دسته ها
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳

با همسر افسرده چه کنیم؟

  • زهره امامی
  • ۷ اسفند ۱۳۹۶
  • ۰

افسردگی مرحله ای از زندگی است که امکان دارد حتی شادترین و پر انرژی ترین افراد نیز با آن دست و پنجه نرم کنند. حال بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببریم تا اگر روزی خودمان و یا اطرافیان مان دچار این وضعیت شدند بتوانیم از این مرحله به سلامت عبور کنیم.

اغلب افراد افسرده احساس تنهایی دارند و از کمک گرفتن از دیگران خودداری می کنند و یا زمانی کمک می خواهند که هیچ اثری از شادمانی در زندگی شان وجود ندارد.

افسردگی در زندگی مشترک

دقت داشته باشید که اگر همسرتان دچار افسردگی شده است سریعا برای درمان افسردگی وی اقدام کنید و از مشاورین حاذق کمک بگیرید چرا که اگر کوچکترین تعللی در این زمینه داشته باشید زندگی مشترکتان سریعا از هم خواهد پاشید. همین طور عوامل زیر در عدم رفع افسردگی همسران نیز دیده می شود:

  • اعتیاد به مصرف الکل؛
  • اعتیاد به مصرف مواد مخدر؛
  • خشونت؛
  • و حتی خودکشی

افسردگی همسران: مشکلی شایع و رایج

آمارها نشان می دهند حدود 42 درصد افراد از مشکل افسردگی در خانواده شان رنج می برند. از هر چهار نفر یک نفر معتقد بوده است که افسردگی در زندگی خانوادگی سبب تحکیم خانواده‌ شان شده است. یادتان باشد که افسردگی مشکل ساده و پیش‌پاافتاده‌ ای نیست. افسردگی نیز مانند دیابت، بیماری‌ های قلبی یا آرتروز، مشکلی جسمانی است پس اگر همسرتان افسرده شده با نسخه‌ هایی کلیشه‌ای و کلی مثل: «شاد باش بابا…»، «سعی کن بهش فک نکنی» و … به او کمکی نخواهید کرد. زیرا افسردگی همراه با ایجاد تغییراتی در مواد شیمیایی مغز است که باعث می‌ شود خلق‌ و خو، افکار، خواب، اشتها و کنترل عصبانیت در فرد تحت تأثیر قرار بگیرد. بیش از نیمی از مردان و زنانی که ازدواجی ناموفق دارند در معرض افسردگی می باشند.

افسردگی در زندگی مشترک

راه کارهای کمک به همسر افسرده

۱.نسبت به تغییرات کوچک هوشیار باشید

اگر همسرتان بیش‌ ازحد کار می‌ کند، زیاد الکل مصرف می‌کند، از قرص‌ های آرام‌بخش و ضد افسردگی استفاده می‌ کند یا به‌ دنبال تجربه‌ هیجان و ترس در فعالیت‌ های پرخطر است… دقت کنید. ممکن است دچار افسردگی شده است. البته علائم افسردگی در مردان و زنان با هم فرق می کند.

۲.به‌ موقع اقدام کنید

حدود ۶۰ درصد از افرادی که مرتکب خودکشی می‌ شوند، افسردگی شدید یا خفیف دارند یا از سایر اختلالات خلقی و روحی رنج می‌ برند. لازم به ذکر است که احتمال خودکشی در مردان ۴ برابر زنان می باشد.

افسردگی در زندگی مشترک

۳.مشکل را به‌طور غیرمستقیم با همسرتان در میان بگذارید

بهتر است به جای گفتن تو افسرده شده ای و باید به پزشک مراجعه کنی بهتر است بگویید «تو باید همیشه سرحال باشی عزیزم، من چهارشنبه‌ ی هفته‌ی آینده سرکار نیستم، موافقی با هم به مطب پزشک بریم؟»

۴.در تشخیص افسردگی همسرتان را همراهی کنید

سعی کنید نظر همسر افسرده تان را برای همراهی جلب کنید چون فرد افسرده تمرکز لازم برای توجه به نسخه‌ های پزشک و صحبت‌ هایش را ندارد.

۵.برای یافتن درمان مناسب تلاش کنید

تلاش برای یافتن درمان مناسب ارزش دارد زیرا همسر افسرده شما را دو مرتبه در جاده‌ ی سلامتی قرار خواهد داد. یافتن روش درمان مناسب شاید زمان‌ بر باشد اما مطمئن باشید بالاخره آن را پیدا خواهید کرد.

۶.برای کمک به مشاور مراجعه کنید

در طول مدت افسردگی تنها فرد مبتلا دچار آسیب نمی‌ شود و علاوه بر او همسرش نیز آسیب‌ هایی می‌ بیند که نیازمند مشاور می باشد.

افسردگی در زندگی مشترک

۷.اطلاعاتتان را درباره‌ی افسردگی بیشتر کنید

در این زمینه مطالعه کتاب، وبسایت های مرتبط و کمک گرفتن از مشاورین می تواند مفید واقع شود.

۸.نسبت به بازگشت افسردگی هوشیار باشید

تقریبا نیمی از افرادی که افسردگی را تجربه کرده‌ اند دوباره با بازگشت آن رو به‌ رو خواهند شد. در این میان ۷۵ درصد از افراد دچار بازگشت دوره‌ ای دیگر از افسردگی می‌ شوند و از این ۷۵ درصد نیز افسردگی در ۹۰ درصد آنها دو مرتبه بازمی‌ گردد.

   افسردگی در زندگی مشترک

به هنگام مشاهده مشکل افسردگی در همسر خود به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • درمان همسرتان کار شما نیست
  • افسردگی مهمان ناخوانده است
  • از دیگران کمک بگیرید
  • مراقب خلق‌ و خو و افکارتان باشید
  • قبل از هر اقدامی، به درمان افسردگی بپردازید
  • به نیازهای خود توجه کنید

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *