوع و استفراغ یکی از مواردی است که با مصرف روزانه ریشه زنجبیل و یا پودر آن، می توان آن را به میزان قابل توجهی کاهش داد. بنابراین مصرف زنجبیل در بارداری در کاهش حالت تهوع و استفراغ به عنوان یک نوع ماده غذایی مؤثر توصیه شده است. در زیر به برخی از خواص مصرف زنجبیل در بارداری اشاره کرده ایم که ملاحظه می فرمایید.

زنجبیل در بارداری

کاهش کلسترول خون

زنجبیل از جمله مواد غذایی است که موجب کاهش کلسترول خون شده، بنابراین مصرف آن می تواند از بروز خطرات ناشی از کلسترول بالا در بارداری جلوگیری نماید.

رفع و یا کاهش تهوع صبحگاهی

احساس تهوع و استفراغ یکی از حالتهای شایع دوران بارداری است که استفاده از خواص زنجبیل می تواند، حالت تهوع صبحگاهی دوران بارداری و ناراحتی های ناشی از آن را تا حدودی کاهش دهد.

زنجبیل در دوران بارداری

بهبود گردش خون

زنجبیل در بهبود گردش خون مادر، تاثیر مثبت داشته و موجب انتقال بهتر اکسیژن و مواد غذایی از مادر به جنین می شود.

ضد التهاب

زنجبیل غنی از آنتی اکسیدان می باشد، بنابراین مصرف آن به عنوان یک ماده ضد التهاب می باشد که می تواند رادیکال های آزاد را خنثی نماید. همچنین این ماده غذایی در تقویت سیستم ایمنی بدن مادر نقش به سزایی دارد.

تقویت کننده سیستم ایمنی جنین

مصرف زنجفیل در دوران بارداری به دلیل سرشار بودن از ویتامین C، اسید فولیک و آهن موجب تقویت سیستم ایمنی جنین شده و از بروز برخی نقایص مادرزادی در هنگام تولد پیشگیری می کند.

برای استفاده از زنجبیل در دوران بارداری، بهتر است آن را به صورت تازه و در حد متعادل مصرف کرد؛ استفاده از چای زنجفیلی یک روش مؤثر برای مصرف این ماده غذایی می باشد، همینطور می توانید در هنگام پخت غذا به عنوان چاشنی استفاده کرده و یا اینکه مقداری از آن را در آب جوش ریخته و میل نمایید.
مصرف زنجفیل در بارداری

مضرات استفاده از زنجبیل در بارداری

به طور کلی در دوران بارداری نباید، هیچ گونه داروی گیاهی را سرخود و بدون مشورت با پزشک مصرف کرد، زیرا این دوران برای مادران بسیار حساس بوده و مصرف برخی مواد غذایی گیاهی می تواند خطرات و عوارض جبران ناپذیری را برای جنین و مادر به همراه داشته باشد؛ خوردن مقدار کم زنجبیل تازه در طول بارداری ممکن است، مشکلات زیادی ایجاد نکند، اما مصرف آن  برای کسانی که سابقه سقط جنین، سرگیجه و خونریزی واژینال دارند، توصیه نمی شود. همچنین دیابت بارداری از جمله بیماری های شایع برای مادران باردار می باشد، بنابراین مصرف زنجفیل برای آنها، بسیار مضر بوده و بر روی قند خون آنها تاثیر منفی می گذارد. مصرف زیاد زنجبیل در خانم های حامله موجب سقط جنین و خونریزی پریودی می شود که بروز این مشکل برای مادر و جنین بسیار خطرناک می باشد. از این رو به مادران باردار، توصیه می شود قبل از استفاده از زنجبیل و قرار دادن آن در در رژیم غذایی خود، حتما با پزشک و یا متخصص تغذیه مشورت نمایند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *