شاید فکر کنید بیشتر افرادی که دچار کم رویی هستند افرادی درون گرا می باشند اما بیشتر این افراد در باطن دوست دارند با دیگران ارتباط برقرار کنند و افرادی اجتماعی باشند اما به دلیل ترس از قرار گرفتن در جمع نمی توانند ارتباطات اجتماعی مثبتی و سازنده ای داشته باشند. در این مقاله با نشانه و راه های درمان کم رویی و خجالتی بودن آشنا خواهید شد.
درمان کمرویی در افراد:
برای درمان کمرویی و خجالت کشیدن باید ریشه و علت اصلی این امر را در خود پیدا کنید و به عواقب کمرویی پی ببرید. افراد کمرو نسبت به خود احساس ضعف می کنند و دیدگاه مثبتی نسبت به خود ندارند. افراد کمرو آسیب های فراوانی را تحمل می کنند و فشارهای روانی زیادی دارند این افراد همیشه از قضاوت شدن توسط دیگران می ترسند و مهم ترین ضعف در این افراد عدم خودباوری است.
۱- روبه رویی با کمرویی:
قدم اول در درمان کم رویی پذیرش این موضوع است. هر قدر شما بیشتر خود را از جمع دور نگه دارید بیشتر در مقابل کم رویی و درمان آن مقاومت کرده اید و تا زمانی که خودتان به این نتیجه نرسید که فردی خجالتی و کمرو هستید نمی توانید بر آن غلبه کنید.
۲- مکان هایی را که در آن احساس خجالت دارید شناسایی کنید:
زمانی که به موقعیت هایی که در آن، فردی خجالتی و کمرو هستید و نمی توانید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید فکر کنید متوجه می شوید که علت این امر چه می تواند باشد و در نتیجه راحت تر می توانید آن را کنترل نمایید.
۳- تهیه لیست:
یکی از راهکارهای درمان کمرویی و خجالتی بودن و مقابله با آن نوشتن موقعیت های استرس زا برای شما می باشد با پیاده کردن این وضعیت روی کاغذ علاوه بر این که فکر شما آزادتر می شود و احساس آرامش بیشتری خواهید داشت. زمانی که شما این موقعیت ها را یادداشت می کنید به طور دقیق به آن موقعیت و افرادی که در آن موقعیت هستند فکر کنید نوشتن این موقعیت ها روی کاغذ شما برای مقابله، مصمم تر خواهد کرد.
۴- به موفقیت فکر کنید:
بعد از یادداشت کردن لیست دقیق از موقعیت ها، یکی از راه حل هایی که می توانید برای مقابله با کمرویی اتخاذ کنید تصور کردن خود در موقعیت هایی است که موجب موفقیت شما می شوند. زمانی که خجالت می کشید خود را فردی با اعتماد به نفس بالاتر در نظر بگیرید. با این روش انگیزه بیشتری برای غلبه بر کمرویی پیدا خواهید کرد.
۵- تمرین اعتماد به نفس:
زمانی که در خانه تنها هستید یا زمانی که در جمعی هستید خودتان را فردی با اعتماد به نفس نشان دهید و سعی کنید این اعتماد به نفس را در رفتار و حرکات بدن خود نشان دهید. گرفتن ژست هایی که نشان دهنده ی اعتماد به نفس در شما باشد می تواند به حل این مشکل در شما کمک کند. عدم اعتماد به نفس یکی از علل اصلی کم رویی می باشد.
۶- تمرین صحبت کردن:
افراد خجالتی در صحبت کردن دچار مشکل می شوند و در بیشتر مواقع نمی دانند چگونه شروع به صحبت کردن کنند. برای این امر تمرین کنید که در صحبت کردن آهسته و واضح صحبت کنید این کار کم کم از شدت کمرویی شما می کاهد و به شما جرأت حرف زدن در جمع را می دهد.
۷- به نکات مثبت خود فکر کنید:
نظرات دیگران را کنار بگذارید و بیشتر خودتان را بشناسید و سعی کنید ترس از قضاوت شدن را از خود دور کنید. خودتان را همانگونه که هستید و با همین توانایی ها بپذیرید و به دنبال نقاط قوت در خود باشید. زمانی که شما خود را فردی توانمند بدانید جرات و شهامت حضور در جمع را خواهید داشت. توجه داشته باشید که افزایش خودباوری نقش مثبتی در از بین بردن و رفع کمرویی دارد.
منبع : آرگا